Magnetröntgen

Idag har jag äntligen fått göra magnetröntgen efter en lång väntan.
Det var lite halvläskigt. Men mest var jag nog nervös innan. Tur jag hade syster med mig för moraliskt stöd. :)
Jag var den sista där... kändes som att vi var dom sista i hela huset. Hade tid kl åtta på kvällen.
Åkte alltså in i ett rör, som faktiskt var mindre än jag trott när jag tänkte på att tjocka gubbar skulle rymmas. Alla gör nog inte det. Men iofs så frågade de ju vad jag vägde också... tänk om det finns en megastor magnetröntgenkamera för stora tjocka gubbar? Fast det tror jag inte.
Till min lättnad fick iaf huvudet stanna utanför röret. Skönt! Och de spände inte fast mig så att jag satt fast. Och dessutom fick jag en grej att hålla i handen som jag kunde trycka på om jag ville nåt. :)
Det levde om en massa och var lite jobbigt, men jag är ju bäst så jag låg stilla o försökte andas lugnt. (gick inte så bra, men jag låg väldigt still iaf... knappt ens andningsrörelser!)
Det tog ca 40 min att ligga där inne o bli genomscannad. Hoppas nu också att det syns nåt på bilderna!
Bara att vänta o se vad läkaren säger sen. Hoppas det inte tar sååå lång tid bara.

Annars har det inte hänt så mycket idag. Har jobbat på kansliet och undervisat två dansgrupper på kvällen.

Snart kanske jag kan göra så här igen:


image624

Pia och havet

Jag har ett förhållande med havet. Jag älskar havet!
Och jag tror att det beror på att jag ända sen jag var liten har spenderat otroligt mycket tid på och vid havet.
Finns ingenstans som man känner lugnet på samma sätt som där.
Här är två bilder på mig när jag var liten och på havet.

image622
Jag o Pappa

image623
Farfar o jag

Pia, mån 28/1

Hej hej!

Har inte så mkt att skriva egentligen. Det är fullt upp just nu. Jobbar ca 120%. Dessutom är jag halvkrasslig o har feber ungefär varannan dag. Det enda jag vill göra hela tiden är att sova!
Har varit hemma från undervisningen igår o idag för att försöka vila till mig lite. Vet inte om det hjälper. Jag hoppas det! Ska iaf gå på personalmöte ikväll.

Det bästa den här helgen var nog lördag dag. Tog bilen till Byske o hälsade på Sandra o flickorna. Fick hålla Astrid när jag kom, fast hon bara sov. Men det var mysigt ändå. Sen fick jag hjälpa Sandra att skjuta en barnvagn så hon kunde gå långpromenad med hundarna. Jag tog Agnes o Sandra hade Anja o hundarna. Så jag misstänker att jag hade lättaste jobbet... men hon fick ju iaf hjälp :D
Mötte upp Frida o Konrad. Han sov också hela tiden. Sen när vi kom tillbaka så fick jag äran att leka med den här busiga unga damen:

image621

Hon var supersöt som vanligt och ville inte alls att jag skulle fara när det var dags för mig att åka hem.
Men jag var så illa tvungen iom att jag hade lovat Tom att jobba på premiären av Dansväxthusets föreställning.
Föreställningen var superbra! Jättekul att se så mkt de har utvecklats :) Jobbet efteråt var mindre kul. Då fick jag springa omkring o passa upp alla andra som var där o drack vin och åt smörgåstårta. Jag var alldeles svettig efter jag plockat bort efter dom. Hade varit roligare att stanna som gäst... men jag får ju betalt iaf.

Vi ses o hörs!
(Ska fundera på utmaningen, Johanna)
/Pia

Pling katching!

Maya skrev det i ett sms idag och det har bara fastnat i mitt huvud. Vilket härligt uttryck! Tänk det högt för er själva bara. Pling katching! :D Haha

Idag har jag jobbat... steg upp 06.45 (mitt i natten! :P) för att hinna äta en gröt innan det var dags att gå ut o skrapa bilen o köra till Boliden. Sen var det undervisning av fyra övertända klasser. Ojojoj, så mycket spring i benen de hinner samla på sig när det inte varit dans på ett tag!

