jobb o sol

Hej!
Idag har jag jobbat... som jag gör typ varje dag. Jobbade 9.30-16.30 på kansliet. Fick en hel del gjort angående sommarkurser (håll utkik!!) o lite annat och sen hann jag med några ärenden på stan också.
Efter jag varit på stan så satte jag mig utanför Nordanå i solen och väntade på mina elever. Hann sitta nästan 1,5 h och njuta av sommarvärmen. Skönt!
Sen var det dags att undervisa fram till 21.10. Så jag jobbade väl ca 11 timmar idag. Lagom?
Jag är bara nöjd att jag hann sitta ute i solen 1,5 h! Då känns det nästan som en ledig dag! :) Var så skönt att bara sitta där! (om än jag jobbade lite också... svårt att koppla bort nu!)

När vi kört igenom danserna så det börjar se rätt bra ut på scenen så tycker jag att det är kul att försöka fota lite. Det är ju alltid kul med bilder. Men jag tycker det är supersvårt att ta bra kort på scenen! Det är svårt att ta bilder på dans överhuvudtaget, men på scenen blir allt bara svart, svart, svart...

    


Ungefär så här ser jag ut nu (men inte länge till för nu har jag köpt brun hårfärg):
    
   

Dansrepetitioner för fulla muggar

Ja, som jag tidigare nämnt så är det snart dags för vårens föreställningar. Alla danser är klara och nu repeteras det för fullt. Det gäller att nöta, nöta, nöta så att alla kan dansen och så att det ser bra ut dessutom!
Det är rätt kul, men nu börjar jag se fram emot föreställningsdagarna. För då blir det riktigt roligt!

Här är några bilder från några av veckans repetitioner:





KOM OCH TITTA!!! :D

Annars vill jag bara berätta att jag gillar detoxen. Jag tycker att jag har blivit piggare och fått mer ork. Jag är inte helt totalt död när jag kommer hem från undervisningen längre. Skönt!
Jag gillar även smaken på denna dryck. Den är NAJS! Och jag har kommit på varför jag tycker det också.. det påminner mig om vitamin water som jag drack när jag bodde i New York. Och mycket riktigt; min favvosmak på vitamin water (endurance) är ju samma smak som på detoxen - persika! Mums säger jag.



Och när vi liks är inne på spåret New York så har jag två saker att säga om det.
1) Om inte resan blivit inställd så hade jag varit DÄR NU!!! Helt sjukt... skulle gärna vara där!
2) Jag får inte tillbaka en endaste krona av mina avbokade flygbiljetter. 5 600 kr bortkastat. Hur mycket suger inte det?

Nu ska jag o syster ut på en kvällsprommis. Skönt grönt!

Kramisar

Congratulations Russia :)



Ikväll har jag spenderat kvällen hos Frida och Lourens och sett Eurovision song contest. Emma och Ronny kom efter en stund, men så fort de kom så for Ronny o Lorran ut och fiskade ist för att se på tv.
Jag, Emma och Frida såg det tillsammans och det var riktigt trevligt. Olgot verkade också tycka att schlagerbruttorna var högst intressanta.
Tyvärr gick det ju väldigt dåligt för Sverige. Jag trodde inte att vi skulle vinna, men nog trodde jag att det skulle gå bättre än vad det gjorde! Topp 10 iaf.
Jag tyckte att Rysslands låt var riktigt bra så det var helt ok att de vann. Tror dock att vi kommer att få höra Greklands bidrag till leda den här sommaren.

Här är en lite nyare bilder på Vilgot (som han faktiskt heter, trots att jag fortsätter att kalla honom Olgot)


Annars så har jag varit på stan idag.... kom hem med massa nya kläder och shoppingångest!
Varför kunde det inte ha varit strålande solsken hela dagen? Då hade jag suttit ute på balkongen ist för att ränna på stan o köpa upp alla mina pengar. Jag köpte iaf 1 klänning, 3 kjolar, 1 tröja, fyra linnen och två nagellack. Så kan det gå!
Jag har också bestämt mig för att det fr o m typ imorgon är SOMMAR!!
För nu är det verkligen dags att börja använda alla dessa klänningar jag samlat på mig. Skulle bara behöva ett par skor att ha till också...



