Vilken dag!

Idag så jobbade jag 10-16. Gick riktigt bra. Nu är det nog snart klart att skriva ut fakturorna!

Sen kom Matte o Pontus och hämtade mig och vi for upp på solbacken. Gick in på Expert för att kolla om min kamera kommit (de skulle ringa så fort den gjort det, men vem orkar vänta på segisar?)...
OCH DET HADE DEN!!!

Jag är numera stolt innehavare av en Nikon D80!
Nu måste jag bara lära mig att använda den och så måste jag skaffa ett bra redigeringsprogram.
Sen kommer det att bli toppenbilder! :)
Hihihi, så glaad man kan bli av att köpa saker!

Sen när jag kom hem innanför dörren var jag supertrött och lite grinig. Men då väntade ett riktigt snyggt brev från syrran på mig. Lycka!

Så idag har jag alltså både fått en kamera och ett brev! Vilken dag!


Inte som min syster

I helgen har jag suttit inne i lägenheten exakt hela tiden. Från kl 22 på fredagkväll och fram till nu (och till imorgon kl tio då jag ska jobba). Det har varit minst sagt tråkigt. Mattias har jobbat helg och jag har varit helt lämnad till mig själv och den förmåga jag har att roa mig på egen hand. Den har visat sig vara något begränsad och jag blir otroligt less på att vara ensam hemma. Jag lyckades iaf göra min fotobok klar på lördagen. Men sen har jag bara gjort ingenting! Slötittat på tv, surfat runt på internet osv. Suttit och stirrat framför mig och gnällt över hur tråkigt jag har osv.

Idag på förmiddagen visade SVT en dokumentär som heter Inte som min syster.
Ni kan läsa mer om den här:
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=81516&a=1251035&lid=puff_1255101
Ni kan se dokumentären på svt play: http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1253834

Jag såg inte hela utan trillade in nånstans i mitten tror jag.
Hursomhelst så handlar det om en familj i syrien. De har 10 döttrar och två av dom gifts bort när de är 13 år gamla. Tjejen mitt emellan i ålder var på väg att bli bortgift när hon var 13, men vägrade och höll på bli ihjälslagen pga detta. Dokumentären berör hedersmord och tvångsgifte.

I en del av dokumentären pratar de med Rim, storasystern till hon som vägrade.
Hon sitter utanför sitt hus och säger att det är som att bo i ett fängelse eftersom hon inte är tillåten att lämna huset utan sin mans lov och någon som följer med henne.
Hon säger också att eftersom hon är gift och har barn med denna man så kommer hennes liv att se ut så här fram tills att hon dör. Och så ser man att hon är väldigt ledsen för det, men att hon har förlikat sig med tanken.

Och då får man ju lite perspektiv.
Jag skrev ju tidigare ett inlägg med rubriken "ännu en dag har gått i fängelset".
Men mitt fängelse är ju temporärt!
Så fort knät läkt lite bättre så kommer jag ju att kunna ta mig ut och göra vad jag vill! Köra bil till Byske och hälsa på. Ta flyget till Stockholm. Åka utomlands och dansa och utbilda mig... you name it!
The sky is the limit!

Rim, tjejen i dokumentären, har inget val. Hon får inte bestämma något. Hon har inga egna ägodelar. Inga pengar. INGEN FRIHET!

Och det här är NU. Det händer samtidigt som jag ligger med benet i högläge hemma i soffan.

När jag läste boken Tusen strålande solar (som jag också skrivit om tidigare) var det så svårt att förstå att det som författaren skrev om handlar om nutid. Nutid i Afghanistan. Inte en påhittad roman om hur det var på 1200-talet.
Det är väl en påhittad bok, men den är ju baserad på hur det verkligen är där. Hur det har varit de senaste 30 åren. Och det är så ofattbart?
Efter att jag sett dokumentären idag så känns det lite verkligare, men ändå svårt att greppa. Hur kan det skilja sig så mycket?

Tjejen som vägrar gifta sig vid 13 års ålder anses vara väldigt modig av de andra flickorna. Männen tycker att hon är besvärlig och skämmer ut släkten. Hon anses vara vulgär, lössläppt och ouppfostrad i sin hemby. När hon sedan träffar en kristen man och får lov av sin far att gifta sig med honom (mot hans familjs vilja med mordhot hängande över sig och sin far) så vågar hon inte titta sin man i ögonen när han pratar med henne, trots att han vill, för att hon tycker det är skämmigt och att flickor inte kan göra vad som helst. För mig är hon fortfarande en väldigt blyg och tillbakahållen kvinna. Helt otroligt att hon uppfattas som vulgär, lössläppt och ouppfostrad!

Ja, se gärna dokumentären så fattar ni vad jag menar.
Nu ska jag börja förbereda mig för att sova. Imorgon väntar jobb!

Pia

Frikväll och väntardag

Hej!

Igår var vi alltså ner på frikvällen. Jag o Jess åt middag på Wayne's. Satt kvar lite länge så vi hann väl inte såå mycket på frikvällen. Vi gick iaf in på Make Up Store och förnyade våra medlemskort (gratis under frikvällen). J köpte en glittrig pulverögonskugga och jag köpte ett nytt rouge.

Sen rusade (?) vi vidare till Caprice för att spana in Emmas afrogrupp som dansade tre danser. De var så duktiga! Speciellt en av mina gamla elever som var jättefin när hon dansade afro (också)!



Efter de dansat klart så gick vi vidare ner till CK-parkeringen där det skulle vara mer afrikanskt. Men afrikanerna var väldigt sena och till slut så orkade vi inte stå där och vänta längre.

Gick upp på CK och hittade en mysig stickad ljusgrå polotröja och ett par petrolfärgade leggings som i vissa andra ljus ser mer gröna ut...

Sen hann vi inte så mycket mer innan affärerna stängde. Var in en sväng på Glitter och Fanny, men hittade inget där.

