DANSENS DAG

Idag var det Dansens dag,  som jag skrev om igår. Vi har varit på stan med ett fullspäckat schema och dansat med balettföreningens elever.

11.30 - Caprice
12.00 - Vintergatan
12.30 - CK
13.00 - Torget
13.30 - CK
13.50 - Torget
18.15 - Vintergatan
19.15 - Vintergatan

Jag var med och dansade på dagen och det var riktigt kul! Speciellt att dansa ute i solen o vinden var härligt.
NVTV var där och filmade:

kolla här

Sen så har vi fotat massor under dagen. Här är några av bilderna:

 Sevillanas på Vintergatan 12.00

 Magdans och afro inne på CK 12.30 + 13.30

 Torget 13.00

 Afro torget kl 14.00
 flamenco torget 14.00

image817
image819

Det har varit riktigt roligt, men nu är det dags att sova!
Ha det bäst! Kramar, Pia

29 april = Dansens dag

Imorgon är det internationella dansdagen.
Det ska vi fira med att dansa lite på stan. Blir ett blandat program med afro, flamenco och magdans.
Börjar 11.30 på caprice m magdans.
12.00 dansas det på vintergatan, det fullstädiga programmet.
Sen kommer vi även att dansa på CK och på torget.
Kommer att bli en dag full med dans. Härligt härligt!
Är lite sugen på att vara med och det kommer jag nog att vara också. Men bara på dagen för då är tjejerna ojämna.

Alldeles nyss så körde jag ett litet träningspass här hemma. Cyklade i 30 min samtidigt som jag såg nya avsnittet av Supernatural. Sen körde jag lite armar, mage o ben/rumpa. Nu ska jag ta o stretcha!

Dom här trevliga tjejerna fick jag förresten äran att umgås med i helgen:
  

Anna, Jessica och Vickan. En riktigt trevlig kväll, efter en riktigt trevlig dag på Eddahallen där det var taekwondo-DM.

Skyltdocka

Idag har jag och Maya agerat skyltdockor hos Se & Synas.
Här är några bilder:

image795
     

För detta jobb så fick vi var sitt par solgalsögon i 600 kr-klassen. Inte helt fel!

image800
image801


Dessutom har jag nu några endagslinser med mig hem som jag ska prova. Har ju haft rysliga problem m mina linser nu ända sen i somras. Idag i skyltfönstret provade jag en annan slags lins som man också kan sova i, men med samma resultat. Det skaver o gör ont i ögat o till slut får jag panik och bara måsta plocka ut dom.
Maud tittade i ögonen och sa att det såg väldigt irriterat ut och kom med teorin att jag kanske inte tål silikonet i linserna. Så nu testar jag endags och det verkar redan bättre! (peppar-peppar) Jag hoppas verkligen på att det ska funka!

Nu ska jag sova innan det är dags att stiga upp och kolla på taekwondo DM på Eddahallen imorgon bitti.
Godnatt!


Positiv energi

Jag tror på positivt tänkande och det har jag alltid gjort.
Jag tycker att man ska försöka sprida positiv energi och snåla med den negativa.


Och det är nog därför det har varit dåligt med bloggandet här nu ett tag.
Känns som att det hela tiden bara kommer in massa tråkiga besked och att jag börjar känna mig rätt deppad och nere faktiskt. Försöker hålla modet uppe, men ibland är det svårt.
Som t ex när man pratar m idrottsmedicin och de säger att jag inte kommer att opereras förr än någon gång efter 1 september. Är de allvarliga? Ska jag verkligen måsta vänta så länge? Jag måste kolla upp hur man gör när man söker sig till andra ställen i landet. Tydligen så beror detta på att sjuksyrrorna ska strejka och då kan de inte operera. Och då hinner dom inte med mig före sommaren. Suck och stön! Jag kan inte vänta så länge!
Jag är så otroligt less på att inte kunna göra mitt jobb 100% bra, inte kunna träna, inte kunna dansa själv, ha ont osv... allt som gör mig glad har tagits ifrån mig och jag behöver det tillbaka SNART!
Vill inte kämpa mot deppigheten varje dag. Jag vill vara glad o sprallig och skutta runt! ... något jag inte heller kan göra för tillfället.

