Norran/I stearinljusets sken

Hej,

Idag har jag haft med en bild i norran och en annan bild på norrans
hemsida. Eftersom jag visste att det mest troligt skulle dyka upp några bilder där så ville jag vänta med att lägga upp här på bloggen.

Här är alla som jag skickade in (blev uppringd och tillfrågad om jag ville skicka in några bilder eftersom att Anna Lafvas, som skrev recensionen i norran, inte hade någon fotograf med sig då hon var där och tittade och Bella tipsade om att jag hade fotat. Kul!):
 
Entré - föreställningen "I stearinljusets sken" började med en lugn jazz av Bella.



Lite senare kom en jättefin balett som Lena hade gjort:




Sen avslutades det med en modern koreografi av Karolina:


Jag satt i publiken då jag fotade så det var inte det lättaste att få bilder utan huvuden osv. Men lyckades få några som var rätt fina iaf!

Hela förställningen, som bestod av kortare och längre stycken med eller utan musik, var väldigt fin. Det var mysig stämning med stearinljusens belysning av dansen. Det var väldigt vackert och stämningsfullt. Superbra jobbat av elever och lärare!

Var det någon av er som sett att jag hade med bilder i Norran idag? :)
Och vad tycker ni isf?

/Pia - som fortsätter mysa med god frukt, te och julmusik (inför morgondagen)

Idag har vi trotsat kylan med dans

Hej!

Idag har vi varit på skyltsöndag på torget och dansat. Fem danser, varav fyra var mina elever. Roligt roligt! Stackars danstjejerna fick rulla runt i snö och trotsa kylan men det gick riktigt bra och var så fint så fint. Mycket publik också. Kul!

Här är nån liten bild från idag:



För övrigt måste jag säga att jag tog rätt dåliga bilder idag. Känns som att de flesta blev dåliga. Inte alls nöjd! Men dom här uppe är helt ok, så dom törs jag visa. Borde nog ha gått ut tidigare o testat lite inställningar. Hade inte gjort det riktigt bra innan de började dansa och då de väl dansar känns det så stressigt att byta eftersom varje dans är så kort. Men men, man lär sig nåt varje dag! :D

Den sista bilden gillar jag för att man ser den frostiga andedräkten på tjejerna.

Håll utkik i Norran i veckan för då kanske nån av mina bilder kommer att synas från dansväxthusets föreställning! Wiiie. Hoppas! :D

Kram på er,
Pia

Ps - på norrbotten

På Norrdans facebooksida fanns en länk till ett klipp som tv4 sundsvall har gjort. Där kan man se glimtar ur den underbara dansen. Imorgon kommer det klipp från Skellefteå på västerbottensnytt (hetter det fortfarande så? svts lokala variant iaf...). Håll utkik efter det då!

Wow!

Wow alltså! Säger jag efter att ha sett Norrdans inta Nordanå ikväll.
Så himla bra! Alldeles underbart.

Först framförde de stycket "På Norrbotten" som är koreograferat av Mats Ek och som hade livemusik med JP Nyströms som spelade folkmusik. Helt underbart! Härliga färger, vackra former, humor... dansglädje, många vackra hopp. Helt underbart! Jag kan nog säga det hur många gånger som helst - helt underbart! Jag njöt av varje sekund av den. Det störde mig inte ens att en av killarna skuttade in naken (utan byxor) en stund. Det passade faktiskt in och vi skrattade åt det. Det var verkligen en toppenföreställning! Tyvärr hittade jag inget youtubeklipp på den, men...

Det andra verket "Kvart" som jag sett tidigare en gång kan ni se ett urklipp av längre ner sen. På youtubeklippet är det samma dansare som jag såg förra året. Den här gången var det flera som bytts ut. Mest markant var ju att Ian (som vi alla älskar) inte var kaninen den här gången! Tänkte innan att "vem ska kunna göra kaninen om inte Ian är med?" och måste säga att jag blev lite besviken. Tyckte nog att det var bättre förra gången jag såg stycket, men det var otroligt bra även denna gång. De är ju så duktiga!

Jag hoppas verkligen att alla som är det allra minsta intresserade av dans var på plats ikväll! Tyvärr tror jag att många missade det. Men det hade varit värt varenda krona, och flera till, som biljetten kostade. Man kan nog snarare säga att man inte hade råd att missa detta. Vilken dansinspiration!

Se klippet från Kvart här och njut:


Beautiful!

Som ett litet ps kan jag även tillägga att jag fick blommor från Tom och kulturenheten idag för mitt arbete med Dans i novembermörkret. TACK! Det värmde verkligen!



Nu är det dags för mig att närma mig sängen för att sova om en liten stund.

Hoppas ni haft bra måndagkvällar, allihop.
Min har varit... ja, just det - alldeles underbar!

Godnatt,
Pia

Dans i Novembermörkret

Vilken härlig föreställning vi hade gjort ikväll! :D
Det har varit mycket jobb och idag började jag jobba kring tio och kom hem vid åtta. Men så härligt det är med föreställning! Det jag har hört har varit väldigt positivt. Kul!

Här är några bilder:

Waiting on the world to change. Koreografi: Jessica Häggmark, Skellefteå Dans & Balett


Girls vs Boys. Koreografi: Ann-Sofi Hartman, Svenska Balettskolan


Pa Parl'Americano. Koreografi: Paolo Palese, Strömbackaskolan

Och en lite mer redigerad variant av samma bild som den förra:


Nu är det dags för mig att sova. Får bjuda på fler bilder en annan dag! Och då ska det bli lite mer Skellefteå representerat ;)

Godnatt,
Pia



v.46

Hej,

Den här veckan har verkligen varit en pers. Jag har varit så otroligt trött hela tiden. Varje dag på jobbet har jag fått kämpa (och dricka kaffe på eftermiddagen) för att orka med och sen när jag kommit hem på kvällen har jag varit supergrinig och så trött att jag nästan gråtit. Då det väl varit sovdags (21-22) så har jag varit övertrött och haft svårt att somna.

Oj, vad jag sett fram emot denna dag, lördag. Jag skulle sova så länge jag ville. Såg framför mig att jag skulle stiga upp vid tolvtiden ungefär. Men nejdå, då vaknar jag kl åtta och stiger upp. Äter frukost och följer sedan skidåkningen, duschar och sen middag och filmen Avatar. Bara en massa slappande. Inser 16.40 att jag totalt glömt bort att åka ner till Nordanå för att se Love/Hate, ett danssolo av och med Tove Skeidsvoll från Umeå. Hur gick det till? Hur kunde jag glömma det då det var det enda jag hade inplanerat på hela dagen?

Kanske var det kroppens sätt att säga ifrån - att nu var det verkligen dags för vila!

Imorgon blir en intensiv, men rolig, dag. Då är det dags för Dans i Novembermörkret - den årliga föreställning som Skellefteå Dans och Balettförening anordnar. Kl 16.00 kan ni se fackeldans utanför Nordanå, framförd av estetiska programmet. Det är öppet för alla utan kostnad. För de som vill fortsätter sedan föreställningen kl 17 inne i salongen. Jag har med en dans i år. Ganska lagom. Jag har ju även uppgiften att ordna allt :D Allt, alltså. Inbjudningar, program, insamling av info, kontakt med ljud och ljus, samla ihop lärare, köpa facklor, marschaller och ved, beställa fika osv osv...

För er som vill komma och titta så kan man köpa biljett på receptionen på Nordanå fram till föreställningens början. OM det finns några biljetter kvar! I fredags fanns det 79 biljetter kvar på förmiddagen. Så risken för att det redan är slutsålt är ganska stor.



Nästa vecka fortsätter med mera dans.

På måndagen är det Norrdans som intar scenen på Nordanå. Det kommer att bli helt underbart! Jag älskar Norrdans och ser fram emot deras "På Norrbotten" med livemusik, som koreograferats av Mats Ek, och "Kvart" ett kärt återseende av Jo Strömgrens tolkning av Alice i underlandet. Jag tycker verkligen att alla som gillar dans eller musik ska gå dit och se den. Jag tror det kommer att bli en alldeles underbar kväll.

