Igår fick jag åka båt




Härliga måndag!

Efter en arbetsdag inne på kontoret såg det ut så här...


Premiär Bingohallen! :D



Middag på båten Sigrid

 
Drink/kaka/kaffe på Kåffe in

En riktigt trevlig kväll!
Tack för det!

kram

"Tag, you're it!"

Go to the 10th picture folder on your wonderful little computer and post the 10th picture in that folder and explain the picture! NO CHEATING! (Feel free to tag someone else if you'd like to keep the randomness going!)

This is my dad working on their new sail boat before him and me went out sailing this summer.

I tag
Maya, Ida, Linn, Julia, Lisa, Johanna and Frida.

Min älskade vän Julia var hemma i helgen


Fika på Byscaya så klart


massa mys med Lingonet, så klart


Ost- och vinkväll hemma hos mig (tre olika ostar, kalamata, honungsmelon, guaca, nachos och rosévin - mums!) med väldigt trevlig sällskap.


Underbart att ha Julia hemma, om än det bara var för en dag...


Mitt trevliga sällskap för kvällen.

Sen bestämde vi oss även för att gå ut en sväng på Station, jag och Julia. Hmm... lite klädval och smink senare så var vi nog inne vid halvett iaf? Och sen gick tiden grymt fort! Men vi hann med lite dans och en drink iaf och sen gick vi på Max och åt pommes med smältost och chili cheese. Gott!

Hon kom alltså i fredags, sen igår fick jag vara med henne nästan hela dagen och idag åker hon hem. Verkligen en snabbvisit! Men hon återvänder nog hit i september. Det är bra!

Ha det gott!
Pia

Stativ

Tjohooo!

Jag har köpt ett
stativ till min kamera!
Igår efter jobbet och före jag o Maya for till Båtvik så åkte vi förbi Elgiganten och köpte ett. Jag fick ett trängande behov av att köpa ett just igår, trots att jag velat ha ett sen i april! Men nu fick det vara nog med väntan! Hade varit perfekt att ha med sig i NY, men bättre sent än aldrig...


Kort taget på mig och Maya med hjälp av stativet och självutlösaren

Vi åt middag i Båtvik med mampap. Köttfärslimpa med färskpotatis och morotsstuvning. Gissa om det var gott? Det är typ min favoritmat och jag äter alltid massor när det ställs fram. Love it!

Sen så sminkade vi oss lite. Sofie kom och hämtade oss. Sen for vi förbi Eva Eriksson i hennes stuga för hon hade fest. Och så for vi förbi hemma hos Petter och Lisa och hälsade på en sväng. Och sen in på Lanternan för att dansa lite. Men det var lite halvkasst igår. Ganska lite folk och inte så kul.

Efter det for jag, Maya och Matte till Bamse (båten) i Furuögrund och åt kycklinglår mitt i natten. Maya var värst. Hon hamnade typ i trans och åt kyckling i sinne. Slet och drog och tuggade och slaffsade utan ens en tanke på att sätta sig ner under tiden. Ganska gulligt.

Sen var det dags att sova. Åh, så mysigt det är att sova i båten! Matte fick också sova där efter att ha lovat Maya att inte snarka.... hmm, det gick inte så bra kan jag säga! Han snarkade oavsett om han låg på rygg, sida eller mage och Maya hade lite problems med att sova.


Morgonbus


Frukostvy


Rallarros vid golfen

Idag har jag och mamma varit på marknaden. Jag fick en jättefin tygväska som är turkos, brun och vit med stora blommor på i namnsdagspresent (jag heter Kristina i andranamn). Och så köpte vi citronhonung. Det var jättegott och tanten som sålde den tipsade om att värma den och ringla på jordgubbar. Låter smaskens!

Nu är det dags att sova!

Godnatt!
Pia

Fullt upp som vanligt! :D

Hej!

Oj, vad det hinner gå tid mellan inläggen nu känner jag!

I helgen har iaf flamencon, afron och magdansen dansat på Trästock (som jag gjorde reklam för tidigare). Det blev jättelyckat! Massor med folk som tittade och dansuppträdandet gick lysande!



Sen efter det åt jag och Emma langos och skyndade oss hem med bil osv för att sedan skynda vidare ner på Station. Jag var inte den piggaste jäntan utan kände mig mest hängig och eländig. Så jag var nog inte roligaste partypinglan på stället. Har inga bilder heller... men håll ett öga på
syrrans blogg så kanske det dyker upp!

Söndag så åkte jag och Maya till Falkträsket - premiär för min del! Oturligt nog bestämde sig solen för att mest av allt dölja sig bakom molnen, men det var ändå skönt att ligga där på gräset och bara ta det lugnt. Sofie kom förbi. Och sen just innan vi skulle fara så skulle vi "bara" känna på vattnet. Det resulterade så klart i att vi tog massa foton och att Maya badade och att tiden flög iväg... Duktig som jag var, med min förkylning och onda hals, så lät jag bli att bada men nog var jag sugen!

 mmmmm.... magnum mandel
 sommarflickor
 Bad-odjuret :)
 Himmel och hav
 Vassen grön
 Roligaste killen som simmade runt under ytan medans vi fotade

Efter Falkträsket åkte jag och Maya till Ainas och åt panini. Det var riktigt skönt och sol igen. Sen åkte vi till Linn och Fredrik för att hälsa på LINGONET som anlände för en vecka sedan, måndag den 13 juli. Och gissa om han var söt?! Massor!



Och idag har det blivit mest jobb, jobb, jobb... och imorgon så väntar... jobb. Kul!
Inte så tokigt att ha jobb egentligen, men det svider när det är sol ute och alla andra är lediga!

Nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon bitti!

Massor med kramar,

Pia

Trästock 21.30

Hej!

Ikväll kl 21.30 uppträder Skellefteå Dans och Balettförening på Trästockfestivalen.
Det blir magdans, flamenco och afro på scenen Snäckan.

KOM DIT OCH KOLLA!

Vi repade nu på förmiddagen i strålande sol...


Mycket som händer...

Hej!

Idag har jag redan varit hemma en vecka! Tänk så fort tiden går!

Jag har hunnit med rätt mycket.

Chockat mamma, pappa, karin, tommy och matte.
Lanternan första kvällen. Kul!
Driving range, Sandra, fika på carlstens.
Segla med pappa.
Bada med Maya.
Grillat.
Station 8.
Lunch i Båtvik med Mayas jobbarkompis.
Jobb.
Gym.
Jobb. Driving Range. Pizza + öl på Lanternan. Sandras. Nostalgi.
SJUK. Feber, muskelvärk, ont i halsen...
Mulet. Lite friskare. Reggaekväll?

Mesta delen av tiden här hemma har jag spenderat i Byske/Båtvik. Men det är ju så underbart där på somrarna! Jag har inte ens varit ner på stan en enda gång! När jag varit i stan har jag hållit mig till lägenheten och närområdena. Förutom då vi var ner på Station förstås!

Nu håller jag tummarna för att jag ska få vara frisk! Igår var jag verkligen inte pigg. Feber, muskelvärk och ont i halsen. Idag känner jag mig lite bättre och har ingen feber. Men trött så trött är jag! Jag är hemma en tvär och ska duscha, packa ihop lite grejer och sen kanske sova en stund innan Karin o Tommy kommer och hämtar mig igen.


My beautiful sister Maya


Maya is home. I am home. All is great. So beautiful and so nice to spend time together again. At last. Love you, sis!

Surprise!

Hej!

Onsdag kl tre tog jag tunnelbanan ut till JFK. Det gick hyffsat smidigt. Sen så flög och flög och flög jag... först till Heathrow, sen vidare till Stockholm... och sen vidare till Skellefteå!

Det roliga var att det var bara
Maya som visste att jag skulle komma hem direkt. Alla andra här hemma trodde att jag skulle vara i Stockholm några dagar och komma hem på söndagkväll.

Gissa om dom blev chockade i Båtvik då jag helt plötsligt bara dök upp där?!

Maya hade bestämt att hon skulle äta middag med mamma, pappa, Karin och Tommy. De ville absolut äta kl sex och inte kl sju. De skulle äta Biancopizza i Båtvik. Mamma ringde ungefär 1000 ggr till Maya för att kolla att hon var på väg och inte skulle bli så sen...

Men självklart var flyget försenat och innan vi kunde åka från Falmark så var klockan nästan redan sex. Innan vi fått pizzan var den nog kvart i sju säkert.. och det var lite småirriterat i Båtvik för att Maya tog så lång tid på sig. Stackars Maya!

Sen när pizzan dök upp så var det jag som levererade den. Ojoj! Jag tror det tog ett tag innan de fattade att jag var där. Jätteroligt att bara överraska så där! Hela middagen var som i chocktillstånd. Men självklart blev de jätteglada att jag var hemma.

Det var så roligt att överraska dom! :D

Sen så kom Mattias också till Båtvik. Jag och Maya hade vid det laget sminkat oss och snyggat till oss lite. För självklart så skulle vi på Lanternan!

Vi åkte förbi hos Nils och sen gick vi över till Fredrik Holmström en sväng. Och sen ner och shejka på Lanternan. Åh, så roligt det var! Jättebra musik, härlig stämning och alldeles lagom  mycket folk. Jag älskar verkligen Lanternan!

Ida
blev riktigt chockad när jag dök upp på dansgolvet. Det var jätteroligt. Hon blev så upprörd. Men sen blev hon ju glad också. Men vilken reaktion!

Sen på natten sov jag och Matte i båten. Mysigt! Han vaknade kl sju på morgonen och då skulle vi tydligen stiga upp. Ojoj. Vi gick till Johnny och fick äta frukost med honom och Moa. Korvmackor och standardmjölk. Åh, så gott!

Sen tillbaka till Båtvik en sväng. Och efter det for jag upp till Sandra. Anja var jätteblyg först. Men det släppte. Och så ringde Maya... och jag lovade att komma och hämta henne hos Lina. Och så glömde jag bort det när jag o Sandra satt och pratade! FÖRLÅT MAYA! Förvirringen var stor i Pias jet lag-hjärna.

Träffade Frida, Lisa och Malte på Carlstens och fikade. Jättegod grillad macka och superlyxig butterbulle. Mums! Dit ska vi gå igen.

Och ikväll - då blir det Station8-premiär! Najs!

Maya har alla foton från torsdag-fredag. Ska se om jag kan få dom sen och lägga upp lite här.

Just ja! jag och Maya var ju och slog golfbollar på driving rangen också. Helt roligt! Det ska jag göra ofta.

Puss puss på er!
Säkert ses vi nånstans i Skellet-schtaaaaan! :D

Pia

Stockholm

Tillbaka i Sverige.
Grått och kallt.
Regnmoln.
Brrr...

Jag hoppas det blir bättre sen när jag är tillbaka i Norrland.
Som både Matte och Maya frågat mig "vad ska du egentligen göra i stockholm?"
ja, det undrar jag med...

Men några dagar ska jag nog stå ut här! :D

Tänkte mest bara uppdatera och säga att flygningen till Stockholm arlanda gått fint.


Puss o hej!

I'm leaving today...

Min develope-låt.
Min känsla idag.
I'm leaving today...



Tack för alla gratulationer och hälsningar i förra inlägget!

Nu är det nära...

Pia

19.8 kg - kan det stämma?

Hej!

Nu är det mesta nere i väskan...
Jag har vägt den och översatt till kg och våg + internet säger mig att väskan väger 19.8 kg. Kan det verkligen stämma? Det vore ju inte helt fel. Har några saker till att lägga ner innan jag är färdigpackad, men det kan ju inte bli så tokigt mycket tyngre? Schampoo, ansiktstvätt och hårvax typ.

Sen har jag lite halvjobbigt tungt handbaggage... ryggsäcken väger dryga 6 kg och så har jag en till väska också. Men det ska nog bli bra. Allt blir bra. Visst?

