En härlig dag i Central Park med Ninnie


Igår åt vi middag

Hej!

Igår åt vi, SIMONSONLÄRARE, middag tillsammans!
Helt otroligt! Kan inte förstå att jag ska kunna titulera mig så när jag kommer hem. Jag har två st anatomilektioner kvar att ta, men det beräknas vara gjort på torsdag och då får jag mitt certifikat. Känns helt overkligt!

Jag längtar efter att få börja undervisa. Så jag kan se vad jag lärt mig och att det verkligen funkar. Men det är jag redan helt övertygad om. Men det ska bli kul att få testa allt och att sortera igenom alla anteckningar och försöka få grepp om allt. För det är MYCKET som har gåtts igenom och mycket som vi lärt oss under dessa intensiva veckor.

Här är lite bilder från gårkvällen:


The new Simonson teachers! Incredible! :)
Namnen som en hästsko... Radmila, Danielle, Kathy, Marie-Phillipe, Pia, Eri, Simone, Eve, Emi, LYNN, Mari.
Två stycken har redan hunnit åka hem. Andreja och Frederiqe.



Ah, det tar verkligen lång tid att ladda upp varje bild... och jag tror det är sol ute. För en gångs skull!
Så nu nöjer jag mig så där! Ska visa några fler bilder som jag tog igår som jag gillade... men det blir senare!

Nu: dags att kliva ut ur lägenheten och njuta av dom sista dagarna i New York!

Kisses!
P

Thursday...

OJ, vad det uppdateras idag...
Men nu vill jag mest bara visa er tre stycken bilder:



Igår handlade jag och Ninnie ingredienser till supergoda sommarmackor. Brie, avokado, tomat och baguette... Men vad ser vi när vi kommer hem? Jo, KOLLA VEM SOM ÄR AVBILDAD PÅ BRÖDET?! Ve och fasa. Men vi åt det ändå och gott var det. Men det var ju så klart avokadon, brien och tomaten som gjorde det gott!










Idag efter skolan så sågs några ur lärarkursen på Moccha. Frederique (till vänster på denna bild) åker hem imorgon och hinner inte vara med på avslutningsmiddagen. Det var hon, Lynn och Emi som ni ser på bilden, och så var jag, Eve, Marie Phillipe och Eri där också. Det var riktigt trevligt. Jag drack en raspberry mojito som var riktigt god! (= de borde lära sig att göra drinkar hemma i sverige :P)


Patterns.
Do you like AC?

Tog denna bild på vägen hem idag. Varje fönster har en ac nästan. Lite lustigt och fotoinspirerande tyckte jag.
Tyvärr syns det visst lite dåligt när bilden är så här liten...

Nu ska jag jobba lite med min läxa och sen sova. Kanske läsa lite innan det. Måste nog läsa ut mina böcker innan jag åker hem så att jag kan lämna dom här sen...
Börjar oroa mig rätt mycket för övervikt på planet hem! 20 kg på inrikes är ju inte mkt... jag åkte hit med 22 kg och jag har shoppat en hel del. Och både skor och böcker finns det som måste med hem. Har redan börjat fundera på vad jag kan lämna kvar här.

Bara 13 dagar kvar i New York. Tänk så tokigt! Jag har ju nyss kommit hit känns det som!

Kramar, Pia

Idag har jag och Maya pratat på Skype


Kan ni se vems öga som är vems?



Visste ni att vi även kan ha kul med en kamera från varsin sida av Atlanten?



VI SAKNAR VARANDRA!
Och vi har haft ett trevligt samtal idag. :)

Puss o kram
/Pia Knas


Yes, it's me!

Hej!

Många som undrade på förra inlägget om det var jag som tagit bilden. Off course! Jag tog den i fredags (midsommarafton) när jag och Ninnie gick över Brooklyn Bridge i högklackat. Ganska så cool effekt med molnen, kan jag tycka själv. Kul att ni gillar den! :)

Idag har jag haft min näst sista lektion på simonsonkursen. Det känns helt galet hur fort tiden har gått! Intensivt och roligt. Och jag vill lära mig mer!! Jag vet ju redan nu att jag kommer att måsta ta några privates för Lynn de närmaste åren. Bara att jobba mycket och spara pengar så att man kan åka hit regelbundet.

Ninnie har just gjort värsta releasen på mig. Oj, vad jag måste lära mig att slappna av i mina muskler. Inget blir ju bättre eller lättare av att gå omkring och spänna alla muskler hela tiden. I stora knutar helst dessutom. Najs!

N pratar med Katiti i telefon nu, men när hon är klar ska jag försöka releasa henne lite också. Om hon vill.