På tisdagen har jag danslektioner som vanligt. Dessutom kommer vi ha ett litet extrarep inför sjukhuset med en av grupperna.

På onsdagen dansar båda mina grupper och en av Bellas grupper på sjukhuset som en del av arrangemanget November Blues. Vi kommer att dansa kl 12.30 i foajén och kl 13.00 vid trapphuset vid hissarna på entréplan. Kom dit och titta om ni har möjlighet. Helt gratis nöje! :D

På fredagen ska jag gå och titta på "I stearinljusets sken" - Dansväxthusets julcafé som ljussatts av endast levande ljus. Ska bli spännande att titta på!

Lördagen hoppas jag lite på att få gå ut och dansa lite.... nån som är sugen på att haka på i så fall?

Slutligen så kommer mina elever att vara med och dansa på torget på Skyltsöndag kl 14.00. Kom och titta!


Det finns alltså gott om danstillställningar att gå och se och njuta av. Missa inte! Och hör av er till mig om ni ska gå så kan vi göra varandra sällskap ;) Kan även mycket troligt finnas någon fribiljett hos mig...


Ja, väldigt mycket nu. Nästan så att jag längtar tills jag ska operera knät bara för att det är en godkänd anledning att stanna hemma från jobbet ett tag. Tur att all dans är roligt! Då orkar man lite längre.

Här är en härlig bild på Sandra från fotostudion. Vi kallar den för "Älgen" :D


Tack och godnatt!
/Pia


God kycklinggryta à la herr Johansson

img_0561 (MMS)

God kycklinggryta à la herr Johansson


Halva livet :)

img_0550 (MMS)

Halva livet :)


Idag har jag varit på flamenco. Härligt! S...

img_0547 (MMS)

Idag har jag varit på flamenco. Härligt! Sen stressa hem, duscha, klä sig, plocka upp mormor o morfar och åka till båtvik och fira pappan på farsdag. Vi fick supergod mat och både jag o mormor åt så vi nästan sprack :). Nu är jag dödstrött efter en proppfylld helg. Måste det vara måndag o jobbdag imorgon? Har ju inte hunnit vila alls... Föreställning på söndag. Kom o kolla! Kram, Pia


Friday Night

Hej,

Min sambo jobbar fyrskift. Och jag måste säga att DEN HÄR veckan i skiftsvängen är den värsta. Eftermiddagsveckan. Den innebär att han åker på jobbet halvtvå, då jag redan varit på mitt jobb i flera timmar, och sen kommer han hem halvelva på kvällen, då man ska sova. Så då ses vi knappt alls på hela veckan. Och inte nog med det så fortsätter denna vecka med att han jobbar helg.

Hur kul är det med fredagskväll då man är hemma alldeles själv?
Ingen festlig fredagsmiddag, inget fredagsmys... men nu är det så att jag ändå ska jobba ett gäng timmar imorgon, så det kanske bara är helt rätt att det inte riktigt känns som fredag?

Ikväll har jag iaf hunnit med att spana in kulturnyheterna, vanliga nyheterna och doobidoo. Helt ok.

Imorgon är det flamencoworkshop. Längtar! Ska försöka vara med och hoppas på att knät klarar det.

På tal om knä så har jag nu fått operationstid. Den 6 december. Dan före min födelsedag. Men det känns helt ok. Det kommer ju aldrig att finnas nån dag som passar. Så varför inte? Just den veckan är det dessutom bara min födelsedag "som händer". Inte som nu i november då det är fullsmockat med föreställningar, dansrep och jobbgrejer.

I denna veva så kan jag också passa på att nämna att mitt årliga
glöggparty kommer att bli helgen före födelsedagen, antingen den 3 eller 4 december. Inte bestämt mig än för om jag tror att fredag eller lördag blir bättre. Så håll den helgen öppen! :D

Jaha, ja.. jag har inte så mkt mer roligt att tillägga ikväll!

Trevlig helg på er, allihop!

Glöm inte bort era pappor på söndag.


