DC

Hej!

Oj, hur ska jag lyckas sammanfatta DC-resan så att ni orkar läsa om den? Ska göra mitt bästa för att hålla mig kort.

Vi åkta med buss från Chinatown NY till Chinatown DC. Resan tog ca 4,5 h och gick fint. Inte så sköna säten dock, så min sömn blev lite störd av att jag vaknade hela tiden av benvärk. Men vi kom fram och började vår promenad mot hotellet. Lämnade våra väskor där och gick ut på stan för att köpa biljetter till Hop-on Hop-off sightseeing-bussarna.

Hoppade på en buss och satt uppe på övre våningen och spanade ut över Washington DC. Mitt intryck av denna stad: Grön med många träd, buskar osv. Inte så höga byggnader (tydligen får inga byggnader var högre än gatan de står på är lång). Breda gator. MÅNGA monument. Många kända byggnader. Väldigt patriotiskt och amerikanskt. Men vad hade jag väntat mig egentligen?

Vi åkte bl a förbi National Cathedral som var väldigt vacker.


Vi åkte genom Georgetown som var mysigt med gamla hus och tydligen ett dyrt område att bo i. Passerade Embassy Road med massor av ambassader. Såg både Norge och Finland, men inte Sverige. Huset mellan N och F var Vatikanens. Jag tycker nog att det borde ha varit Sverige i stället! :D


Första stoppet där vi hoppade av var på Arlington Cemetery. Där ligger det en massa soldater och veteraner begravda. Där finns även John F Kennedys grav och the eternal Flame, som vi besökte.


Medans vi var där kom det utlovade regnet. Och det öste på rejält. Najs! Då var vi blöta också. Men vi åkte glatt vidare uppe på bussen. Nästa stopp blev Lincoln center, via Koreans war veteran memorial och Reflection Pond till Washington Monument. En hel hög saker att skåda på en och samma gång! Och en bra bit att gå faktiskt även om det inte var så långt mellan varje. Vi var iaf helt dödströtta efter detta och våra fötter ville inte gå många steg till. Middag och tillbaka till hotellet blev det för oss. Tidigkväll och skön sömn i vår stora säng.



Fler bilder från alla sevärdheter och fortsättningen på våran resa får ni höra imorgon!
För nu är det dags för mig att sova. Mary ska åka hem mitt i natten, vid halvtre, och jag ska upp imorgon och börja lärarträningen med Lynn!! Så spännande. Såg henne på skolan idag och blev lite pirrig i magen. Så roligt, nervöst, kul och lärorikt det ska bli! :)

Om ni är duktiga på att lämna kommentarer så ska jag vara duktig och blogga... ;) hihi

Förresten!
Vet ni vad som väntade på mig när jag kom hem från DC? Ett brevpaket med två st böcker i från min mamma. TACK SÅ MYCKET! Vill gärna börja läsa på en gång, men nu har jag ju hunnit börja på en ny här... en trilogi... som verkar bli rätt bra. Såg att det tog ca nio dagar för brevet att komma fram. Dom är inte snabba här! :P
Tack igen, mami!

kramar, Pia

Back from DC

Hej!

Nu är vi tillbaka i New York efter att ha spenderat två dagar i Washington DC. Vi har haft jättetrevligt! Nu ska jag iväg och dansa... men sen ska ni få ett mer utförligt inlägg om hur vår resa varit. Det är Marys sista dag här idag så jag får se om jag skriver idag eller om det blir imorgon!

Många kramar,
Pia


Jag med Washington Monument i bakgrunden

Dag 3 med Mary

Hej!

Idag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt. Vi hade avverkat alla ställen som vi verkligen ville fara på med City Pass och kände att det kunde vara värt att vila fötterna lite innan det är dags att gå några mil i Washington DC. Sovmorgon, softat hemma, lagat middag här - eller rättare sagt så har Mary lagat middag åt mig och det var jättegott och trevligt - och sedan gått ner till promenaden och sett på solnedgången över Manhattan. En riktigt trevlig dag och en chans att ladda batterierna inför imorgon då vi åker till DC! Det ska bli sååå spännande. Jag har ju aldrig varit där förut, och inte Mary heller. Så det ska bli riktigt roligt. Finns ju massor med kända saker att se där. Blir najs!



Så nu blir det ett litet blogguppehåll medans jag och Mary turistar i DC! We're gonna have so much fun!

Tar bussen tillbaka kl 18 på fredag så vi är väl här igen vid 22-23 nån gång. Får se om jag orkar blogga då!

Puss o kram,
Pia

Dag 2 NY Pass

Hej!

Idag har vi också gjort rätt mycket, men inte riktigt lika mycket som igår.

Det började med att jag var i skolan och Mary for på Rock n Roll Hall of Fame. Anatomin var rätt bra. Laurie's klass gick inte så  bra. Mitt knä gjorde rätt ont och jag hade typ ingen energi. Jag tror att det var en kombination av hur mycket vi gick igår och att anatomilektionen gjorde rätt mycket knäansträngade grejer. Hursomhelst så gick jag efter teknikdelen (efter 90 min) och fräschade till mig lite och mötte upp Mary igen.

Vi gick förbi Ground Zero, som numer bara är en byggnadsplats. De hade inte kvar de stora skyltarna med bilder osv som fanns sist jag var där. Vi gick även in på Century 21 där jag köpte vita leggings och vi fick varsin penna. Det stod i våran bok som följde med New York Pass att vi skulle få en gåva där och det var en penna. Very fancy! Hehe.

Åkte upp till 42nd street, åt middag på Chevy's. Det var mexikanske och jag åt jättegoda quesadillas. Mums! Magen höll nog nästan på spricka när jag tryckte i mig den sista biten. Men det var såå gott.



Efter det så åkte vi en tre timmar lång båttur med Circleline. Vi åkte hela vägen runt Manhattan och det var riktigt trevligt. Men kallt! Klart kallaste dagen sen jag kom hit. Satt och frös på båten. Det var en guide på båten också som pekade ut alla kända byggnader och berättade lite olika små historier. Väldigt bra, om än jag önskat lite varmare och lite mer sol.



Jag tog så klart massor med bilder. Men jag nöjer mig med att visa Frihetsgudinnan så länge. Hon var ju ändå coolast ;)

Efter våran lilla kryssning så åkte vi upp i Top of the Rocks i Rockefellar Center. Och vi kunde bara konstatera detta: Empire, släng dig i väggen! Det var så mycket finare uppe i Top of the Rocks. Trevligare och gladare personal. Bättre utsikt. Man hade jättebra utsikt på Empire t ex. Och man såg Central Park, vilket man knappt gjorde från Empire. Supernice!





Ja, det är några av dom 245 bilder jag tog idag! :D

Imorgon ska vi nog ta det ganska lugnt. Vi har fortfarande en dag kvar med NY Pass men vi har gjorde det mesta som vi verkligen ville göra och vi tror att vi har sparat in pengarna nu. Så vi ska nog förbereda oss lite för Washington DC, laga middag hemma och sen ska jag dansa på kvällen.