Skönt med en hemmakväll! :)

Efter skolan idag så skulle vi äta nåt... jag var jättehungrig. Mari o Radmila ville också med... men tjitt va tjorvigt det blev!  Iaf så åt jag och Ninnie på ett ställe som hette Baba Ghanogue och var alldeles nyöppnat. Fanns ungefär 1000 goda saker att välja mellan och billigt var det också. Erika - jag tror du skulle ha gillat det! Vi tog iaf båda två spicy chicken pita. Superdupergott!

Nu ska jag läsa en stund och sen SOVA! Oj, vad trött jag (vi) har varit idag.

Puss o godnatt


Ninnie in NY

Hej!

Delvis har min uppdatering brustit pga mycket skola och att Ninnie är här nu. Men delvis så känns det inte lika kul när kommentarerna uteblir :P

Men nu skiter jag i det och bloggar ändå!


Det är superroligt att ha Ninnie här!
Jättekul att vara i New York samtidigt. Och vi har så roligt. Det har varit många skratt här i lilla ettan sen hon kom. Och dessutom så vill ju hon också vara mycket på skolan och dansa och kolla på kursen osv. Så det är ju superbra!

Idag har vi fått visa upp nybörjardanskombinationen som vi fått i läxa att göra. Det gick väldigt bra. Men att säga bodypart-action-count på det var minst sagt challenging. Men det gick bra. Våran grupp är så duktig! :)

Till på onsdag har vi fått i läxa att göra en danskombination på våran egen nivå, valfri stil, dansa som vi älskar till musik vi älskar. Håhåhå... ingen prestationsångest där inte!

Efter skolan så åkte jag, Ninnie och Mari upp till 14:e gatan och gick på restaurang och åt sushi. Supergod sushi! Mums!

Och efter det blev det lite shopping. Först på Forever 21 där min arm höll på att gå av för att jag bar på så många kläder. Provade och provade och provade... och det slutade med att jag köpte en jättefin turkos klänning, en mönstrad topp med träpärlor upptill och ett svart linne med färgstänk på.

Kaffe och kaka.

Böcker på Barnes&Noble. Ninnie köpte en anatomibok som verkar väldigt spännande. Ska kolla i den sen! Själv köpte jag en
fotograferingsbok. Den verkar väldigt spännande! Inspiration, hello! :D

Nu ska jag ta och sova lite.

Vi hörs o ses!
Pia


Helt underbar!

Hej!

Ikväll har jag varit och sett Lilla Sjöjungfrun på Broadway. Den var helt otroligt underbar! Det är typ det bästa jag sett på scen nånsin! Kanske. Inte dansmässigt, men helheten. Jätteduktiga sångare, fina rörelser, otroligt häftiga kostymer och scenografi. Kolla klippet nedan så kan ni iaf få en liten glimt om vad jag varit med om ikväll...



Nå? Hur många är avis?
Jag grät på slutet. Den var bara såååå bra. Jag skulle lätt kunna gå och se den igen!

/Pia

ps. jag har hunnit skriva några inlägg nu... så läs igenom och lämna gärna en liten kommentar också! ;)

NYC

Hej!

Måste börja med att berätta hur otroligt avis jag har varit på alla som var på Lanternanpremiären i torsdags. Vill även uppmana er att genast, snarast, så fort som möjligt UPPDATERA ERA BLOGGAR med mycket bilder och skvaller som jag kan gotta mig i här borta.

Midsommar utan Byske/Båtvik och midnattssol var ju också ganska trist. Vi hade en väldigt trevlig kväll, men inte kändes det som midsommar inte!

Så torsdag fredag har jag haft rätt mkt hemlängtan. Men, det är ju bara att trösta sig med att man är i New York! Hehe.

Det är så himla härligt att ha fina Ninnie här. Hon är så underbar!

Igår så var det lärarkurs, sen hem o duscha o det där. Och sedan mötte jag och Ninnie upp Mari och gick på SEA och åt thaimat och drack en drink och lite vin. Maten jag valde igår var supergod! Mums! Och vi åt efterrätt också. Smaskigt värre.
Waiting for a table:





Nu ska jag o Ninnie äta en (förhoppningsvis) god sallad till middag.
Sen ska jag träffa Mari och hennes kompis Hanna och se Lilla Sjöjungfrun som musikal på Broadway. Pepp pepp! Ska bli riktigt roligt att se den.

Puss å kram!
Pia Pepp

Några lånade bilder

Hej!

Marie Philippe i min grupp tog lite bilder från en av lärarkursträffarna. Jag har sparat ner dom från facebook och tänkte att jag kunde visa några här för er som är intresserade av hur det ser ut när vi övar inför att bli simonsonlärare.

Gruppen och Te (längst till vänster) fascinerade när Lynn (blå tröja, syns i spegeln) pratar:


Jag lär ut min cirkulationsövning:


Och sen efter klassen så tog jag några bilder med min kamera också. Det var Te's sista gång med oss innan hon åkte till England/Spanien.

Mina underbara lärare. Te och Lynn. Ser ni hur dom strålar inifrån?