Hade iaf en ljus stund i lördags då jag trotsade min förkylning och gick ut o dansade på dansgolvet på statt. Bra musik = bra humör.

Ja, titta... nu blev det ju ett deppinlägg i alla fall.
Sorry dear readers, men jag kan nog inte komma upp med nåt annat för tillfället. Det är det enda som kretsar i mitt huvud nu.

Hoppas verkligen att det är bra med alla er andra!
Nu ska jag göra ett ryck med att vika tvätt.

Kramar, Pia

 
Den här boken fick jag av mamma efter jag varit i Umeå o fått reda på att jag inte kan åka till New York i sommar. Kanske dags att bläddra igenom den en gång till?

Piteå

Idag har jag, Maya och Jessica varit ute på en liten road trip. Inte så långt den här gången. Vi åkte till Piteå.
Vi började med att shoppa på VILA. En av mina favoritaffärer, men idag hade de inte mycket att erbjuda mig. Deras kläder brukar altid sitta bra, men idag var nästan allt jag provade för stort. T ex en jättefin svart klänning som var för stor i XS och som slutade m att Jessica köpte den ist. I XS... Både Maya o Jessica fyndade där, men jag hittade ingenting.

Sen åkte vi upp till Musikhögskolan och lunchade med Ninnie. Najs najs!
Riktigt trevligt att träffa henne om än det så klart kändes som väldigt kort tid. Hoppas på att få se mer av henne snart!

Efter lunchen så drog vi ner på stan igen och Gallerian. Den här gången hann vi med två affärer. SeeMe där ingen av oss hittade nånting och Vero Moda där vi provade o provade o provade... och handlade!
Jag köpte två par linnebyxor, ett par svarta och ett par gröna. De gröna heter numera "mina softarbyxor" - så jäkla sköna! Känns typ som att ha på sig pyamasbyxor fast dom är snygga. Dom kommer att bli perfekta i sommar!
Köpte även en gul- och vitrandig t-shirt stl L i jättetunt tyg som också kommer att bli super att ha i sommar när det är varmt ute. Och en vit linnetunika som är jättesöt. Sommar sommar sommar!

SOMMAR är för övrigt det enda jag ser fram emot nu. Jag längtar massor!
Jag ska bara njuta av att vara ledig. Passa på att vara ute i naturen... bada, åka båt, sola, gå promenader osv osv. Vila, men njuta av allt som sommaren har att erbjuda. Dessutom ska jag göra mitt bästa för att bli brun som en pepparkaka - om inte brunare! :D
Efter tio slitiga somrar på campingen så ska JAG vara kunden i mjukglasskön. Softish!

Ett litet kollage på vad förra sommaren hade att erbjuda, trots att det var en s k "dålig sommar": (ser inte så dålig ut nu om ni frågar mig...)


helg igen

I fredags var jag ledig. Då följde jag med Jessica till IKEA. Det var otroligt kul att få göra något annat som omväxling. Nåt annat än att jobba och stressa alltså. För det börjar kännas som att det är det enda jag gör nuförtiden. Kände innan vi åkte att jag stressade upp mig massor över det också och att jag inte hade tid att fara och så. Men jag tror det var precis vad jag behövde!
Jag var mest med som sällskap och hade sagt åt mig själv att inte handla så mycket. Och jag tror jag lyckades klara mig på ca 5-600 kr inne på IKEA. Sen blev det ju en tripp till Finland också där jag brände lite pengar. Men allt som allt inte särskilt dyrt. Bra jobbat!
Jag o Jessica har inte haft tid att ses lika ofta som tidigare nu och det har verkligen märkts. Perfekt! tänkte vi, vi kan prata hela vägen i bilen! Och jo, det hade man ju kunnat. Men det visade sig att allt pratat kom igång lagom till lunch och kaffe. Kanske vi måste äta för att riktigt prata? Hehe. Kan också ha att göra med att vissa av oss (jag) har lite svårt att vakna till på morgnarna och kl åtta är jag en anings fåordig.
Det var iaf en superdag! Väldigt roligt och trevligt och som sagt välbehövligt.

