Enklare tider

Ibland saknar jag den tiden då livet var mycket enklare...
Mindre ansvar, mindre beslut... allt flöt bara på, nån annan ledde en, man kunde bara fokusera på att ha roligt och trivas. Kanske det som kallas ungdom? Eller student?

Ja, ikväll så svischar det ena efter det andra beslutet förbi i min hjärna. Inte för att jag vill det. Helst vill jag bara läsa boken och inte tänka på nåt. Bara slappna av. Men genast dyker frågor upp som vill att jag tar ett ställningstagande. Framtidsbeslut.

Jaja, jag ska fortsätta att förtränga alla tankar och koncentrera mig på att ha helg.

Men det är inte lätt. Känns som att det är massa saker jag ogjort? Som att saker pressar sig på. Men vad kan det vara? Som att ha ångest över något, men utan att veta vad det kan vara? Varför då?

Hmm... självklart är det här mest egna grubblerier som vill komma ut. För er som läser min blogg: ni behöver inte alls känna någon obligation att svara på detta med genomtänkta, fina, uppmuntrande svar. För om JAG knappt vet vad det handlar om, hur ska då ni kunna veta det?

Åldersnoja?
Tidsperspektiv?
Någon slags oförmåga att vara nöjd?

På nåt sätt ska allt alltid vara nytt. Nya erfarenheter, nya projekt, nya platser, nya människor... hur gör alla människor som jobbar på sina 7-4-jobb år ut och år in? Som lägger upp planer för decennier framåt? Som gör lagom mycket saker varje vecka? Som hittar tid även till träning (hur gick det till att det inte finns plats för det i mitt liv längre?) och städning? Plus familj och vänner? Eller.. vänner kanske ingen i världen har tid för längre? För om jag är dålig på att höra av mig, så vet jag att mina vänner inte är ett dugg bättre!

Kanske kommer allt det här över mig bara för att jag just idag, just ikväll, har tid över att sitta och fundera. Att jag vet att det är nu jag har tid och sen till veckan så kommer det bara att explodera med saker att göra och hinna med. Att jag redan nu borde förbereda mig minutiöst för att få ordning på och palla med nästa vecka. Har jag förberett mig nog? Nej, säkert inte. Kan jag planera det nu? Nja, verkar gå dåligt...

Och planer för framtiden? Ouch! Det är inte lätta grejer. Tänkte att oavsett hur det ser ut så kan man ju prova förbereda även andra utgångar. Men då visar det sig att tiden redan sprungit iväg för en av tankarna. Tänk om, tänk nytt! Skjut fram, skjut upp! Skjut upp livet?

Semester? Meditation? Chi?

Hmm... kommer nog inte fram till något idag iaf! Ska ta och leta åt mitt dörrkort, för iaf så mycket kan jag ju förbereda inför morgondagen då jag ska förbi kontoret innan det är dags för rep på Nordanå i många långa timmar. 12-13 möte med tekniker. 13-17 dansträning + genrep inför Spansk Afton. Tjohopp!

Var för övrigt i Båtvik idag. Hälsade på mamman och pappan. Glad överraskning - mormor och morfar kom dit! Pigga och glada. Matte följde också med. Synd bara att tiden alltid går för fort och jag inte bara kan vara där och zooma ut i flera timmar. Byske marknad. Inget intressant. Suget att fota. Objektivfunderationer. Och en fin bild på mamma:


Hon busar med Mattes sammetsskalle :D

Godnatt! (om en stund)
Pia

Senaste tiden

Hellooooooooooo!

Oj, vad det händer mycket hela tiden! Hinner inte riktigt med att blogga. Men en liten snabb revy då...

Fredag:
Jobbelijobb, tvätt och städning.
Julia kom hem. Vi träffades på Calles vid 22.15. Mötte även upp hennes kompis Marie och några av hennes vänner. En avslappnad kväll med en delad karaff rödvin, prat och bara najs stämning. Trevligt. Och sen gick vi hemåt i snön. Mysigt, men kallt. Tur som jag hade behövde jag bara gå till Ainas innan Matte kom och plockade upp mig. Lyx!

Lördag:
For och kollade taekwondotävling för avancerade på Eddahallen strax efter halvtio. Nån bra match, men många som inte riktigt kom igång. Sen var jag tvungen att åka vidare då det blev lunch så jag missade alla finalerna.
Åkte direkt till Byske Kyrka för att vara med på Ken Svante Unos dop. Det var riktigt fint och Svante skötte sig supersnyggt!



Vidare hem till stan, städade sminkbordet och vek massa tvätt, gjorde mysstämning i lägenheten, dusch och smink, middag osv... och sen fick vi besök av massa trevliga flickor och pojkar som var sugna på PARTY! Det blev en riktigt lyckad kväll. Superkul! Och jag tycker nog faktiskt att en stor del av det var min superbraiga playlist med partyhittar! :D


Även riktigt roligt ute på Station8. Helt lyckad kväll!

Söndag:
Sov rätt länge, duschade, åt pizza... levde.
Personalmöte och middag med jobbet.
Och efter det en sväng ut till G:a Falmark för att hänga med Julia och Linn lite till. Kom hem vid halvett efter att ha lämnat av Julia i Kroksjön och kört hem i kolmörker och dimma. Oj vad jag hann skrämma upp mig själv! Spöken, vampyrer, demoner, rånare, våldtäktsmän och älgar är några av sakerna jag hann se framför mig. Läskigt!

Idag är det redan onsdag och det känns som att det precis var helg! Jag har jobbat på kontoret, undervisat simonson igår och idag gymmat efter jobbet.
Imorgon blir det jobb, fotokurs och sedan middag med Jessica och Ninnie. Najs!

Så då vet ni vad jag hållit/håller på med!

Kram på er!
Pia


Piteå

Fortfarande oredigerade bilder (eftersom jag har lite problems med photoshop - måste fixas så fort jag får lite längre stund framför datorn) som jag tog i Piteå idag:



Tre till:



När man känner sig stressad och inte riktigt har tid att skriva så är det ju alltid trevligt att bjuda på några bilder i stället! :D Dom här är jag iaf sugen på att redigera och snygga till lite. Både beskära och ändra ljus/kontrast. Tror dom skulle kunna bli rätt fina då.

Nu ska jag kanske sortera liiiite tvätt till och sen sova!
Imorgon är det jobb, städning, pynt och tvätt som gäller! Undrar hur många saker man kan göra samtidigt?

Sen på kvällen får jag träffa
JULIA och dricka ett glas vin med henne på stan. Ska bli så trevligt!

Puss o kram på er allihop!
Sov gott!
PIA

Fullt upp!

Hej!

Ja, jag har då inte några problem med att fylla ut timmarna på dygnet!

I helgen såg det ut så här:

FREDAG:
Följde med Sandra till Byske där vi var ett stort tjejgäng som åt middag på Gästis, gick hem till Lisa och åt efterrätt och snackade och sedan drog vidare till Stengården för att joina pubkvällen.
I stort sett en riktigt trevlig och lyckad kväll, även om det för min del gärna fått vara liiiite mindre förlossningssnack! Men det verkar vara ofrånkomligt när man åker nån mil norrut! :P

LÖRDAG:
Steg upp tidigt och åkta till IKEA med mamma. Sov i Båtvik (skönt) och vi hoppade på Tieto-bussen i Byske. Det blev inte så värst mycket handlat. Värmljus, blockljus, ljuslyktor, servetter, ramar och en skurhink. Ungefär det vanliga alltså! Nästan allt går i turkos/petrol och kommer att bli så fint i vårt vardagsrum. Det var supertrevligt och vi var båda nöjda.
Sen blev det godmiddag hemma med Matte samt en film.

SÖNDAG:
Steg upp och målade våran "fyrkantighylla" samt 16(?) ramar svarta. Skitsnyggt! Klar förbättring! Nu gäller det bara att bestämma vilka foton som ska skrivas ut och sättar i ramarna!
Matte o jag pysslade på här hemma sen såg vi Vem kan slå Filip och Fredrik? Ett riktigt topprogram! Men känns som att vi gjorde nåt mer den dan också? Kanske inte! :)

I veckan har jag jobbat och jobbat och lite sånt. Hehe.
Ikväll har jag undervisat mina två dansgrupper som jag har på föreningen. Båda jobbar mycket med koreografi nu. Simonsongruppen ska vara med på novembermörkret och dansen går framåt! De delar som de gjort tidigare börjar se riktigt fina ut! Så det blir nog bra!
Flamencogruppen övar inför i första hand Spansk Afton som är den 4 november. NI ÄR ALLA VARMT VÄLKOMNA! Boka biljetter på ticnet! Det börjar också se riktigt fint ut! Nästa vecka har de lov på tisdagen men på söndagen ska vi ses och repa i fyra timmar på Hallen. Och sen ska det vara så gott som klart!
Cissi och Clara kom dit och repade med oss idag också. Det gick jättebra för dom. Ska bli roligt med Spansk Afton!

Sen i veckan blir det fortsatt jobb på kontoret, en sväng upp till Piteå och flamenco på Svenska Balettskolan, Julia och ett glas vin på fredag, svenska cupen 2 (taekwondo) + dop + fest på lördag, massa pyssel i lägenheten... och så ska man ju hinna tvätta nån gång också? Hehe, undrar hur det ska gå till? För just det! Det är ju en föreställning på Hallen på torsdag också! Som jag förstås ska gå och se! Gör det ni också! Sweet heter den och även till den går det köpa biljetter på ticnet!

Nu ska jag läsa några sidor i min bok innan det är dags att sova...

Vad händer i era liv just nu?

Kramar, Pia


Fotoredigering

I torsdags på kursen gick våran ledare igenom fotoredigering lite snabbt. Att det gör stor skillnad och att man egentligen ska redigera alla kort som vi tar med våra systemkameror. Ett litet bevis för att vad han säger är sant kommer här:

  

Om man tittar på den första bilden så är den jättefin före redigering, men efter att man kollat på bild nr 2 så är den inte alls lika fin! Visst gör redigeringen skillnad!


Hoppas ni haft en trevlig helg!
Kram, Pia

IKEA

Alldeles strax åker jag och mamma iväg till IKEA i Haparanda.
Det blir trevligt! :D

Ingen aning om vad jag ska handla. Men nåt hittar man alltid! T ex värmeljus och handdukar? Eller nåt kökstyg?



/Pia

Presskonferens

Hej!

Idag har jag gjort något nytt. Jag har representerat Skellefteå Dans och Balettförening på en presskonferens. Ganska spännande. Min insats var väl inte jättestor, men jag berättade lite kortfattat om dom två arrangemang som balettföreningen har under Dans i Novembermörkret-festivalen.

Spansk Afton
4 November kl 19.00 på Hallen, Nordanå.
Mina elever dansar flamenco och det bjuds på tapas.

Dans i Novembermörkret
21 november 18.00 fackeldans utanför 19.00 föreställning i salongen
Föreställningen dans i nov.mörkret. Våra elever, Svenska Balettskolan i Piteå, Strömbackagymnasiet i Piteå, Estetiska programmet Skellefteå och Dansväxthuset framför ett blandat program med barn och unga i åldern 6-35 år.

Jag hann t o m skymta mig själv på lokalnyheterna på tv4. Lite coolt ändå. Men tur att det bara var en bild på när vi satt vid bordet och inte då jag pratade! :D

Hela programmet:
http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.skelleftea.se%2Fdefault.aspx%3Fid%3D27662%26refid%3D2158&h=5d97f8328e8a0446dfc1ed5806ae3a7a

Annars har det inte hänt så mycket spännande idag. Jobbat på som vanligt. Sen efter jag kom hem från jobbet såg jag Supernatural, tog ett bad och läste i min bok.

Nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig så jag orkar upp till ännu en dag med jobb.

Puss o Godnatt!
Pia

En till bild från Dans i skolan-biennalen:


Maya-helg

Hej!

Jag har det verkligen fullt upp nu!
Massor med jobb och senaste två veckorna har jag haft något varje kväll!

Fredag var jag också uppe i Piteå på Dans i skolan-biennalen. Bra dag. Allra bäst var Ninnies dansmatte-workshop. Riktigt intressant och givande. Såg även mina kollegor Veronica och Karolina berätta och visa om dans i skolan i Skellefteå.

Sen på kvällen så var det tänkt att jag o Matte skulle städa, men inte blev det så mkt av det. Jag var helt slut! Så jag vek in rätt tidigt.

Sen på lördag på dagen blev det lite städning, lite shopping och sen till Båtvik med MAYO som var hemma i helgen. Fotade lite i den vackra skymningen då viken var alldeles spegelblank.



Sen tillbaka till stan, handla mat, laga tacos, äta tacos och sen lite party-party.
Riktigt trevligt... om än jag tror att jag o Maya kanske är lite dåliga på långdistans! :P


Söndag så åt vi på Frasses, sen hängde Maya hos oss en stund medans Simme såg fotboll och så var vi förbi hos mormor och morfar. Trevligt trevligt.

Och idag jobb dårå. Fantastiskt! :)

/Pia

Dans i skola och fotokurs

Hej!

Idag började dagen med att jag plockade upp Fern och Karolina och åkte upp till Piteå för Dans i skolan-biennal. Väldigt bra dag med många trevliga inslag. Supergod lunch (renskav), många trevliga dansmänniskor som man inte träffar så ofta, fina dansframträdanden av barn och studenter, KAMUYOT och början av ett seminarium om forskning, som jag tyvärr var tvungen att gå tidigare från för att hinna tillbaka till stan och fotokurs.

Tyvärr var det även ett väldigt konstigt ögonblick som blev lite obekvämt och pinsamt. Ville bara sjunka ner från stolen och gömma mig. Inte för att jag gjorde något. Men för att jag kände den person som gjorde det som jag tyckte var väldigt märkligt. Och mer än så går jag inte in på här!

Allt som allt mycket bra dag och många positiva upplevelser!




Bilduppladdningen verkar tyvärr fungera extremt dåligt nu så blir det nog tyvärr inte fler bilder än så här!

Kvällens fotokurs var iaf rolig. Vi var i studion och fick testa lite olika coola blixtar. Det var skoj! Och framöver nån dag så ska vi nog hyra studion. Det ska bli kul!

Nu är det dags för mig att sova så jag orkar upp och fara kl sju imorgon bitti! Hujeda mig... förstår inte hur jag ska orka ta mig upp så tidigt! Kvart över sex ställs väckaren på och det känns som mitt i natten ungefär!

GODNATT!
Pia

Ja, alltså det där med slutartid...

Min läxa till mig själv i söndags var att träna lite på slutartid...
Perfekt tillfälle tyckte jag då jag skulle iväg och heja på Vickan på taekwondotävling.
Vet inte om det blev några superlyckade bilder däremot. Men här är resultatet av några:




Det blev väl inga höjdarbilder kanske, men ändå rätt ok. Försökte ställa in så kameran skulle ta snabbt och frysa bilden... men det där var det snabbaste den kunde ta utan att bilderna blev för mörka. Orkar inte gå in på vad jag nyss lärt mig på kursen, men det här med att fota rörelse är inte det lättaste!

Då är det lättare att ställa in och mixtra med bländaren kan jag tycka. Men just därför måste jag se till att få öva mer på rörelse-bilder. Borde eg passa på och testa lite på nån danslektion, men fastän jag har haft med kameran flera ggr så tänker jag inte på det när jag är där.

Dom här bilderna som jag tagit på taekwondotävlingen skulle säkert bli finare med lite redigering.. ordna färger, ljus o kontrast lite. Men det har jag inte orkat pyssla med!

Nu ser jag fram emot nästa kurstillfälle få se vad han går igenom då! Några frågor kanske det blir också.


Att konstatera från tävlingen:
Jag blev riktigt sugen på att börja om att träna tkd!
Jag behöver komma i form!

Så igår var jag på gymmet. Ajajajaj! Jag är inte starkaste damen längre! Inte i form alls, men nu ska det kämpas på! Vid jul ska jag vara grymt vältränad. Eller... iaf i bra mycket bättre form än jag är nu!

Najti!

/Pia

Några favoritbilder från idag

Idag har jag varit ute och fotat. För att jag tycker om att fota. För att det är vackert ute. För att jag över på det jag lär mig på kursen.

Idag - bländare
Imorgon - slutartid

Här är några favoriter:

Rönnen utanför vårt hus:


Lönn:


Nere vid älven, utsikt på väg ner mot vattnet:


Bildserie på Mattias:


Några fler bilder nere vid vattnet:


Fortsätter promenaden förbi fler löv:


Några bilder på mig tagna av Matte:


Några diverse höstbilder på vägen hem:


Danslärarträning och fotokurs

Hej!

Den här dagen har, förutom jobb, bjudit på danslärarträning och fotokurs. Riktigt roliga saker! Synd bara att jag gick omkring halvsovandes i nån slags zombie-dvala (igen). Jobbet kändes som ett skämt inifrån sovbubblan, men lite bra grejer fick jag väl ändå gjort!

Danslärarträning var riktigt roligt. Lite förvirrat upplägg på teknik/uppvärmingsfronten. Men det berodde nog helt enkelt på att vi inte hade någon plan utan alla delade med sig av olika övningar. Danskombinationen var riktigt härlig däremot. Jag som har lite svårt för jazz-jazz fick försöka ställa om hjärnan och hitta jazzen inom mig, och när det började kika fram lite så gick det väl ändå rätt bra får jag säga! Även trumman var fram och jag höll i några korta simonsonövningar. Allt som allt, väldigt roligt!

Sen stressa hem och äta middag och duscha, kasta mig i bilen och fara på fotokursen!

Idag har vi lärt oss om bländare och slutartider. Fotat i A- och S-läget på kameran. Fancy schmansy må jag säga! Och faktiskt så tror jag att jag idag har lärt mig väldigt bra grejer. Sånt där som man funderat på och tänkt att "det borde jag lära mig". Nu gäller det bara att ge sig ut och testa och nöta dessa nya kunskaper så att man kan få fram de effekter man vill. Det känns spännande och roligt! :)

Otroligt inspirerande motiv...




Kurskamrater:


Nu ska jag sova och sen imorgon så hoppas jag på att få ett tillfälle att fota något som är roligare än en penna, ett block, en coca-cola flaska eller ett vattenglas! :D

Som t ex natur, porträtt, mat eller dans! :)

Godnatt,
Pia