En bild på Te och Pia:


Gruppbild - Pia, Radmila, Drew, Te, Eve, Marie Philippe och Mari.


Nu sitter jag här hemma och väntar på att Ninnie ska komma. Hon skulle handla lite ingredienser till grekisk sallad och jag har köpt ett rosévin. Myspyshemmakväll med finaste vännen! Väldigt bra tröst och ersättning för att inte kunna vara på LANTERNANPREMIÄREN ikväll! Hoppas att ni har superkul som är där ikväll!!!

Här är en bild på mig och Ninnie inne på Lanternan 2004. Fulla o glada, haha.


Nu har Ninnie kommit hit. Så jag ska avsluta här.

Kram på er!

Ps. Jag längtar efter BYSKE!!!

B-day

Hej!

Sofia P som jag, emma o jessica gick skola med i Umeå och som numera bor här i NY frågade om vi ville följa med ut igår och fira en tjej som fyllde år. Middag och sen dans. Ja, det lät ju trevligt! Så vi hakade på. Åt billig, god mat på ett ställe som hette Asian Pub, Cooper 35. Även billiga drinkar där. Och så bjöd de på tequila eftersom hon fyllde år...

Sen vidare till nån slags hipp klubb som heter Marquee uppe på 27:e gatan och 10: avenyn. Värsta omständiga med att stå i olika köer. Vi fick stå i en mittemellan-kö. Inte bara vanliga random people och inte så coola att vi fick gå in direkt. Men eftersom vi hörde till födelsedagsgänget fick vi gå in lite billigare...

Och där inne så höll de på och bar in flaska efter flaska med vodka till födelsedagsfirandet. Jag fattar inte hur det kan löna sig?

Det var massor med folk där inne. Alldeles proppfullt på dansgolvet. Bra stämning. Bra musik, men de spelade bara korta bitar av varje låt. Riktigt irriterande!



Själv hade jag lite sevillanas-känsla. Köpte den här oranga toppen med volanger förra torsdagen. Och igår så köpte jag blomman och örhängen på gatan. De kostade bara en dollar styck! Snacka om fynd! :D På bilden så dricker jag en Lycheetini. Alltså typ en martini med lychee-plommon-smak. Och i botten är det ett lycheeplommon. Ser ut som en slemmig klump på bilden, men den var god.

Får väl erkänna att jag var lite sliten i morse när jag vaknade. Det var ju inte som att jag hoppade upp ur sängen för att öva på min läxa... men det gick ändå bra på skolan och det är ju huvudsaken. Men nog önskade jag att jag hade gått hem liiiite tidigare igår när det var dags att stiga upp i morse.

Efter skolan gick jag, Mari, Marie Philippe och Eve och åt middag tillsammans på Oliva. Jag köpte sushi. 12 bitar för 5.99. Riktigt billigt. Och gott.

Efter maten åkte jag hem igen. Och sen har jag bara tagit det lugnt. Skönt att vara hemma själv ett tag. Emma och Jessica är ute och äter och skulle fara och titta på Times Square då det är mörkt. Det är deras sista kväll här i natt. De åker hem imorgonkväll.



Det har varit trevligt med lite sällskap. Roligt att gå ut och äta osv. Men de har ju mest varit ute i NY utan mig. Och jag har varit mycket på skolan. Men nu ska det bli MER skola.

Puss o godnatt!
Pia

Not much time for internet now

Hej!

Jag har inte haft så mkt tid över till att sitta vid datorn och häcka nu. Skola, läxa, skola, Emma o Jessica, skola, mat och sova. Ungefär. Hektiskt. Men roligt!

Igår var jag på skolan 10-14. Sen åkte jag o Mari upp till Alvin Ailey (skolan) och kikade. Promenerade runt lite midtown och sen så följde jag henne till Broadway Dance Center där vi träffade Emma o Jessica. Emma o Mari tog afrikansk dansklass och jag o J kollade på.



Efter afron på BDC så tog vi tunnelbanan ner  mot DNA, hoppade av på City Hall och gick genom parken där och sedan över Brooklyn Bridge.





Tyvärr hade jag bara gamla kameran med mig igår, så mina bilder är inte toppen. Men dom funkar! Det var en trevlig dag. Vi åt glass också. Det höjer ju alltid kvaliteten! :D



Idag har jag också varit på skolan. Sen efteråt så kom Jessica och Emma dit. Vi tre och Mari åt lunch i parken bredvid skolan och sen så for vi till south ferry och tog en färja över till Staten Island (som du o jag gjorde Maya). Den är gratis och passerar frihetsgudinnan. Och det är en båt! Perfekt!



Efter båtturen blev det Starbucks, shopping, middag och lite shopping. Mest nöjd är jag över en anatomibok som jag har köpt idag.

Nu orkar jag inte blogga längre! :P

Vi hörs o ses senare!

Kramar, Pia

Sammelsurium

Hej!

Här är skorna som jag köpte igår:



Ett par fina, vettiga, sköna låga skor med korksula och stor turkos sten.
Och ett par crazy shoes - superhöga, roliga och läckra!

Vad tycks?



Lördag idag.
Tog sista dansklassen för Te innan hon åker till Europa. Den var superrolig! Bra teknikdel som alltid. Och sen var dansen så himla härlig. Hade verkligen roligt! Blev alldeles glad (och svettig) rakt igenom. Bubbligt glad.

Det blir bättre och bättre med att våga släppa loss och DANSA!

Efter det så skyndade vi oss iväg till 51st street and Broadway för att se....
MAMMA MIA SOM BROADWAYMUSIKAL!

Första gången jag gått på musikal. Och första gången på broadway. Det var helt otroligt bra. De sjöng jättebra och det var härlig stämning. Jättebra och fin scenografi, superfiffiga lösningar, smidiga övergångar mellan scenerna. Fint ljus. Otroligt fin lokal. Det enda vi saknade var att ingen av killarna som var med var snygg! :P Men det gjorde inte så mycket för allt annat var ju superbra.

Efter det vidare till SEA - en restaurang i Williamsburg. God mat, snygga drinkar. Trevligt. Men min energi tog totalslut.

Nu är vi hemma igen. Jag försöker hitta developé-musik och Emma o Jessica ligger i sängen och leker och stojar.

Min mat:




Restaurangen:


Nu ska jag fokusera på det jag egentligen håller på med - leta musik till min developéserie.

Puss o Godnatt
Pia

Dagens dag

Danslärarkurs.
Mat.
SKOR!
Dansklass.
Så otroligt ömma hamstrings.

IMORGON:
Sista dansklassen med Te
MAMMA MIA PÅ BROADWAY
Go'middag.

Sweet!



Nu är det dags att SOVA!

Godnatt!

Ps.
Pappa: klart jag ska rigga båten och segla med dig i sommar! :D

Redan fredag

Hej!

Ska försöka fatta mig kort.
Emma o Jessica har alltså varit här sen i måndags och nu är det redan fredag. Tiden går fort! Jag har även snart gjort klart halva kursen. Hur är det möjligt? Jag lär mig iaf mycket. Bra!

Igår var jag med tjejerna på stan och shoppade lite. För mig blev det ett par shorts och en sport-top från Capezio, ett oranget linne med volanger och en guldklänning. Hehe, jag vet... det låter helt crazy! Och det är det väl också. Men jag gillar dom! Ni ska få se sen... :)

Idag har jag varit nere vid promenaden och övat på mina simonson-övningar. Det hade precis slutat regna och det luktade gott och fräscht ute. Det var dis men man kunde känna solens värme igenom. Det var inte så mycket folk. Perfekt för en liten Pia att stå och öva med sin älskade "trumma"...



Sen var jag tvungen att gå hem för att gå på toan... hehe, typiskt! Nu ska jag äta lunch och sen försöka köra igenom allt en gång till innan det är dags att åka till skolan och visa upp det för Lynn Simonson och min grupp.

Här är några bilder jag lagt upp på facebook:
http://www.facebook.com/album.php?aid=263445&id=737155421&l=dda13454e6

De går att se även om man inte är medlem om man följer länken.

Nu: Mat!

Ha en bra dag!

Kramar, Pia

Tisdag

Hej!

Igår var en riktigt bra dag.

Började med anatomi och sen direkt efter det dansklass med Laurie. Och vet ni vad hon sa till mig? "You look great today, Pia". Ah, vilken lycka! Först hade hon gått förbi typ två ggr under början av teknikdelen (första timmen av lektionen) och sagt good, Pia. Och sen kom hon fram o sa you look great. Och det betyder jättemycket! Inte att jag är snygg. Utan att min hållning och min energi osv var bra. Yes!

Efter det så smög jag in och kikade när en av de andra grupperna hade lärarkursen. Det var bra. Lärorikt att bara sitta och titta på och lyssna, utan att känna pressen för när man själv ska upp o visa. Och bra att höra saker mer än en gång. Så det ska jag nog försöka göra fler gånger. Lynn kom fram till mig efteråt också och tyckte att det var bra att jag hade kommit dit. Hon sa att de som gjort så förra kursen hade lärt sig snabbare.

Sen hem, duscha osv...
Och så for jag, Jessica och Emma på "Mexikanen". Och åt massor med god mat. Vi beställde en pitcher med frozen strawberry Margaritas också. Och hoppsan! Det var inte så lite det! :D


Men den var riktigt god så det gjorde inte så mycket. Men inte hade vi kunnat tro att det skulle vara så där mycket! Hehe. Räckte till tre glas var ungefär.

Självklart beställde vi in guacamole till förrätt. Både jag o Jess blev besvikna för att de inte kom in och gjorde den bredvid bordet. Det SKA dom ju göra! Det är ju det som är en del av grejen. Men den var ju supergod, så alltför mycket kan vi ju inte klaga...


Maten var jättegod. Men efter guacca och chips + mycket margarita i magen så fanns det tyvärr inte plats för så mycket mat. Alla tre åt nåt ungefär halva sin portion med mat. Men den var verkligen god.

Sen hem och sova. Skönt så skönt!

Nu på förmiddagen har jag övat lite på läxa. Shoppingbrudarna har dragit ut på stan igen för att ge mig lite pluggro. Hehe, känns inte som att man pluggar? Övningsro kanske?

Nu ska jag alldeles strax he mig iväg till skolan. Nervöst!
Förresten så har jag värsta bra trumman att öva på nu... en tom vattendunk och en stor plastsked. Perfect! :D

Här är några fler bilder från igår:
 Tunnelbanebrudar




That's it!

Nu måste jag öva på att prata, göra och trumma samtidigt. Hehe. Ni kan ju alltid testa hemma.

Kramar,
Pia

Visitors

Hej!

Idag skola!
Det gick jättebra att redovisa side stretch.
Ok med foten.
Ok med side stretch o trumma.

ÖVA ÖVA ÖVA ÖVA

Och idag kom Jessica o Emma hit. Trevligt!
De var riktigt trötta så vi har inte gjort så mkt mer än att äta och packa upp dom. :D

Får se vad som händer i veckan.
De har inte planerat än.

Jag måste träna mkt skola nu!

kram Pia

Långa söndan

Hej!

Upp till skolan tidigt... hopp och hej! Tror jag lämnade lägenheten 9.15 i morse. Impressive!
Detta för att hinna köpa med mig något att äta till lunch och hinna till skolan så att jag var där före lektionen börjar. Och sen skola skola skola 10-14.

Plumb lines.
Plié.
TRUMMAN!
Quadriceps.
Gluteus medius och minimus.
PNF-release.
Body-mind connection.
Book reference list.

Det är MYCKET information på kort tid.
Intensivt känns som ett milt ord. Schwooosch!

Efter skolan åkte jag och Mari upp till Central Park och stekte ett tag. Det var helt proppfullt med folk! Kom att tänka på utebadet i Byske på en riktigt fin dag. När alla klämmer in sig innanför staketet och hittar varsin pytteliten plats i gräset. Fast mycket mycket större yta än utebadet, men lika trångt.

Sen hade jag tänkt åka hem, men vi var båda hungriga så vi gick och åt middag. Och sen ville hon kolla lite kläder så jag hakade på... och helt plötsligt var klockan nästan nio på kvällen! Hoppsan.

Hem (med en udda tunnelbanelinje eftersom R inte går i helgen.. suck). Skurade toan o handfatet. Städade köket. Vek undan min nytvättade och numera även torra tvätt och la in i garderoben.

Började öva lite på läxan...
Men nu är det nog bättre att sova och sen stiga upp tidigt imorgon och öva i stället!

Side stretch - teach + re-cap
Foot articulation exercise - teach + re-cap
Practise facing the students
Keep practising the head roll
(+ trumma)

Och det där med att hitta sina ord... och komma ihåg dom! Ojojoj... :P

Godnatt på er!
Eller rättare sagt på mig... :)
Tidig godmorgon till er.

Pia

Så här spenderar jag mina dagar... plus hänga över. Mycket hamstringstretch!

Middag med Mari

Hej!

Idag så har jag tvättat, tvättat och tvättat...

Sen så träffade jag Mari vid Union Square (finskan som går lärarkursen med mig).
Vi promenerade ett tag, mot meat packing, och letade någonstans att äta.

Hittade ett ställe där de dessutom hade happy hour så att en cosmopolitan var fem dollar och vin var halva priset. Så var sin cosmo och var sitt glas rött beställde vi in. Och mat så klart! Hon åt kyckling cashew och jag åt thai basil kyckling. Gott!




Vi åkte även upp på en roofbar på ett hotell. Riktigt tjusigt ställe, fin utsikt och dyra drinkar... vi spanade runt men drack inget. Och sen åkte vi hem. Jag var väl hemma vid kl tio. Alldeles lagom när man ska upp och gå skola kl tio. Fyra timmar imorgon och då ska vi även börja trumma! Spännande!

Hade iaf en riktigt trevlig kväll.

Kram till er därhemma.
Pia

Dagens självportätt:

Tankar

Idag har jag varit ute och gått i regnet. Utan paraply. Det är 14 grader och ett vanligt regn. Det gjorde mig glad. Så härligt! Kanske påminner det mig om Sverige och svensk sommar? Jag gillade det iaf.


Och så vill jag bara säga att jag saknar min Pappa lite extra mycket.
Mamma, Maya och Matte (mina M) pratar jag ju med både på msn och Skype regelbundet. Men pappan har jag inte pratat med alls. Men han har lämnat två kommentarer i bloggen. Då blev jag jätteglad. När jag kommer hem igen så ska jag vara massor i Båtvik så jag får träffa pappsen också.



Älskar dig, Pappa!

Och jag älskar och saknar mina tre M också. 

 
Fotot på rosen tog jag i lördags. Jag tycker att den blev vackrare på bild än den var i verkligheten.

Pia

Torsdag

Hej!

Idag så sov jag länge... typ till tolv. Antar att jag behövde det. Hade ställt väckarn på halvelva eller nåt, vilket jag tyckte var att sova sent. Men det snoozade jag bara förbi. Men ingen större skada skedd för det. Tog det lugnt här hemma. Åt och åt. Och snyggade till mig. For till skolan. Anatomi. Bra idag också. Den har verkligen blivit mkt bättre nu sen lärarkursen har startat!

Efter skolan så promenerade jag uppför Broadway. I ett lätt duggregn. Men det var skönt ändå. Åt middag nånstans på Lafayette street. Inte så supergott. Men iaf inte så jättedyrt heller.

Promenerade lite till. Snubblade över ett Forever 21 som inte funnits där det var nu för fyra år sen. Gick in där. Det var ordning i den här butiken. Så skönt! (F21 brukar oftast vara massor av kläder i oordning och massor med folk som sliter i dom). Resulterade i shopping för mig!

En vit lite större t-shirt
Ett vitt, stor linne (stl L)
Ett djupt-turkost ribbat linne med spets och brottarrygg
En kort tajt jeanskjol
En turkosblåsvart-zebra-mönstrad sjal
Ett par silvriga örhängen
Ett guldigt styvt brett armband
Ett grått linne med tunna axelband

Allt detta för ca 450 kr.
Och det får ni ju hålla med om att det är billigt?
För jag har egentligen inte alls råd att shoppa. Men idag tyckte jag att jag skulle få unna mig själv lite shopping. Och det blev ju riktigt mycket för pengarna.

Nu ska jag lägga mig och läsa en stund.
Fundera lite på min läxa.
Och sen SOVA!

Pia


GRATTIS MATTIAS!

GRATTIS TILL JOBBET, MATTIAS!
Jag tror det kommer bli bra. ;)


Not all days can be happy days...

Idag har varit en ganska jobbig dag.
Blev ingen dans på kvällen.
Tappade ena linsen på skolan och hittade den inte.
Åkte hem.
Bestämde mig för att det inte fanns nog med tid för både middag och dans.
Valde middag.
Kände mig hungrig för första gången på några dagar.
Åt helt ok.
All sallad, minst 2/3 av köttet och brödet och rätt många pommar.
Är nöjd.



Time to reload.

Put all the negative thoughts behind.
All the disappointments.
The crockid, frustrating problems.

Focus on the positive things.
The accomplishments.
The progress.
The possibilities.






Citrus

Hej!

Nu när jag börjat ändra på bloggen var jag ju tvungen att fortsätta... kändes inte rätt med det där ljusblå längre. Det var för likt babyblått, vilket verkligen inte är en färg jag kommer överens med. Efter att ha testat lite olika färger så bestämde jag mig för att gult kändes fräscht och somrigt. Valde även att färga mitt hemland Sverige samt landet där jag vistas nu, USA, i brandgult. Tycker det funkar rätt bra. Synd bara att USA är så mycket större än Sverige så det syns så mycket mer. Vet inte om ni märkte det, men jag har även gjort kartan lite mindre så att det blev mer uppdelat vad som syns på vilken sida. Sverige försvann förut helt under texten... och det var bara Nord- och Sydamerika som dök upp på båda sidor. Har även gjort några andra småförändringar. Kallar den här designen för citrus.

Annars då?
Anatomi idag där vi fick gå ihop två och två stundvis. Min partner var finskan Mari. Vi kommer rätt bra överens. Kul! Tycker att anatomin idag var bättre än tidigare veckor. Nu när alla som går lärarkursen är där så är det mer riktat mot vad man kan tänka på då man undervisar. Tidigare har det bara handlat om att hitta det i sin egen kropp. Nu är det både att hitta det i sin egen kropp och vad man kan tänkas stöta på när man träffar nybörjare eller dansvana. Fler sidor av det. Bättre. Intressantare. Mer.

Direkt efter anatomin så hoppade jag in på Laurie's klass. Tycker det gick rätt bra idag. Hoppas att jag kan gå på hennes klass imorgonkväll också! Tanken är att jag ska göra det, men det är ju även beroende på hur jag mår då... Vill bara ha ändlös energi och ork! Men just nu är det ju tyvärr inte så.

Jag har försökt hålla min sockerdiet idag. Det är inte så tvärenkelt som det kan låta. Vem skulle t ex få för sig att plocka upp en godispåse mitt under en dansklass och börja smaska på? Eller byta ut vattenflaskan mot en pepsi? Nja, då skulle jag skämmas! Däremot hade jag med mig vindruvor som jag tryckte i mig så många jag hann när vi hade kiss-och-stretch-paus.

Det jobbigaste när det blir så här... för nu börjar jag känna mig mer som jag gör när jag kanske misskött maten litegrann eller så... är att jag får noll aptit! När jag nu behöver äta extra mycket och regelbundet så får jag tvinga ner i princip varje tugga. Att äta middag idag gick extremt långsamt (även för att vara jag) och hälften av vad jag åt var ren tvångs. Och ändå åt jag inte upp hela portionen. Det är inte bara aptiten, till slut känns det som att det ska komma upp om jag bara äter en tugga till. Så då får man ta en paus och sen försöka lite igen. Jag vet ju även när jag var yngre och blev så där överhungrig och skulle äta, då hände det flera gånger att jag spydde. Läskigt alltså!

My friends:


Annars så försöker jag jobba på min läxa. Speciellt på att inte röra mig före räkningen... och på att korta ner från den långa, tydliga versionen till en lite snabbare med genvägar till en sammanfattning som ska gå jättesnabbt. Lättast är den tydliga versionen där jag får använda tre ord per rörelse: kroppsdel, händelse, räkning.

Ja, jag mår bättre. Ska fortsätta sockerkurera mig och öva på min läxa. Ska visa den för Lynn imorgon kl två. Håll tummarna då! Två st övningar som ska visas på dessa tre sätt som jag beskrev ovan. Och sen ska vi prata anatomi och få tre nya övningar i läxa till på fredag. Tjohoo! Inte ligga på latsidan här längre. Hehe.

Nu ska jag öva igen och sen ska jag lägga mig och läsa och sen sova.

Nattinatt...

Vad tycks?

Har just klippt-och-klistrat-ihop en ny header. Vad tycks?

ps. långt inlägg om dagen som varit finns här nedanför... ;)

Sugar n Carbs, baby!

Hej!

Efter att ha sovit i drygt 14 timmar så vaknade jag upp nästintill feberfri. Muskelvärk och trötthet fanns kvar. Duschade varmt för att försöka få musklerna till liv igen, åt frukost, drack vatten och gjorde min läxa.

Åkte in till skolan, intressant lektion idag igen!
Massor med mer läxa till på onsdag. Men det känns faktiskt roligt! Man får så mycket feedback. Skitbra!

Efter skolan kändes det lite bättre. Jag och Mari, den finska tjejen i min grupp, gick och köpte billig kinamat och satt i parken och åt tillsammans. Sen åkte jag hem och hon gick till skolan och tog pilates. Det var trevligt.

Jag åkte hem. Tog det lugnt. Pratade lite med folket i Sverige. Och läste på lite om
akut intermittent porfyri . Efter att ha spanat in den sidan så tror jag att det kanske kan ha varit lite AIP-känningar jag haft.

Buksmärtor

Det vanligaste symtomet är attacker av akuta buksmärtor, ibland mycket svåra. De kan pågå alltifrån några dygn till en eller ett par veckor. Smärtan är oftast diffus och känns i hela buken men kan ibland vara halvsidig och lokaliserad till nedre delen. Buken är inte hård som vid bukhinneinfektion (peritonit). Smärtorna kan vara så intensiva att vanliga smärtstillande medel är verkningslösa. Morfin kan också ha en begränsad effekt.

Under en attack färgas urinen röd. Detta är en signal om att PBGD-steget har överbelastats så att PBG (porfobilinogen) ansamlas och utsöndras i urinen. Diagnosen akut porfyri bör då misstänkas.

Blodtrycket är ofta högt och pulsen snabb medan attacken pågår. Det beror förmodligen på att nivåerna av porfyriner och stresshormoner är höga. Attacken inleds ofta av illamående, kräkningar, besvärlig förstoppning och sömnlöshet.

Det står mycket mer på sidan också. Men jag tänkte iaf att det kan ju inte skada att ge sig själv en liten anti-porfyri-kur. Alltså - ät mycket socker!

Lättare AIP-symtom går att klara med egenbehandling. Sockerintaget ökas då med till exempel fyra-sex sockerbitar i timmen, juice eller saft. På apoteket finns Nutrical, en drickfärdig glukoslösning. Rekommenderad mängd är två flaskor per dag i högst fyra dagar. Större mängder kan ge viktökning. Vila, regelbundna måltider och tillräckligt med kolhydrater är också viktigt för att lindra symtomen. Mot smärtor kan man ta paracetamol

Så ikväll har jag druckit gammal pepsi och ätit gummibjörnar som jag hade hemma. Sen gick jag ut och åt middag och drack en medium coca-cola till det. Köpte hem en vitamin water (innehåller socker), en stor pepsi, två godispåsar, vindruvor och melon.

Och ja, jag tror att det kan funka. Då jag gick hemifrån så hade jag magsmärtor. Men nu är dom borta. Jag ska fortsätta äta socker regelbundet och så får vi se om jag lyckas hålla undan mina magsmärtor. För särskilt behagligt är det ju inte. Och förutom att det gör ont så är det ju obehagligt och oroande. Speciellt när man är utomlands.

Känns dock lite jobbigt att trycka i sig så mycket socker. Jag har ju försökt undvika socker sen jag kom hit. Äta nyttigt och så där. Fett har jag inget emot, det välkomnar jag! The more, the merrier :D  Men socker känns inte helt rätt. Men, om det hjälper mig att må bra så trycker jag gärna i mig saft, godis och cola. Om än det tar emot lite. Men sen när det gått över så kan jag ju försöka minska sockerhalterna något igen.

Oj, ännu skummare! Tror faktiskt att även muskelvärken har lättat något. Kanske har jag kommit på tricket!

Vanligaste orsaken till attacker: fysisk och psykisk stress



Lärarkursen känns jättebra. Jag är rätt säker på att när jag genomgått den så kommer jag att ha utvecklats massor! Vi får jättemycket bra feedback hela tiden. Lynn är ganska hård mot oss, men hela tiden vänlig.

Vi är fem st i min grupp. I grupp ett är de fyra st och i grupp tre tre st. Vi är indelade efter engelskakunskaper. Vi är mittemellangruppen, som har hyffsad engelska, men inte lika bra engelska som grupp tre som har det som förstaspråk. Riktigt bra att det är indelat så faktiskt. För just nu handlar det mycket om att sätta ord på vad vi gör. Och det är inte alltid det lättaste att hitta dom perfekta orden på engelska. Det ska bara vara tre ord per rörelse:

Body part
Action
Count

T ex:
Arms open One
Circle Right Two

Och sedan ska det kortas ner också. Hehe. Faktiskt rätt utmanande. Men riktigt bra!
I like it!

I min grupp så är det jag, som är svensk.
Mari, som är från Finland.
Eve och Marie Phillip från Kanada.
Och Radmila, född i Ukraina men numera Chicagobo.

Jag gillar min grupp. Jag skulle inte vilja byta grupp. Jag tror att min grupp är bäst! :D



Nu ska jag läsa lite och sen sova. Och imorgon är det anatomi och kanske lite dansklass. Och öva på läxan!

Godnattpussar på er!

Pia

Avslutar med en bild på mig framför Washington Monument och Reflecting Pond, DC

Gaaaaah...

I morse när jag vaknade var jag  nog mer död än levande. Har vaknat av frossa under natten. Har haft ont i magen sen torsdagkväll. Sen jag kom hit har jag ofta haft huvudvärk och då varit ljuskänslig. What's up with my body?

Har nog haft rätt hög feber idag. Och nästintill ingen ork alls. Har ätit febernedsättande piller hela dagen. Men så fort de börjar gå ur så kommer frossan och den överväldigande tröttheten. Och värken i kroppen.

Och vilken tajming då!
Idag, när själva lärarkursen med Lynn börjar, så är jag hängig. Att stanna hemma fanns ju inte på kartan. Har varit i skolan i drygt fyra timmar. Och det var verkligen jättespännande! Intressant, lärorikt, utmanande, stundvis rätt svårt men jag känner verkligen hur värt det är!

Har fått läxa med mig hem, men orken att träna finns inte riktigt. Hoppas jag är piggare imorgon före det är dags för nästa lektion!

När jag kom hem från skolan idag så tvingade jag i mig lite nudlar, pratade kort med Matte och msn:ade med mamma. Och sen slocknade jag på sängen. Under täcket, utan AC:n på. Vilket borde ha varit otroligt varmt. Men det var det inte. Det passar sig inte att bli sjuk nu! Ingen influensa, tack!

Jag ska snart återgå till sömn. Hoppas att det blåser undan den här underliga sjukan jag har nu. Jag behöver energi, ork och vilja att dansa, plugga och göra bra ifrån mig på kursen! Jag har ju viljan nu, men inte orken. Please! Vill vakna pigg och glad imorgon....


Grattis på morsdag, mammsen! Synd att jag inte kunde komma och uppvakta dig...


Men jag hörde ju att du haft en härlig morsdag ändå, i din hammock.

Jag tror att jag utlovat mer info och bilder från Washington DC. Önskar att man kunde välja att ladda upp flera bilder samtidigt på blogg.se så man inte behövde vänta på att varje liten bild ska lyckas hitta fram till sidan. Det tar tid ju!


Här är iaf en bild på mig med Vita Huset i bakgrunden


Bara Vita Huset

Kanske kan visa fler bilder en annan dag om intresse finns. Men nu ska jag sova!

Kramar, Pia