Här är min gulliga pappa (och mamma) som dessutom har namnsdag idag. Grattis KURT! :)

/Pia

Tips

Hej allihop,

Efter jobbet kommer tankar på jobb.
Är så där så att man har svårt att koppla bort nu. Lite mkt på gång samtidigt.
Loggade in med avsikt att blogga och sen då jag skulle börja skriva så kunde jag inte komma på vad jag skulle skriva om. För i veckan har det bara varit jobb, jobb, jobb... och det är ju inte så kul att läsa om?

I alla fall så tänkte jag tipsa er om några grejer som ni kan göra i helgen, som för mig är jobbrelaterade men som för er kan bli bara roligt.

1) Flamencoworkshops med
Sofia Lindgren lördag och söndag. Det finns en barngrupp (peppa alla i åldern 9-12 att gå, helt ok att vara 8 eller 13 också) som kommer att dansa 10.00-11.15 och en vuxengrupp (16+ med någon slags dansvana) som dansar 11.45-14.15. Pris: 190/375 kr. Betalas på plats första dagen. Anmäl er till mig!

2) Exiled Dance Crew kommer till stan på lördag för att köra en show + prova-på i Efyrans lokaler. Showerna är kl 13.00 och 15.00. Det är helt gratis. Passa på att se lite street/hiphop/break!

3) Söndag 14.11 Worksshop - Dans med Kajza Rauhala, Skellefteå | kl 12.00 för 5-7 åringar och kl 13.00 för 8-10 åringar | Fri entré | Plats bokas i receptionen, Nordanå, 0910-73 55 10 | Begränsat antal platser | Hallen, Nordanå


Den tredje är jag inte involverad i då det gäller att arrangera (bara lite) men den kan vara värd för er med lite yngre barn att veta om så de kan åka in till stan o ha lite dans då! :)



En bild på Marie, våran streetlärare, som jag tog i söndags då vi var i studion.

Mycket dans i helgen! Passa på! :)

Och visst har ni köpt era biljetter till Dans i Novembermörkretföreställningen den 21 november? Det brukar bli slutsålt så vänta inte alltför länge...


Godnatt!

That one little thing...

That one little thing...

Testade att göra en sån bild som mamma gillar... där bara en sak är färgad och resten svartvitt.
Här är Anja och päronet :)


Sister Love:

Anja och Astrid


Fotostudio

Hej,

Den här dagen har jag spenderat i fotostudion. Har varit hemifrån 10-22!
Här är några expempel på vad jag fotat:









Först Malva och sen Astrid och Anja.

Helt slut är jag! :)

/Pia

Svartvitt

Jag tar oftast foton i färg. Att redigera till svartvitt känns inte så enkelt. Och nu är tanken att jag kanske ska hitta några svartvita foton till en grej. Har testat att göra om några färgisar till svartvita. Vad tycker ni om dom? Är dom intressanta på nåt sätt eller ser de bara "platta" ut?













Att äta frukost i lugn och ro i sällskap a...

img_0529 (MMS)

Att äta frukost i lugn och ro i sällskap av Buddha, tända ljus och må-bra-tidningen Blossom - det är livskvalitet.


Break

Hej,

Idag har vi haft första dagen av en tvådagars breakworkshop med
Mikael.
Och jag var med! Haha, kan ni se det framför mig? Pia och break?

Men nån gång ska man ju testa nya saker också!
Jag var faktiskt riktigt nervös innan. Men sen var det bara kul! Och jättejobbigt. Shit, alltså! Jag behöver verkligen träna mer kondition. Pinsamt trött blev jag ju.

Men också rätt taggad faktiskt... :)

Här är ett klipp från tv4's lokalnyheter. Där kan ni inte bara se mig dansa utan även höra mig prata om det! OMG! Att bli intervjuad på tv är en pers...
Som tur är så har de ju bara tagit med en liten snutt om allt jag sa. Skönt!



En till dag imorgon. Då ska vi få öva på att snurra på ryggen! :D
Det blir coolt.

Sov gott allihop!
Kram, Pia