Men det måste shoppas för mig snart! Jag har kris både vad gäller byxor och skor. Helt plötsligt är det höst och då funkar inte alla mina klänningar och kjolar. Och dom som skulle funka har ändå inga skor som passar till. Inte lätt!

Jag kom hem strax före 22 och sen satt jag vid datorn och lekte med min fotobok. Nu är den kanske klar! Jag måste bara titta igenom den igen och leta fel... röda ögon, suddiga bilder, stavfel osv



Idag har varit en märlig dag. Jag sov fyra timmar i natt. Sen steg jag upp för att hinna klä på mig och snygga till lite i hallen innan en kvinna skulle komma med serveringspengar kl halvtio. Och det hann jag utan problem. Jag hann också diska två maskiner + en panna, en bunke och en ugnsform, torka av alla bänkar och bord i köket, torka av skåpluckor och kakel, vattna blommorna, putsa köksfönstret på insidan, sopa golvet, plocka bort kläder inne på toan, putsa stora spegeln i hallen, rensa bort alla papper från kylen, stöka undan kring min träningsstation, slänga gamla medicinförpackningar och lite annat skräp, gå ut med sopor (2 ggr), kolla alla bloggar och mail, vädra, duscha, handvätta min stödstrumpa, spana på mitt äckliga sår och prata lite på msn innan hon kom kl ett!!!
Om vi säger som så - kl 12.15 gav jag upp och antog att hon inte skulle komma hit alls. Det var då jag gick in i duschen. Och gissa om jag hade hunnit klä på mig helt när hon kom? Näe! Och jag som hade väntat och väntat så jag inte skulle stå i duschen om hon kom.
Och tro mig, jag är inte den som rynkar på näsan om någon kommer lite sent vid ett sånt här tillfälle. Jag har full förståelse för om något annat kom i vägen och hon inte kunde komma idag. Men jag tycker att man kan skicka iväg ett sms iaf? Eller ringa? På nåt sätt höra av sig och meddela att man inte kommer på utsatt tid.
För bara för att jag sa att jag skulle vara hemma halvtio så innebär det ju inte att jag har tänkt vara hemma hela dagen?!

Jaja, jag är inte arg. Det är ju bra att hon kom hit. Men jag gillar inte riktigt att hon antog att jag bara skulle vara hemma hela dagen. För om jag hade nåt val så skulle jag inte vara det!

Ja, jag har ju iaf fått väldigt mycket gjort.
Nu ska jag också ta och äta något! För det har jag inte gjort än.
Sen hoppas jag att Jessicas pluggning har gått lysande bra för i så fall skulle hon kanske komma hit och hämta mig och ta med mig ner på stan. Hoppas hoppas hoppas!

Men först borde jag äta, köra rehab och kanske ta utsidan på det där fönstret?

Vi hörs!
Pia

Thank you, Julie!

Hej!

Igår så fick jag ett avi med posten. Konstigt, tänkte jag... jag har väl inte beställt nåt?
Och sen tänkte jag att kanske jag råkat beställa nåt när jag suttit och surfat på alla e-butiker och bara varit ett ok bort från att bekräfta beställningen. Eller kanske Mayas brev var för stort för brevlådan?
Men nej, inget av dom två alternativen var det. 

Det var ett
PAKET FRÅN JULIA!!! :D 

Och i den låg det den snyggaste turkosa halsduken jag någonsin har sett!
Tack så supermycket, Julia! I love it! :)

Här är en bild på mig i halsduken från idag (ca tre min sen), men det blir ju inte så bra när man ska ta kort på sig själv. Jag hoppas iaf att ni ser så snygg den är ;)



Om en halvtimme kommer Jessica och hämtar mig. Vi ska ner på stan och äta middag (mest troligt på Wayne's). Sen ska vi gå och titta på Emmas afrogrupp (och Emma?) när de dansar utanför Caprice kl åtta. Det ska bli riktigt kul.
Det händer även en massa annat eftersom det är något som kallas frikväll ikväll på stan. Vi ska nog spana in nån mer dans och så ska vi passa på att kvällsshoppa lite, om det inte är alltför mycket folk på affärerna.

Vilken tur jag har som har dom här tjejerna i närheten (om Kusfors räknas som nära, Emma?)!
Fredag den 12:e fick jag dejta Jessica på bion.
Lördag den 20:e fick jag äta middag med både Emma och Jessica på Station 8 då vi firade Ems födelsedag.
Fredag den 26:e får jag äta middag med Jessica och sedan hänga med dem båda efter det.

Och det är riktigt najs! För det är ju just fredagar och lördagar det är som jobbigast att sitta hemma alldeles själv. För då känner man sig verkligen ensam!

Ikväll har Matte bowling och middag med jobbet. Hoppas det går bra och han har kul!

Nu ska jag försöka rehaba lite innan Jessica kommer!
Ha en trevlig helg!
Kram, Pia

inlägg 4, 24 sept

Ojojoj, vad jag bloggar idag!
Det här blir som ni ser det fjärde inlägget för dagen...

Jag vill göra reklam för något som jag och min syster kommer att roa oss med under höstkvällarna (och förmodligen vinter, vår och sommar också..). Vi har nämligen startat en gemensam blogg. Mest troligt blir det väl vi två som kommer att finna denna blogg mest underhållande, men ni får gärna titta in där ni också! (den är iaf färgglad)

<--- Klicka här!

Sen så kan jag även tipsa om den här bloggen som jag upptäckte idag: http://www.legojesus.blogspot.com/
Den kan nog vara underhållande. Där kan man gå in och kolla på när vuxna män bygger en Jesus av lego.

Sen kan jag även berätta varför jag la in en bild på en bräda igår. Det är ju min STEP UP-BRÄDA!!! :)
Jag använder den alltså i min rehab. Jag fick den av pappa och den duger minst lika bra som nåt man kan köpa på affären. Men snart behöver jag en större!