Lördag var en lång dag. Först ner en sväng på stan, förbi o spanade lite på sparringen (saknade Vickan som inte var där), handlade, jobbade fyra timmar... kom hem vid sju, åt middag hemma hos oss o bjöd maya o simon, sen försöka göra sig snygg o så vidare till partaj hos Sven. Mera stress alltså. Men när vi väl kom dit var det trevligt. Sven o hans kompis Sofie försökte blanda kompisgäng. Trevlig tanke, men jag tyckte inte det blandades så bra? Byskefolket satt vid bordet, stadsfolket i soffan. Jag försökte blanda mig lite.
Sen fortsatte vi ner på Station och jag o Sven visade hur det ska gå till på dansgolvet! :D
Ovanligt bra musik faktiskt. Skoj! Dock en låt som jag kände att jag kunde riktigt släppa loss till. Really nice!

Sen idag har det varit jobb. Började lära ut dansen till vårföreställningen till min moderna forts grupp. Den blir lite konstig, men jag tror det kan bli rätt bra. Såg snyggt ut när de gjorde början av dansen. Coolt coolt! Och skönt att äntligen ha kommit igång. Bara barndansen kvar då...

image771 
Kusinerna B rockade dansgolvet på Station 8 lördag den 13 april 2008. Bilden är från sommaren 2007.

Här kommer de efterlängtade bilderna på håret

Så här ser det alltså ut när det är lite hockey, lite tupp:
(själv är jag grymt nöjd över att ha tillbaka min superkorta lugg. Så skönt!)

image769

image770

Tisdagkväll

Hej!

Idag har jag äntligen börjat lära ut dansen som min äldsta jazzgrupp ska göra på föreställningen. Jag har nu börjat lära ut 7 av 9 danser! Det känns skönt, men jag måste också ta tag i mina söndagsgruppers danser. Den ena har jag iaf låt och idé till - bara att sätta igång! Den andra känns svårare. Har gått rätt  bra med lektionerna idag och det var roligt, förutom att jag var ruskigt trött. Måste hem och sova!

Igår var jag som sagt och såg Orkestern. Läs här vad Anna Lafvas skrivit om den i Norran:

http://norran.se/kultur/article90879.ece

Jag tycker att hon beskrev det ganska bra faktiskt. Så kolla in det. Om inte annat så ger bilden en ganska klar uppfattning om  hur den var.

Jag har även klippt mig idag!! Så himla härligt. Jag har ju sparat och sparat och sparat nu ett bra tag och det hade blivit riktigt långt faktiskt. Men inte blev jag fin för det! Så nu är det borta. En  hel del av det. Och nu har jag en frisyr som är lite hockey, lite tupp. Haha! Försök föreställa er det! ;)
Men jag är iaf nöjd. Spanade in lite bilder på mig själv i olika frisyrer - från långt till kort, assymetriskt till symetriskt. lockar till rakt.. och jag kom fram till att jag vill ha tillbaka min korta lugg och att jag vill ha en ROLIG frisyr. Och det har jag nu. Så jag tror det blir grymt!

Nu ska jag jobba en stund.

Ha de!

Konstig Kultur

Hej!

Två kvällar i rad har det nu blivit lite konstig kultur för mig.

Igår såg jag, Matte och Maya en film som hette
Wristcutters och handlade om människor som tagit livet av sig och hamnat på ett annat ställe (alltså typ efterlivet för alla självmördare). Den var något udda, men på ett sätt ändå bra och med en känsla av hopp.


Ikväll har jag varit och sett en dansteater som hette Orkestern. Den var rätt tragisk. Handlade om fyra kvinnor och så här stog det om den på deras affischer:

"Resterna av ett dansband lider av en svår baksmälla någonstans djupt inne i de finska skogarna. Sångerskan har lämnat dem för en solokarriär i storstaden och allt de kan göra är att sitta och vänta på att hon ska komma tillbaka. Pengarna har tagit slut, flaskorna är tomma och musiken är död. Men så en dag stannar plötsligt ett tåg..."

Det var mycket sprit. En del naket, spyor, kiss och brev från en afrikan som legat med alla. Den var väldigt märklig, men på sina ställen komisk och andra ställen rätt finstämt. Det var en blandning mellan dans, teater och sång. Mest teater. Och det på ett språk som ingen förstod, inspirerad av finska. Det är verkligen svårt att förklara. Den bästa scenen, enligt mig, var när de dansade med en låda i vilken det låg en död brevduva...

image768

Som vanligt med kulturen så är man lite splittrad när man går därifrån. Det var väl så där. Jag är glad att jag har sett den, men jag är också glad att jag fick fribiljett :) Jag hade nog väntat mig mer dans än det var. Nu var de nog lite mer ute efter att chockera och de var nog mest utbildade inom sång eller teater.

Nu ska jag smälta det här och jobba en stund!

Trevlig kväll!
/Pia

forts på förra inlägget

Ojoj, jag skulle ju fortsätta uppdatera om förra helgen osv, men det har inte blivit av. Får ta tag i det nu då. De kommer att bli i form av bilder o lite text. :)

 Vi åt middag hos Sandra.

 Sofie hälsade på Olgot :)

 t o m Emma fastnade på bild :)

Vi hade en trevlig kväll med tjejerna hemma hos Sandra.
På söndagen så kom dom hit till mig och åt lunch. Jag bjöd på en linssoppa som uppskattades även av dom som aldrig provat äta linser förut. Men den var ju faktiskt rätt god också! :)

Det var väl vad förra helgen hade att bjuda på.

Sen har det varit jobbvecka. Jag har jobbat och sovit och det är nog allt. Jag har varit så otroligt trött och jag tror jag har haft feber också. På måndagen gick jag och la mig kl åtta!! Och sen sov jag till nio. Och jag som är en kvällsmänniska kan inte minnas när jag gick och la mig så tidigt senast. Kanske när jag var åtta år?

Igår hade vi lärarträning - afrikanskt med Emma. Och det var jätteroligt. Tyvärr går det rätt fort och är både mycket hopp och mycket djupa positioner. Dessutom var det roligt... så självklart lyckades jag skada knät lite. Är lite osäker egentligen... tror att det var underbenet som gled åt sidan och att jag fick en liten knäpp på menisken igen. Så det gjorde lite ont och det är lite sämre idag, men det är inte alls som innan när jag gjort illa mig. Skönt! Men ändå skrämmande. Jag VILL bli bra snart! Alltså, opererad och BRA. På riktigt.

Ikväll blir det nog lite partaj med Maya och Jessica. Kan nog bli trevligt.

Nu ska jag gå och duscha!
Kram på er.. jag hoppas ni får en trevlig helg!
/Pia

Senaste tiden

Hej o hå!

Nu är det ett tag sen det bloggades. Tänkte börja med att berätta om hur det var i fredags...

Jag var nere på stan o letade doppresent efter en dag på jobbet. Matte skulle va m Pontus på kvällen o fredagen såg ut att bli hemma själv och inte så kul. Men då plötsligt dyker det upp ett sms från Anna som undrar om jag är sugen på lite after work! Och det låter ju otroligt mycket roligare än att sitta hemma själv. Så jag fräschar upp mig lite (från träningskläder o tjorvigt hår till klänning o svans) och skyndar mig ner på stan för att träffa Anna. Vi åt hjortfilé på
Johanna i Parken och drack några glas vin. Sen gick vi till Kåffe in och tog nåt till glas där. Det var supertrevligt! Och så himla roligt att hon hörde av sig. :)

På lördagen var det dags för dop av Bill Konrad Viljouen på broselsgården. Det var riktigt trevligt. Konrad skötte sig snyggt och efteråt fick vi gott fika och chansen att sitta i gott sällskap och skämta. Största samtalsämnet vid vårat bord var vad Emma och Ronnys lille palt egentligen ska heta? Olgot, Virvler eller Viveca Lärn? Inte lätt att veta... hoppas de bestämmer sig snart!
image756


Måste ta en paus... forsätter senare med lördagkväll osv...
Pussar