Hej Stockholm!

För er som läste inlägget som jag skrev igår så var jag ju rätt pepp på att åka bil ner men också rätt säker på att jag skulle få "träröv" (mayas uttryck) och bli less. Men HA! Säger jag bara. Det gick huuur bra som helst. Tyckte att resan gick fort och det var skönt att bara ta det lugnt och vila efter två väldigt stressiga veckor.

När vi kom fram så bjöd Maya på jättegod kycklingsallad med pesto och ett fikonbröd med vitlöksdip till. Smaskens!

Nu har vi chillat i soffan, myst, fikat kakor och ätit godis. Systrarna B har dessutom hunnit busa en del och pappa den stackarn slocknade fort i fotöljen efter en hel dags körning.

Nu ska vi snart sova.



Sista packrycket

Hej!

Imorgon bitti mellan kl åtta och nio så går bilen till Huvudstaden. Pappa, mamma och jag ska trycka in oss i Peggan igen och bila ner till Mayo på Lidingö. Sist vi var dit hade jag det helt ok i baksätet som jag fick ha helt för mig själv, med benet i högläge och allt. Kryckorna var med och jag var lite väl ofärdig för att springa omkring i Stockholm. Den här gången är jag i bättre form vad gäller spring, men förmodligen i sämre form för att sitta och slappa i baksätet. Ju piggare jag är desto mer spring i benen har jag.

Just nu är jag rätt peppad men innan vi är framme så kommer jag säkert att vara lagomt less med träsmak inte bara i röven utan förmodligen i hela kroppen. Men just nu ser jag bara fram emot det, bilresa och allt.

Försöker avsluta packningen men det blir aldrig klart. Svårast är nog att kläderna ska funka i både Stockholm och Turkiet. Och vem vet hur mkt och vilken sorts kläder jag kommer att behöva i Turkiet? Byter man t ex om till finare kläder inför middagen och kvällarna? Vem vet!

Har iaf fått ned det mesta jag behöver. Det som är kvar att lägga ner är mjukiskläder och sockar. Vart har alla sockar tagit vägen?

Tut tut! Om sju timmar går bilen! Bäst att sova så jag hinner med några timmar innan det är dags att stiga upp och våndas över packningen igen.

Vi hörs och ses!
Rosa hänger med...

Kram, Pia


Imorgon ses vi, Maya! :D


Styrketest

Hej!

Idag har jag varit på idrottsmedicin och gjort styrketest och haft återbesök hos sjukgymnasten. Jag var inställd på att det kanske inte skulle gå så bra så jag gick därifrån glatt överraskad.

Det var inte helt bra än och jag måste börja träna med tyngre vikt och få upp styrkan i framsida lår så det kan skydda mitt knä också. Så direkt jag kommer hem från Turkiet så är det jag som fixar gymkortet på Edda och drar igång!

Baksida lår var däremot väldigt bra, t o m  bättre än på friska benet!! Så det var han väldigt nöjd med. Och jag med så klart. Det enda som var dåligt var framsida lår. Ganska viktigt, men jag tror också att det kommer att gå rätt bra att träna upp, speciellt nu när jag har fått klartecken att köra med tunga vikter. Ska bli så kul!

Jag får även börja om att dansa. Det enda jag inte får göra är att börja löpträna, och det är ju inget jag brukar göra i vanliga fall heller direkt. Och om jag blir sämre i knät eller får ont så ska jag ta bort alla stötiga rörelser.

DAGS ATT BÖRJA DANSA IGEN!!!

Riktigt peppad. Känns som att mycket nu handlar om att komma i form, få mer styrka och smidighet men även om att VÅGA. Allt är så läskigt och det känns lite som att börja om från början med dansen igen. Men det är bara att kämpa på! Måste komma igång och det snart!

Så efter Turkiet blir det gymmet, rehaben och lite lätt dansträning. Ser fram emot det!
Nästan lite synd att jag ska till Turkiet nu så att jag inte kan starta direkt. Fast Turkiet kommer ju att bli skoj också.

Så det är läget med knäet nu. Rätt bra tycker jag. Pepp pepp till mig!



Inför resan så börjar några saker vara avprickade på att-göra-listan i alla fall.

Hämtade ut passet idag - skönt! Ett stressmoment mindre.
Har även bankat pengar från jobbet, beställt till serveringar, pratat med ansvariga och skrivit ut flyers om helgkurs i street. Tvättade igår så det är också gjort.

Så egentligen är det bara kvar att packa, förbereda det sista på jobbet och undervisa flamencon imorgon.



Dags för lite kvällsfika och sedan försöka kasta ner lite saker i min splitter nya, supersnygga, turkosa resväska! :D

Godnatt!
Pia

Too much

Just nu känner jag mig så där stressad över allt jag måste göra så att jag inte lyckas göra nåt. Vet ni hur jag menar?


