Fredagsbowling

Hej!

Jag kom hem ca 18.30 från jobbet. Jag och Matte lagade mat. En variant på "mitt recept" som jag beskrev nyligen i bloggen. Den här gången hade vi kikärtor, paprika och gullök med i stekningen samt avokade och feta vid sidan av. Däremot skippade vi gurka, tomat och oliver denna gång. Men det var riktigt gott! Och det var så länge sen jag åt en mogen avokado senast. Oooooh, så gott det är!

Sen kom Jimmy och Kajsa hit vid nio och vi åkte och bowlade. Discobowlade. Ganska najs. Det var rätt schysst musik också. Däremot gick det inte så bra för tjejerna idag. Ingen av oss kom över skamgränsen nån gång! Sist vi var och bowlade så var jag o Kajsa grymt bra! Så det där får vi nog ta en revansch på.



Bilderna är från förra gången då vi bowlade.

Annars håller jag på att bli sjuk igen. Hur är det möjligt? Hade lite feber innan vi for på bowlingen (det var nog därför det gick så dåligt :P hade ingen ork). Och så har jag jätteont i höften. Det riktigt skär. Och jag är nog rätt sne. Matte utbrast "oj, va sne du är! högra höften sticker ut jättemycket. och det ser ut som att ena benet är typ fem cm längre än det andra" innan jag ens hann be honom att titta om jag såg sne ut. Får se om jag kanske ska unna mig en liten kotknäckning snart. Är ju inte det enda som inte riktigt stämmer i min kropp just nu. Men men, vi får se!

Nu tror jag att jag ska läsa lite bok och sen sova. Så skönt! Jag är jättetrött.

Godnatt och trevlig helg på er!
kramar, Pia

Oj, vilken klantis jag är!

Hej!

Idag har jag verkligen gjort nåt klantigt. Helt otänkt. Jag vet inte riktigt vars mitt medvetande höll hus mellan 18 och 20?

Jag skulle träffa Vickan på Wayne's kl 18 och for så klart lite sent från jobbet... så blir det alltid. Styrde mot stan, skyndade mig att parkera och hastade till caféet för att möta upp V.

Satt där i två timmar i godan ro. Först åt vi middag och sen en kopp kaffe på det. Väldigt trevligt.

Sen var tanken att jag skulle tvärfara och handla toapapper och bröd och sedan åka till klubben och kolla på deras träning (blir alltid otroligt tkd-sugen då jag träffar henne). Gick på Ica, betalade och sedan kom medvetandet ikapp....

SHIT! Hur länge har Brinken öppet?!

Svaret på det mina vänner är 19.15. Inte 20.00 som man hade kunnat hoppas på. Så våran silvriga audi står nu övernattad i ett parkeringshus nere på stan. Det kostar 300 kr om man ringer SOS alarm för att få ut sin bil. Det är 300 kr som vi inte har. 20 kr för att stå över natten kändes mycket mer rimligt.

-15 grader ute, ingen mössa och inga långkalsonger ledde till att jag inte ville gå hem. Tänkte att mormor och morfar kanske kunde låna ut sin bil till mig om jag lämnar tillbaks den imorgonbitti. Så jag gick dig och chockade dom med ett besök. Tyvärr kunde jag inte låna bilen. Det slutade med att mormor bjöd mig på taxi, frysta hallon, rabarber och skinka. Plus att jag, trots att jag redan var proppmätt, klämde i mig en tallrik krusbärskräm och en skiva chokladkaka.

Det värsta med hela historien (förutom att det är rätt pinsamt att råka låsa in bilen på brinken) är nog att jag får så dåligt samvete. Har tänkt länge att jag ska hälsa på mormor och morfar men det har inte blivit av. Och när jag väl åker dit så är det för att jag vill låna bilen. För att öka det dåliga samvetet vill mormor ge mig allt hon har i frysen och lite till.

Typiskt.



Jaja, inte mycket att göra åt. Får se till att hälsa på snart igen bara för att hälsa på.


Nu ska jag lägga mig och läsa en stund och sen ska jag sova så jag orkar upp tidigt imorgon och hämta bilen tidigt så att det inte blir så dyra parkeringspengar...
Jag parkerar alltid på Brinken. Har sällan parkeringspengar och jag har lite svårt att passa tider eller beräkna hur länge jag ska vara på stan. Så det är helt perfekt för mig. Men idag hade det nog varit bättre att stå varsomhelst utom där. Efter kl 18 är det ju dessutom gratis parkering nästan överallt.