Efter det åkte jag direkt till kansliet o försökte hitta frivilliga till en servering på torsdag. Har hittat tre... men det behövs några fler. Nån som läser det här nu o känner att ni vill ställa upp? Bara att höra av sig till mig!
Inte det lättaste att hitta någon med så kort framförhållning + att man ringer på dagtid när nästan ingen svarar. Frustrerande!

Jobbade till 16.15 o sen skyndade jag hem, for o pantade tomflaskor till ett värde av 96.50 SEK. Inte helt fel. Handlade fika och frassesmat. Inte så sugen på det egentligen, men det blev Maya som fick bestämma. Kom hem, käkade o mitt i alltihop så dyker Berndt upp! :D
Vi hade bjudit hem honom, mamma, pappa o maya till "sex-sjutiden" och så kom han 17.10! Haha, snacka om att vara oförberedd! Jag hade ju faktiskt tänkt hinna duscha innan vi fick främmande, men tji fick jag!
Vi hade iaf en trevlig kväll o Matte blev uppvaktad i efterskott på sin födelsedag.
Jag har fortfarande inte köpt något o har superdåligt samvete för det. Men jag lovar, när jag får lön (och tid att gå på stan) så ska jag köpa present!!

Nu ska jag sova. Imorgon väntar jobb från 11-20 ca + att jag måste göra min planering nån timme.
Vi ses o hörs!
Kramar, Pia

lördag 19/1 (igår)

Igår var det dop i Byske. Lilla Moa Elisabeth döptes av Jan Skoog och bars fram av sina stolta föräldrar Johnny o Sarah. Joel o Josefin var faddrar. Det var riktigt trevligt. Speciellt efter själva ceremonin när man fick äta supergod smörgåstårta o massa olika sliskkakor och prata med alla trevliga tjejer o killar som var där. :)

Efter dopet så hälsade jag på hemma hos Frida o Lourens o fick hålla i Konrad nån timme. Mysigt!

Sen blev det att åka till Båtvik o hälsa på mamma o pappa. Jag fick massor med köttgryta och hembakt bröd. Tack så mycket! :)

Kom hem till stan, åt middag med Mattias o sen hämtade jag Jessica för lite drinks. Vi var här o gjorde oss i ordning o sen gick vi på Station (via Calles). Det var riktigt trevligt. Satt nere i Johanna i parken och pratade fram till halvtvå då vi gick upp o dansade. Ovanligt bra musik faktiskt! Och knät funkade ovanligt bra Så det var otroligt roligt den där sista halvtimmen. Nu blir jag ju sugen på att gå ut igen! :D

Här är bilder från dopet:

image614

image615
Hela familjen

image616
Dopbarnet

image617
Tårta!

image618
Mitt goda bordssällskap Frida o Lourens

image619 
Anja visar att hon kan göra kullerbyttor.


image620 
Malte övar på att gå

Krishna Das

Idag har jag jobbat på kansliet 10-17.
Var helt slut när jag kom hem. Blev ju rätt många timmar igår också. Plus tung o sen undervisning (men kul). Så jag började dagen med att knappt ta mig upp ur sängen för att jag var så trött.

Har hittat musik med Krishna Das som jag verkligen, verkligen kommer ihåg från yogan i NY med Sara Baird. Så himla kul! Blir jättesugen på att yoga... får snart ta mig i kragen!

Men nu ska jag ta ett bad :D

image613

GRATTIS MATTE!

Idag fyller Mattias 27 år.

Grattis, älskling!
 

image612

MR!!

Hej!

Igår när jag kom hem från jobbet så hade jag äntligen fått brev från lassa. Nu har jag blivit kallad till magnetröntgenundersökning för knät. Det blir tisdag 29/1 20.10. Så då får ni hålla tummarna för att det går bra för mig o att jag inte får alltför mycket cellskräck där inne i tunneln. :S Lite nervös för det. Men det borde väl ändå vara ett rätt stort hål? Tänk på alla tjocka gubbar som ska kunna rymmas? Borde väl inte känns sååå trångt? Sen hoppas jag ju på att bara benen behöver åka in. Stod att den är öppen i båda ändar vilket känns otroligt skönt!

Annars så är det jobb, jobb, jobb som gäller just nu.
Både på kansliet och undervisning. Känns roligt. Men inte så mycket tid över till annat just nu.
Sitter just nu o lyssnar på flamencomusik för att försöka hitta nån bra låt till undervisningen. Inte så lätt!
Sen blir det att fara ner på stan o köpa tyg till balettföreningen, ta en snabbkopp m Jessica o sen undervisning 16.30-21.10. Har även jobbat på BF på förmiddagen.

Jag har gått med på en träningssida -
www.piggelino.se - som Emma tipsade om. Där har hon lagt upp en grupp som heter Vasatjejerna 2009. Och där ska vi peppa varandra inför loppet nästa år. Känns genast mycket roligare!

Nu ska jag koncentrera mig på jobb!
Puss o kram, Pia


Bjuder på en bild från när Julia var hemma. I miss you, babe!

image611

UTMANAD!!!

I söndags när jag satt i bilen o var på väg till Båtvik för att fira mamma så ringde Erika, Emma o Sofie till mig.
De satt nere i Örebro o hade kommit på en utmaning, nämligen att...

VI SKA ÅKA HALVVASAN!!!

Ojojoj... vad ska man säga? Jag kan ju inte backa på en utmaning. Även Frida har lovat att hon ska åka och jag hoppas ju på att Sandra också hänger med.
hahaha... 4,5 mil på skidor! Hur ska man orka med det?
Det är som tur var inte dags förrän nästa år, så vi hinner väl träna lite.
Dags att börja jobba på konditionen med andra ord.

Jag har surfat runt o läst mer om det här på
http://www.vasaloppet.se/ samt spanat in Byske skidklubbs hemsida. Och ja, jag tror faktiskt att det kommer att bli riktigt roligt. Men mest för att vi ska åka det tillsammans. Gamla tjejgänget ni vet. :) Skulle aldrig palla att dra mig runt 4,5 mil alldeles själv. Ni som känner mig vet ju hur fort jag tappar intresset för saker... jag skulle nog vara less efter en kvart. Men nu blir ju själva utmaningen att verkligen åka hela vägen och med så gott sällskap så måste det ju bli trevligt!

Nu laddar vi gärnet, tjejer!
Emma, Sandra o Frida: vad sägs om att joina Byske skidklubb o träna med dom? ;)
Eller så kan vi väl iaf träffas o åka nåt varv runt elljusspåret?

Nu: tillbaka till jobbet!

/Pia

På nya jobbet

Hej!

Tar en liten rast och passar på att skriva ett kort inlägg.

Jag har fått ett nytt jobb. Jag vikarierar för Inga-Lill som kanslist på balettföreningen. Najs!
Tror jag kommer att trivas bra med det. Det är i första hand bara en månad, men sen får vi se om hon är frisk eller om det blir förlängt. Det är ca 20h/v, så nu hamnar jag på ca 48,5 h i veckan. Ojoj! Men det blir bra. Lite extra pengar är ju aldrig fel.

Nu ska jag fortsätta med arbetet!

/Pia

Helgen som gått

Hej!

Jag hade tänkt sätta mig ner o blogga igårkväll, men det var helt omöjligt att ta sig in på sidan. Får ta tag i det nu i stället. Tänkte berätta lite om helgen som gått.

FREDAG:
Vi steg upp tidigt för att åka till Fällfors på begravning.
De flesta av er som känner oss vet vid det här laget att Eva-Marie, Mattias mamma, dog före jul. Hon blev 51 år gammal. Och även fast hon varit sjuk ett tag så känns det svårt att inse att hon inte längre finns kvar bland oss. Man kan nog aldrig förbereda sig på någons död.
Det var en fin begravning, men det var också väldigt jobbigt. Att se alla så ledsna och att vara så ledsen själv tar verkligen på krafterna.
Vi stannade i Fällfors och åt middag där med familjen. Alla syskon var hemma och det var trevligt att få en stund tillsammans.

Här kan ni se ett reportage om Eva-Marie från förra sommaren när hon genomgått sin andra lungtransplantation:
http://www.norran.se/sektion_c.php?id=679374&avdelning_1=112&avdelning_2=255

Här är minnesord:
http://www.norran.se/artikel.php?id=7312317&avdelning_1=112&avdelning_2=130

Mycket mer än så har jag inte tänkt skriva. Och inga bilder från begravningen lägger jag upp heller.


LÖRDAG:
Jag sov lääänge på lördagen. Var så trött.
Sen for jag o Maya ner på stan o letade födelsedagspresent åt mamma. Hittade till slut. :)
Efter det så åt vi pizza och började se en film. Skjutsade ner Matte till bussen. Han for till Johnny o Sarah i Furuögrund, men jag orkade inte följa med.
Hängde i stället med syrran. Hon satt vid datorn o bloggade mm mm medans jag skrev ett långt brev till Mary. Ska alldeles strax posta det!
Sen såg vi några avsnitt av Men in trees.
Det var skönt att ta det lugnt en helg. :)


SÖNDAG:
Grävde fram bilen från under en snöhög... det hade ju kommit hur mycket snö som helst under natten!
Sen åkte jag o plockade upp maya o sen mormor och så åkte vi via Furuögrund till Båtvik och firade mammas födelsedag. Hon bjöd på fisksoppa och hemmabakat bröd. Supergott! Sen fick vi god efterrätt och kaffe också.
Sen bar det av till stan igen och undervisning. Hade mina fem-åringar för första gången. Shit, va små dom e!
Och sen hade jag min moderna jazz-grupp. Det var såå kul! :D
Äntligen har jag börjat om med alla grupper och det känns verkligen bra.
Det finns plats kvar i tisdagsgruppen 16.30-18.00 modern/jazz. Och så finns det plats i nyb flamencon!
Sen efter lektionen så tyckte Maya att vi skulle ta kort på hur viga vi var i början av terminen och sen jämföra med hur viga vi är i slutet... Har dock lovat Maya att inte lägga upp de bilder som hon är ovig på :P

 She beats me at this one... inte för att den är så viktig :P
 Haha, och den här förstås! Jag är väldigt ovig åt det hållet...
 Måste ju faktiskt få visa nåt som jag är bättre på också!

Däremot kan jag låta bli att visa Mayas spagat. Den kan hon få öva på lite till! ;)
image610

Jupp jupp, där är min spagat. Bara den bättre sidan dock.. haha. :D

Nu ska jag gå o posta lite olika brev!
Ha de!
Kram, Pia

Till alla mammor:

Hej hej!
Det kanske är det här ni ska börja öva med era barn?
Sandra o Johanna - den här flickan är snart två år, så det är dags för Anja o Agnes att börja träna... ;)


Flamenco

Oh, har suttit o försökt logga in på bloggen i typ en timme utan lycka. Men nu äntligen!

Vill bara berätta att jag har börjat om med undervisningen i veckan. Efter några veckors jullov så kan jag lova att det känns i kroppen! Hade jazz/modernt med två grupper igår. Träningsvärk i vader, mage o kring axlar/bröstmuskler. Nice! Då vet man ju att man har jobbat iaf! :D

Idag drog även nybörjarkurserna i flamenco igång. Sååå kul!
Jag hoppas dock på att det dyker upp några fler nästa vecka. Det var anmält sju st till både första o andra gruppen. Idag var det fem där på båda. Men jag vet att en var sjuk o att två har mycket att göra nu iom att de ska dansa på invigningen av nya isstadion. Men jag tyckte det var väldigt kul att ha dom som var där. Riktigt roligt att starta upp nybörjargrupper. Jag älskar ju flamenco o vill att alla ska börja dansa! :D
(Det går fortfarande att anmäla sig ;) Ring kansliet på 726758 eller hör av er till mig.)

Imorgon så drar forts flamencon och "mellanjazzen" igång. Det ska bli skoj. Dessutom så ska mina flamencotjejer få tillfälle att dansa upp redan första dagen! Kl två så ska de dansa i EFS-kyrkan på ett möte för pensionärer. Och sen efteråt så får de fika! :)
Så mysigt. Här är ett litet klipp från när de dansade på danscaféet på Novembermörkret:



NU: dags att sova. Jag måste försöka vända tillbaka dygnet. Sov gott allihop! Kram, Pia

Alldeles för sent för att blogga...

Men vad gör man när man har vänt dygnet o syrran aldrig går hem om kvällarna? :P

Tänkte fortsätta mitt inlägg om första veckan på nya året som jag påbörjade i förrgår eller när det nu var. :D

Fredag 4/1:
Först var jag seg o långsam på att göra mig klar. Sen så for jag o Matte ner på stan, åt middag med Maya på hennes rast (snälla som vi är) och sen kollade vi kläder åt honom till begravningen. Nu är både kostym och vit skjorta inhandlad. Själv har jag ju ett överflöd av kläder som jag försöker gå igenom o rensa nu, och jag tror faktiskt att jag har hittat kläder som jag kan ha. Tur det för Mattes kläder var inte superbilliga direkt. Men jag förstår att han vill ha kostym. Han ska ju bära kistan o allt. Synd bara att det inte är kläder som han kan använda oftare efteråt.

På kvällen såg vi en film med Will Smith som jag laddat ner, I am Legend. Den var inte alls så bra. Jättekonstig faktiskt. Tur att han är snygg iaf... :P
Sen byggde vi nog lite på pusslet också.

Lördag 5/1:
Fridas födelsedag! Grattis!
Vi åkte till Byske o firade henne. Fick massor av gott fika och så fick jag mysa med lillkillen också! :D
Och sen en stund innan vi skulle åka så kom familjen Dahlberg/Molin förbi också. Kul kul!

image584 
Födelsedagsbarnet

 coola killen Konrad  Lourens o Konrad
 mamma Sandra       Systrarna Anja och Astrid

Sen på kvällen så for Matte till Pontus o kollade hockeyn medans jag fick besök av Julia, Linn, Maya o Sofie.
Vi hade en trevlig kväll med starka drinkar o gott vin, brie och praliner. Mums!
Sen vid tolv splittrades vi. Linn tog bussen hem till Falmark, Julia cyklade hem för att sova/packa inför hemresan till Örebro och Jag, Maya o Sofie fortsatte kvällen på Statt. Jag hade en riktigt trevlig kväll, även om Statt var som ett skämt... så lite folk kan jag nog inte minnas att det varit nån gång! Iaf inte på väldigt länge. Men jag hade fortfarande roligt. Här är lite bilder från Lördag - by night:
 Drinkarna

 Hoppen

 Krogen

Söndag 6/1:
På söndag var man ju inte helt oväntat lite seg så vi var inne hela dagen om jag inte minns fel. Vi byggde klart pusslet, limmade det, åt middag med syrran och sen såg vi Boondock Saints. Nice nice.
Matte for på jobbet vid halvtio o då passade jag o Maya på att se Men in Trees o käka chips o dip (som vi till slut lyckats köpa efter besök på sex olika mackar!!).

Måndag 7/1:
Det är ju idag! Och nu är jag äntligen ikapp.:D
Jag har lyckats få en hel del dansplanering klar. Känns skönt! Kanske är redo inför morgondagen när det drar igång igen? Hehe, inte riktigt men nästan. Skulle säkert funka som nu, men jag vill göra lite till. Haha. Men det får bii imorgon.
Sen så har jag o Matte dragit igång nån sorts storrensning av sovrummet o alla garderober o gud vet vad. Så nu ser vardagsrummet ut som ett bombnedslag. Men snart så kanske det blir lättare att leva i hela lägenheten om vi lyckas slänga lite grejer!
När Matte for på jobbet så passade jag o Maya på att se ännu mer Men in Trees. Jag har sett alla förut, men jag har absolut inget emot att se dom igen. Lite kärlek på tv mår nog alla bra av. :)

image599

2008 - helt ofattbart!

Ja, nu har det redan gått en vecka av år 2008. Så otroligt fort tiden går! Jag vill faktiskt inte att det redan ska vara dags för 2008, att jag helt plötsligt ska vara inne på mitt 27:e år?!! Det är ju helt ofattbart och jag kan nog faktiskt inte gå med på det. Känns inte helt rätt... Var är utbildningen, superjobbet, egna firman? Börjar ju vara dags att börja tänka på familj o allt möjligt (iaf enligt ursprungsplanen man hade när man gick ut gymnasiet... för snart åtta år sen!)

Ja, hursomhelst så tänkte jag inte klaga mer över det nu utan tanken var att jag skulle uppdatera lite om vad som hänt under det nya året.

ONSDAG:
Började med att jag o Jessica for på gymmet. Förkyld som jag fortfarande är så var det väl ingen lysande idé. Hade ingen ork över huvud taget! Men jag var ju envis så det gick ändå rätt bra.
Efter det var det lunch på CK, lite shopping på stan och sen kl sex så träffade jag Linn på Wayne's och åt middag med henne före Eva o Julia kom dit. Caféreunion! Den enda vi saknade var Ida som redan åkt tillbaka till Umeå.
Vi satt på Wayne's o myste till kl nio när de stängde.

TORSDAG:
Maya åt middag med mig. Vi lagade quesadillas med guacamole, creme fraiche och salsa till. Supergott!
image577

Sen efter det så satt vi uppe o la pussel - till kl halvtre på natten! Ingen av oss insåg att klockan var så mycket. Matte gav upp lite tidigare o somnade på soffan i stället. Men vi har haft mkt trevligt med detta pussel, en mycket bra julklapp! Tack, Matte! :)
 

... här blev jag avbruten i mitt bloggande och nu är klockan mycket. Får fortsätta en annan dag. Ha de! ;)

Vill bara bjuda på lite dansglädje...


Nyår i Byske

Ja, som rubriken antyder så har nyårsdagarna firats i Byske. Älskade, charmiga, lilla Byske!
Kan inte säga annat än att jag längtar tillbaka... och inte blir det bättre av att sova i våran gamla lägenhet!

Nyårsafton var det knytkalas på lägergatan, hemma hos Pernilla. Jag o Matte hade med oss brödkorgar (som han hade gjort) till förrätt. Till varmrätt blev det potatisgratäng, broccoli- och WB-paj, rådjurssadel, lammfiol, pizza, fetaoströra och sallad som många hjälpt till med att laga. Sofie bjöd på efterrätten som var en petit chous (hur nu det stavas?) med grädde o bär samt en mintchokladtårta som var helt underbart god. Behöver jag säga att man var mätt o belåten? Allt var supergott!

image560 Min tallrik

Här är lite bilder på folket som var där:
 Pernilla med sina barn John och Hanna
 Johnny o Sarah
 Moa o Jag
 Lisa, Malte o Pette
 Ante
 Nils
 Sofie o Martin
 Jag o Mattias

Här kommer en hälsning om ett GOTT NYTT ÅR från oss alla:

image569


Vi kom i säng vid halvfem i natt efter en promenad hem i kylan...
Sov gott hemma hos Jimmy, såg lite Ronja och sen bar det av ut i samhället.
Vi åkte förbi Pernilla o hämtade lite grejer o sen vidare till Sandra o Jejjan så att Matte skulle få se på Astrid (och jag med för den delen!) och få träffa även den familjen. De var söta som vanligt! :D

image570
Nu är det ju iofs Sofie o inte Jerry som är med på den här bilden. Men ni ser ju hur söta alla damerna är iaf!
image571
jag smygfotade även mig själv med Astrid

Det var väldigt trevligt att hälsa på. Först fick vi kaffe o bullar o sen efter ett tag så beställde vi ca 10 pizzor till alla bakismänniskor. Fick även leka med Anja. Hon visade sin nya docka o sen gick vi in i hennes rum o jag fick se på hennes pussel - och återigen höra henne säga "Anja kissa" och inse att det är för sent att göra något åt saken... men sen fick jag även hålla henne sällskap när det skulle badas + att jag fick bygga lego med henne. Mycket trevligt! Hon är verkligen stora tjejen nu!

Efter det så for vi förbi i Johnny o Sarahs hus o tittade. Verkligen superfint! Där tror jag att de kommer att trivas bra.
Nu är det dags för mig att sova.
Vi hörs o syns! Puss o kram