Igår var jag och Mattias och såg
Indiana Jones på bio. Måste säga att jag har sett bättre filmer. Den var inte direkt dålig, men inte så bra heller. Men det är ju alltid trevligt att gå på bio iaf! :)

Här är mitt favoritgodis just nu:


Och nu ska jag hoppa i säng så att jag är pigg och utvilad imorgon när det är dags att uppvakta mamma på morsdag samt undervisa på kvällen.

Känner mig positiv idag! :)
Har även kännt mig piggare på senare tiden. Tror stenhårt på att det är detoxen som gör det! :)

Puss o kram, Pia

allmänt

Hej!

Idag känner jag mest för att uppdatera bloggen fast jag inte har så värst mycket att skriva egentligen.
Jag tycker att det är alldeles fruktansvärt tomt på alla andras bloggar. Nästan ingen som uppdaterat! Kanske har alla väldigt mycket att göra just nu?

Igår klippte jag mig. Nån slags asymetrisk konstig frisyr. Kortare. Har klippt bort hockeyfrillan... inga långa hår i nacken längre. Eller jo, en liten slinga... hade också tänkt färga det röda brunt igen, fast sen kom jag hem med röd färg iaf. Det får bli byte den 3:e juli i stället!

Här är en inte alltför vacker bild på mig, men man kan ju iaf se ungefär hur frisyren ser ut:


Annars så är jag hälsosam nu. Om man inte räknar med att jag stressar för mycket och aldrig kan koppla bort jobbet...
Men jag kör en detox-kur på 20 dagar för att rensa ut alla elaka slaggprodukter ur kroppen. Det känns bra att göra något som är snällt mot kroppen. Tydligen är några saker som kan hända om man samlat på sig mkt slagg att man är trött, har dåligt försvar, ökad vikt, huvudvärk och blek hy. Allt det stämmer ju in på mig så jag hoppas det här hjälper! Jag vill vara pigg och frisk med fräsch hy! :)
Kommer även att avstå från alkohol och försöka vila mer på helgerna fram till föreställningen. Känns riktigt skönt!
Utöver det så dricks det mycket grönt te (inte helt ovanligt) och äts lite extra goda grönsaker och frukter (som jag inte heller egentligen är dålig på, förutom när jag stressar i mig min mat). Det känns najs!



Nu har jag inget mer att berätta om.
Vi ses o hörs!
Kram, Pia

Dansföreställningarna nalkas!

Ja, nu är det snart dags för vårföreställningarna!
Det börjar kännas både jobbmässigt och tankemässigt. Det uppfyller nästan hela dagarna, och ibland även nätterna då jag drömmer om danserna.
Sitter just nu på jobbet och säljer biljetter till föreställningen. För tillfället är det inte så mycket folk, så jag tar en liten break och skriver ett snabbt inlägg (om man gör reklam för föreställningen så är det väl nästan att jobba?).

Reklam:

Lördag 7 juni kl 14.00 och 18.00 är det föreställning!

Söndag 8 juni kl 14.00 och 18.00 är det också föreställning!


Det är olika grupper som dansar lördag och söndag. Det är bara att kolla upp vilken ni helst vill se och sen komma och titta! Kanske t o m passa på att se dans två dagar i rad?
Biljetterna kostar endast 50 kr och dom kan ni köpa här hos mig, på Kansliet. Öppettider: mån-ons 10-14 samt måndag kväll 18.30-20.00 medan vi säljer biljetter.

Det är alltid roligt att se dans.
Jag tycker dessutom att det vore kul om ni som känner mig kommer och kollar. Då kanske ni förstår vad det är jag håller på med alla kvällar (som jag inte har tid att träffa er).

Kan även meddela att jag nu gjort klart 8 av 9 danser. Wohoo! Känns skönt.
7 av 9 grupper har fått lära sig hela dansen. Nr 8 lär sig slutet på sin dans imorgon. Och sen är det en dans kvar att göra slutet på då... och det ska göras före onsdag för då ska musiken lämnas in!
Så då får de lära sig slutet på torsdag på sin danslektion. Känns verkligen skönt att koreografidelen börjar vara klar!
Det är helt klart svårt att koreografera 9 st olika danser! Ibland känns det som att allt blir likadant. Fast det vet jag att det inte blir.

Nu är det ju nästan bara det roliga kvar:

FÖRESTÄLLNING!!

Ska bli så himla kul! :) Jag längtar! Fast jag inte ens ska vara med själv och dansa...

Kom och titta på vad vi har jobbat fram under det här året.
Alla danslärare och elever har jobbat hårt för detta.

Några bilder från förra årets föreställning:

"Nattälvornas Äventyr" (Partyälvorna)


Did I lose my mind? (Psyket)

Lördag

Dagen började med ett jobbmöte. Vi hade möte angående ljuset på föreställningen. "Alla" danslärare (utom david och katerina) samt Fredrik Rydehäll som ska sköta ljuset. Lite konstigt att jobba på en lördag, men det var den enda tid som passade. Det gick iaf relativt fort och jag var hemma strax före tre.

Gick över till Bosse som jag sköter i helgen medans
Maya är och myser på hotell med Simon. Jag gav den hungriga katten mat, sen väntade jag tills han slutade sura och sen låg vi och myste på sängen. Bosse låg först o kurrade på min mage, sen flyttade han sig och somnade i min hand i stället. Mysigt mysigt!

Efter det så for jag o Matte och storhandlade på MAXI - 1900 kr handlade vi för! Men förhoppningsvis så ska maten räcka ett tag också. Handlade även tvättmedel, diskmedel, toapapper o annat tråkigt men nödvändigt.

När vi kom hem så tog det en stund att packa upp allt, men sen började vi laga maten. Grillspett! Och supergott blev det. Jag sitter här nästan i koma och skriver. Vi grillade fläskfilé, kryddiga korvar (mexica), champinjoner, scuash, paprika, rödlök och vitlök. Till det åt vi potatisgratäng och en smarrig sallad med babyspenat, rucola och en till salladssort som jag inte kommer på namnet på just nu (den är som små buketter).  Jag hade även gjort en guacamole till.
Det var superdupermumsigt! :D

Efter maten var det tänkt att vi skulle gå på bio. Men iom att jag satt och åt ända till 21.05 så insåg vi att vi inte skulle hinna. Vi ska sätta oss hemma i soffan o se en film i stället. Så fort jag slutat blogga vill säga!

Här kommer några foton på maten:

 Matte bygger spett
 Spetten grillas hett
 Sallad - lätt som en plätt
 Grillat är hett
 Snart är jag mätt


Nu är det dags för film!
Ha en trevlig helg.

Kramar, Pia

Byske

Idag har jag varit i Byske och hälsat på. Frida bjöd mig och Emma på en smarrig pastasallad med bl a bacon, vitlök och champinjoner i. Mycket gott! Tack Frida!
Efter det bjöds det även på kaffe och kakor. Sandra med hela familjen dök upp och Lourens kom hem från jobbet. Riktigt trevligt med andra ord!

Jag fick även chansen att gulla med den här pojken i flera timmar (och, oj så han har vuxit!!):



Här är Kondrad och Astrid, dom sötnosarna, när de spanar in samma leksak:


Jag har såklart fler fina bilder på Astrid också. Men det känns inte riktigt som läge att lägga upp dom på bloggen iom att hon sprattlade omkring naken på golvet. Och man vet ju aldrig vilka människor som surfar in här... (vet ju forttarande inte vilka alla mina ca 30 besökare om dan är :P)

Måste även säga att alla flickorna var väldigt fina i sina nyfriserade hår. Kul att se lite förändring! Och roligt att det inte bara är långt utan verkligen frisyrer. På bilderna nedan får man en skymt av dessa relativt nystajlade mödrar, om än fotografen inte riktigt koncentrerade sig på hår...

 

Nu är det dags för mig att sova. Imorgon ska jag upp och gymma och jobba på beach-kroppen! :D
Haha...

Godnattpussar!

snart sommar?

Ja, jag önskar verkligen att det snart är sommar!
Har just suttit o kollat igenom gamla bilder och insett att jag ju faktiskt var väldigt brun förra sommaren! Fast att jag tyckte själv att jag aldrig blev brun. Men kontrasten till den bleka hy jag har nu o den bränna jag hade i slutet av förra sommaren är enorm!
Jag behöver färg NU! Mår psykiskt dåligt av att vara blek...
Och själva solen och ljuset gör en ju på mycket bättre humör. Allt är enklare på sommaren helt enkelt!

Men bara för att jävlas så har det idag SNÖAT i skellefteå. Va?!
Jag trodde verkligen att sommaren nästan var här.

Kom nu!!!


Den här bilden är tagen första dagen i grekland - före jag hunnit sola nåt där. Så här brun blev jag alltså av den svenska sommaren fast jag jobbade hela tiden och fast det inte var någon direkt solig sommar. Så kom igen o lys nu solen så man kan få chans att få lite färg! :D

See ya!
/Pia

Lillasyster

Hej!

Idag vill jag bara bjuda på några härliga bilder på min syster Linslusen. Njut av dom! :D
De tre första är från gårkvällens spex och den sista är från tacos hos Mayan idag.



Men var är kommentarerna?

32 st som varit inne och kollat på min blogg idag - 2 st kommentarer!

Jag är väldigt glad över att ha ca 30 st läsare/dag. Men ibland kan man ju börja undra vilka det är?
Det är ju inte direkt 32 personer som brukar lämna kommentarer? Maya, Erika, Lisa, Johanna, Sandra, Frida, Sara och några till lämnar ju ett fotspår då och då, men det skulle uppskattas om fler säger hej när ni varit in och läst.

I övrigt vill jag bara säga:
Wohoo! Sex av nio danser färdigkoreograferade! :D

(typiskt exempel på att lyfta fram det positiva i tillvaron. Skulle även kunna skriva om att jag har panik över hur jag ska hinna klart m alla danser!)

Vårtecken i vår stad Skellefteå

Ja, så har nu äntligen äntligen våren kommit till Skellefteå!
Valborgshelgen var fylld med otroligt fint väder, sol och värme! 19 grader kunde vi stoltsera med och jag kan säga att det var fullt möjligt att sitta på balkongen i bikini!

Här kommer lite bilder från alla härliga dagar vi haft:


Jag och Matte tog en promenad ner på stan på Valborgs och då såg jag dom här skönheterna

 
På vägen hem från stan passade jag på att fota lite knoppar

1 Maj så köpte vi en ny grill och passade på att inviga den hos Maya. Supergod mat och riktigt härligt väder:
      

På fredagkväll den 2 maj gick jag o Maya ut på långpromenad. Riktigt härligt! Vi var ute i 2.5 h o kameran var med:
                 

På lördagen den 3 maj så gjorde jag Maya sällskap ner på stan en sväng före hon skulle jobba:
   

Här är några exempel på blommor som börjat dyka upp på morön:
  

På kvällen så blev det lite grillning hemma hos Jessica o David o sen for vi på fest hemma hos Vickan o Nicke.



Sen söndag, måndag, tisdag, onsdag har det mest bara varit jobb. Nu hoppas jag på bättre väder imorgon så jag kanske kan få sitta ute en stund i solen igen!

Nu är det dags att sova!
Massor m kramar, Pia

Bloggis

Tja.. jag funderade på att skriva ett långt inlägg om allt som hänt på senaste tiden som jag inte hunnit blogga om. Allt fint väder, alla trevliga männsikor, god mat osv....
Och sen funderade jag på att skriva ett långt inlägg med många bilder på hur mkt jag tycker om mat. :D

Men jag kom fram till att jag inte hinner göra det nu. Jag ska se ett avsnitt serie och sen ska jag gå och lägga mig.
Skönt ska det bli!

Sov gott så ska jag uppdatera snart!


Grattis!

Idag vill jag gratulera Erika på födelsedagen!

Massor med grattiskramar till dig!

Spana även in hennes blogg:
erret.blogg.se


Den här bilden är från sommaren 2005