Nu är jag färdigbloggad för idag!
Vi ses imorgon! ;)
Pia

ännu en jämförelse (inlägg 3, 24 sept)

Här vill jag bara jämföra ett bad i Antipaxos, Grekland sommaren 2007 med ett bad i Selsviken, Sverige sommaren 2008.
Båda två riktigt härliga badupplevelser. Den ena i sol och värme, den andra i regn och blåst.

image354

vilken är bättre? (inlägg 2, 24 sept)


Upprörande

Nån fler än jag som blir upprörd när ni läser detta:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3367070.ab

Jag kan inte för mitt liv begripa vad den tågföraren tänkte?!!!

tisdagen 23 sept

Jahapp!
Då var det dags för nytt rekord igen då. Igår hade jag hela 54 unika sidvisningar på min blogg! 54! Det var rekord med 9 st det. Ganska coolt. Fast
Maya hade en ännu större ökning. Det är ju alltid trevligt att det är många som läser ens blogg. Fast samtidigt så vill jag ju att det ska vara folk som jag känner. Så jag har inte spridit adressen så jättemycket. Man blir ju nyfiken på vilka alla är, men mest glad för att de tycker det är värt att surfa in på just min blogg.

Jag har äntligen kunnat börja cykla lite på motionscykeln som jag har lånat av Mattes pappa (som var Eva-Maries då hon levde). Hela tio minuter har jag cyklat både igår och idag. 10 min! Ganska så coolt. Det är klart att det gör ju rätt ont och jag får cykla med hög sadel och vicka på rumpan och trixa lite. Men ändå helt ok! T o m lite ont i rumpan har jag sen igår. Från sadeln alltså. Framsteg!
Däremot går rehaben lite sämre. Det är ju rätt tunga övningar nu och att kombinera det med att börja jobba är lite svårt. Jag är så trött och knät blir svullet och ömt under dagen. Men iaf så gör jag rehaben en gång per dag! Helst ska jag göra det 3 ggr/dag. Men jag ska trappa upp det när jag känner att jag orkar mer och mer.
 

Det är i alla fall roligt att börja om att jobba. Men det känns som att jag knappt hinner med nåt när jag jobbar så få timmar om dagen. Det är bra att jag har Zandra till hjälp. Då hinner vi ju tillsammans mer än jag gjort själv.

Idag har jag skrivit ett brev...
och när jag gjorde det så tvingade jag mig själv att för några minuter vara ärlig med mig själv. Öppna upp. Jobbigt det där! Och kanske att det hade passat bättre i en dagbok hemma än i ett brev som om två dagar dimper ner i en brevlåda någonstans. Men, det var nog bra ändå! :)

Jag har sett Gossip Girl ikväll. Och igår såg jag första avsnittet av säsong fyra på Supernatural. Jensen Ackles är bara sååå snygg!! :D


När Matte kommer hem ska vi se antingen Invasion eller nya avsnitten av Heroes.

Godnatt,
Pia

lördag-söndag-måndag

Hej!

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så spenderades lördag dag på Eddahallen där jag spanade på taekwondo. Det gick väldigt bra för Soo Shim och det var kul att vara där och kolla. Men det var inte lika jobbigt som sist. Blev inte så där sjukt sugen på att träna som jag blivit tidigare. När jag är klar med min rehab så kommer jag i första hand att börja om att dansa. Sen lockar yoga väldigt mycket och nu har ju Katja startat yogakurser i Skelleftehamn samt i skellefteå på fredagar. Så jag hoppas på att kunna gå den så småningom! Funderar även på att kunna slinka in på Karolinas pilates nån gång...  och så ska det köpas gymkort! För även om jag inte känner ett lika starkt sug efter tkd så känner jag verkligen att jag behöver träna och komma i form!

  

Lördag kväll
Efter tkdn så var jag rätt trött så jag for hem och sov en liten stund. Sen blev det dusch, smink och hår innan det var dags att åke ner på stan och dinera med Emma och Jessica. Emma fyllde ju år i torsdags och det firade vi med middag på Johanna i parken. Supergod mat och grymt trevligt sällskap! Att man dessutom fick ett glas rött till maten gjorde ju inte saken sämre. Många roliga saker hann sägas under denna middag, men med hänsyn till födelsedagsbarnet så undviker jag att citera detta! :D



Oxfilé med chevrékräm, klyftpotatis och rödvissås. Lagom stor portion faktiskt.

Det var riktigt riktigt kul att gå ut och äta med er tjejer. Tack så mycket! :D
Känns som en present till mig efter min långa isolering... :)
Efter vi ätit och suttit och pratat en stund så började det droppa in allt fler tjejer och killar i partystass. Emma åkte hem vid tolv, men jag och Jessica bestämde oss för att ta en drink också. Satt kvar nere i Johanna i parken. Och så länge vi satt ner så gick det bra. Men när det var dags att röra på sig (med kryckor) så blev det mycket jobbigare. Och inte bara för att jag var rädd för alla fulla människor som knuffades och gick in i en utan också för att alla verkligen stirrade på mig och gav mig märkliga blickar. Jag kände mig som ett miffo! Typ skäggiga damen på cirkus eller nåt...
Så vi gick ut vid ett och tog taxi hem. Men fram till dess var det bara kul!
Längtar tills jag kan gå ut och dansa igen...



På söndagen så blev det fisklunch i Båtvik. Pappa och Stig hade lagt ut nät och fått rätt mycket fisk. Så jag och Matte och Mormor och Morfar blev bjudna på stekt sik, färskpotatis och gräslökssås. Mums! Jag älskar färsk fisk och det finns ingen som lagar fisk lika bra som min pappa!


Jag hade med mig kameran till Båtvik, men hade så klart glömt minneskortet så inte gick det att ta några fina höstbilder där inte! Och det är inte första gången jag glömmer minneskortet i datorn heller...

Efter att vi hade varit i Båtvik for vi förbi Lundbäck och spanade in Sandra och Jerrys nya hus. De har mycket jobb kvar, men när det väl är klart så kommer det att bli superfint där! Perfekt med stor gård och allt. Önskar att jag kunde hjälpa till lite!