Ja, jag ska nog iaf försöka göra kväll nu och sen stiga upp tidigt imorgon för att lämna ut bäddsoffan till en köpare, duscha, städa och packa det sista. Sen in till stan och använda soffpengarna (ja, jag får dom som tack för att jag släpper in han som ska köpa den - alltså en muta som jag glatt tar emot) till att pyssla om mig själv och få lite mani-pedi. Mina fötter är en katastrof av nött hud och minnen från gamla blåsor. Nu ska de bli fina innan det är dags att bara småpromenera lite fint med dem resten av sommaren! :D

Idag har jag tagit fyra dansklasser!
11-12 Anatomi
12-14 Simonson med Laurie
14.30-16 Thai massage
17-18.30 Yoga

Intense! Har inte tagit så många klasser samma dag sen jag kom hit... Men det gick faktiskt bra. Om än det inte skulle funka i längden med så korta pauser mellan. Blir lite svårt med bra mathållning då. Men det kändes bra att utnyttja sista dagen till ordentligt med klasser.

Och i och med anatomin som jag tog - den tolfte och sista - så kan jag numera titulera mig...
Simonsonlärare! Grattis till mig! :D



Behöver jag säga att det är med delade känslor jag åker hem? Svensk sommar, familjen ( i stor mening) och vänner lockar. Men innerst inne önskar jag nog att det här var mitt liv och att jag skulle åka hem till Sverige i fyra veckor på semester. Inte tvärtom...

SNART SES VI, SVERIGE!
Kramar, Pia Packning


Bara 40 timmar kvar

Hej!

I skrivande stund är det bara 40 timmar kvar för mig i New York. 40 timmar!! Tänk så fort tiden kan gå! Känns inte alls som att jag har varit här i drygt nio veckor vid det här laget. Det känns mer som fyra. Men som jag har kommit underfund med medans jag har varit här: tiden går ungefär dubbelt så fort  i New York. Och det är sant. Helt galet!

Iaf så har jag bättrat på min packångest med att köpa ett par nya skor, en klänning och en mjukisdress. Bra jobbat! Det lär ju inte bli lättare i väskan! Men när jag vägde den nu ikväll så är jag bara uppe i ca 15 kg nånstans. Ser ju ändå rätt ok ut? Men det är fler skor som ska ner och så alla "toalettgrejer" - alltså smink, hårgrejs osv. Så det kan ju lätt bli lite tyngre då. Men jag tror jag lyckats rätt bra ändå. Vi får se imorgon! Eller om 30 timmar kanske...

Inatt har jag iaf varit uppe på tok för sent igen. Jag har nog vänt på dygnet rätt bra här. Jag har ju ingen som säger åt mig att nu måste jag gå och lägga mig. Följden blir att jag lägger mig senare och senare för var dag som går! Jag började färga håret vid kl ett ungefär. Jag vet, jag vet... så gör man bara inte! Men vaddå? När ska jag annars göra det? Bara 40 timmar kvar och jag har inte tänkt åka hem med en hårfärg som en tung klump i väskan. Nej, då är det bättre att den sitter i håret! :D

Nu bjuder jag på en random bild och sen är det puss och godnatt för mig.


Det här är ett självporträtt från i lördags. Lite tafatt handfattning av kameran, men vaddå? Ser ju inte exakt likadan ut som alla mina andra självporträtt från tiden i New York... :)

Nu: Puss och Godnatt!
Ha en trevlig dag alla mina älskade vänner/familjemedlemmar/bekanta!

Pia

4th of July

Fyrverkerier vid Hudson.
Champagne på flashig bar i Meat packing district.
Billiga drinkar på uteställe vid Astor Place.
Riktigt trevlig kväll.


I like it!

hej!

Jag gillar responsen jag fick på truminlägget. Kul!

Mamma: jag tycker att du är en riktig vuxen.
Emma: jag tror att du skulle tycka bättre om ungdomar med dansvana... men du är välkommen att testa båda om de blir av! :)
Sandra: kul att du varit in och kikat! Självklart ska vi ner med tjejerna på Lanternan! Sofie kommer ju upp ungefär samtidigt som jag kommer  hem. Perfekt tillfälle! Kanske en tisdag? Har Anja fått vykortet förresten?
Ida: Sorry att det tog sån tid att reda ut det här med trumman, men nu vet du ju iaf!
Frida: för en uppvisning med trumman så behöver jag testpersoner som gör övningarna. ;)

Igår så hade jag en massa planer. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig.
Plan: Central Park/Shopping, NY dance shop - köpa foam roller, MOMA, Dansklass, drinkar med två nyanlända svenska tjejer.
Verklighet: Central Park, NY dance shop men utan att köpa foam roller, den va slut, ingen MOMA - på tok för lång kö!, fotografering av St Patricks Cathedral och Grand Central Station, dansklass, hem och sova. Ajajaj så ont jag hade i huvet efter dansklassen. Tror det var migrän nästan. Kände mig helt yr och lost och ont..

Idag sov jag till halvtvå! Antar att jag behövde det... men lite slöseri med tid känns det ju som.

Nu ska jag iväg o sola. Sen ska jag hem, äta, småstäda, duscha och göra mig fin. Och sen får jag besök av dessa två svenska tjejer, Olivia och Charlie, och så ska vi ut och kika på 4th of July-fyrverkerier.

Men nu: skynda ut och njuta av solen en kort stund!

Kram, Pia



TRUMMAN

Hej!

En återkommande fråga som aldrig riktigt besvarats här i bloggen är "vad är egentligen grejen med trumman?"

Det börjar nog vara dags att föklara...

Under simonsonlektionen så spelar läraren trumma till vissa delar under uppvärmning/teknikdelen. Vi har under kursen lärt oss att trumma till alla delar (utom två), men sen när jag börjar undervisa får jag själv välja hur mycket jag vill trumma och när jag hellre vill ha musik.

Det bra med trumman är att man själv, som lärare, kan justera tempot och ha full kontroll. Man behöver heller inte "prata över musiken" utan kan spela lägre volym eller pausa medans man säger något. Och vi säger ju saker lite hela tiden medans vi spelar.

Det har varit lite svårt och trixigt, men jag tycker det är rätt kul med trumman. Och nu när jag har min egen så kan jag ju öva! :)

Det ska bli riktigt roligt att få börja om och undervisa och testa allt nytt jag har lärt mig!

Jag hoppas på att kunna ha en nybörjargrupp för vuxna (riktiga vuxna alltså) och en grupp för tonåringar med lite dansvana. Hoppas på att jag får starta dessa grupper samt att det är tillräckligt med folk som anmäler sig! :)


Bildserie - I have a drum, the drum is mine!









6 dagar?

Idag är det bara 6 dagar kvar här i New York!
Helt crazy! Tiden går verkligen fort. Tänk att jag har varit här i två månader idag!

Efter simonsonkursen tog slut så har jag märkt en skillnad i mig själv och mitt liv. Jag har nu tid att NJUTA av New York igen. Det är som natt och dag! Under kursen kände jag hela tiden pressen att öva mer på läxan och vi hade skola varje dag. Nu är jag ju helt fri att göra vad jag vill, men det är nog mest att jag inte känner den överhängande pressen och stressen att hela tiden öva. Jag är klar!

Eller, jag ska ta sista antomin idag, sen är jag klar!
Men färdig med läxor osv. Jag har lärt mig massor och jag är jättesugen på att börja undervisa.

Och de här sista dagarna i NY så kan jag bara njuta. Men läskigt är det hur fort tiden har gått!

Snart är jag tillbaka i kära Sverige.
Men jag skulle gärna åka till NY snart igen...

Pia


Tisdagsnöjen

Hej!

Dagen som gått:

Anatomiklass
Några tårar av rörelse när jag såg M-P's certifikat - snart har jag mitt också! :D
Mat i skuggan under några träd
Lite sol och min bok vid vattnet, tittade ut mot Frihetsgudinnan
Träffade Ninnie vid Duke's
Iced Coffee i Washington Square Park
Några affärer - ingen shopping för mig
Hem en sväng
Skype med Matte
Snabbdusch
Middag med Ninnie på Chevy's
Drink med Ninnie och Habas på "The View"
Hemma igen