Imorgon bitti kl tidigt ska jag iväg till Umeå och göra styrketest på idrottsmedicin. Nervöst och spännande. Wish me luck!

Godnatt

Grattis Vilgot

Idag har vi varit i Båtvik och blivit bjudna på lunch-middag och hängt med Mamma, Pappa och Totte/Putte. Vi kollade bl a på diabilder från när mampap var i Turkiet för tio år sen och Sardinien för elva år sen. Det är som mysigt med diabilder :)

Efter det drog vi vidare till Byskebyn där det var kalas för lilla Vilgot som nu fyllt hela ett år:


Han fick bl a snöre i present. Väldigt roligt att leka med :D

Var ett helt gäng med folk där, många barn som vanligt. Trevligt, men det tar på krafterna.

Igår så träffade jag Åsa och följde med till hennes syster på lite partaj som följdes upp med Johanna i Parken och dans i greenroom. Jag hade egentligen tänkt vara hemma och ta det lugnt och förbereda mig inför Turkiet, men tji fick jag! Är väldigt länge sen jag och Åsa träffades så det var jätteroligt. Jag är glad att jag for!



Nu ska jag kolla på lite tv och sen försöka börja packa. Vart ska man börja?

Vi ses!
P

Fint främmande på förmiddagen

Idag har jag haft äran att träffa dessa söta damer:




Lite skillnad på bordsskicket :D


Koncentration vid ritbordet:


Hade tänkt att jag skulle vara hemma och ta det lugnt ikväll... men sen så pratade jag med Åsa på msn tidigare och hon bjöd med mig på tjejfest. Så nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Vi får se helt enkelt!

Trevlig helg!
Pia

Piteå

Ikväll har jag varit till Piteå. Jag och Jessica åkte upp för att träffa Ninnie. Vi dansade litegrann... mest jag. Det var roligt att testa, men också lite jobbigt då det gick bra mycket sämre än jag hade önskat. Men förhoppningsvis kommer jag snart igång igen!

Trevlig kväll om än jag var alldeles för trött och slut pga förkylning och stress. Men alltid roligt att träffa Ninnie. :)

Orkar inte skriva så mycket mer, men bjuder på den här favoriten:


Jag har även varit på polisstationen och fixat nytt pass. "Du får le, men inte visa tänderna" - Lätt! Så nu ler jag inte. Inte så värst iaf. Håll tummarna att jag hinner få det innan jag ska åka! :)

Imorgonbitti: möte på Västerbottensteatern med Tom och Lillemor.

Godnatt!

En vecka till Stockholm, 10 dagar till Kayseri

Ojojoj... kan fortfarande inte förstå att jag ska åka!

Stockholm kan jag förstå för det har vi ju planerat ett tag nu. Och det känns trist att min stockholmsvistelse blir så kort. Men jag hinner ju iaf umgås med familjen torsdagkväll och fredag. Sen går flyget till Turkiet kl 14.00 på lördagen.

Det är mycket som ska ordnas och fixas med nu:
- HITTA PASSET!!! (vart tusan kan det vara?)
- Tvätta och packa
- Planera svensk mat att ta med
- Hitta broschyrer man kan visa
- Allmänt förbereda sig
- Jobba sina jobbtimmar
- Ställa in danslektioner under sportlovet
- Boka om tiden för återbesök hos sjukgymnasten på idrottsmedicin
- Köpa en ny resväska

Men OJ vad spännande och kul det ska bli!
Tydligen så kommer jag iaf att få dela hotellrum med en tjej från nåt av de andra länderna. Hoppas hon är trevlig. Och så finns det tydligen wireless internet så jag funderar på att ta med datorn. Men det har jag inte bestämt mig för hur jag gör än. Fullspäckat kursschema, men spännande grejer och Mustafa (kursvärden) säger att det även kommer att finnas tid över för sightseeing och shopping. NAJS!

Två bilder från Kayseri som jag hittat på internet som jag gillar:


NU: dags att sova så jag kan bli av med den här jäkla förkylningen som kom idag. Huvva!

Godnatt mina pärlor där ute,

Pia (goes Turkland)

Turkey?

Ok, nu kan jag inte hålla mig längre!

Igår fick jag ett erbjudande att följa med och gå en kurs i Turkiet. Helena E på Viksjöforsbaletten hade en plats över och ville helst veta före kl åtta igårkväll om jag skulle med eller ej. Hmm... ca 5 timmar att bestämma sig på. Så jag meddelade att jag mest troligt ville med men var tvungen att kolla det med cheferna, ordna det praktiska och ekonomiska runt det.

NU ÄR DET ORDNAT!!

Jag får gå kursen, jag får en del av avgiften från kommunen och det kommer bara att bli så spännande! Nästan ingen kostnad alls för mig själv förutom fickpengar. Inte för att jag har några sånna, men eftersom mat och boende ingår så ska jag väl inte behöva så mycket fickpengar?

DET ÄR SÅ SPÄNNANDE!

Jag kan knappt förstå det själv. Jag säger det hela tiden till mig själv, men det är svårt att få in. Jag har aldrig varit i Turkiet förut, så bara det blir ju spännande. Men jag tycker att kursen ser väldigt intressant ut också. Det handlar om Youth Participation - om hur man aktiverar och engagerar ungdomar. Det är tre st deltagare från flera olika länder; Sverige, Turkiet, Bulgarien, Österrike, Polen, Lettland och Litauen.
En chans att knyta kontakter utomlands och att höra hur de jobbar med dessa frågor. Låter väldigt intressant tycker jag.

Nu är det bara kvar att boka inrikesflyget och att arrangören i Turkiet bokar övriga flyget. Jag hoppas verkligen att det går vägen!!

This is very very exciting!

/Pia

ps.
Höll på att glömma!
Erikas kille, Bahadir, kommer från just denna stad! Vilket sammanträffande. Ganska coolt tycker jag.


hihihihihiiiiii...

So many things to be excited about! :D

I'll tell you more when I know more! Hihihiii....


Även i Båtvik finns det snö





Som ni kanske förstår på bilderna så har jag idag varit i Båtvik. Det var väldigt trevligt. Jag tycker det är så trist att vara i stan, känns inte som att man kommer ut i naturen här. Bara bilar, hus, gatulampor och människor överallt! Tyvärr var inte vädret lika fint idag som tidigare i veckan, men det var ändå härligt att komma dit ut och känna lugnet.

Tyvärr blev det bara ca två timmar eftersom jag skulle tillbaka till stan och ha personalmöte med jobbet. Får se till att åka dit snart igen och då ha tid att gå ut på promenad eller nåt annat kul i det vackra vinterlandskapet.

Mötet på jobbet gick bättre än väntat kan jag tycka. Gäller ju ett känsligt ämne, nämligen pengar. Men det blev inte så heta diskussioner som jag hade trott att det kunnat bli. Det blev ju iofs inte heller någon lösning ännu. Mera möten väntar!

Igår var jag med Jessica på kvällen. Vi skulle schlagarpartaja. Tyvärr så hade jag världens spänningshuvudvärk, som jag dragits med hela veckan, så peppet blev lite avslaget. Vi såg iaf Skellefteås deltävling och kan bara konstatera att den var mycket bättre än Göteborgs!

Nu ska jag gå och sova snart så att jag orkar upp till en ny arbetsvecka imorgon. Vecka åtta!!! Tänk så fort tiden går...

Sov gott!
Pia

Hopp om... livet? Hmm... hopp om att leva livet?

Ja, hursomhelst så känns det som att det går lite uppåt igen.

1) Flamecon igår som var så himla roligt

2) Sa till sjukgymnasten idag att jag har tänkt prova dansa lite nästa vecka (ska ta en klass för Ninnie när hon liks är uppe i Piteå) och han tyckte att det var helt ok att jag ska testa. Han tyckte också att det var ok med flamencon. NICE!

Det ljusnar...

Flamenco!

Shit, vilken otroligt rolig och härlig kväll jag har haft!

Började om med flamencon ikväll och det var repertoarträning som stod först på schemat. Mina elever var bäst och sög i sig massor med steg!

Planerna om en Spansk Afton känns nu ännu mycket mer roligt. Och jag var tokpeppad redan innan! :D Kommer att bli grymt bra! Jag återkommer när jag vet exakt datum... men ni kan ju lämna öppet kring fredag den 24 april, för det är då jag vill att det blir av.

Åh, så kul!
Jag är helt uppe i varv nu.

Tur att jag inte bett sjukgymnasten om lov... tror inte eg att jag skulle få. Men jag ska ta det så lugnt (väldigt svårt) och det är riktig tur att jag har fått mig en assistent som kan hjälpa mig.

PEPP PEPP!
/Pia


Utmanad

Jag har äntligen fått den här utmaningen! Den enda jag har varit sugen på av utmaningar jag sett hittills...

Jag har blivit utmanad av 
IDA.
Utmaningen:

1. Gå in i mappen mina bilder
2. Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
3. Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
4. Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
5. Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade.



Den här bilden är från i somras då vi hade en liten reunionfest med gymnasieklassen hemma hos Sofie. Från veänster ser vi Håkan Gustafsson, Sofie "Dofen" Bergman och Cecilia Andersson. Det var en trevlig kväll. Avslappnad stämning, många historier från gymnasietiden och sen grymt dansande på statt som avslutning på det.


JAG UTMANAR:
LINN - ERIKA - FRIDA - JESSICA - KAROLINA - MARY


 Bonusbild: Cissi och jag på dansgolvet.

Monday monday



Blev lite inspirerad av min titel och la in låten med mamas and papas. Så ni kan ju alltid slå på den och lyssna medans ni läser. Soft!

Idag har det varit en stressig dag på jobbet. Känns som att jag knappt hunnit med nåt. Först svara och läsa mail, kolla bidragsinfo, förbereda inför möten osv. Och sen möte med Tom på hans kontor för att skynda tillbaka till Musikskolan och träffa Malin Morin för lite planering och övning.

Några roliga saker som har hänt/är på G:

Jag fick ett bidrag beviljat som jag sökt!!
Kändes rätt coolt måste jag säga. Det är ju iofs inte jag personligen som får pengarna, utan det är till ett projekt som jag ska göra via balettföreningen. Det kommer att bli grymt! Fortfarande bara i planeringsstadiet, men ni kan ju redan nu lämna fredag den 24 april öppet... ;)

Jag ser fram emot att börja undervisa flamenco på torsdag! Redan på torsdag! Tiden går fort, men det ska bli riktigt roligt att få börja om med undervisningen. Jag känner mig superpeppad på det här! Det har också något med mitt projekt att göra... och det känns lagom att starta upp med en lite kortare flamencokurs innan jag börjar om att träna och undervisa mer. Och idag när vi övade, jag o Malin (hon ska assistera mig), så gick det riktigt bra! Bara några steg som kändes lite obehagliga och så stamparna förstås.

Pepp pepp!



Kan också meddela att lördagen var väldigt lyckad. Kul att se lite sparring, om än det blev lite kort för min del... jag får nog fara dit och kika lite igen nån annan dag. Och sen god mat och trevligt sällskap. Det blev bara jag, Jessica och Vickan. Men det räcker ju gott och väl!

Vi såg melodifestivalsdeltävling 1 och kan väl bara konstatera att fel låtar gick vidare...

Sen spelade vi ett roligt kortspel där man skulle gissa på vad en av de andra personerna skulle svara på frågor som hade om livet och värderingar osv att göra. Kul!

Det får vi göra fler gånger.

Och ja... sen måste jag rätta mig själv från förra inlägget. Jag ska ju inte alls ut och dansa nästa helg! Det är den 21:a som är inplanerad till sånt skoj. Men jag känner hur det rycker i dansnerverna och jag är riktigt riktigt sugen på att gå ut och shejka!

Puss o kram
Pia

Redan lördag igen!

Här sitter jag nyduschad (man kan ju inte bada varje dag, även om det redan blivit tre ggr den här veckan) och peppar för en toppenlördag!

Först ska vi fara och kika lite på sparringen på taekwondoklubben.

Sen tar vi (vi är jag o jessica) med oss Vickan därifrån och far och handlar lite mat.

Efter det hem till Jessica, där jag hoppas att Emma joinar oss för middag, vin och melodifestival.

Det kommer att bli en trevlig kväll!

Och perfekt att vara hemma hos Jessica, då det är lite skralt om pengar nu. Trevlig hemmakväll med fina tjejer ist för att gå ut och dansa. För det blir det nästa helg! :D

Hoppas alla får en trevlig helg!
Puss o kram
Pia

rehab-pepp

Hej!

Idag har jag fått nya övningar på rehaben. Känns så himla roligt! Nu börjar det hända nåt.

Första glada överraskningen var att jag fick komma in på hans rum, lägga mig på britsen och kolla hur mycket jag kan sträcka benet osv. Han brukar typ aldrig kolla nåt! Jag har iaf 2-3 grader kvar att kunna sträcka så jag ska öva på det hemma nu. Ganska tung övning... lägga upp foten på nåt och slappna av i benet och knät. :D

Sen så fick jag tre nya övningar att göra där och så strök vi tre av dom gamla. Jag ska inte göra några fler helbenslyft eller höftlyft. Dessa övningar är i stället ubytta till utfallssteg och trampmaskin! Det är ju riktiga träningsövningar! Och jag klarade dom bra. Men konditionen i trampmaskinen var skrämmande dålig! 1,5 min tog typ kål på mig. Men då ska man ju verkligen trampa det snabbaste man kan också.
Tredje nya var en där jag ska ha knäna på en rulle och sträcka benet med en viktmanschett på. Kan nog vara bra för min pjena insideslårmuskel.


Pepp pepp!

Nästan ännu mer spännande är att han visade mig nästa steg i träningen - jag ska snart få börja hoppa! Crazy scary men också skitcoolt. Det ser jag fram emot. Men det är ändå lite skönt att jag inte skulle börja med det idag. Först utfallen.

Det var allt för idag!
kramen kramen

Ikväll har jag badat :D