Och medans Sandra kokade kaffe så hann Petter ringa och bjuda in oss på en kopp efter att Lisa sett oss på samhället. Så då blev det att ta en kopp där också! Riktigt trevligt. :)

Så vi hann med att träffa många på våran planerade fisklunch :)



Idag har jag jobbat tre timmar och en kvart. Det känns som att jag har hunnit få en uppfattning om ungefär hur MYCKET det är att göra! Jag har bara hunnit strukturera upp det och instruera Zandra lite (som ska hjälpa mig medan jag är deltidssjukskriven). Men det kommer att bli bra!
Det gick bra att jobba även om benet bultade och det värker nu. Men så skönt att få nåt gjort!

Det känns som att jag blivit mycket piggare de senaste dagarna. Jag orkar vara uppe längre, orkar gå omkring mer och jag har fått lite bättre rörlighet. Så nu går det ju framåt! Skönt!!

När jag kom hem från jobbet så hade Matte lagat pölsa till lunch (en favorit!) och så hade jag fått brev från Julia!! :D
Blev verkligen superglad! Det är bara såååå kul att få riktiga brev!


Nu ska jag pyssla på med lite annat...
Eller, jo! Måste bara berätta en sak till. Jag har haft en lilja i en kruka ute på balkongen hela sommaren och det enda som har hänt är att bladen blivit längre och längre, men idag så BLOMMAR den! Och jag som hade gett upp hoppet helt. Så vackert. Måste gå ut och ta en bild på den och lägga upp här så att ni får se!

   


Kramar, Pia

Check it!

Inatt satt jag uppe och gjorde en blogg åt Julia :)
Hon är nu officiellt en bloggare! Wohooo! Som vi har längtat! :) Nu fattas bara facebook...

<---- klicka! ;)




Har nu på förmiddagen varit och kollat på Svenska cupen 1 i taekwondo. Riktigt kul att få fara och kika lite. Mötte upp Vickan där och träffade så klart en massa andra kändisar. Så det var roligt. Men nu är knät riktigt svullet!!
Jag ligger med benet i ordentligt högläge och vilar en timme innan det är dags att göra sig lite fin och fira att Emma har fyllt år. Vi ska ner på stan och äta en bit och ta ett glas vin... eller två... eller tre! :D
Det ska bli riktigt trevligt.
Härligt också att känna att jag orkar lite mer nu.

Vi hörs och ses!
Pia

torsdag-fredag

Hej kära besökare (idag 44 st!!),

Ser ut som att det går stadigt uppför på bloggen just nu. Förstår inte riktigt själv varför. Men jag tror ju att ju mer aktiv man är desto mer folk tittar det in (ju mer man ger desto mer får man-principen?).

Nu har det varit två hektiska dagar för mig.

Igår började jag dagen med att försova mig och vakna när jag och Matte hade tänkt fara till Umeå. Så vi började förstås färden lite sent, men som tur var hade vi tagit till med gott om tid i resplanen så jag var bara 3-4 min sen när jag kom till idrottsmedicin. Tur jag vaknade!! Var ju iofs jagad av ett lejon, men så fort jag hade besegrat det så vaknade jag och insåg att det var dags att skynda på och he sig iväg.

I Umeå så gick det bra. Läkaren var nöjd med mitt ben. Han tyckte att jag hade kvar mycket muskulatur (själv tycker jag att benet ser ynkligt och smalt ut :( Eller spett som jag sa till läkaren, men då förstod han inte mig :P) och han tycker att det ser ut att gå åt rätt håll.

Sköterskan tog bort stiften (no more frankenstein) och det var lite obehagligt och gjorde ont på det stora såret (inte dom små). Sen tejpade hon ihop mig där det fortfarande är ett hål. Men efter helgen så får jag duscha benet igen!!! :D Vilken lycka! Jag får däremot inte börja skrubba eller klia eller klösa på såren. Men det är ingen fara. Bara jag kommer ihåg det när jag duschar!

Sist av allt fick jag träffa sjukgymnasten. Jag fick nya, svåra övningar med mig hem!
Han pratar fortfarande om att allt ska gå så mycket bättre bara svullnaden går ner. Och jag som haft benet i högläge nästan non stop sen jag var där senast (och fick skäll för att jag försöka vara uppe för mycket)!!
Tydligen kan det ta upp mot två månader innan svullnaden är helt borta. Så han sa åt mig att ha mer tålamod. Han påpekade att det ju faktiskt inte ens gått tre veckor sen operationen ännu och att i perspektiv till mina sex månader med rehab så är det ju jättekort tid! Men, ja... jag vill ju bli bra direkt! Så är det bara. Är så van att kunna göra och orka hur mycket som helst. Men han sa att jag måste ha mer tålamod och att det faktiskt gått kort tid.
Jag fick även gå in i gymmet och testa mina nya övningar. Scary! Det är riktigt läskigt och obehagligt att stödja på benet. Dessutom så gör det ju fortfarande väldigt ont.
Men efter att jag hade gjort övningarna, och klarat det så kändes det väldigt bra. Det känns som att NU börjar det ändå hända lite grejer. Övningarna är svårare och med mycket mer belastning. Gå framåt på en linje, gå bakåt på en linje, balansera på benet, step-up på en fem cm bräda är några av sakerna. Voj voj!
Jag kan dessutom få börja cykla litegrann. Jag har inte riktigt fått nog mycket böj i benet än, men jag klarar det om jag fuskar! Alltså, om jag vickar lite på rumpan och trampar med hälen i st för trampdynan när jag är högst upp. Men det fick jag göra sa han. Hög sadel, låg belastning... och då ska tydligen läkningen börja gå mycket bättre! :D
Så nu hoppas jag återigen på ett mirakel på bättringskurvan! Kanske egentligen inte så smart med tanke på tidigare besvikelser, men ändå!
Nu ska det tränas!

Sen när jag kom hem från Umeå så hade jag en halvtimme på mig att försöka göra mig fin inför upptaktsträffen med balettföreningen. Jag höll på att börja gråta för att jag var så trött och kände bara att jag orkar inte fara!
Men samtidigt så ville jag ju dit och träffa alla och ha trevligt och äta god middag. Och jag är glad att jag for för vi hade riktigt trevligt. Och när jag väl fått sitta ner ett tag med benet i högläge så gick det rätt bra.
Här är en bild som jag snott från Emma (som hon lagt upp på facebook):


Tur att jag hade Jessica som kunde hjälpa mig att bära mat från buffén! :)



Idag så har jag också varit ut ur lägenheten (kors i taket!).

Först så överraskade
Linn med att vilja träffas och äta lunch. Och eftersom att Matte jobbar natt i veckan och ligger och sover den tiden så kom hon och hämtade mig och sen for vi och åt på Lilla Marie. Väldigt trevligt var det! :)
Men tyvärr så gick ju tiden alldeles för fort! Vi hann inte ens med en kaffe efter maten. Men en liten update hann vi iaf med. Kul! Och nu hoppas jag att vi ska hinna ses igen snart!

Efter det så hade jag möte med Stefan och Tom på Toms kontor.
Det var lite jobbigt, men jag tror nog ändå att det var bra...

På måndag börjar jag jobba lite igen. Jag ska jobba 25% i veckan och sedan trappa upp till 50% veckan efter det. det tror jag kommer att bli jättebra. Sen får vi se när jag kan börja om att jobba heltid igen, men så fort som möjligt hoppas jag så klart!



Jag saknar min syster!!
Efter att ha haft henne på gångavstånd i ett drygt år så är det helt plötsligt väldigt långt till henne. En lekpark emellan till ett halvt Sverige mellan. Men snart ska jag komma och hälsa på dig, lill-grisen!

Jag saknar också Me Julie!
Livet är som lite lättare när du är med...

Och så saknar jag Erret.
Det är så trist att alla flyttar så långt bort. Tänk när du och jag och Gab bodde på Glunten! Närmare kan man inte vara...

Sen är jag också väldigt tacksam att jag har Jessica här på hemmafronten.
Vad skulle jag göra utan dig? Synd bara att våra kaffeskvallertimmar har blivit så mycket färre! Men det får vi jobba på ;)

Och allra sist så önskar jag bara att det inte skulle vara så mycket längre från Byske till Skellefteå än vad det är från Skellefteå till Byske....













Tack och godnatt för mig!
Imorgon väntar svenska cupen 1 för alla avancerade taekwondomänniskor. Jag ska dit och heja tillsammans med Jessica och Vickan. Ska bli riktigt trevligt att träffa Vickan igen. Önskar så att jag kunde träna med henne och sparka all energi ur kroppen 3-4 ggr/veckan som vi brukade. Vilket team alltså!
Men imorgon får vi nöja oss med att heja på avancen. Och sen på kvällen blir det lite födelsedagsfirande av Emma.
Alltså ännu en eventrik dag. Så det är tur att jag börjar känna mig lite piggare om dagarna!

Puss o kram,
Pia

Shopping...

Ja, som jag skrev om i mitt inlägg igår så är jag väldigt sugen på att shoppa.

Jag har bestämt mig för att jag ska köpa en Nikon D80 men när jag glider runt på e-butikerna så verkar den tyvärr vara slut överallt. Vill beställa en som finns på lager så jag kan få hem den fort!!

Jag har också tänkt beställa uggisarna... men först måste jag mäta mina fötter! Jag ska nämligen bestämma mig för om mina stl 36 passar bättre i en 35.5 eller 37:a. När man läser på nån sida så står det att man ska mäta och om man hamnar mitt emellan två storlekar ta den större. När jag kollar på en annan sida så står det att de är stora i storleken och att man ska beställa en storlek mindre än vanligt. Så jag måste vänta med att beställa även detta! Trist!
Men så klart säkrast att vänta och mäta foten så att jag kan avgöra vilken som kan passa bäst. Synd bara att jag inte vet var vi kan ha något måttband/tumstock.


albauggs.jpg

Jessica Alba skitsnygg i sina UGGs :) (fast hon är ju alltid snygg)




Annars så kan jag med glädje meddela att jag idag har varit utanför lägenheten! :D
Jag bjöd in mig själv när Matte och Pontus skulle ner på stan och luncha. Kanske lite fräckt, men jag behöver verkligen få göra något kul nån gång! Jag är så grymt rastlös. Verkligen inte van att vara instängd på det här viset.
Sen efter vi ätit så var ju jag så klart helt slut så då fick dom vara i fred och fara hem till Pontus och göra vad nu killar gör när dom är med varandra.

Jag tror att även Mattias börjar vara less på att jag är handikappad. Eller, det är klart att han är! Hur kul är det att springa runt och passa upp på nån som dessutom är ganska grinig pga ont/trötthet/rastlöshet.
Idag sa han "när får du börja köra bil själv igen då?" = när ska du sluta vara så klängig och kunna åka och roa dig själv?
SNART hoppas jag! Men läkaren sa att det skulle ta ca en månad innan jag får köra bil igen. Och än så länge har det ju bara gått drygt två veckor. Så det är ett tag kvar. Och det kunde även jag ha berättat, med tanke på att jag fortfarande inte kan vika benet så överdrivet mycket.

Imorgon blir det iaf att fara till Umeå och träffa läkare, sjukgymnast och sjuksyrra. Nu är det dags att plocka bort häftklamren som de har slagit in i mitt ben! Najs! Undrar hur såret börjar se ut nu? Sist jag såg det var det som att se en bit av Frankenstein. Inte alls så där litet och sött som det har låtit före operationen när de beskrivit hur litet hål de skulle göra vid ingreppet. Men men, ett stort ärr på knät tar jag mycket hellre än att vara begränsad i min rörlighet.

