Underbara Frida

Här är min höggravida vän Frida på bild.

Favoritbild:


Några fler fina bilder (ber om ursäkt för den lite ojämna beskäringen av bilderna):




Tog även ett gäng med ljus bakgrund. Kanske får ni se några av dom nån dag också.

Mycket hud på dessa bilder, men dom är allra finast.

Godnatt!
Pia

Förra veckan var det fullmåne


Några bilder

Hej,

Eftersom jag inte bloggat så flitigt i sommar så tänkte jag bara bjuda på några bilder från "lillkameran". Lite randoms bara. Men mest festbilder, eftersom det oftast är då som den lilla plockas fram...

3:e juli, ute på krogen efter Jessica o Ninas "firarfest":



10 juli, lördagen på Stadsfesten:

Emma släpper loss:

Inne på området:



18 juli, picnic efter helgkursen med Katiti King (simonson) i Stockholm:
Katiti, Tristan och Ninnie



26:e juli, vi testar nyöppnade Cup of Love:



11 augusti, party då Julia var hemma:


13 augusti, hejdå-Emma-fest :'( :

Vi hade gjort en present till Emma, ett collage för varje månad hon är borta. Varje månad innehöll också en uppgift som hon ska göra, t ex "gå och se en musikal".


Och så här snygga var vi då vi gick ut:


Och det var alla bilder i lillkameran värda att visa upp :)

Trevlig helg, allihop!
Pia

Lynn Simonson

Hej,

Idag har jag köpt en smal, snygg, chockrosa pärm att ha till min Simonsonundervisning. Jag har även köpt ett register med oranga flikar. Snyggt! Peppar inför terminsstart.


Flikarna:
1) Simonsonteknik
2) Anatomi
3) Teknikövningar
4) Dansplanering
5)


Och eftersom jag blev peppad så har jag också googlat Lynn Simonson, för att se om jag hittar några bra artiklar om henne som jag kan skriva ut och sätta in i min pärm.


Och då hittade jag
DET HÄR videoklippet. Lynn som undervisar en tendu. Kolla på det! Underbar människa alltså!


Nu återgår jag till min dansplanerings-/egenutbildning-googling.






Klicka HÄR för att läsa artikeln som Dance Teacher Magazine skrivit om Lynn



Ha de!
Pia


Jamie Oliver - Food Revolution

Ett program som fängslat mig nyligen är Jamie Olivers Food Revolution. Den brukar visas på söndagkvällar på teven. Lyckades pricka in att se både första och andra programmet på tv och nu har jag även sett del tre och fyra...

Det är fascinerande.
Häpnadsväckande.
Intressant.
Skrämmande.
Fruktansvärt.
Och riktigt bra.

SE DET!

Här är ett härligt klipp då de gör en flash mob för att locka folk att komma förbi "Jamies Kitchen" och lära sig laga mat:



Så försök att hitta något sätt att se serien. Gärna från början. Vet inte om det kanske visas på nån sida online. Eller om det kan hända att det går nån repris (eller om ni brukar ladda hem så kan det ju hända att det går att få tag i på den vägen...).

Inspirerande!


Själv har jag chockat min kropp genom att först gymma innan jobbet och sedan vara med på Bellas floor-barre-lektion efter jobbet. Hoppsan! Gymmet var nog bra. Körde mkt ben och så lite bänkpress för att jag tycker det är coolt. Hehe. Och floor-barren var riktigt härlig. Riktigt jobbig med kramp i en massa små muskler i ben och fötter. Helt klart nyttigt! Och sen efteråt så kändes det jättehärligt i kroppen. Kände sig verkligen härligt bra placerad. Som att skulderbladen bara föll på plats. Nice! Så det blir det absolut fler onsdagar.

Och så himla härligt det var med "dansen-börjar-om-stämningen". Pratade lite med några tjejer efter lektionen. Kul! Jag gillar att prata med ungdomarna (vilket får mig att låta väldigt gammal :D). Men dom är ju så härliga! Önskar att jag undervisade mer...


Nu börjar det vara dags att sova. På en liten stund. Imorgon är det ju också en dag... jobbajobbajobba, klippa mig :D, och sen styrelsemöte på aftonen. Blir säkert bra.

Många kramar,
Pia

En dag i studion

Hej!

Imorse vaknade jag redan halvsju (!!!) vilket aldrig egentligen händer. Matte kom in för att fråga om jag skulle behöva bilen nåt under dan. Och i vanliga fall skulle jag ju bara vända på mig o somna om, men av nån underlig anledning så vaknade jag. Och låg kvar vaken i sängen fram till halvtio. Då tyckte jag att det kunde vara dags att stiga upp.

Åt en härlig "brunch" - fiberhavregrynsgröt med äppelmos, ett stort glas mjölk, hårdbröd med medwurst och ett äpple. I lugn och ro. Härligt!

Sen åkte jag till fotostudion för att förbereda inför dagens photo shoot! :)
Linn hade nämligen bett mig ta 1-årsbilder på Svante. Full fart var det på honom! Inte lätt att hinna med att knäppa några bilder då han for omkring åt alla håll. Men några fina bilder blev det iaf!

Jag hade även lyckats övertala Frida att komma dit och fota sig med sin stora mage. Hon är beräknad att få sin andra bebis om precis en vecka. Blev många fina bilder faktiskt. Kolla hennes blogg för att se ett exempel!

Och så innan nån av dom hade kommit så testade jag inställningarna och fick med mig själv på bild...
Bjuder därför på två st självporträtt idag! :D



Hehe, himla vackert alltså! :D


Kanske kan jag lägga upp några bilder på Svante och Frida senare. Vill bara ok:a först med personerna på bilden! :)

Hoppas ni alla haft en trevlig helg!

Kramar
Pia

Helgen

Hej,

Igårkväll så var jag hemma själv. Jag bestämde mig för att ha lite fredagsmys. Åt brie på goda kex och drack ett glas vin samtidigt som jag kollade på Twilight. Filmen som har gjort miljontals flickor hysteriska. Den var helt ok. Absolut inte dålig. Men inte heller så där gudomligt bra som alla verkar tycka. Inte heller blev jag kär i Edward, om än han var väldigt vacker i många scener. Kanske lite av en besvikelse. Men jag tänker nog ändå se de andra två filmerna vid något annat tillfälle då jag är ensam hemma igen. Matte har nämligen ingen som helst önskan att se dom! :D



Idag är det lördag och det har varit en väldigt trevlig lördag om än det inte hänt jättemånga särskilda saker.
Började med en liten sovmorgon till tiosnåret nån gång. Steg upp o gjorde frukost till mig o Matte (som stigit upp tidigare än mig, men sen somnat om i soffan för ovanlighetens skull...). Efter det städade jag lite. Diskmaskin, tvättmaskin, skurade toan och dammsög. Skönt att få det gjort!

Och så kom Jessica hit kl tre och färgade utväxten på mitt hår. Det nästintill svarta är numera ljust rödbrunt. Det smälter ihop bra med det andra håret, om än det är lite mörkare än längderna. Helt ok resultat! :)
Var trevligt att ses en stund bara så där. Bjöd på kaffe också.

Efter det så grillade jag o Matte. Mycket gott. Vi spelade nåt parti yatsy, ganska vanligt här just nu. Sen gick vi ut i duggregnet och spelade lite basket på den blöta planen uppe vid getbergsskolan :D Matte vann idag också! Vi spelade "21" som var rätt poppis under högstadietiden. Andra gången vi spelat nu o Matte har vunnit båda gångerna. Idag kom vi faktiskt upp till 21 på samma omgång, men sen blev det lite straffskjutning o försten att sätta bollen vann. Mattias. Men nästa gång! Då ni! :D



Nu äre godnatt som gäller.
Hoppas ni njuter av helgen!

Pia

Hemma

Ikväll har jag varit hemma. Det kändes konstigt. Att bara vara hemma och inte göra något alls i några timmar. Det har varit så mycket sen jag började om att jobba att jag inte riktigt greppar att jag är bara ledig och helt själv. Att kombinera jobbstart-med-massor-att-göra med träffa-Julia-innan-hon-åker-tillbaka-till-England, träffa-Emma-innan-hon-åker-till-New York, träffa-Jessica-för-att-göra-collagekalender-till-Emma och ta-vara-på-de-sista-soltimmarna har varit minst sagt intensivt.

Har dåligt samvete för att jag varit dålig på att ringa upp missade samtal. Både privat och på jobbet. Men imorgon! Då ska jag ringa upp!

Så ikväll, när Matte somnat i soffan innan nattjobbet, så stod jag lite lätt handfallen i mitt hem och funderade på vad man egentligen gör då man är ledig och hemma "själv". Myste i soffan med en kopp te, bläddrade i en fototidning jag köpt i sommar och en fotobok jag köpte förra sommaren och småsneglade lite på ett program på TV om folk som tvångssparar och lever i soptippshem. Himla fint man har hemma alltså! Även dom risigaste av dagar... :)

Veckans kvällar:
Måndag- var hemma hos Emma och sa hejdå
Tisdag - åkte upp till Piteå och åt middag med Ninnie och sov över på hennes hotellrum
Onsdag - jobbade hela kvällen, kom hem halvtio

Och imorgon är det fredag och helg!
Jag o Linn hade pratat om att boka fotostudion då, men vi sköt upp det till söndag i stället vilket känns riktigt skönt. Det ska så klart bli superroligt att fota Linn och Svante, men jag tror jag gör ett bättre jobb på söndag än imorgon.

Imorgon blir det att skaffa gymkort och börja om med rehabträning för benen (och kanske lite bänkpress o andra coola grejer ;) ), jobba hårthårthårt, äta nåt gott med Matte och sen bara ta det luuugnt.
Lördag - inga planer än.
Söndag - fotostudion :)


Jag har även fått brev från röntgenavdelningen idag. Skellefteå chockar och har redan gett mig en tid för magnetröntgen. Måndag den 30/8 är det dags att åka in i tuben igen! Fantastiskt nog bara tre veckor efter besöket på Sports medicine. Sist jag väntade på MR fick jag vänta ca tre månader...

Riktigt bra nyheter, om än det tycks som att det är skillnad i prioritet beroende på vem som skickar remissen...

Ett otroligt rörigt inlägg som hoppar hit o dit. Men, det var vad som kom ut idag :D


I söndags testade jag o Matte våran nya basketboll:

  Godnatt alla!


Time

Hittar aldrig riktigt tiden till att blogga numera.
Massor med jobbgrejer bl a och så försöker man ju klämma in lite sommar och vänner också.

Igår åkte jag iaf till Piteå för att äta middag med Ninnie. Mycket trevligt. Planen var att åka hem  med sista bussen, men sen blev det helt plötsligt övernattning på hennes lyxiga hotellrum och första morgonbussen hem i stället. Najs!

Nån dag ska jag ta mig i kragen och blogga lite mer seriöst. Men inte nu för jag är dundertrött efter tio timmars slit på jobbet idag.



Nu äntligen dags att sova!
Hoppas på några fler härliga sommardagar innan allt är över....

kramar,
pia

Emma

Hej!

Ikväll har jag varit hos Emma och softat. Suttit på hennes soffa och ätit ostkrokar och pratat med henne och Jessica. Imorgon åker nämligen Emma till NEW YORK i ett år! Crazy! Helt obegripligt.

Ni förstår säkert att jag är äckligt avundsjuk. Skulle verkligen vilja att det var jag som skulle sätta mig på ett plan om några timmar och åka hela vägen till NY för att dansa ett år.

Men i stället får jag vara glad för Emmas skull. Hon kommer att få ett helt underbart år i NYC!


Hon har också startat en blogg just på grund av detta. Klicka
HÄR för att komma dit (jag har hjälpt henne med designen).

Emma - jag hoppas du får ett helt otroligt underbart fantastiskt år i New York fyllt med massa bra dans och härlig atmosfär. Njut!


Grattis Mayo!


Jamie Oliver om svensk mat

HÄR kan ni lyssna på då Jamie Oliver pratar om svensk mat, samt se toppenfina bilder.


Svante








Wish me luck!

Idag får ni hålla tummarna för mig!