Ha det bra allihop!
Kramar, Pia

Första dagen New York Pass

Hej!

Klockan är ju 21.20. Jag och Mary kom hem för lite drygt en timme sen. Vi är helt slutkörda efter en intensiv förstadag med våra New York Passes. Det här har vi hunnit med idag:

Empire State Building
Till skillnad motför då jag och Maya var upp för fyra år sen så var det inte sååå farligt lång kö idag. Det tog bara ca en timme att komma sig hela vägen upp. Härlig utsikt den här gången också!




Madame Tussaud's
Ja, några timmar spenderades inne på vaxmuseet också. Det var lite creepy, men ändå coolt. Lite läskigt, lite skrämmande, lite roligt...





Jo, vi tog måååånga bilder där inne! Försökte välja bara några, men det var svårt.

Central Park Zoo
Ett lite mindre zoo, men trevligt. Vi såg bl a söta pingviner och sjölejon. Orkar inte ladda upp fler bilder just nu...

Metropolitan Museum of Art
Väldigt många statyer såg vi... och ganska fort blev vi less på dom. Och rätt fnittriga också. hehe. Men det var ändå kul. på slutet såg vi några mer kända målningar, Det var roligare.

Vi har haft en jättebra dag och vi är helt slut nu!
Så jag måste nog sova så jag orkar upp till skolan imorgon....

Väldigt bra dag.
Kanske får ni se fler bilder sen... men det tar sååå lång tid att ladda upp dom en och en.

Godnatt!


Mary är här nu

Hej!

Igår så städade jag lite på dan.
Kom på värsta bra grejerna...

1) Stoppade in dammsugaren i det gamla inbyggda kylskåpet i mitt lilla kök som inte funkar. Gick hur bra som helst!
2) Lyckades få upp min stora resväska på översta hyllan i garderoben. Great!

Så då fanns det iaf lite mer plats på golvet.

Sen åkte jag ut till JFK och hämtade Mary. Det gick jättebra. Planet skulle vara försenat men landade bara ca 10 min senare. Tur att jag åkt ut så jag var där fem iaf!

Vi åkte hem... A-tåget som i vanliga fall är express stannade just den här dan även på alla lokala stopp. Så det tog ett tag. Väl hemma lämnade vi Marys grejer i min lägenhet och gick ut och åt middag. Vi fick jättemycket mat! Helt galet mycket mat. Men det var gott.

Sen gick vi ner och kollade på Manhattans skyline, handlade lite mat på Key-food och sen tillbaka till lägenheten. Planerade lite hur vi skulle lägga upp våra dagar.

Idag ska vi åka upp till Times square, hämta ut mitt New York Pass, och sen turista dom saker som är i närheten där. Det ska bli trevligt.

Ha de bra!
Pia

Motvillig uppdatering

Hej!

Just nu känns det egentligen inte alls så lockande att uppdatera, men jag tror det börjar bli dags. Och jag borde ju verkligen uppdatera före imorgonkväll!

Fredag:
Jättevarmt ute. 30 grader redan när jag vaknade. Jag vet inte hur varmt det var som varmast, men såg 32 innan jag gick hemifrån. Åkte upp och svettades i Central Park. I två timmar ungefär. Det var så där varmt att man inte ens blir brun av det... :)

Redan på morgonen var jag oerhört trött, men kämpade mig iväg ändå.
Kom hem igen vid fyra och kände att tröttheten tog överhanden. Det blev ingen dansklass för mig på kvällen.

Kanske är det lite konstigt, men jag är numera rädd för att träna då jag är trött. Detta pga att jag skadade mig just en sådan träning. En träning då jag var trött och lite bakis efter att ha varit uppe och ute hela natten. En träning då jag var lite tyngre och mer otränad än vanligt eftersom det just varit sommar och jag nyligen kommit hem från Grekland. Och jag tror faktiskt att det till stor del var denna trötthet som gjorde att knät gav vika under mig och som i sin tur gjorde att korsbandet slets av.

Så ja. Nu är jag rädd för att träna trött. Och jag är ju inte direkt i nån superform nu heller.

Jag vilade mig lite och sen gick jag ut och åt själv. Gick på en restaurang här på Montague Street (en gata nära mig) som heter Tenda. En japansk restaurang som verkar har riktigt bra sushi. De hade tre unga japanska killar bakom en disk som gjorde den medans man såg på (om man ville allstå). Men jag var mer sugen på något varmt så jag beställde Thai Curry Chicken. De hade lite olika asiatiska rätter att välja på. Det var iaf jättegott. Väldigt snyggt upplagt. Snygg inredning. Trevlig personal. Väldigt bra, förutom:

* Min servitör lurade mig... frågade om jag ville dricka vin till maten och jag tänkte att ja, eftersom det är fredag och jag kanske inte kommer att dö av pengabrist (den rädslan är förresten tillbaka igen) så kan jag väl unna mig ett glas vin till maten. Husets vin låter bra, tyckte jag. Det skulle kosta $6. Sen kom han fram och frågade "går det bra med det här vinet i st?" och höll fram en flaska... visst, tyckte jag som satt i min egen lilla värld, men bara ett glas. Medans jag satt och åt sen så funderade jag på vad det kunde kosta... i Sverige är man ju van att de tar fram ett likvärdigt vin om de inte har det man beställt. Så är det ju bara. Eller hur? Hmm... när, notan kom så kostade mitt enda lilla glas vin $12! Alltså dubbelt så mycket som det jag beställt! Och nästan lika mycket som min mat som kostade $13. Det är inte riktigt ok tycker jag. För sååå rik kände jag mig absolut inte. När jag kollade i vinlistan så såg jag även flera vin som kostade sju dollar för ett glas. Varför tog han inte det?

* Han frågade mig också TVÅ ggr om jag inte ville ha en gaffel i st för pinnar. Som om jag inte visste första gången jag sa att jag åt med pinnar att jag faktiskt KAN denna ädla konst? Hmpf!

Så egentligen borde han väl inte ha fått nån dricks. Men det fick han ändå. För trots allt så var ju maten väldigt bra och de var ju trevliga och så. Och jag vill gärna gå tillbaka nån gång. Men ändå... tycker det var taskigt med vinet! Men det lär väl inte upprepas. Man lär av sina misstag.

Så här snygg var maten iaf:


Det är taget med min gamla kamera + att jag inte ville göra allt för stor grej av det. Så snabbklickat kort är det här. Det är därför kvaliteten inte är så bra.

Visste ni att det är ca 1000 ggr skämmigare att fota sin mat när man sitter själv på en restaurang? Jag är ju inte den som brukar banga på att fota diverse matfyllda tallrikar... men på nåt sätt är man så mycket mer utsatt när man är själv.


Lördag - även kallat "idag":

I morse var jag om möjligt ännu tröttare än igår när jag vaknade. Snoozade i min omedvetenhet bort drygt en timme på morgonen. Vaknade när klockan var 10.10 för att inse att nu är det bråttom! Jag skulle ju ta Te's klass kl 11! Ojoj, tvätta av sig, sätta upp håret i små svansar, linser, äta frukost, borsta tänder, packa väskan... gå till tunnelbanan, vänta på tåget, raska steg till skolan...

Och in på danslektionen ca 10 min försent. Tur att det är väldigt vanligt här att folk kommer sent till dansklasserna. Annars hade jag helt struntat i att gå dit för det är ju så piinsamt. Men jag var faktiskt inte den sista. Det kom två till efter mig.

Nu är det bara två lördagar kvar med Te. Nästa lördag och andra lördagen i juni. Sen kommer hon att åka på en liten Europaturné. Men hon kommer ju även att vara med på lärarkursen och hjälpa Lynn.

Jag gillar verkligen teknikdelen på hennes lektioner. Och Te som lärare. Men kombinationerna är inte riktigt min stil. De är verkligen så jazziga. Men bra att utmana sig lite. Även stilmässigt.

Efter klass så åkte jag upp till Sofia och lånade en luftmadrass och en kudde. Perfekt att hon hade så jag får låna!

Sen hem igen, via lite halvkrånglig tunnelbaneväg med två byten och en trött o seg Pia.

Kom hem, stöp ner i sängen (som jag så klart inte hann bädda och fälla ihop i morse i all min stress), pratade lite med Matte, skrapade upp mig själv och åt tre mackor stekta i stekpannan med hummus på + en kopp te.

Och sen SOV jag i två timmar. Minst. Tur att jag ställde klockan för annars vet man aldrig hur länge jag fortsatt att sova. Och man kan ju ändå inte gå och lägga sig kl sex?

Låg kvar i sängen, kollade dator, ett family guy, och jag vet inte vad allt mest i två timmar.

Gick ut, köpte pommes på MacDonalds, handlade frukost osv på Key-food.

Och nu är jag tillbaka i sängen. Redo att få gå och sova snart. Ska bara skriva klart det här och sen lägga mig och läsa en stund. Boken börjar ta sig nu. Jag tror det är nu den börjar. Spännande!



Söndag och en vecka framåt:

MARY KOMMER HIT!

Imorgon kl fem ska jag möta upp min brevkompis Mary på JFK airport. Hon ska hälsa på mig en vecka. Det ska bli såå roligt! Det är första gången i NY för henne och ungefär så här ser planerna ut:

Mån: Turista med våra
New York Pass . Jag var först lite osäker på om jag skulle köpa ett, men har beställt ett nu ikväll. Hon har ju ett och om vi ska åka runt och kolla massa saker tillsammans så är det nog lika bra att jag har ett också! Det är iaf rabatterade priser på olika sevärdheter, museer och guidade turer. Samt att man får gå före köerna vilket vi kommer att uppskatta mycket när det är dags för t ex Empire State Building.

Tis: Jag ska gå skola mellan ca 11-14 medans Mary besöker nåt museum eller liknande. Sen möts vi upp och fortsätter uppleva NY.

Ons: Sista dagen på våra 3-dagars New York Passes.

Tors: Klockan sju på morgonen sätter vi oss på en buss till Washington DC! Ganska coolt. Det tar ca fyra timmar att åka dit. Framme vid elva så blir det att åka omkring på en hop-on hop-off buss som tar oss mellan alla kända sevärdheter i DC. Jag ser verkligen fram emot det!

Sen ska vi sova gott och drömma sött på detta hotell (kllicka på bilden för att komma till hotellets hemsida:


Fre: Så fortsätter äventyren i Washington DC innan vi tar bussen tillbaka till NYC.

Lör: Så ska jag dansa mellan 11-13. Te's näst sista klass medans jag är här. Sen vet jag inte riktigt vad jag o Mary hittar på. Helt öppet än så länge! :)

Sön: Tidigt på söndagmorgon så åker Mary tillbaka till Grants Pass. Jag fortsätter dagen med min första lektion på Simonson Teacher Training Certificate Course med Lynn Simonson! Anatomi i två timmar. Säkert både svårt och roligt. Och spännande! Undrar vilka mer som ska gå i samma grupp som jag? :)


Som ni säkert förstår så kommer det att bli en intensiv vecka medans Mary är här. Tanken är att vi ska hinna med massor med saker! Och när vi åker till DC så stannar Rosa (laptopen) här i NY är tanken. Blir så tungt att bära min packning annars! :P

Jag ska försöka uppdatera lite ändå, men var beredda på att det blir lite längre mellan gångerna.

Dagens självportätt - Pia väntar på tunnelbanan:


Hett värre.
Nu ska jag alldeles snart sova. Och ni ska alldeles strax vakna.
Som jag förstår så kollar ju alla min blogg så fort de stigit upp, eller hur?
Och vad passar bättre än att följa upp det med en kommentar? *blink-blink*

Trevlig söndag!
Pia

Charlie the Unicorn

Här är ett youtubeklipp som Matte visade mig idag.

Lila = Pia
Rosa = Maya
Vit = Matte

Tänk på det och så ser ni den här! :D


Late night shopping

Hej!

Jag hämtade mig från mitt värmeslag och gick ut igen. Köpte en iced coffee och satte mig på en bänk på Brooklyn Heights Promenade med utsikt mot Manhattan. Det känns fortfarande overkligt när man sitter där och ser Manhattans Skyline så nära. Som att man klivit rakt in i en film!



Sen gick jag hem och pysslade om mig själv lite. Duschade, rakade benen, klippte och målade (om) tånaglarna, smorde in mig med bodylotion (!), sminkade mig och tog på mig klänning. Gick och åt middag på en restaurang här i närheten. Grecian chicken, grillad kyckling i ett pitabröd (alltså så där som pitabröd är i grekland inte i sverige) med grekisk sallad, tzatsiki, oliver och pommes. Mums!

Dagens självporträtt - på väg till restaurangen:


Efter jag ätit middag så tog jag R-tåget in till Prince street och gick på UNIQLO - Japans H&M ungefär. Hittade två st klänningar som jag köpte. Båda var på specialpris - totalt 30 dollar = 240 kr. Inte illa! Den ena är absolut en softarklänning, den andra är mer än city soft haha. När jag handlat klart där åkte jag upp till Union Square och gjorde ett nytt försök att köpa en bok på Barnes & Noble. Det blev en fantasy i alla fall: Assassin's Apprentice av Robin Hobb. Verkar lovande. Och det är bara en triologi! Ha! Låter bra det.



Nu sitter jag här hemma med AC:n på, en kopp grönt chai bredvid mig och datorn i knät. Ska strax lägga undan datorn, bädda ut soffan och lägga mig och läsa en stund.

Ha det gott!
Pia

Hot hot hot!

Idag är det så varmt ute att jag var tvungen att gå in igen!

Jag har varit uppe på taket i ungefär en timme. Det är varmt!
Ca 30 grader ute idag, enligt internet. Dessutom blir självaste taket otroligt varmt. Så att ligga på det är nog ungefär som att ligga på en plåt i ugnen. Hot!

Tror att brännan förbättrades lite iaf.
Nu har jag suttit här inne med min AC i ca en timme också...
Ska dricka lite vatten och sen gå ut och strosa i området en stund. Och köpa iced coffee! Räddaren i nöden en varm dag.

Puss o kram!
Pia

En strömming, flera strömming? ...flera strömmingar?

Hej!

Pappa kommenterade mitt förra inlägg och sa att han och Tommy lagt ut strömmingsnät. Och sen satt jag och funderade på det ett tag och så blev det så där när man tänker för mycket på ett ord, ni vet? Så att det helt plötsligt låter jättetokigt. Som att man hittat på det själv. Strömmingar. Strömmar. Strömming... kom fram till att strömming kort och gott lät bäst. Jag hoppas att ni får god fiskelycka och massor med strömming!

Ja, jag har det fortsatt bra här i NYC. Jag trivs verkligen här. Som fisken i vattnet. Pia strömming. Jag går inte omkring och förundras över varje sekund och minut som jag är här längre. Men jag är fortfarande väldigt glad och lycklig. NY är soo nice!

Idag tog jag nog sovrekord... vaknade inte förrän kl 13.15! Då hade jag sovit i minst 13 timmar. Crazy! Vet inte riktigt vad som hände? Fast sen när jag tänkte efter så kan det nog ha berott på att jag natten till igår bara sov ca fem timmar och sen tog jag tre klasser i skolan och sen efter middagen så var jag i bokaffären och traskade runt i flera timmar. Så ja.. jag kanske behövde ta igen mig lite?

Däremot blev det ju inte så mycket gjort idag. Jag som skulle städa, sola och sen gå skola. Nu blev det ingen städning, men jag spenderade ca en timme i Central Park före jag åkte till skolan och tog Laurie's klass. Det var en bra lektion. Jag ska verkligen försöka dansa mer!

Fast benet är inte riktigt på samma sida som jag. Jag har sovit lite oroligt i natt och vaknat till och haft ont. Men jag tror inte det är dumt att fortsätta dansa ändå. Skulle bara behöva mer styrka och stretch kanske? Och självklart lite vila emellanåt också.

Tre bilder från idag:
 Karusell i Central Park bredvid där jag satt och solade idag
 På väg ut från Central Park skymtar jag Times Square och reklamen!
 Hersheys choklad... lite reklam bara ;)

Dagens självpoträtt:


Jag börjar tycka att alla mina självportätt ser likadana ut...


Ha en trevlig dag, mina svenska vänner!
Ni andra... t ex Mary - sov så gott!

Godnatt,
Pia

Tuesday classes

Hej!

Idag har jag tagit tre klasser.

11.00-12.00 Anatomy Awareness med Gail Accardi
12.00-14.00 Simonson med Laurie DeVito
14.30-16.00 Thai Massage med Al Turner II

Alla var jättebra! :D

AA:n så handlade det om överkropp. Vi fick ligga på små bollar och hitta mumsiga ställen runt skulderbladet... ni vet sånna där härliga punkter där man bara vill skrika och gråta. Fast som dansare så njuter ju dom flesta av den plågan. Även jag. Skönt med lite release. Vi gjorde många olika saker, men det var en bra lektion.

Lauries klass så var det en helt galet lång kombination som hon gick igenom väldigt snabbt. Ojojoj, tänkte jag, det här kommer jag aldrig att klara av att lära mig och komma ihåg. Men joho! Det gjorde jag visst det. Otroligt imponerad av mig själv. Tydligen så går det att lära upp igen. Snappa steg. Tjoooo... det är nog nästan det som varit den största utmaningen sen jag kom tillbaka. Förutom att jag nästan känner mig sjuk efter att jag dansat pga att kroppen är så ovan.

Thai massagen var superbra. Vi gjorde jättebra stretcher/massager på varandra. Kände mig typ totalt genomarbetad. Dessutom var det många lite roligare, coola grejer. Vi fick t ex stå på den andra personens hamstrings, precis ovanför knät, linda runt fötterna så de var på framsidan av vaden på den som stod och sen luta sin vikt mot ländrygg och uppåt samtidigt som man böjde benen så att personen under en fick en lårstretch. Det är helt ok om ingen förstår min beskrivning. Men det var coolt! Och skönt. Och roligt. Härligt alltihop faktiskt.


Jag for till skolan direkt efter frukost, tog tre klasser i rad som jag redan sagt, var hemma igen vid fem-tiden, lite drygt. Pratade lite med Matte, åt middag, såg en tv-serie. Och sen gick jag till närmsta Barnes & Noble härifrån. Känns som att jag kollade igenom varenda bok där, men inte köpte jag nån inte. Först hade jag tänkt köpa en fantasy, men sen tänkte jag att det blir lite för likt det jag nyss har läst (där jag nu väntar på att den sista och avslutande boken i serien ska komma ut! Gaah... frustration!). Tyvärr så verkade de flesta böcker som jag tyckte var intressanta vara fortsättningen på en annan bok, en del av typ en 14 boks lång serie (vilket jag inte skulle tveka på i vanliga fall, men man måste ju tänka lite förståndigt när man är utomlands) eller oklart om det skulle kunna komma uppföljare.

Jag saknar Pocket-toppen litegrann. Lite enklare att välja där. Hehe.

Här är dagens självporträtt - jag på väg till B&N:


På bilden kan man se att jag har fått så pass långt hår att det går sätta upp det i en svans.Man kan även se mina nya svarta örhängen som jag köpte förra veckan. Det är ringar.

Nu ska jag försöka varva ner lite, trots avsaknaden av en bok, och sedan sova.
Imorgon ska jag SOLA (är planen) och sen mest troligt ta Lauries klass på kvällen.

Hejdå!
Pia

Washing clothes - Laundromat Stile!

Hello!

Idag har jag tvättat... äntligen!
Oj, vad jag har dragit på att släpa med mig min smutstvätt till Laundromaten. Den ligger rätt långt bort, alltså inte jättelångt bort. Men ändå en bit bort. Men nu är det gjort! Fullt med rena kläder i hela lägenheten... som tur är så går ju mycket att torktumla!

 <----- All min smutstvätt - en proppfull IKEA-kasse

Tvätt på tork:


Dagens självporträtt - en nöjd tvätterska:


Jag hade tänkt åka in till skolan och dansa halvsju på kvällen, men tyvärr tog torktumlingen lite längre tid än så... Men imorgon blir det dans och skola! Måste börja trappa upp nu om det känns ok för den här otränade kroppen!

Ha en bra dag allihop! Vet att ni snart ska vakna ocn påbörja Tisdag.
Och Lycka till Mattias! ;)

Kramar
Pia


Snart är det dags...

Hej!

Snart är det dags för årets vårföreställning med Skellefteå Dans och Balettförenings elever. Lite konstigt känns det att inte vara där. Inga dansgrupper, inga koordinatorsuppgifter. Jag är helt enkelt här i New York medans dom där hemma sliter inför att få föreställningen så bra som möjligt. Och det kommer den med största sannolikhet att vara. Bra alltså.

För er som vill gå och kika så kan biljetterna köpas på Baretten.
Föreställningar lördag och söndag 30-31 maj kl 14.00 och 18.00.

Här är ett klipp från en dans som mina elever gjorde förra året. Tyvärr är inte början med, men den var bra. Maya är förresten med och dansar här också... kan ni se henne?



Nu ska jag försöka dra mig bort till Laundromaten och tvätta. Guuu, vad det tar emot! Jag vill inte! Men det måste ju göras, och det kommer inte att bli bättre ju längre jag väntar.

Ha en trevlig dag!
Kram Pia

Bäst att uppdatera så ni inte oroar er för mig...

Hej!

Igår var det fredag. Central Park-fredag.
Kom på det när jag var där igår - sen jag kom hit har det gått två st fredagar och båda har förpassats i Cenral Park.

Rätt så trevligt tycker jag.




Pratade lite med en 42-åring som visade Thai Chi för mig och bara allmänt pratade. Han var trevlig. Stötte inte på mig och var inte äcklig på nåt vis. Så det var kul. Roligt att prata lite med folk emellanåt också!


Idag är det lördag. Dans-lördag.
Jag har tagit Te's klass idag också. Precis som förra lördagen. Ha! Man får sina rutiner här med.

Den var självklart helt underbart bra. Superbra att ta inför lärarkursen. Känns som ren simonson.

Sen så har jag gjort lite seriös matlagning i mitt lilla kök. Jag har stekt kött, gjort sallad med avokado och feta samt friterat pommes och feta i en panna. Det ni!


 


Enda bilden jag tagit på mig själv idag blir...

Dagens självporträtt:


Tack och Godnatt!

Säger det igen: Fortsätt gärna uppdatera era egna bloggar också! Jag är in och tittar varje dag...
Och lämna gärna en kommentar! :D

Kramar,
Pia i NY!

Sweet Sweat

Hej!

Jag har nyss varit ute en sväng. Tränat lite...

Rask promenad ner till Brooklyn Heights Promenade
joggade bort till slutet av den...
där gjorde jag "gående benböj" i uppförsbacke
och sedan i nedförsbacke...
sen lite situps
rask promenad tillbaka
en slags rehabövning i trappen utanför
mer benböj med ena benet uppe på trappen
några armhävningar

Och nu svettas jag!

Det är förresten sol ute igen... jag tror jag ska byta om från träningskläder till solkläder och åka upp till Central Park i sällskap av min bok. Det lät soft och riktigt härligt.

Benböjarn:



Ha det gott alla hemma i Sverige!
Ser att även ni har fått lite varmare väder... Njut!

Off to Central Park!
Pia

Time to blog

Hellloooo!

Förstår att ni saknat min uppdatering nu när jag inte uppdaterat sen...  i förrgår. Alltså.. hoppade över igår men idag kommer det ett inlägg ska ni se!

Så vad har jag gjort då under hela den tid jag inte har bloggat? :D

Igår:
Gick upp på taket och solade framsidan. Läste min bok, åt vindruvor och chokladglass och njöt av solsken och utsikten.

For in till stan, shoppade några örhängen (typ sju par) strosade runt, satte mig i en park och solade lite och läste i min bok. Brände mig nästan på framsidan. Lite lätt röd på bröstet. Men det gör inte ont så it's all good. :)

Åkte sedan hem till mig och ja... gick väl o la mig så småningom. Inte så mkt att blogga om kanske?

Idag:
Vaknade, duschade, åt frukost... pratade med Mattias, lockade håret, klädde mig, packade en väska osv. Åkte till skolan och tog Thai massagen för första gången sen jag kom tillbaka. Det var fyra år sen sist! Men nu ska jag ta den minst en gång i veckan.

Al är en så underbar man. Jag skulle också vilja vara så där tillfreds med livet, så lugn och ja... i samklang med universum eller nåt. Flum flum från min sida. Men jo, jag måste jobba på att slappna av igen. Har visst glömt bort hur man gör igen. Är spänd i muskler och stressad i sinnet. Dags för lite thai och lite yoga för en viss fröken Burman som ibland blir lite väl high speed.

Efter klass så pratade vi lite och han välkomnade mig tillbaka till NY med en stor kram och frågade hur länge jag skulle vara här osv. Frågade också om jag fortfarande har samma mailadress eftersom han kan behöva en body under tiden jag är här. Gärna för mig! Jag sa att jag har en del fritid så, jag hoppas han hör av sig!
(Body = den han demonstrerar massagen på under sina kurser osv = gratis stretch o massage + kunskap)

Efter thaien så åkte jag upp till Union Square och gick in på Barnes and Noble och satte mig i kaféet där och läste + skrev lite på ett brev som är på väg att skickas snart...

Och nu är jag hemma och det börjar närma sig middagstid känner jag. I'm hungry!

Dagens självporträtt:


Hoppas ni gillar min update nu!

Och glöm inte bort att uppdatera era egna bloggar också!!!

Kram, Pia

This is for you, my sister

Mayo!
Här skulle vi lätt ha ätit om dom inte tvingats stänga och du var i NY... cool skylt iaf!


Delvis vita skinkor

Hej!

Nu har jag legat uppe på taket och solat i några timmar. 2, 5 kanske. Och när jag kom ner igen så såg jag till min glädje att rumpan numera bara är delvis vit. Vilket måste innebära att jag har fått lite färg på kroppen. Yeaj! Har nog mest fått färg på baksidan eftersom jag legat på magen och läst nästan hela tiden. Men najs det var det! Där kommer jag att lägga mig fler ggr. För dessutom så fläktade det rätt skönt, vilket kommer att behövas framöver!

Här har jag legat och gottat mig i solen idag:
 

Dagens självporträtt:


Vy från taket:


Sista bilden är min uteplats sett uppifrån taket! Det ni!

Nu ska jag byta om från klänning och bikini till lite mer dansvänliga kläder och äta middag och sen ska jag fara och dansa.

Ha det gott!
Det har jag! :)

Kramar, Pia

What did I do today?

Ja... jag började med att äta frukost. Sen städade jag. Provade dammsuga, men det är tveksamt att dammsugaren lyckades dra upp något... den sög helt enkelt! Haha.

Sen fortsatte jag med att torka golven och diska undan efter frukosten. Torkade bordet och kylen.

SPRAYADE längs alla väggar nere vid golvet, i alla sprickor och en liten lov runt sängen.

Sen flydde jag fältet och åkte ut till
South Street Seaport för att shoppa. Det var sol och vackert väder så jag började med att sitta ute ett tag och läsa. Sen gick jag in i gallerian och besökte nästan varenda affär. Men det enda jag kom hem med var ett par leo-flipflops (faktiskt riktigt sköna) och ett blått linne. Totalt 8 dollar. Haha, inte dåligt!

Sen jag kom hem har jag inte fått mycket gjort. Var hemma strax efter kl sex och har pratat lite med Mattias, surfat och sett ett avsnitt av Americas Next Top Model. Nu har jag tänkt bädda ut sängen och ta in mina sängkläder som är ute i hålet/kackerlackornas patio på vädring.

Och sen lägga mig och läsa en stund för att sedan somna ganska tidigt, vakna upp utvilad och peppad och sen gå ut i solen som sägs vara framme imorgon också. Sen tror jag att jag ska ta Dianes klass imorgon. Kan nog bli bra. Försöker ju att ta mest Simonson nu eftersom det är det jag är här och ska ta lärarcert i.

Hmm....
hoppas ni förlåter mig för att jag inte lägger upp något "Dagens självporträtt" idag, men jag har helt enkelt inte fotat mig själv nåt.

Två bra saker:
1) Man kan gå ut på taket och därifrån få lite sol på sig
2) Mitt nya nagellack är jättefint på mina tår!

Idag hade 54 personer besökt min blogg. Två st hade kommenterat. Bra och dålig statistik tycker jag.

Puss o godnatt!
Hoppas ni sussar sött i Sverige.

Pia

Jaktlycka

GOD JAKTLYCKA:
Hittade Señor Cucaracha på rygg i hörnet bredvid toan. Antar att han slickat i sig lite spray som jag sprayat vid dörröppningen där och låg och höll på att dö... no mercy! Jag sprayade lite extra på honom för att vara säker på min sak. Nu får han ligga där och gotta sig i pölen medans jag äter frukost och sen är det väl bara att städa upp honom. Är dock lite misstänkt på att den bruna lilla klutten är ägg.... tror ni dom också dör av spray? Hmm... får spola ner i toan eller nåt.

Oh no...

Where did it go?

Hmpf! Jag gick till Key Food och handlade på mig massa kackerlacksdödande prylar redo att möta min plågoande här hemma. Sen gick jag på Starbucks och köpte en Grande Iced Mocha Frappuchino som jag sörplade i mig där medans jag laddade för att gå hem och spraya kackerlacka.

När jag nu väl är hemma med spray och "Deep Reach Fogger" så ser jag ingen cucaracha nånstans. Kan det ha varit så att allt den ville var att gå ut igen? Jag öppnade nämligen dörren ut till uteplatsen, tidigare kallad "Hålet" numera kallad "Kackerlackornas patio". Den sprang ju omkring och såg lite vilsen ut. Kanske ville den bara gå ut? Jag får hoppas det!

Shit alltså... undrar om jag kommer att kunna sova i natt? Jag leker fortfarande lite "inte-röra-golv" och sitter med skorna på mig i sängen.

Imorgon när jag stiger upp så ska jag torka golven, spraya överallt med sprayen - som inte bara kills instantly utan även keeps on killing up to four weeks - och mycket möjligt även sätta igång dimmbomben i fyra timmar medans jag själv åker iväg på en liten shoppingtur till Pier 17.

Dimmburken skryter om att den "penetrates deeper to kill more hidden bugs". Och bäst av allt, de dödar inte bara kackerlackor utan även myror, silverfiskar och annat spännande som kan tänkas bo i skrymslen och vrår i min lägenhet. Jag tror att jag även ska passa på att spraya min uteplats ifall det räcker till det.

Hmm! Jag som inte är rädd för småkryp sitter här med hjärtat i halsgropen och bara väntar på att den ska rassla förbi igen. Men alltså... det här är ingen vanlig liten kackerlacka. Den är enorm! Minst fem cm lång!
Fast mest troligt tre om man läser det här "Among the best-known pest species are the
American cockroach, Periplaneta americana, which is about 30 millimetres (1.2 in) long" Fast nog tycker jag att den ser bra nog mycket större ut än tre cm!

Dagens självporträtt:


Ok, nu får jag nog anta att den har gått ut ur lägenheten för jag har inte sett till den sen jag kom  hem och jag har ju varit här ett tag nu. Men jag tror jag ska sova med sprayen utifall att.

Godnatt.....

Kackerlacka

Oh my god!

Skulle just sätta mig ner och fika när jag ser en JÄTTESTOR KACKERLACKA!

Den är jätteäcklig och snabb och överallt. Den klättar på väggar och skåp och rusar längs golvet... jag tror den småflyger fram. Jag blir lite rädd och svettig. Usch!

Just just nu så vet jag inte riktigt vart den är så jag vågar inte gå ut...

Men så fort jag har sett att den inte är precis vid dörren så ska jag skynda mig till Key-Food och köpa Radar-spray och döda den med. Usch och huvva!


Alltså.. vi hade ju kackorlackor sist jag bodde i Brooklyn också. Men dom var oftast små, flög inte, gömde sig i mörkret och höll sig enbart till köket (nån enstaka på toan). Men den här springer ju omkring som en vettvilling i hela lägenheten.

Aaah...
Vart kommer den ifrån? Utifrån uteplatsen? Utifrån badrumsfönstret som jag öppnat? Från en spricka i golvet? Från dörren?

Och vad vill den mig?
Jag har ju varit jättenoga med att diska undan disk efter mig och inte lämna massa mat framme. Betyder det här att jag inte alls kan ha mat i lägenheten? Inte ens på hyllorna?

Dubbel-trippel-Usch-och-Blä!

Nu är det jag som går ut med soporna, hastar till Key-food (som har öppet till 00.00 som tur är) och köper spray och dödar kackerlackan. För annars kommer inte jag att få nån sovro i natt.

Äckliga ljud gör den också. Blä!

Central Park

Hej!

Idag när jag stigit upp, duschat, gjort mig lite fin, pratat med matte och maya osv så tog jag tunnelbanan upp till Central Park North, allra högst upp i Central Park. Jag passade även på att ta lite tid:

2 min - Wall Street
5 min - hållplatsen vid skolan
10 min - 14th street
15 min - 42nd street (Times Square)
25 min - Central Park North

Inte så illa va?

Eftersom jag inte hängde så mycket i Central Park sist jag var här så tänkte jag att det är nog dags att utforska denna enorma park lite. Så jag gick och gick och gick... det var fint och grönt. Men allt vatten var riktigt skitigt. Ingen risk att man skulle råka trilla i där inte!

Efter ett tag så tittade faktiskt solen fram och det blev riktigt härligt. Då satte jag mig på en liten klipphäll ett tag och njöt av solen.

Och sen gick och gick och gick jag lite till... Det rosa på bilden är min promenad:



Och sen tog jag tunnelbanan downtown för att äta middag. Tyvärr hittade jag inget av de gamla matställen som jag hade i tankarna. Men till slut hade jag iaf fått i mig mat.

Jag var så trött efter min långa promenad att jag bestämde mig för att inte fara och dansa iaf. Jag grämer mig lite över det, men samtidigt tror jag inte det hade blivit så lyckat om jag hade farit. Så nu laddar jag inför Te's lektion imorgon kl elva i stället! Pepp pepp!

Jag har även hunnit med att shoppa lite idag. En leo-scarf, ett par sandaler (behövs nu!), en kort tröja, en slajmad klänning, en top och fortsättningen på bokserien jag har läst - fast nu på engelska. Och just ja! Några krokar att klistra fast på väggen. Inte en enda krok finns det i den här lägenheten!

En ganska bra fredag har jag haft idag. Fast det inte blev nån dans på kvällen.

Nu avslutar jag med lite bilder:

Från igår:
 Hålet, som jag har döpt om min uteplats till. Fem våningar upp kan man se himlen!
 Efter regn kommer solsken
 Solnedgång över Manhattan (eller bakom?)
 Manhattan Skyline

Från idag i Central Park:


Dagens självporträtt:


Thunder!

Hej!

Idag har jag en ledigdag. Jag tycker att mitt knä ska få vila lite så det blir ingen dans idag.

Först så tog jag lite sovmorgon, läste ut min bok, åt frukost/lunch osv. Sen kom jag på att det var rätt varmt ute (typ 22-25 grader) och skyndade mig ut för att upptäcka området lite till och kanske slå mig ner på en bänk och skriva lite. Men tji fick jag för de mörka molnen närmade sig snabbt och helt plötsligt var det THUNDERSTORM!

Så mycket regn som det kom då har jag nog aldrig sett tidigare. Och det regnade nästan rakt i sidled. Jag tog skydd under en stor byggställning, men blev lite blöt ändå. Och sen när det lugnat sig lite - till typ vanligt spöregn med femkronors-stora regndroppar - så fortsatte jag med raksa steg hemåt. Jag var rätt nära då men hann ändå bli rätt blöt.

Regnet på min uteplats:



Dagens självportätt (en blöt Pia):


Nu ska jag se ett litet avsnitt Supernatural medans jag hoppas på att regnet ska gå över så jag kan gå ut en sväng igen.

Godnatt på er alla sömntutor i Sverige!
Pia

Underbara NY

Hej!

Det här blir mest troligt ett ganska kortfattat inlägg...
Jag har precis kommit hem från skolan, kl är kvart i tio på kvällen, och jag är trött!

Det här har jag gjort idag:
* Sovit länge (till ca halvtolv)
* Mojsat på i lägenheten
* Promenerat in till skolan över Brooklyn Bridge! :D
* Ätit en foccacia på Mimi's cafe (inget särskilt, men fräscht)
* Tagit dansklass för Laurie igen. Sååå bra!
* Köpt en gallon vatten och kånkat med mig hem


En rolig händelse idag:
På min promenad till skolan kom det fram en tant och ville ge mig ett informationsblad.. Jehovas så klart. Och jag tackade nej. Då frågade hon om jag pratade nåt annat språk och jag sa svenska. Och hon blev alldeles till sig. Och ännu mer när hon förstod att jag också var från Sverige.
Den här kvinnan, Paulette, hade nämligen finlandssvenska föräldrar så de hade pratat svenska hemma. Hon gjorde följe med mig en bit. Och vi pratade ingenting om religion. Hon var riktigt trevlig. Frågade vad jag gjorde där. Berättade lite om sitt liv. Bl a hade hon även bott i Oregon, där ju jag faktiskt har varit. T o m i Ashland, där jag och Mary var och såg Shakespeare Festival. Världen är så liten!

Lämnar er med dagens självporträtt:


Godnatt!


I <3 NY

Hej!

Vilken dag det har varit idag. JAG ÄR I NEW YORK!

Började med yoghurt-och-fling-frukost med joint relief te till:


Sen tog jag tunnelbanan in till Manhattan och gick till Dance New Amsterdam och köpte medlemsskap och ett 20 class card. Och så tog jag Anatomy Awareness och simonson med Laurie DeVito. Båda var jättebra!

Laurie är så himla braaa! Och det var superhärligt att ta hennes klass igen. Skönt att komma igång. Tyckte det gick rätt bra faktiskt. Men jag tog ju en slow intermediate klass också. Måste ju börja nånstans! Tror jag ska ta Lauries klass imorgon också. Om jag kan röra mig imorgon alltså.

Efter det så tog jag en promenad uppför Broadway. Kom till mina gator där jag känner mig som mest hemma, alltså kring där skolan låg förut. Jag gick på Cafe Cafe och åt lunch där. Tossed sallad. Gott!

Två byggnader i SoHo och Cafe Cafe:


Efter det gick jag vidare... strosade lite i affärer. Köpte 6 par sockar på H&M och en grön tröja på Old Navy. Bara billiga inköp, men jag gillade faktiskt den gröna tröjan. Fast den är grön! :D

Promenerade vidare mot West 4th street och passerade genom Washington Square Park på vägen:



Sen så åt jag middag på "Greken" som jag och Niina kallar den. En grekisk restaurang som ligger på 4 gatan, 6 av. God mat precis som förr. Och servitrisen (mamman?) kallade mig hela tiden för Sweetheart, vilket var extra nice. Men jag tror att det har blivit dyrare?

Några byggnader på vägen dit, samt en bild på restaurangen:


Sen förirrade jag mig ner till Hudson också:



Och gissa om jag är trött nu?
Jag kom hem vid halvnio... idag hade det verkligen varit intressant att ha en stegräknare. För jag har gått mååånga steg!

Nu äter jag minimorötter och dricker vitamin water. Och jag ska snart bädda ut sängen och lägga mig under lakanet och läsa. Kul när ni kommenterar!

Och Emma:
Var inte orolig! Jag går fortfarande omkring med ett stort leende på läpparna!
Tur att det finns så många galna människor här att en till inte gör nån skillnad.

Puss o kram allihop!
Lämna gärna ett spår så jag ser att ni varit in och kikat....

Pia

Flytt

Hej!

Klockan är nu 21:44 i NY. Hemma i Sverige ligger ni och sussar. Själv ska jag snart krypa ihop med min bok en stund innan även jag ska sova.

Idag har jag inte gjort så mycket mer än flyttat. Packat, väntat på att åka, tagit tunnelbanan med alla väskor, skrivit kontrakt, fått nycklar, fixat internet, pratat med er där hemma, kännt på vibbarna i rummet, handlat lite mat och andra nödvändigheter, kommit hem insett att jag inte köpt tändstickor så jag inte kunde tända spisen, läst lite bok, dragit mig för att gå ut igen för middag, kom på att det inte är gasspis iaf och att jag hade kunnat laga mat hemma, gick ut ändå och köpte med mig mat hem, åt middag, och tog sen äntligen tag i att packa upp mina grejer.

Ordning och reda i garderoben:


Bäddsoffan:


Lilla matbordet och spegeln med på bild:

Och så köket då, som inte är så lätt att fota... men det är iaf två plattor och en mikro:

Ja, och så kan man då skymta dagens inköp av matvaror + min dator :)

Ha det fint allihop!
Jag får visa bilder på min lustiga uteplats + toaletten vid ett senare tillfälle. Lite mörkt på uteplatsen och jag har inte riktigt packat upp mina toagrejer än.

Puss o Godnatt
Pia

Uppkäftigt

Ska gå på affärn

... i Brooklyn Heights!



haha, hur bra känns det inte att skriva så?
Och det är precis vad jag ska göra nu också. Gå och handla. För nu har jag fått min lilla etta i Brooklyn Heights. Och jag behöver bl a köpa tvål, toapapper, diskborste och mat!

Och sen när jag kommer tillbaka så ska jag nog äta lite och sen börja packa upp.

So nice!

Och när jag har gjort det så ska jag blogga lite ordentligare. Visa bilder från lägenheten osv.

Ha de!
Pia


Jet lag

Hej!

Jag tror att jag är jet-laggad fast jag sov så duktigt i morse. Jag är bara så trött och lite yr i huvudet känner jag mig. Men klockan är ju två på natten hemma i Sverige, så det kanske inte är så konstigt om man är lite trött?

Det här har jag gjort idag:

1) Bloggat, skypat osv i morse
2) Duschat och sånt
3) Åkte upp till Manhattan Mall och strökollade lite.
4) Köpte en bagel och en kaffe to go och tåg tunnelbana till Brooklyn
5) Irrade omkring i Brooklyn :D
6) Kollade på lägenheten i Brooklyn Heights
7) Gillade den och tackade JA
8) Strosade omkring i området, gick ner till strandpromenaden och blickade över mot Manhattan och Financial District
9) Tog tunnelbanan till Union Square
10) Gick på Staples, Barnes and Noble, Forever 21 m fl men utan att handla
11) Åt middag
12) Åkte hit igen

Det regnar idag. Så jag har köpt ett paraply. Ganska najs. Med paraply alltså. Inte alls najs med regn. Och inget shoppande. Känner väl att jag måste välja noggrant vad jag lägger pengarna på. Jag hade tänkt köpa en anteckningsbok med vacker pärm och blanka sidor. Det var inte så lätt att hitta... på B&N hade de massor med vackra böcker, men alla var linjerade. Får göra ett nytt försök när jag har lite mer energi.

Jag går fortfarande bara omkring och njuter av att vara i NY. Känner igen mig. Gillar.

Imorgon kl två åker jag ut till lilla ettan och skriver papper och får nycklar mm. Tar med min packning också så jag kan börja installera mig. Det blir spännande! Det är ju inte någon lyx direkt. Men den är ren och fräsch, har AC och bredband. Ligger i ett trevligt område. Så det känns bra!

Här kommer jag att bo:
Min ytterdörr
Mitt hus är det ljusa bakom lönnen
 Min gata (snart alltså)

Sen tog jag som sagt en liten prommis ner till detta:
 promenaden
 Financial District
 Brooklyn Bridge (väldigt nära där jag kommer att bo)

Dagens självporträtt:


Färdigbloggat för idag! :D

Puss o kram allihop!
Fortsätt gärna att kommentera :) I like it!

Pia

Neeeeeeeeew Yooooooooooork!

Back in New York. So sweet!

Flygningen igår gick bra, även om den var lite lång och jag definitivt hade träröv de sista timmarna. Satt bredvid ett Indiskt par på planet. De var söta, men pratade dålig engelska. Jag ville helst inte prata med dem. Jag läste mest min bok. Kollade på utsikten. Försökte sova lite, men jag var helt enkelt inte trött.

Kom fram till JFK, fick komma in i landet, fick gå igenom tullen... och sen var det dags att ta tunnelbanan in till Manhattan. Innan jag var framme hade klockan hunnit bli rätt mycket.

Kom hem till Conway som är väldigt gästvänlig och trevlig. Tog en snabbdusch och for ut på stan för att träffa Joel och grabbarna. De satt på ett sushiställe på 10:e gatan och 6:e av. När vi skulle fara frågade conway om jag ville åka motorcykel dit. Ja! säger jag. Så nu har jag varit ute bland all trafik på Manhattan och åkt motorcykel. Ganska coolt var det faktiskt. Skulle gärna ha åkt runt lite mer.

Kom fram till sushistället, beställde mat... och jag fick typ fel sushi av en sort som jag skulle ha 6 st av. I st för lax och avokado fick jag lax skinn. Och vad mest det var i den vet jag inte, men det var inte nåt jag vill äta igen!


Just den här tallriken är Conways.

Sen efter vi ätit och så så skulle grabbarna iväg och göra stan. De tänkte vara uppe hela natten och gå på barer osv eftersom det var deras sista kväll. Men jag kände inte att jag orkade haka på. För vid det laget hade jag nästan hunnit vara vaken i 24 timmar!

Så vi skildes åt utanför sushi-stället och jag åkte motorcykel hem. Brum brum!



Idag sov jag till kl 10, NY-tid. Alltså när klockan var typ fyra hemma i Sverige. Hehe. Men det är bra. För nu har jag nog vänt på dygnet. Skönt!

Nu ska jag ta en dusch och sen ge mig ut på stan en sväng. Längtar!

Puss o kram
Pia

Heathrow

Hej mina kära vänner och familjemedlemmar!

Nu sitter jag på Heathrow airport och väntar på att det ska bli dags att boarda planet till JFK, NY. Flygresan hit har gått väldigt smidigt och bra. Jag har läst ut en bok och påbörjat nästa.

När jag kom fram så har jag gått igenom säkerhetskontroll igen och sedan tagit ett litet tåg på terminal 5 så jag kunde komma till gate B44. Ja, ett litet tåg fast jag är på samma terminal som jag landade på. Ganska stort. Och fräscht och fint också.

En glimt av London:





Jag gillar verkligen känslan av att resa själv. Man känner sig så duktig, fri och självständig. Riktigt härlig känsla och jag njuter för fullt!

Däremot börjar jag också vara lite hungrig och ha lite värk i nacken... hmm... inte bra. Kanske ska se om jag kan köpa några pain killers här på flygplatsen. Och sen har jag kvar mackan som jag fick på planet hit.

Här är några bilder på när Maya lämnade av mig på Arlanda Express (och nästan glömde lämna min kameraväska med passet, pengarna och mobilen! :S)
 

Nu ska jag spara lite på batterierna och vänta tills jag är i USA med att blogga mer!
Håll koll!

kramar, Pia

Idag!

IDAG ÅKER JAG TILL...


              U                                              S                                        A

Lite bokstavsgestaltning på flygplatsen i Skellefteå. :)


Igår kom jag till Stockholm på aftonen. Jag och Maya åt några klara-sig-fram-till-middagen-pommes på Max och sen gick vi ut i Stockholm och fotade. Var över på Kungsholmen och vandrade runt.



Vi hade jätteroligt :) Sen gick vi på Jensens och åt tills vi nästan sprack. Det sprutade sås och mousse ur öronen på oss när vi gick därifrån.

Nu ska jag göra mig klar så jag kan åka ut till Arlanda och vidare till JFK!


Hejdå!