Nytt rekord idag igen! 42 stycken besökare. Och dessutom kommentarer från helt nya människor! Najs!

Nu är det godnatt för den här damen (som låg uppe och läste till 04.21 i morse!!). Bäst att sova ordentligt inför morgondagen då både doktor och upptaktsmöte/middag väntar.

Godnatt!
Pia

Sugen på att shoppa!

Ja, här ligger jag i soffan med min laptop på magen och kikar på massor med olika roliga, dyra saker som man kan köpa via internet. Jag är sååå sugen på att shoppa loss i e-butikerna. Det här är några av de saker som jag är sugen på:
UGG classic tall, sandfärgade
Nikon D60 + AF-S objektiv DX VR NIKKOR 18-55 mm Nikon D60 systemkamera
 Nikon D80 systemkamera

Självklart skulle jag ju inte klicka hem båda kamerorna. Bara den ena... jag är så grymt sugen på att göra det NU men jag ska vänta till imorgon så att jag hinner läsa på lite och tänka efter. Känns lite tokigt att impulsköpa en sån grej? Men jag rådfrågade Kenny och han vet ju massor om kameror, så jag är säker på att det är bra kameror. Och faktiskt så var det billigare än jag väntat mig. Trodde typ att man fick lägga ut närmare 10 000 kr för en systemkamera. Men så verkar det inte vara! Yippie!

När jag pratade med Matte så försökte han inte ens hindra mig från att beställa en. Han sa bara att jag skulle vänta tills jag fick pengar på kontot. Men det har jag fått idag! :) Och det är därför jag vill köpa alla dom här grejerna.

Glömde lägga in en bild på Paris, London eller annan Europeisk stad som jag skulle vilja köpa flygbiljett till. Skulle inte heller sitta helt fel. Men tyvärr så kan det inte bli tal om nån sol- och badresa då det skulle passa bäst att åka i november eller över julledigheten. Men då får man passa på att se nån storstad med mycket kultur. Gå på museum och titta på kända byggnader och sånt.

Och vet ni? Fast det här är drömmar så känns det just nu inte helt orealistiskt. För jag har ett heltidsjobb! Och Mattias har fått förlängt iaf fram till jul. Och det betyder att vi inte ska behöva sitta hemma och vrida och vända på varenda slant. Vi ska kunna åka på en weekend i November om vi planerar in att det ska göras! Ha! (det var på tiden)

Ja, nu ska jag snart försäka lägga ifrån mig datorn och mina shoppingbegär.
Jag ska göra mina rehabövningar och läsa min bok, som för övrigt snart är slut, och sen fortsätta kolla på dom här godisarna imorgon med Matte vid min sida. Kan behöva någon som håller mig nere på jorden. Och Stenbockar är väl realister, är dom inte? Och kanske ekonomiska? Dom är iaf inte lika impulsiva som oss Skyttar!

Hoppas alla har det bra!
Keep blogging!
Pia

PS.
41 besökare idag :) - nytt rekord igen

Blogg - ett himmelrike för sysslolösa

Hej mina vänner!

Visst håller ni med om att det är helt underbart att surfa runt på alla man känners bloggar när man har lite att göra? Jag kollar min blogglista flera gånger om dagen. Speciellt nu när jag är hemma hela dagarna. Det finns inget bättre än när det är många som uppdaterat!

Idag vill jag hälsa
JESSICA välkommen till bloggvärlden. Hon har idag invigt sin blogg, så för er som känner henne så är det bara att börja läsa! :)

Sen finns det ju även andra sätt att underhålla sig med bloggar. Självklart att skriva egna inlägg, men även att ändra designen på bloggen. Det är ju faktiskt riktigt kul och något som jag känner att jag blir bättre på, även om jag skulle vilja bli ännu mycket massor bättre!
Har idag ändrat på IDAS blogg. Vet inte om det är någon som ser vad den är inspirerad av? För det är ju inte en total rip-off. Bara inspirerat :)
Jag har även ändrat på MAYAS header idag till ett annat uttryck som hon ville ha i stället.

Så det är tur att bloggarna finns så jag har nåt att göra! :) Och där fick ni lite extra reklam, tjejer! ;)



Förutom blogghimmelriket så har jag då varit på jobbet idag. Matte fick skjutsa dit mig, men redan när jag kom upp på kontoret så kände jag hur jag darrade i kroppen av ansträngning och var helt slut! Så nu vet jag... det är för tidigt att börja om att jobba fortfarande! Gick i alla fall igenom posten så det känns ju lite lugnare. Tror faktiskt inte att stället håller på att krascha. Och det är skönt för då kan jag med bättre samvete stanna hemma och vila upp mig resten av veckan också. Är ju sjuksriven till lördag. Läkarbesök på torsdag och då får vi se vad som händer efter det. Kanske börja jobba 25% eller liknande. Vi får se!


Både Maya och Julia har fått brev från mig idag. Kul!

Jag har pratat med Erika som ringde mig. Väldigt trevligt. Alltid kul när folk hör av sig, även om jag inte gör det själv.

Igår började jag läsa boken jag fick av mamma och pappa. Tusen strålande solar av Khaled Hosseini. Den var bra från första stund. Jag hade bara tänkt läsa litegrann innan jag skulle sova, men hade svårt att lägga boken ifrån mig. Ska bli trevligt att ta upp den igen när jag går och lägger mig. Tack så mycket för den! :)

Annars så spelar jag fortfarande Mamma Mia soundtracket på kvällarna. So good!
Skulle lätt kunna se filmen på bio en tredje gång!

Trevlig kväll och blogga på!
Kramar, Pia




Ännu en dag har gått i fängelset...

Hehe, ja som ni ser så blir jag bara mer och mer less på att sitta hemma i lägenheten. Har inte varit utanför dörren sen Jessica tog med mig på bio i fredags.
Men å andra sidan så mår ju knät rätt bra av att vara hemma och ta det lugnt. I natt hade jag lyckats sova väldigt bra med högläge. Hela natten med benet på kuddberget, bra stöd under hela benet och Voila! Jag hade inte ont i knät när jag vaknade! :D
Det var verkligen skönt. Men jag är ju fortfarande helt beroende av mina kryckor. Har försökt mig på det där med att bara använda en krycka, men det är nog inte dags för det än. Jag gör det bara i nödfall, typ när jag vill ha en kopp te med mig in i vardagsrummet. :)

Jag har iaf lyckats klicka hem en massa saker från Panduro. Dessa saker är mest till för att kunna göra snygga brev, för nu ska brevskrivningen tas upp igen! (har skrivit tre st nu och fler ska det bli!)
Klickade även hem en pappersskärare som kommer att vara helt perfekt att ha när jag skriver ut foton osv.
Hela beställningen gick på drygt 800 kr (närmare 900) men det är ändå bra med tanke på att jag var uppe i ca 1400 från början och sedan valde bort massor med saker!
Det ska bli riktigt kul när paketet dyker upp hemma så att man kan pyssla lite mer.


Imorgon så ska jag prova jobba några timmar. Matte har lovat att skjutsa mig till jobbet. Jag får se hur det känns. Men det vore nog bra om jag kan jobba iaf 2 timmar om dan eller liknande. För hur det än är så är det ju jag som kommer att bli lidande i slutändan. Ju längre jag är borta, desto större arbetsbörda när jag kommer tillbaka!
Känns riktigt skönt att jag gjorde klart serveringslistorna före jag blev sjukskriven! :)

Nu är det dags för den här damen att gå i säng (fast helst göra rehabövningarna först) och sova innan det är dags för duschen och sen jobb imorgon.

Sov gott mina älskade vänner!
/Pia

Litet roar den handikappade

Hej!

Nu när jag spenderar så mycket tid hemma själv så får jag ju göra mitt bästa för att hålla mig sysselsatt i hemmet. Tyvärr så kan jag ju inte direkt städa eller göra annat nyttigt, eftersom jag inte kan bära så mycket och inte gå utan mina kryckor. Plus att det lilla jag rör mig gör mig helt slut, så jag kan inte hoppa omkring särskilt länge i taget.

Här är exempel på vad jag gjort under min sjukskrivning:

* Ny bloggdesign till
Maya
* Ny bloggdesign till mig själv
* Ny blogg + design åt Jessica - hoppas hon börjar använda den!
* Ett fotoalbum där jag kommit ungefär halvvägs, väntar på lite bilder från Erika innan jag kan fortsätta
* Skrivit ett brev
* Läst boken Historikern av Elizabeth Kostova. 626 sidor. Mycket bra.
* Fått ett brev
* Sett alla sex and the city avsnitten (åtminstone 3 av 6 säsonger under sjukskrivningens första vecka)
* Sett top model säsong 11, tre första avsnitten
* Följt Vem kan slå Fredrik och Filip på femman
* Hängt på internet
* Pratat med syster i telefon
* Haft mamma och pappa på besök
* Haft Jessica på besök
* Pratat med Ninnie
* Besökt Dance o Gymshops försäljning av danskläder på estetiska programmet m h a Jessica
* Sett Mamma Mia för andra gången på bio - med Jessica (Lika bra den här gången!)
* Varit på återbesök i Umeå
* Sovit ca 12-20 timmar per dygn
* Sett på tv, filmer mm mm (Bl a Wanted som var grymt bra!)
* Bakat en kladdkaka (dock väldigt jobbigt att hoppa fram och tillbaka i köket på ett ben.. och lite tråkigt att jag inte fått bjuda på den...)

Idag är det lördag. En dag då jag oftast brukar fara ut och dansa på S8. Ikväll ska jag i stället roa mig med nåt i min ensamhet hemma. Kanske se en film, börja läsa boken jag fick av mamma eller fortsätta leka med bloggdesign och internet (som jag börjar vara lite less på). Matte ska på fest, men det orkar inte jag med. Bäst att hålla sig i soffan eller fåtöljen! Så länge jag får sitta med benet i högläge så har jag det bra!
Men om nån vill komma förbi och sitta bredvid mig så är det helt ok! :)

Nu ska jag surfa vidare...
Kramar, Pia

Brev och rekord

IDAG HAR JAG FÅTT ETT BREV PÅ POSTEN AV MIN SYSTER! :D
Jag har själv tänkt att jag skulle skriva henne ett tag, men det har inte blivit av. Men nu när hennes supersnygga brev dök ner på hallgolvet så blev jag genast mer peppad!

Annars så är jag som vanligt helt själv hemma. Jag har duschat idag (oh, så skönt!) och jag läser min 600-sidiga Draculabok för fullt. Börjar närma mig sidan 500. Den är rätt bra faktiskt.

Hur mobil är jag? Inte alls! Jag kan inte köra bil själv och jag sitter fast i lägenheten så länge inte Matte är hemma och servar mig. Men om man inte har möjlighet att titta förbi eller så, så kan man ju ringa eller smsa.

Jag känner mig idag piggare än på hela veckan. Men det är klart - jag har ju sovit massor också.

Igår hade jag rekord på bloggen. Hela 40 st unika sidvisningar! Inte illa! :D

Här skulle jag nu kunna avsluta med en bild på mig själv när jag tar sprutan, men det känns lite för creepy. Om det är nån som vill se bevis så kan jag maila det!

Vill även uppmuntra alla jag känner att uppdatera sina egna bloggar så att jag kan gå in och läsa på dem. Det skulle också vara helt ok om ni sedan skriver en kommentar med länk till eran blogg så att jag kan följa den och läsa. Mina favoriter på webläsaren har slutat att fungera, så jag har inte kvar allas bloggadresser.

Puss puss!
/Pia


Bilder från Manges 30-årsfest

Lovade ju att jag skulle lägga upp bilder från Manges 30-årsfest. Karl blev så klart sötast av alla! Bröderna Johansson passade på att busa en massa, men här är det mest seriösa kort?

           
 

Ny design

Ikväll har jag roat mig med att göra en ny design. Vad tycks?

Igår var vi på 30-årsfest i Fällfors. Manges tur att bli 30. Det var en trevlig, men något lång kväll. Jag ska lägga upp några bilder senare. Men nu är det dags att sova så jag orkar upp för att ta bussen till återbesöket på idrottsmedicin imorgon bitti.

Tyck gärna till om bloggen!
Kramar, Pia

Hemma, hemma, hemma...

Ja, nu har alltså mitt liv som sjukskriven, hemmavarande börjat. Jag hoppas att det inte ska pågå så länge, för det är rätt trist. Igår så hann någon plinga på dörren och någon annan ringa på hemtelefonen innan jag hann krycka mig dit för att öppna/svara. Lite frustrerande. Utgår dock från att det var säljare. Om någon av er som läser det här får för er att hälsa på eller ringa på hemtelefonen så får ni ha lite tålamod... jag är inte så snabb just nu! Måste först sträcka mig efter kryckorna, sen häva mig upp ur soffan och sen krycka mig iväg mot hallen. Ni är väldigt välkomna att hälsa på så spring inte iväg för fort!

Idag har det hänt några roliga saker:

1) Maya kom förbi och åt frukost och sa hejdå innan hon flyttade till Lidingö, Stockholm
2) Jag har duschat! Såå skönt!
3) Mamma och pappa kom förbi på middag efter de skjutsat Maya till flyget. Matte hade gjort en god lasagne och jag en god sallad. Mycket gott och trevligt att få besök!
Jag fick också en tjusig skål fylld med exotiska frukter. Mums!


En av Mayos bilder från sjukhuset


My sexy leg almost taking a shower... :)

Det är väl det som hänt idag. Mindre ont idag, fast mer ont nu på kvällen än jag hade tidigare på dagen. Men då har jag också hoppat omkring mer än tidigare. Det går ju helt klart framåt iaf!

Nu ska jag snart sova. Ska bara ta min spruta och lite piller först.

Sov gott!

Operation Knee

Hej!

Nu är jag hemma igen efter operationen. Har varit en minst sagt omtumlande upplevelse, men samtidigt en enorm lättnad! Så skönt att äntligen ha det bortgjort. Jag har verkligen gått och oroat mig för det här länge. Men nu är det äntligen gjort och jag kan börja verkligen koncentrera mig på att stärka upp alla muskler och bli bra igen.

Måndag morgon så tog jag och Maya bilen och åkte till Umeå och Universitetssjukhuset. Jag "checkade in" kl tio (och det kändes ungefär samma pirr i magen som när man åker på charter) och fick sedan sitta och vänta i väntrummet ett bra tag. Efter det vidare in i en sluss där jag fick byta kläder till en sjukhusrock som var öppen bak. Bara mina trosor fick jag ha kvar. Vidare in på uppvaket där jag blev utrustad med dropp och blodtrycksmanschett. Hann ligga och läsa ett bra tag och strax före tolv så rullades jag iväg in på operationsrummet.

Där satte de på mig EKG och sövde mig. "Känner du dig yr?" Nej, men två sekunder senare gjorde jag det och sen minns jag inget mer...

Vaknade upp någonstans vid tvåtiden. Sköterskor som gick omkring, men de pratade inte direkt med mig. Frågade om jag hade ont och gav mig morfin. Sov lite till. Bad en sköterska kolla på min fot. Hade ont och de lindade om benet för det var lite för hårt lindat så det stasade rätt ordentligt i benet. Sov lite. Åt mitt äpple. Blev flyttad till kirurgavdelning två, två våningar upp. Fick besök av syster ungefär samtidigt som jag fick min mat. Pannbiffar med klyftpotatis och brockoli. Mums! Maya hjälpte mig lite grann och handlade även lite godis och dricka osv. Men sen var jag så trött att jag knappt kunde hålla mig vaken så hon fick fara igen vid sex.

Flera som ringde. Några sms. Bra att ha nåt att göra. Men mest av allt så sov jag. Mådde illa, var yr och hade ont. Fick inte gå på toan själv. Trött hela tiden, törstig hela tiden. Jobbigt.

Idag har jag varit på idrottsmedicin och träffat sköterska som la om mitt förband (massor med svart gammalt blod där under :S), sjukgymnasten som gav mig ett träningsprogram för första veckan och till sist läkaren. Han var väldigt nöjd med operationen. Sa att mitt knä var i det närmaste ett perfekt knä, förutom korsbandet då som var helt av. Men de hade lyckats få till det stabilt så han var nöjd. Och det är ju bra!

Sen när jag var klar där så kom mamma och hämtade mig. Vi åkte till Strömpilen och handlade lite alvedon till mig och åt lunch på McDonalds. Sen åkte vi hem till Skellefteå. Jag fick sitta i baksätet med mitt långa, oihopvikbara ben. Men det gjorde inte så mycket för jag satt mest och halvsov ändå.

Nu är jag då hemma i min egen säng igen. Skönt! Fortfarande trött, törstig och i viss mån illamående och yr (men inte lika sen jag bytte ut citodonet med alvedon... hellre lite ont än att vara yr och spyfärdig hela tiden). Benet gör riktigt ont när jag rör på det och det är väldigt svullet. Ser inte ens knäskålen längre. Men det ska visst gå till sig hyffsat snabbt.

Nu ska jag bara vila och ta det lugnt och köra mina rehabövningar innan det är dags för ett första återbesök på måndag!
Så det var hela upplevelsen på ett ungefär. Eller visst ja! Jag tar ju även sprutor på mig själv numera! Ganska imponerad av det själv, med tanke på att jag avskyr nålar och stick. Men lite macho måste man ju vara också.

Nu är det dags för mig att sova. Maya har en lite trevligare bild från när jag ligger på sjukhuset, men här kommer en close up på knät utan strumpa och allt: