saturday night...

Tja!

Igår var det fredag. Dagen började med lite gymning med Jessica. Shit va härligt det är alltså! Jag som alltid har avskytt att gymma... men det är ju riktigt kul! Vi körde rätt hårt igår o det var grymt skönt att få köra igenom hela kroppen.

Efter det åt vi lunch på CK och skulle förbereda oss inför ett möte, men blev totalt bortcharmade av lille Florian, och senare även Wille, Jessicas kompisars småpojkar. 7 resp 5 mån gamla. Såå söta!
Sen vidare till möte med Tom. Måste säga att det gick riktigt bra. Det är bara en början än, men det ser ljust ut! Hade väl egentligen inte kunnat gå mycket bättre. :)

Efter mötet gick vi en snabbis på stan. Blev ingen shopping för mig. Sen skjutsade Jessica hem mig o vi satt i hennes bil o pratade i typ en timme... tur vi inte var så länge på stan då? :P

Sen så spenderades fredagskvällen med tvätt (tvättade fyra maskiner), middag med Matte o slöa i soffan. Matte somnade väl vid nio när jag var nere o tog hand om sista tvätten. Sen så surfade jag tills jag blev less o efter det såg jag en dansfilm med Richard Gere o Jennifer Lopez (gud, va snygg hon är! den rollen passade henne bra också). Filmen hette Shall we dance och det är ju en typisk sån film som Matte inte hade velat se. Tur att han låg o sov då! :D
image377

Ikväll så ska Matte till Joel o spela poker. Då passar jag på att bjuda hem Jessica. Tyvärr ville hon inte äta middag med mig. Men vi ska iaf mysa här hemma o ta en drink eller två. Och sminka oss vid mitt sminkbord :D
Sen blir det att fara ner o kolla på museets invigning av en utställning. På invigningen kommer det också att vara dans, med koreografi av Anastasia Luboja. Ska bli kul att se. Efter det blir det tillbaka till mig en stund o sen ner på stan för att dansa. Blir väl Station skulle jag tro, men de har spelat så grymt dålig musik på sistone. Hoppas de har styrt upp det till ikväll. Annars måste jag snart gå nån annanstans!
Ser iaf fram emot kvällen. Ska bli så mysigt att vara med Jessica (som jag aldrig träffar annars... hehe). Men det ska bli kul att få ta det lugnt o bara sitta o prata i all enskildhet. Och så håller vi tummarna för riktigt bra musik ikväll!
image378

Tjejdag

Idag har jag varit i Piteå med mamma o Maya o spanat in nya Gallerian.
Det var riktigt trevligt. Vi spenderade ungefär hela första timmen inne på SeeMe.. Maya o Mamma handlade massor där. Men nte jag. Eller, jo.. jag köpte ett bälte där.
Jag shoppade loss lite inne på Vero Moda däremot. Här i stan har de ju inte haft nåt kul på jättelänge... men jag hoppas att det jag köpte bara finns i Piteå! :D
Köpte en turkosaktig tunika, en turkos- o vitrandig tröka o ett rosa linne m spets upptill.
Köpte trosor o strumpbyxor på Gina Tricot.
Dessutom har jag hunnit med att köpa ett par skor i Skellefteå innan vi for. Men jag får se hur jag gör med dom. Är inte helt säker på om de är bekväma nog. De är snygga iaf :)
Det var riktigt trevligt att åka på en liten shoppingtur m kvinnorna i familjen. Synd bara att det blev lite stressigt... jag skulle ju jobba halvfem i stan.
Dessutom hade jag varit på ett möte m Elisabet Bohman på kulturenheten innan, så vi kunde inte åka tidigare heller. Bra möte :)

Imorgon väntar gymmet, lunch, möte med Tom. Alltihop ska jag göra tillsammans med min väninna Jessica. Hehe, vi gör faktiskt en hel del ihop... men det blir skoj! :)

Kram kram

What's up?

Jag var tillbaka till Naprapaten igår... svanskotan pekar fortfarande inåt och är vriden. Aj!
Han masserade väldigt mkt + lite stretch. Och så har vi försökt lägga till bäckenet så det blir rakt + fixa lite med knät som har problem m miniskel + att det är vridet...
Sen så frågade han också om jag ville att han skulle lägga till svanskotan eller om jag vill vänta en vecka. "lägga till?" tänker jag, "visst måste det innebära..?"... men jag måste ju fråga. "Hur skulle du göra då?" "Ja, isf går jag o hämtar en handske..." svarar Han. :S
Precis som jag misstänkte då. Hmm... lät ju inte så lockande. Jag frågade också om han trodde att det skulle kunna gå över på en vecka o lägga till sig av sig självt. Han sa att "ja.. det har ju inte gått sååå lång tid, men..."
Jag valde att vänta en vecka o se. Men det låter inte så lovande. Huvva!
Jag vill helst slippa. Å andra sidan så vill jag också slippa ha ont...
Ska iaf stretcha nitiskt o hoppas på det bästa!

Idag har jag varit och klippt mig. Håller på att spara så det är ju inte superroligt. Men håret blir nog iaf lättare att fixa. Ser ut ungefär som innan... Nu ska det sparas i hela TIO veckor innan det är dags för nästa klippning. Men jag är iofs riktigt sugen på långt hår så det ska nog gå bra. :)

Dansundervisning igår o det var kul. Hade en del nytt på diagonalen åt kärleksgruppen. Det var rätt avancerat, men det gick bra. De är så himla roliga att arbeta med! Alltid så positiva o glada o vill verkligen lära sig o utvecklas mera. :)
Även nyb jazzen kändes riktigt kul igår. De var nio st där + att det var nån av dom som var borta som ska fortsätta. Det känns helt ok. Men synd att inte fler av de som var där o provade sist ville fortsätta. Tyckte verkligen att alla som var där o testade var duktiga. Och det är klart att det kan kännas lite svårt o jobbigt första gången. Det gör det ju alltid för alla! Oavsett om man dansat innan eller inte. För det blir ju så mkt info på en gång!
Men de som var där jobbade ritkigt bra o skoj var det. :)

Ikväll blir det tkd för egen del. Hoppas på att det ska göra mindre ont idag så att jag kan ta i ordentligt!
Måste ju börja hända lite snart!

Vi ses o hörs!
Kramar, Pia

Hjoggböle

Hej!
Igår så var jag o Jessica till Hjoggböle och hälsade på hos Vickan. Hon hade gjort tacos och vi satt och åt jättelänge. Mysigt och gott var det. Och väldigt trevligt sällskap :)
Vi fick hämtning strax efter tolv, och då passade vi på att gå in på Statt en sväng för att dansa... fast det var otroligt dålig musik. Så jag tror vi dansade en låt. Och jo, en gjorde vi ett försök att dansa till en dålig låt, men det gick ju bara inte!
Revansch nästa helg?

Ikväll undervisning.
Imorgon träning.
Nu ska allt igång igen!

Kram

Invigningsfest, Musikskolan

Hej!
Med anledning av att Musikskolan fräschat upp sina personalutrymmen och gjort supersnyggt, så hade de igår en invigningsfest för sina anställda. Det var middag, vin och aktiviteter. Alla danslärarna som jobbar nu var där ( jag vikarierar för Anastassia och fick veta igår att det gäller hela terminen ut! :D Grattis till mig. Synd bara att det inte är fler timmar i veckan...)
Vi åt supergod mat från food. Dessutom så hade alla fått var sin bild i sin påse (fick en påse i en fiskdamm i början av kvällen) som symboliserade en uppgift.

Första gruppen (Karolina) hade fått bild på glas och ansvarade för bålen. Mycket gott!


Jag fick en bild på en högtalare + ett ord (uppfräschat) och hamnade i gruppen som skulle hålla i välkomsttalet. Det blev Gunilla som talade och vi andra var hennes stöttande kör som instämde med ett högljutt "jajjamen!" varje gång hon tog en liten paus.

Jessica hamnade i en grupp m trumpeter och fick blåsa en välkomstfanfar! Högst imponerande! :Dimage367
(hela gruppen spelade... men jag tjuvtog en bild innan o självklart hann jessica posa! )

Sen var det dags för middagen. Här är mitt bordssällskap:
   
Veronica, Jessica, Bengt? o Karolina. Togs ingen bild på mig o Ingrid, men vi satt också där. :)

Efter maten så lekte vi en lek. Den var rolig. Vi fick varsitt kort ur en kortlek, sen ropade Helena upp "klöver", "hjärter".. osv och när ens egen färg ropades upp skulla man flytta ett steg åt höger (förvirrande för vissa). Detta innebar att man hamnade i knät på varandra. Vissa blev typ 5-7 st på varandra. Kanske inte låter så roligt här, men det var ju definitivt en isbrytare (om nu det behövdes?).

Sen när det var färdiglekt så fick Veronicas grupp sno ihop några tårtor och vi intog efterrätt i personalrummet. Väldigt trevligt. Sen just när vi tänkt avvika så blev det dags för introtävling! :D Skoj, men nu vet ju alla musiklärarna att jag inte kan sjunga! Haha...
  

Sent om sider så traskade iaf danslärarna ner på stan för att ta en drink bara vi fyra o hinna sitta o prata en stund. Gick på Calles, där bartendern glatt serverade oss sexor, och slog oss ner vid ett bord. Just när vi börjar komma igång m prat o skvaller så börjar lamporna tändas! Va? Är det sant? Stänger de redan? Och det gjorde dom.. ojoj! Bara att svepa drinken o pallra sig därifrån. Vi gick hem till Jessica o satt där o surrade ett tag. Kände att drinken tog där på slutet... ojoj! Snurrade i huvudet när man väl kom hem.
Men det var en mycket trevlig kväll.

Ikväll blir det middag i Hjoggböle hemma hos Vickan. Jag o Jessica ska dit. Åsa har tyvärr feber o Anna hade ingen barnvakt. Men jag hoppas att vi snart ska lyckas träffas alla fem samtidigt!

Ha så skoj!

Rastlös och uttråkad

Ojojoj! Så tråkigt jag har!
Klarar verkligen inte det här med att vara hemma och ta det lugnt.
Jag  blir så otroligt RASTLÖS av att  inte göra nånting.
Inte träna, inte undervisa... jag blir ju galen! Jag brukar ju ha fullt upp hela tiden o nu helt plötsligt har jag ingenting att göra. Det är verkligen svårt.

Jag vill inte...
se tv
se film
läsa (har ingen bok just nu)
sitta vid datorn

Jag är egentligen bara otroligt less på att vara hemma i lägenheten hela tiden.
Frågade Maya ikväll om hon ville fara o fika. Men hon skulle se Idol, Heroes, nåt mer... och det lät att ta evigheter. Jessica är också sjuk så jag kan inte hänga med henne för hon behöver vila.
Och jag vet ju egentligen att jag också behöver det...  mötte mamma o gick med henne när hon skulle till Maya idag. Och bara att gå i lugn takt gjorde mig andfådd. Sen hemma hos Maya hostade jag typ non stop.. så träning är väl inte att tänka på.

Var till Per Naprapat idag för att se vad det kunde vara för fel på svanskotan... han tycker att det verkar som att den blivit intryckt eftersom den pekar inåt! Aj! Och ja, roligare saker har jag ju gjort än den behandlingen. Som tur var innebar det massage o stretch (som gjorde otroligt ont) men inga fingrar i rumpan som jag var livrädd för :S
Men jag antar att han inte ville det nåt mer än jag... så det slapp jag iaf! (har ju skrämt upp mig själv med historier man hört...)
Hur som så blev det inte riktigt bra. Men jag hoppas på att det kan bli bättre snart. Ska dit igen på tisdag och försöka räta till bäckenet + förmodligen mer massage osv i det onda området.
Kul kul! :D

Ja, annars vet jag inte...
Nån som har nån dunderkur mot förkylning?
Eller nåt superbra tips på vad man kan göra när man är rastlös och har långtråkigt?
Får typ klaostrofobi i lägenheten.
Imorgon ska jag försöka hitta på nåt. Men det är ju svårt när alla andra är upptagna...

Att vara HÄR och ha ont skulle kännas betydligt bättre :D
image366


bajs att vara skadad

Åh, jag blir så less på det här!
Ställde in Bolidenskolan igår o dansgrupperna idag. VILL INTE VARA SKADAD!!!
Som tur är så har jag en tid hos Per, min naprapat, imorgon. Jag hoppas verkligen att han kan hjälpa mig med det här. Blir ju galen av att inte träna eller undervisa. Båda är ju så roligt.
Dessutom missar jag ju så mkt när jag inte kan vara med.

En sak som var positiv var att jag faktiskt kunde följa med ut o äta middag idag när Theresia frågade, vilket jag ju aldrig kunnat göra annars. Det var gamla crewet från Glädjekällan som var ut o åt. Eva, Theresia, Matilda, Sara o Jag. Vi gick på nya restaurang Viking. Jag åt Bianco Nevi (eller nåt liknande) och sen glass m hjortron till efterrätt. Det var gott o trevligt, men sen när jag kom hem så hade jag feber igen.  :(

Och jag som blir så rastlös av att bara sitta hemma!

Men nu håller vi tummarna för att Per kan hjälpa mig med bäcken/svanskote-historien imorgon + att förkylningen släpper sitt grepp om min kropp så att jag kan börja om att träna och undervisa! Jag vill, jag vill, jag vill! :)

Det var allt för idag.

kramelikram!

vad har jag lärt mig idag?

Idag har jag lärt mig att det är Djävulen som styr hela världens regeringar!
Varför har ingen berättat det för mig förut? Tur att jag tog mig tid att läsa den lilla broschyren som jag fick av Jehovas. Nu vet jag iaf att så är fallet och att det som tur är, enligt bibeln, snart kommer att förändras iom jordens undergång. Pust! Mycket att tänka över på en o samma dag!

Annars då?
Första Norrlands cupen gick av stapeln i Ö-vik i lördags. Vi åkte ner på fredagen för invägning. Och det gick bra så klart. Hade ju gått upp en viktklass till -55. Vägde in på 54.2 tror jag, med kläderna på.
Vi var fyra st som gick i den viktklassen. Jag vann första matchen mot en tjej som hette Natalie från Doksuri (ö-vik). Sen mötte jag Moa i finalen. Det slutade med ett silver till mig o guld till Moa.
Jag är inte särskilt förvånad över utgången i den matchen med tanke på hur otroooligt långa ben hon har motför mig. Jag tycker det är riktigt svårt att möta motståndare som är längre än jag o Moa är ju minst 175 cm lång o nästan bara ben känns det som... Matchen slutade 5-1, men det kändes ändå helt ok.
Vickan tog guld o satte bl a två dwitchagi - första gången hon testar sparka den på match! Coolt! :)

Det var en riktigt trevligt helg tillsammans med mellankamp och nyb kamp. Så nu ser jag fram emot nästa tävling. Ska slipa på teknikerna tills dess! Och förhoppningsvis lägga till några fler pass till de sex jag hann köra före den här tävlingen. :)

Jag blev tokförkyld igårkväll o idag har jag mest legat i soffan o tyckt synd om mig själv. Tur jag har en syster som kan hålla mig sällskap! Vi såg Lilla Sjöjungrun o myste i soffan.

image365        image364

Jag har lyckats pajja nåt i mitt bäcken/svanskotan. Inte kul!
Känner mig helt rörelseförhindrad när ungefär allting gör ont...
Har fått en tid hos Per (min naprapat) på onsdag och hoppas på att han ska kunna fixa det.
Idag var jag tvungen ställa in mina grupper i Boliden. Känns inte kul.
Igår gjorde jag värsta specialaren m min söndagsgrupp. Först höll jag i uppvärmning + diagonaler i en timme. Tur att de har dansat ett tag så de förstår vad jag menar utan att jag kan visa det så bra!
Sen andra timmen så fick de i grupper om tre o tre göra danskombination m stolar till Christina Aguileras Ain't no other man. Resultatet blev minst sagt bra o båda grupperna jobbade på riktigt duktigt. Tillsammans gjorde de nästan hela låten! Imponerande! :)

Nu ska jag ta o sova. För er som har Facebook så kan ni kolla lite fotoalbum. Har lagt upp lite nytt ikväll.

Puss o kram på er alla!
/Pia

Taekwondo

Ja, idag har jag varit och tränat. Kändes bra!
Skadade ju foten i lördags på sparringen så den fick vila från taekwondo både söndag och måndag. Gör fortfarande ont, men kan stödja på den igen. Nu är det bara att börja använda den så den blir bra!
Det är ju...

TÄVLING PÅ LÖRDAG!!!

Ska bli riktigt spännande att se hur det går. Hehe... Några faktorer som kan inverka:

* Jag har gått upp till -55 efter sommarens sviter (innebär superlånga ben a la Moa)
* Jag har bara hunnit träna sex pass före tävlingen! Fyra efter grekland...
* Kört ett enda sparringpass o det var mellankamp + nyb kamp
* Halvförkyld och halvskadad

Haha, men jag går in för att få en riktigt rolig helg. Oavsett hur det går för mig (och jag ska ju gå in för att vinna så klart) så blir det ju ändå roligt att följa med och titta på alla andras matcher också. Man lär sig ju mycket av det med.

Så det blir skoj!



Igår färgade jag o Jessica håret på varandra. Mitt hår blev betydligt mörkare än vad jag hade tänkt mig. Nästan svart! Var ganska ljus innan... men det här kommer nog att ta ett tag att vänja sig vid.

Annars har jag inte så mycket att tillägga.
Hoppas alla har det bra :)
Lämna gärna en kommentar när ni är in o läser så att jag vet att ni varit här.

Pussar o kramar, Pia

Danslärare - I love it!

Jag hade så himla kul ikväll när jag undervisade!
Så härliga elever och så roligt jobb jag har.

Det gjorde lite ont i foten, men det var lätt att bita ihop när man har så fina elever.

Alla jobbade jättebra på dansen idag. Första gruppen (som jag tänker på som kärleksgruppen) är så fokuserade och jobbar hårt för att bli bättre, samtidigt som de hela tiden är så glada  och positiva

Andra gruppen var det jättemånga nya och der var superkul för det tillförde massa ny energi som den gruppen behövde.

Jag har nog världens bästa jobb

image363

Tjock, tjockare, tjockast :D

I fredags var vi på kräftskiva i Byske hemma hos Pernilla.
Det var jag o Matte, Lisa o Petter m deras lilla Malte, Sarah o Johnny m deras stora mage och så Pernilla som har två äldre barn och Jonas.
Efter maten så kom även Sandra o Frida med respektive dit och visade upp sina magar. Jag kände mig högst barnlös! Men det är kul att de ska ha barn. Särskilt roligt känns det att Frida ska flytta hem igen så hon kommer nära. Ska bli roligt med alla småbarn!

image359

Sen igår så var det sparring med mellankamp, nybörjarkamp + de få avanc som var kvar i stan. Självklart så skadade jag foten, och haltar numera omkring här hemma. Inte bra! Blir så arg... tror inte jag kommer att kunna undervisa ikväll, fast jag verkligen vill! Vilket störningsmoment...
Men sparringen gick helt ok. Hade sämst kondition, men tyckte att jag rörde mig rätt bra och det känns inte riktigt lika mörkt inför tävlingen nästa helg.


image360

Idag så har Dans och Gymshop varit på estetiska programmet och sålt kläder. Alltid lika roligt att prova riktiga danskläder. Jag köpte två stycken stickade tröjor och beställde ett par vinröda superhärliga byxor med nervik.

Tröjorna ser ut ungefär som den här nedanför, fast med v-ringad hals o inte riktigt lika tajt. Jag köpte en vinröd och en svart. Jag tror det är dom där byxorna jag har beställt, men det är lite svårt att se på bilden. Har iaf beställt dom i vinrött. Härliga tider! Längtar tills dom kommer!

image361                    image362

Nu ska jag äta lite o sen kanske fara o titta på när de andra tränar tkd!
Ha det gött!
Kramar, Pia

fick den här av mamma idag

image358

Hemma igen

Ja, nu är jag hemma igen och allvaret har börjat om. (danskurser, tkd, gym... ont i kroppen!)
En vecka i Parga gick verkligen fort, men härligt var det!
Vi åt o drack gott, solade, badade massor, gjorde utflykter o vilade upp oss. Härligt härligt!
Här kommer lite bilder (några få av 577 st!!)

image340 
Grekisk sallad - mums!

image341
Första dagen - på väg till stranden

image342
Parga i skymningen

image343
Drinken för 4-6 personer som jag, matte, julia o jocke delade på

image344
Grabbarna med sina sprit, sprit, sprit och spritdrinkar

image345
jag o Julia med våra något godare drinkar... fast julias smakade tandkräm!

image346
Utsikt mot town beach

image347
På Valtos, den norra stranden

image348
Uppe i venetianska fortet som vaktar över Parga

image349
Matte spanar in Valtos uppifrån klippan där fortet är

image350
Middag med Julia o Jocke

image351
Matte ligger och flyter i vattnet på Lichnosstranden, efter en lååång promenad över bergen

image352
Hur kunde man motstå en sån reklamskylt? Mkt god mat, bra service o bättre pris än inne i parga

image353
Utflyktsdagen - jag är lika brun som jorden vid Nikopolis :D

image354
Båtutflykt - jag badar från båten i superhärligt vatten vid Antipaxos

image355
Sista kvällen på väg för att äta middag o se solnedgången från Romantica

image356
Myspys

image357
Utsikt över Valtos beach från romantica

Ja, jag har ju hur många fler bilder som helst! Men man kan ju inte lägga upp alla. Om ni vill se så är det bara att komma förbi! (ring först)

Kramar, Pia