Det var allt för idag!

Godnatt
Pia

Min snälla mormor:

Oh, äntligen!

Vilken skön känsla det är att sitta vid sin egen dator igen. Jag är verkligen dator- och internetberoende. Jag har ju kunnat låna Mattes dator + kollat lite internet på jobbdatorn men det är inte alls samma sak. T ex har jag ingen tillgång till alla tusentals bilder som finns på lilla rosa.

Så nu ska jag avsluta kvällen med att blogga från min älskling. Och sedan är det godnatt.

The story about the RÄKA:
Mattias har kommit på att han ska börja kalla mig för räkan. Det började för flera dagar sen och verkar ha fastnat. Kanske för att jag inte tycker att det passar mig att bli kallad räka. Men, enligt honom så ser jag ut som en liten räka då jag ligger i sängen på morgonen och vägrar stiga upp. Så, numer kallas jag räkan här hemma.
En morgon då han tvingat upp mig ur sängen och vi satt i soffan för att äta våran morgongröt så frågar han "ska vi se på det här eller vill du se nåt annat?" (vi brukar se tv-serier) och när jag tittar på skärmen är det bara en stor bild på en räka - den som senare hamnade på bloggen.

Pias nya egenpåhittade recept:
Vi har lite tajt om pengar och i måndags bestämde vi att vi skulle sno ihop något av ingredienser vi har hemma (och då var det inte handlat på ett tag). Jag funderade lite och lyckades komponera en riktigt fin maträtt. Så här gick vi tillväga:

Koka couscous i buljong
Koka röda och gröna linser i vatten efter behag (med salt)
Fräs skivad vitlök i olivolja i en stekpanna
Lägg ner valfria kryddor i pannan (spiskummin, garam masala och gurkmeja)
Stek couscousen och linserna i pannan (inte så länge)
Rör ner diverse grönsaker snabbt på slutet (purjo, rödlök, ruccola, gurka och coctailtomater)

Voila!
En supergod vegetarisk liten pytt:



Till det fick vi även något lyxigt - oliver. Oh, så gott! :)
Och det räckte till middag + två luncher till mig. Billigt och bra!

Veckans undervisning:
Igår var det tisdag och min ordinarie undervisningstid. Direkt simonsogruppen kom innanför dörrarna kunde jag se att dom var trötta och hade låg energi. De var dessutom bara sex st. Inte lätt! Dom jobbade väl på hyfsat bra men det kändes som att de var tunga i kropparna och inte hade så mycket ork. Då vi började med danskombinationen kom de till liv iaf. Jag tycker att jag hade bra saker att prata om ang teknik men man blir lite stressad och vill inte prata så mycket och länge då de redan är trötta.

Flamencon gick desto bättre. De var fyra st (av sex) där men mycket bättre energi! Vi började med att öva kastanjetter vilket är en nyhet för oss. Dom tycker det är svårt men roligt. Och det är det ju faktiskt.
Vi körde på rätt hårt. Mycket teknik och i ett ruskigt tempo. De blev alldeles rosiga om kinderna. Ont i fötterna också. Vi har verkligen kört mkt teknik nu i början av terminen och det är så skönt! Jag tror de uppskattar det också efter två terminer som haft mycket fokus på koreografi. Dom är verkligen en toppenfin grupp - synd bara att det är så få kvar! Och nu börjar de vara så duktiga att det känns lite svårt att ta in nya.

Simonson med Dansväxthuset idag. Sååå bra! Trots snöstorm och kall lokal så kämpade de på riktigt fint. Vi körde teknik i lite drygt en timme och gick igenom många saker jag vill de ska tänka på. Och det känns som att dom lyssnar och tar in det och försöker använda det i övningarna också. Två timmars lektion kändes alldeles för kort idag! Vi hade kunnat hålla på säkert 15 min till! Härligt!



Övrigt:
Andra roliga saker som händer är att jag imorgon ska träffa Vickan och fika (förmodligen äta middag) på Wayne's kl 18. Ska bli kul! Vi hade tänkt hinna med en träff före jul men fick skjuta på det.

Jag har även bestämt en träff med Ninnie då hon kommer upp till Piteå nästa gång. Då blir det förhoppningsvis både dansträning och middag. Ska bli så kul! Känns som att vi har en massa saker att prata om.


Men nu är det godnatt som gäller!
kram på er,
Pian

Ps.
Höll på att glömma berätta om den här incidenten som hände idag:
Mitt i att jag höll på att gå igenom danskombinationen med DVH så ser jag att en av tjejerna har blod på foten. Påpekar detta för henne så att hon kan gå och sätta på plåster. Vi vet inte riktigt varför det började blöda men hittar även några små pölar på golvet. Lärare som man är så får man ju ta tag i saken och torka upp blodet. Woosh! Där hade de kunnat bli utan lärare, men Pia bet ihop och torkade blodet utan att svimma. När det gäller så funkar det!

Jag är en räka!


På Mattes dator

Hej!

Bloggpeppen har varit otroligt låg på senaste. Ni vet, när jag inte är glad o peppad så blir jag inte så sugen på att blogga heller... gillar inte när folk bara skriver om misär eller klagar. Alltså, jag försöker inte på nåt sätt säga att jag lever i misär. Jag har inte heller tänkt klaga en massa. Men jag grubblar och funderar mycket nu igen. Det går liksom bara runt runt livet. Det går inte så mycket framåt?

Hursomhelst, en mycket sorglig sak som hänt är att min kära ROSA, laptopen, inte varit igång på flera dagar. Strömkabeln är nästan helt av och funkar inte alls. Jag blir så deppad. Vill ju sitta vid min egen dator där jag har mina bilder och allt. Inte alls så kul att sitta vid Mattes stora klump där det inte finns några bilder alls. Eller jo, några... men inte alls så många. Typ några jag skickade till honom då jag var i NY. Så jag känner att jag måste inhandla en ny. Får abstinens.

Ikväll har jag roat mig med att göra ny bloggdesign till Maya (klicka på bilden):


I veckan då? Vad har jag gjort?
Matte fyllde ju år på söndagen. Vi hade en liten fest här på lördagen och jag, Kajza och Cissi for ner på O'learys. Matte o grabbarna skulle egentligen också ner på stan, men kom på att det var ovärt för att klockan var så mkt. Fast de stod ute o väntade på taxi. Ja, vi kom ner på stan kl ett så lite rätt hade dom väl. Det visade sig bli en riktigt trevlig kväll iaf. Innan vi for ner på stan så åkte ouzoflaskan vi köpte i Grekland fram och tömdes. Så på söndagen var vi lite småsega...

Vi for iaf och handlade lite fika och så kom Thomas, Matte kusin, hit och fikade. Matte hade inte bjudit hit någon alls så det blev inte så stort firande. Han fick böcker av mig. En trilogi som verkar väldigt spännande. Då han har läst dom så ska jag ta över direkt tror jag. Har redan varit o smygläst lite på första kapitlet. Men jag ska lugna mig. Blir så jobbigt då man läser samma bok! :P

Måndag-fredag har jag jobbat, jobbat och jobbat. På kontoret, kvällsundervisningen och dansväxthuset. Dansdelarna har iaf varit väldigt trevliga. :D

Har verkligen inte gjort nåt annat roligt.
Igår, fredag, kom jag hem vid 19 och så åt vi middag och bara tog det lugnt. Ganska tidig kväll.

Idag sov jag till elva. Och har gjort absolut inget kul alls.
Matte är i Ursviken igen. Har sett matchen där och sen stannat o festat m grabbarna. Skulle få skjuts hem men ringde nyss o vill ha hämtning iaf. Suck. Jag gillar inte när man tror att man ska få ta det lugnt, slippa hämta och sen ringer det sent på kvällen o ändras. Ångrar att jag inte tog ett glas vin då jag var lite sugen på det.

Nåja... får väl sticka iväg till Urs igen!
Men då hoppas jag att han vill hem nu och inte mitt i natten.

Pepp pepp!
Imorgon kanske det blir dansplaneringsdag igen?

Kramar,
Pia

En New York-bild från Mattes dator:



New York, New York..

New York has been on my mind a lot today..
New York makes me happy.




In a New York state of mind.
Dreaming, wishing, hoping to go there soon again...

Maybe because there were som talking about this nice city saturday night?
Maybe because Emma and Jessica went there today.
But NY is definitly on my mind today.

Good night...
Sweet dreams...
I hope mine will be in this magical city!

Pia

Några sånna här bilder kanske?

Min vackra vackra syster:

 
 

Nu har jag nästan slut batteri och problem med min laddning... så jag lägger upp dom här fyra till att börja med. Men det finns många fler jag vill visa.

Ha de!
Pia

Snabbinlägg

Hej!

Sen i lördags har följande hänt:

Tisdag började jag om att undervisa. Simonson och flamenco. Kändes som en bra start. Blir roligt med en termin till!

Onsdag åkte jag upp till Piteå för att vara med på en simonsonredovisning av två tjejer som snart är färdigutbildade. De höll alltså i en simonsonklass för åk 1 och 2 och några fler inbjudna (typ jag). Tyvärr var det väl ingen toppenklass. En bra sak var väl att jag känner mig mer säker på min egen undervisning och att självförtroendet steg några pinnar. Jag och Ninnie åt lunch innan och det var så klart supertrevligt! Jag önskar bara att vi hunnit prata lite mer. Men det får vi ta nästa gång hon kommer upp!

Efter Piteå åkte jag hem till mamma och pappa i Båtvik. Hjälpte till att ställa i ordning lite och så firade vi mammas 55-årsdag. Karin, Tommy, Kjell o Marie var också där. Och så Matte så klart. Vi fick smörgåstårta som var supergod. Jag, Matte, Maya o Simon hade köpt ett presentkort på VILA till mamma. Tror det blev bra.

Några bilder (den vackra tulpanbuketten är från pappa):



Torsdagkväll städade vi. Jag hamnade inne i några köksskåpar med oordning. En som var full med gamla skålar/korgar som vi slängde. Och ett fullt med ljus och ljuslyktor huller om buller. Gjorde ordning där inne och misstänker att det var därifrån som det fallit ner två glaserade glasbitar som resulterade i ett blodbad i köket...

 (Klicka inte på bilderna om ni är känsliga)

Det var Mattes fot som blev utsatt för vasst glas. Det bara rann blod och det var blod fulla köksgolvet. Det ni ser på bilderna är bara en bråkdel av alla spår... huuuuuh! Jag var så klart tvungen att gå och lägga mig så jag inte skulle svimma. Känner mig lite lätt i huvudet bara nu då jag tittar på bilderna. Huvva!

Nu ska jag tvärfräscha till mig och sen fara o träffa Jessica över ett glas vin.

Imorgon blir det att fira Matte. Skojs!

Trevlig helg!
/Pia

How could I forget?

Sitter och letar musik till dansövningar. Drog fram lite Jay-Z och snubblar över den här (se nedan) låten. Hade totalt glömt bort den. Hur kunde jag glömma den låten? Jazzwalks, baby! Fast det ska vi inte göra på dansen nu! :D



Varför ska det alltid ta sån tid att hitta bra musik? Har flera övningar i huvudet, men måste ju hitta bra låtar också! Tänk om jag var bättre med trumman? :D

Kram o natti!
Pia

Båtvik

Hej!

Här sitter jag i Båtvik och bloggar.

Jag åkte hit klockan tolv, blev bjuden på gröt och hembakt bröd och sen gick vi ut på en härligt uppfriskande vinterpromenad.

Vi gick bort till båtplatsen och jag passade så klart på att fota lite. Inte alltid det lättaste att fota all vit snö och mot solen. Men några av fotona blev ändå rätt fina. Ett annat problem är att jag har lite problem med horisonten. :D

Här är några smakprov:

   



   



Nu hängde sig internetläsaren i en evighet så jag slutar ladda upp bilder, sparar och tackar för mig! :D

Trevlig helg allihop!
Pia Promenad

Blog time! :D

Hellooooo my sweet sweet fans!

Jag vet att ni sitter och väntar med spänning på ett nytt inlägg från mig. Pia Burman. Hur intressant kan det inte vara? Hehe.

Alla mina ca 40 läsare alltså. Ligger ju i topp nu. Jag, blondinbella, kenza och-vad-dom-nu-heter... bloggeliten. :D

För att övergå till lite mer seriöst bloggande... så kan jag ju alltid skriva lite om vad som hänt under det nya året.

Nyårsdagen sov vi. Typ hela dan. Harry Potter. Najs.

Lördagen efter nyårsdagen hände det däremot roligare grejer.

Efter att ha sovit ungefär halva dan så åkte jag o Maya ut till gamla falmark och hälsade på på Kläppen. Svante var grinig då vi kom men blev så klart på strålande humör då systrarna B dök upp. Han skrattade och charmade oss tills vi nästan trillade av stolen. Vilkten sötnos!




Fick hålla honom då vi skulle fara och oj vilken myskille. Han tog ett stadigt tag i mitt hår och sen både kramades o pussades han frikostigt.

Jag o Maysan tog med oss Linn därifrån och åkte hem till Julia där vi samlades ett gäng tjejer för lite vinkväll. En lugn vinkväll. Eller hur? Hmm... nåja. Vi blev iaf bjudna på supergod köttfärspaj med feta på och sallad till. Mums! Jag, Maya, Linn, Ida, Kicki, Karro, Rebecka, Anna (julias kusin), Camilla och så Julia då.




Efter det åkte vi in till stan och gick på Calles för att titta/lyssna på då Kicki och Claes trubadurade där. Jättetrevligt och härlig stämning och Kicki sjöng så klart jättefint!

Maya o Camilla for till Statt vid tolv. Vi andra avvaktade och gick dit strax före ett. Dansade en stund. Drack några drinkar. Pratade med några "kändisar". Och sen ett litet nattamål på Max.

En riktigt trevlig kväll var det!

Och sen har jag mest sovit resten av tiden efter det. Jag har dragit på mig nån äcklig förkylning med feber och trötthet. Inte så roligt alls! Hade ingen röst alls på söndag. Lite röst igår. Och idag nästan vanlig röst. Hade tänkt jobba igår men orken fanns verkligen inte. Idag har jag jobbat men kännt mig yr och snurrig på jobbet och haft problem t o m med att räkna kuvert. Det är ju inte nån jättesvår uppgift? Men börjar det snurra för ögonen och susa i huvet då är det inte lätt! :P

Kan bli lite jobb imorgon och absolut torsdag, fredag. För nu är vi ju tillbaka till vardag?

Det har varit jättetrevligt med "jullovet". Men tänkt så lite man hinner med? Man tror att man ska hinna träffa alla en massa när de är hemma så länge. Men det blir ju så att man träffar varje person (hemvändare) ca 2 ggr var. I snitt.

Superkul att ha haft er hemma under julen!
Maya
Julia

Erika
Sofie
Petra
Ida

Hoppas vi ses igen snart!

Puss o kram,
Pia


Nyårsafton 09/10

Igårkväll firades alltså det nya året in. Som jag nämnde i förra inlägget så var vi i Ursviken hemma hos Rabbe o Linnea i deras nya hus. Jag o Matte, Jimmy o Kajsa och Mike. Och vi hade riktigt riktigt trevligt!

Matte o Roger planerade, inhandlade och lagade maten.

Då vi kom dit fick vi en välkomstdrink. Sedan åt vi brödkorgar till förrätt. Fläskifilé och potatisgratäng till huvudrätt med en jättegod sås, coleslaw och sallad till. En liten paus och sen gjorde jag efterrätt. Bär med vit choklad i ugnen + glass.


Efter vi ätit maten så firade vi tolvslaget utomhus i kylan och skjöt lite raketer och drack skumpa. Men vi var inte alls ute länge för det blåste svinkallt.


Sen gick vi in och spelade sällskapsspel. Först ett som vi hade med oss.. kommer inte på namnet nu men det är faktiskt riktigt kul. Vi har bara testat det en gång tidigare och då var vi nog lite för många som spelade. Efter det spelade vi TP och sen en omgång till av första spelet. Vi spelade i lag och bytte mellan varje omgång. Riktigt roligt!


Spelet innehöll bland annat kategorin "kropp mot kropp" som tar sig rätt bra ut på bild! :D Man skulle sätta ihop kroppsdelar som stod på ett kort... t ex armbåge näsa, fot knä, hand skinka osv.


Så roligt att första gången taxi skule hämta oss så skickade vi hem den igen!
Vi stannade i Ursviken ända till kl fem på morgonen. Men tiden gick verkligen grymt fort igår! Och så roligt vi hade!

Alla var nog glatt överraskade eftersom Nyårs egentligen oftast inte är nån stor hit.

Tack för igår!
Nu är jag laddad på ett nytt, spännande år med nya möjligheter!

Pia

Några fler bilder: