Packningstider

Hej!

Idag har jag jobbat massor men utan att hinna allt jag satt mig för att göra. Imorgon blir sista rycket. Och jag gör det viktigaste, men sen får faktiskt vikarien och praktikanten ta över och sköta kontorsgöromålen. Jag måste ju kunna släppa taget om jobbet när jag åker. Annars är det inte mycket värt att ta ut all semester, all komptid och dessutom tjänstledigt när jag är borta. För, även utan att gå omkring och fundera på jobbet så kommer jag att ha mycket att göra i NY. Speciellt i juni då lärarkursen med Lynn är. Och nu i början är det ju lägenhetsletande för fullt + dansklasser osv. Så nog lär jag ha fullt upp ändå!

I afton fick jag och Matte finbesök av mamma och pappa. Matte hade gjort hemmalagade hamburgare (alltså även gjort själva biffen "from scratch") och sen åt vi jordgubbar till efterrätt. Det var lagom avancerat, gott och framför allt trevligt att ha besök här hemma av föräldrarna före jag åker.

Ikväll har jag jobbat på ytterligare med packning. Fortfarande inget nerpackat i någon väska, men klädhögarna på köksbordet växer. Börjar vara en hel del så jag får nog börja plocka bort lite snart. Men jag vill ha alla tänkbara kläder på bordet innan det börjar stuvas ner i väskan. I samma veva passar jag på att städa ur garderoben lite... allt ska ju som ändå kollas igenom. Högen på hallgolvet med kläder som ska slängas har blivit rätt hyffsad. Tack och lov! För jag har verkligen alldeles för mycket kläder som jag aldrig använder.

Nu tror jag däremot inte att det kommer att hända så mycket mer ikväll. Jag o Matte ska nog se ett avsnitt av House. Sen imorgon jobbar jag några timmar, ca fyra. Hoppas jag hinner det jag tänkt mig på fyra timmar! Sen på kvällen så blir det en lugn Valborgs för våran del. Vi ska äta grillat och köttet, svampen och squashen ligger redan i marinad. Kanske ett glas rödvin till maten. Eller bara pepsi. Eventuellt fara och titta på nån brasa. Och sen lite mer packning för mig.

Och sen på fredag så har jag ju faktiskt flera timmar på mig att avsluta packandet efersom att planet inte lyfter förrän 16.15 från Falmark. Så det är ju lugnt! :D

Hoppas att ni alla har det bra. Titta in här ibland. Uppdatera era egna bloggar. Skaffa skype!

Vi hörs,
Pia

Bilder tagna i slutet av april 2005:


It's getting closer...

New York, New York!

Here I come!


På fredag åker jag ner till Stockholm. Planet lyfter från Skell 16.15 och jag är på Arlanda 17.20. Åker in till stan och träffar lillasyster. Middag... mest troligt på Jensens? En drink eller två... ev på Le Rouge? Sen hem till stora tvåan och Bosse, med mitt handbagage som sällskap. Sova hos syster, i hennes säng... tror jag? (Jag o Mayo har inte riktigt diskuterat det här så mycket än)

Sen på lördag så går planet 12.05 från Arlanda. Jag är framme på JFK 18.10 lokal tid. Då är tanken (just NU) att jag åker till Conway vid Broome street, Noho, och lämnar mina grejer där för att sedan möta upp Joel, Nicke, Rickar, Benne och.... ? för middag och en öl(?). De är där sin sista kväll min första.

Sen på söndag kanske jag åker o kollar på nån lägenhet? Har bl a mailat en kille som har en studio i Brooklyn Heights. Vore rätt coolt att gå över Brooklyn Bridge på min väg till skolan. Låter som en dröm ungefär. Det är ca 4 km mellan den lägenheten och skolan. Tar, enligt google maps, ca 39 min att gå eller 13 min med tunnelbanan. Tyvärr lite hög hyra där bara... vi får se var jag hamnar!

Och sen... sen ska jag bo i NY i tio veckor! Det ni! Kommer att bli såååååååå najs. Jag ser fram emot det. Men det är ju bara en tredjedel av tiden jag var där senast. Kommer att gå fort!

Lill-Grodan


Hej!

Idag har jag varit i Båtvik hela dagen. Det var sååå härligt. Jag for dit ganska direkt efter jag vaknat... hmm, var väl framme kring kvart i tolv tror jag? Då fick jag äta mackor, mammas hemmabakade med morot och solrosfrön - mums! Sen satt vi ute på altanen och njöt av solen och värmen. Jag har t o  m fått lite färg idag! Det behövde jag verkligen.

Mitt i alltihop när vi satt där så kom det en groda hoppandes!
Minst sagt överraskande med tanke på att det fortfarande ligger rätt mycket snö kvar. Och den lilla grodan hoppade rakt upp på en snöhög! Hopp.. hopp... hopp... och sen stannade den och bara satt som förstelnad. Så mamma räddade den och la den på värmning på spången. När den tinat upp lite hoppade den iväg igen och då såg vi inte vart den tog vägen.




Sen efter vi räddat grodan kom mormor och morfar dit. Vi åt sen lunch eller tidig middag? Farfars fiskgryta eller en köttgryta som mamma gjort. Jag åt fisken eftersom det var dagens fångst. Mums! Men jag har fått med mig köttgryta som matlåda också. :)

Det var en riktigt härlig dag. Skönt att bara vara där och ta det lugnt. Och mampap kunde pyssla på lite med sina saker fast jag var där. Det var trevligt.



Igår så var jag helt däckad större delen av dagen. Antar att min kropp jobbat på fram till Spansk Afton och sen tog den semester. Värk, trött, illamående... nä, huvva! Jag låg i soffan och sov fram till kl fem. Men sen fick det vara nog. Lite pizza och en värktablett och några godisar och sen följde jag med ut en sväng. Sista helgen i stan så jag kände tvånget. Det var trevligt, men inte mer än vanligt.



Fredagkväll var det alltså Spansk Afton. Det gick jättebra och jag tror det var väldigt uppskattat. Kändes som en jättelyckad kväll. Jag tror både dansare och publik var nöjda. Och fröken också! :)

Tom har gjort en beställning på en Spansk Afton till Dans i Novembermörkret också. Jag hoppas det blir av för det vore verkligen superroligt! Både jag och eleverna har ju lagt ner mycket tid på det här så det vore jättekul att få visa upp igen!

Mamma, pappa, Matte och Sandra kom dit och tittade. Jättekul!
Och så var Jessica, David och Emma också där. Och Rut. Sååå trevligt!

 Dans
 Tapas
 Publik och tapas
 Jag och dom mina efter föreställningens slut

Fröken totalt koncentrerad på att sköta ljud och ljus under föreställningen. Ingen aning om att jag blir fotad!

En lyckad kväll!
Tack alla som kom dit och tittade, dansade och hjälpte till!
Så roligt det är att få chansen att genomföra nåt sånt här!

Nu ska jag chilla innan det är dags för mer jobb!

Inte länge kvar nu... bara 3,5 arbetsdagar!
På fredag = Stockholm
Lördag = New York!

Puss o Godnatt

Idrottsmedicin

Hej!

Idag har jag varit på idrottsmedicin. Tyvärr var styrketestmaskinen trasig, men vi körde lite funktionstester i stället, vilket jag tyckte var nog så bra. Jag är ju förkyld (som vanligt känns det som) och har haft hosta och slem i lungorna sen i lördags så konditionen var på botten och det var väl kanske inga toppresultat om man tänker så. MEN....

det som var bra var att det var ungefär samma resultat på båda sidorna. Alltså att högerbenet börjar ha kommit ikapp vänsterbenet, vilket har varit målsättningen i min träning nu. Så det var jättebra!

Ingen direkt skillnad i styrka varken baksida eller framsida lår.
Tester med små hopp nära kroppen gick bra. Ingen skillnad tidsmässigt mellan höger o vänster ben.

Det som gick lite sämre och där man märkte skillnad var i dessa fall:

1. Enbenslängdhopp (egen beteckning)
Hoppa från ena benet, landa på samma ben, komma så långt som möjligt. Svårt och läskigt.
Vänster ben hoppade ca en dm längre än höger. Men det var helt ok resultat.

2. Enbenspallhopp
Hoppa med ena benet upp på en pall, 15 ggr, på tid.
Vänster ben snabbare. Men mkt pga att jag litar mer på det.


Summan av kardemumman:

En NÖJD sjukgymnast
En GLAD Pia
Inga förbud att göra något
Dags att utmana knät mer
Det här blev sista besöket på idrottsmedicin.

NEW YORK HERE I COME!!! :D

Ett minne blott (klicka på egen risk):


Och imorgon är det dags för Spansk Afton. Så himla kul det ska bli!
Vi hade sista lektionen ikväll och det gick riktigt bra. Oooh, så spännande det ska bli att se dom imorgon! :)

Sandra ringde och sa att hon ska komma. Känns jätteroligt! Och så skulle hon försöka peppa Frida och Emma och kanske Lisa och Sarah. Skulle vara jätteroligt om dom kom! Då hinner jag träffa dem innan jag åker till USA också.
Bara lite drygt en vecka kvar.... iiiiih!

Mycket att ordna med!
Dags att sova.

Puss o godnatt
Hoppas vi ses imorgon!

Kramar, Pia


Undrar vad fröken ska ha på sig imorgon? :O


Spansk Afton

På fredag den 24 april kl 19.00 är det Spansk Afton i Hallen, Nordanå.

Mina elever dansar flamenco och det bjuds på tapas och dryck.

Pris: 100 kr inkl maten

Boka biljetter hos mig! Finns ca 35 st kvar.



Skulle vara roligt om några av mina kompisar skulle vilja komma och kolla. Se vad det är jag pysslar med om veckorna. Men vi får se!

Mamma, pappa och Matte kommer iaf. Och Jessica och David. Så det blir najs!

Vi repade i danssalen ikväll. Näst sista gången. Ett till rep på torsdag. Tiden går fort!
Det gick iaf väldigt bra idag. Det ser fint ut! Kommer att bli jättefint!

Nu ska jag se om jag kanske orkar sortera lite tvätt....  men annars blir det nog att stoppa näsan i boken en stund innan det är dags att sova.

Sov gott, mina vänner!
Kram, Pia


Helgen

Hej!

I lördags var jag en segis som vanligt...
Efter barnteatern så såsade jag på och hade inte riktigt bestämt mig för om jag ville gå ut eller inte.
Men till slut, där vid halvsju, så bestämde jag mig och Vickan kom hit.

Tur att Matte var hemma så kunde han underhålla henne medans jag duschade och gjorde mig klar. Vi gick förbi hos Rickard och sen vidare mot Nocks. Väl där så vände jag, Vickan o Nicke i dörren... 60 kr för att lyssna på ett band? Nej, tack!

Förbi Calles en sväng. Träffade lite bekantingar från lägergatan... Anders, Louise, Conny och Anna-Karin. Pratade lite med dem..

Sen gick vi in på Station och jag var helt övertygad om att jag missade att dansa till alla bra låtar. En bra låt = hänga in jackan, en bra låt = gå på toaletten, en bra låt = köpa drink i baren... och jag ville bara dansa, men Nick o Vick tyckte att det var för lite folk på dansgolvet. Hmm... nåja, vissa kunde ju inte stå stilla vid baren heller.

Men sen kom det till min stora lycka ett helt sjok av bra låtar!!! :D
Och vi dansade, och dansade, och dansade.... och det var såå roligt bara!
Najs!



Sen på söndagen så repade vi tre timmar i Hallen.
Gick rätt bra... hyffsat iaf.

Nu ska jag se serier!

Ha det gott!
Pia

Bloggdesign

Jag har haft ett litet ryck med bloggdesign den senaste tiden.
Kanske är det för att våren kommer och man vill ha nytt och fräscht.

Min blogg

Mayas blogg

Idas Blogg

Vad tycker ni?

Mästerkatten i stövlar

Hej!

Idag har jag, Anja och Sandra varit på barnteater på bibblan: Mästerkatten i stövlar.
En man som berättade hela sagan med hjälp av mycket kroppspråk. 35 min lång, och det var nästan i längsta laget. Treåringarna hann börja skruva på sig och tappa koncentrationen mot slutet. Det hade nog varit roligare att se om han använt lite mer rekvisita. Men det var ändå en trevlig dag.




Efter teatern så åt vi hamburgare. På Max. Anja fick en ballong som var väldigt kul att leka med. Och så fick hon en liten färgläggningsbok och kritor i sin maxbox. Jag o Sandra fick hamburgare och läsk, men inga leksaker :)

Vi åkte upp på Maxi en sväng och strosade. Köpte glass i st för lördagsgodis. Gott!


Sen åkte de tillbaka till Byske för att fara på lille Valdemars namnkalas.

Mayas Vickan ringde mig tidigare idag och frågade om jag ville hitta på nåt ikväll. Jag hade egentligen tänkt vara hemma och ta det lugnt och vila så jag slipper att nån dunderförkylning, som är på väg, brakar ut. Men... det är ju väldigt trevligt att hon ringer och vill göra nåt, och det är ju bara den här helgen och nästa kvar innan jag åker. Så det är nog bäst att göra nåt kul ändå! :)

Ni får väl höra imorgon!
Kramar, Pia

nojig

Hej!

Idag har jag jobbat och gymat.
Jag har ätit värktabletter för det gör fortfarande ont i munnen. Jag är också lite rädd för att äta för jag tror att det ska trilla in massa mat i hålet i munnen och göra att allt bara blir infekterat och ännu ondare och äckligare! :S

Men...
jag tror det är på väg att bli bättre! :)
Där tanden är borta gör det inte ont, det gör fortfarande ont där jag hade ont innan jag for till tandläkaren. Men jag tror att det har blivit lite bättre. För nu har jag inte tagit några alvedon på 6 timmar och jag håller inte på att dö. Men innan jag ska sova så blir det att ta alvedon så jag får sova i lugn o ro.

Ikväll har jag och Matte sett
The Curious Case of Benjamin Button .
Den var lite lång, men ändå fängslande på nåt vis. Jag tyckte speciellt om den mot slutet. Lite speciell. Men jag gillade den. Men som sagt, den hade kunnat vara lite kortare ;)



Imorgon ska jag på barnteater med Sandra och Anja. Najs!

Aaaaj!

Idag har jag varit hos tandläkarn...
Han drog bort en visdomstand. Inte den jag hade ont i nu, utan den ovanför. För tydligen biter jag mig själv i slemhinnan och det gjorde bara undersidan värre. Jag hoppas det hjälper!

Efter den var bortplockad så låg jag var jättelänge i tandläkarstolen för att jag kände mig svimfärdig. De var jättesnälla med mig och tandläkaren bytte till ett annat rum så att jag fick ligga kvar när han skulle ta emot nästa person.

Blod som rinner i munnen, äcklig smak och ONT!
Men jag hoppas det går över typ till imorgon! :D

Nu ska jag försöka äta lite kvällsfika och sen sova.

Gonatt!

ps. Jag fick blombud idag. Mamma o pappa skickade tre st limefärgade bollar med några strån. Jättefina! :D

"Aj, min tand" och "Oh, besök"

Hej!

AJAJAJ, vad jag har ont i min tand!
Eller, jag har ont i hela nedre högra käken + kinden + lite ner mot halsen.
Jag har ätit ipren sen i söndags, men idag hjälper det inte alls!
Var tvungen att krypa till korset och ringa till tandläkaren... och jag hoppas verkligen att det bara är en inflammerad visdomstand som de kan gnussa lite på eller så.. för jag har INTE råd med några stora tandläkarkostnader!

[toothache.gif]

Skulle egentligen ha träffat Petra och Henke ikväll medans de är här uppe i Norr. Men jag orkar bara inte. Tyvärr. Annars hade ju det varit jättetrevligt. Men jag hann ju iaf se Petra i söndags! Tur det. :)



Då kommer vi till delen "Oh, besök!"

Det börjar ju närma sig avresa till NY nu och självklart är det många som pratat om att kanske komma dit och hälsa på. Men oftast är det ju bara det det är, prat. Men den här gången verkar det vara mer än så!

Mary kommer kanske dit 14-20 maj. Hoppas hoppas!
Skulle kännas trist att vara i USA utan att träffa henne. Hade gärna åkt till Oregon en sväng till också, men det kommer jag verkligen inte att ha råd med.

Och Jessica har bokat flyg nu ikväll. Hon kommer dit den 8-18 juni. Vi kommer att få jättekul! Synd bara att det är när jag har som mest skola. Men det löser sig ändå!


Me, Kyler and Mary at Crater Lake 2005


Jessica and me in Sevilla 2006

IDAG ÄR DET BARA 17 DAGAR TILLS JAG ÄR I NEW YORK CITY!!! :D
Alltså 16 dagar till Stockholm... ;)

Puss o Godnatt,
Pia

Påskmiddag i Båtvik

En soligt varm, härlig dag i Båtvik kan se ut så här på påsk:







GLAD PÅSK!

Tio

Idag har det varit 10 grader varmt ute och sol. Sooo nice! :)

Jag och Matte tog en promenad till Ica och handlade mat till middagen. Det var riktigt skönt. Efter det träffade jag Petra på Stigs och fikade. Så fort vi ätit upp fikat gick vi ut och satt i solen och pratade i stället. Härligt! Hoppas vädret håller i sig!



Ny design

Hej!

Igårkväll gjorde jag en ny design till Mays blogg....

Klicka på bilden för att gå dit och kolla:


NINNIE

Hej Hopp!

Nu har det varit full rulle i några dagar. Ninnie har varit här och jag har inte haft tid att kolla internet och ännu mindre tid till att blogga.

ONSDAG:
Jag hämtade Ninnie på busstationen efter jobbet och vi åkte direkt till Mullberget för lite härligt simonson. Hon var här och undervisade oss lärare. Riktigt härligt! Det känns att man inte har dansat på ett tag, men det gick ändå hyffsat bra. Och såååå roligt och härligt! Jätteskön danskombination. Fick rysningar i hela kroppen när jag dansade.

När vi kom hem efter dansen såg vi Bolt - och den var klart bättre än väntat!
Och just det, vi åt lite maxmat och chili cheese. Man måste ju återställa fettbalansen efter två timmar dans! :D

TORSDAG:
Började med en timme anatomi/simonsonteori/kolla teknik på varandra. Intressant och riktigt bra!

Sen lunch...

Och efter det två timmar dans igen. Jag var bara med på teknikdelen för knät kändes lite sämre efter dansandet dan innan. Men teknikdelen var ju nästan 1,5 h så det var ju inte så bara det heller. Även nu bra klass. Det är så härligt med Simonsonteknik och jag längtar bara ännu mer tills jag ska åka!

Efter dansen så for jag, Ninnie och Jessica och bastade och drack nåt glas vin. Skönt för kroppen med lite värme så musklerna kunde få smälta och slappna av. Litegrann iaf.

Efter bastun gjorde vi oss fina och gick på Kriti och åt middag. Oh, så gott! Mums!

Sen var vi så trötta att det blev sängen när vi kom hem.

FREDAG:
Vi åkte ut till Boliden och körde skoter. Det var inte alls nåt finväder, men det var kul ändå. Bara att höra Ninnies tjut under skoterfärden är ju rätt underhållande. :D Vi grillade lite korv och pinnbröd och vände sedan åter till stan och jag skjutsade Ninnie direkt till flygplatsen.



En härlig dag!

En härlig helg!

Nu ska jag vila lite till innan jag ska gå i säng (och kanske läsa min bok).

Kram o godnatt

Livet är gott

Hej!

Jag är så upptagen med massa saker att jag aldrig känner att jag har tid att skriva! Men just nu borde jag nog egentligen städa, så då känns det här som en bra sak att göra just NU! :D

Lördag:
- Hämtade Sanna och Miia på busstationen och skjutsade dem till Musikskolan där de skulle hålla workshops
- Träffade Jessica, åt lunch på Lilla Marie och tog en kort runda på stan
- Färgade håret, duschade, gjorde mig fin
- For till Zandra för danslärarpartaj. Jag, Jess, Emma, Veronica, Karolina, Zandra och hennes tjej Elin samt Liselott från Piteå. Det blev en riktigt trevlig kväll. Vi köpte mat på Wok n Roll som vi tog med till Zandra och sköljde ner med en smärre mängd alkohol... :) Sen vidare ut på Statt där vi väntade på bra musik, sprang upp och ner för trappen, höll på att ge upp men till slut så lyckades Emma flirta med DJ:en tillräckligt mycket för att han skulle offra sig och spela FYRA bra låtar, vilka helt räddade min stattkväll. Tur att jag hade trevligt sällskap!

Söndag:
- Gjorde nåt jag längtat efter hela veckan: JAG SOV! Sov till ca halvett och sen låg jag kvar i sängen och läste min bok till halvfyra. Trots att det var helt underbart väder ute som gnagde på samvetet, så låg jag kvar och bara njöt av att få vila och sova. Sååå skönt. Och värt det.
- Kl sex for jag och hämtade Sanna och Miia och skjutsade ner dem till hotellet.
- Vidare till Nordanå och kollade läget inför Norrdans.
- Såg One-Hour-Skiss med Norrdans. Grymt bra föreställning! Länge sen de hade så bra föreställning med så mycket dans. Början var riktigt bra och delen där Sylvie dansade med sin skugga var också en favorit. Men hela föreställningen var faktiskt väldigt bra. De delar jag tycker hade kunnat vara kortare var två olika episoder med röda klänningar. Dom förstod jag inte riktigt vitsen med.... någon annan?

Måndag:
- Jobb, med finfrämmande mitt på dagen av Sandra, Anja och Astrid! :) Kort, men trevligt.
- Middag
- Edda ---> köpa gymkort
- Träffa Sven
- Knärehab på gymmet, lite för kort men nu är det ju på G iaf.
- Dansklass med Karolina.

En riktigt produktiv dag.

Mycket bra som händer.
Och nu är det bara 26 dagar kvar tills jag är tillbaka i New York!  I love it!

Kisses,
Pia


Vilken trevlig dag!

Idag har minsann varit en riktigt trevlig dag.

Jobb.

Danslärarträning.

Middag med Linnsan på Balzac.


Det första var väl som vanligt ungefär.

Det andra var första gången på väldigt länge! Ojoj! Danslärarträning. Lite nervöst till en början. Och fortfarande mkt jag har problem med att göra. Men det var riktigt roligt och jag blev varm och svettig. Hade kunnat träna längre, men jag får helt enkelt hoppas på att jag får göra det snart igen. Novembermörkret, here we come! ;)

Det tredje var jättejättetrevligt.
Jag och Linn har pratat i flera veckor om att vi måste ses snart, men det blir liksom aldrig av. Förrän nu. Vi åt fredagsbuffé på Balzac för 99 kr. 109 kr om man ville ha ett glas vatten. Lite knäppt tycker jag.
Maten var iaf otroligt god! Mums! Och sällskapet väldigt trevligt.
Sen efter vi ätit så gick vi på Kitchen och tog en kopp kaffe och lite kladdkaka.
Ojojoj, så proppfull min mage är nu!


Eftersom jag inte har någon bild från ikväll så slår jag till med en bild från sommaren 2005 i st!

Nu ska jag fredagsmysa med mig själv och vila upp mig inför morgondagen då det blir jobb och DANSLÄRARPARTY!! :D

Puss o kram,
Pia

Om en månad smäller det! :D

Hej!

Ska ta mig i kragen och gå ner till klädförrådet och städa. Det kommer att ta tid! Klistrar in det här inlägget från resdagboken som jag just skrev på min korta fem-min-rast först bara...

Ah, om en månad smäller det!
ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ska jag åka tillbaka till New York. Jag har väntat på den här dagen i nästan fyra år. Eller... iaf 3,5 år för för fyra år sen så var jag fortfarande där.

Shit, så kul det ska bli!

Det är tio veckor, men tänk så fort tiden kommer att gå. Ojojoj. Jag vet redan nu att jag inte kommer att vilja åka hem igen när det väl är dags.

Så här ser det iaf ut:

1 maj - Flyg till Stockholm + hänga med syster en kväll (?)
2 maj - Flyg till NYC
2 maj - 8 juli - JAG ÄR DÄR
8 juli - återvänder till Stockholm
12 juli - återvänder till Skellefteå

Yeah yeah!
NU blir det av!

Pia

NU: mera jobb, sen middag och sen mera jobb!
På söndag ska jag sova heeeeela dagen! Längtar!


Flight frustration

Letar flyg... men inget är perfekt!

Går vidare till att leta VISA-kortet i stället...


♥♥♥
Pia