Testar att lägga in en video från youtube


Mysdag på stan

Hej!

Idag har varit en riktigt trevlig dag. (tack alla fikamammor!)

Först träffade jag Sandra o Frida och åt lunch med dom på Wayne's. Först lunch och sen go´fika.
Det var riktigt trevligt att få sitta ner en stund o prata med dom. Magarna växer så det knakar och jag kan knappt vänta tills jag får se vad som finns där inne! Det blir väl lagom till julafton, va?

Efter jag gjort några egna ärenden så fick jag även äran att fika med Sarah o Pernilla som var inne på stan o julshoppade. Jag fick hålla i lilla, söta Moa i nästan en timme. Dessutom fick jag mata henne! :D
Det var riktigt mysigt. Jag tror inte att jag har matat en bebis förut, iaf inte sen jag blev vuxen.

Sen på kvällen var det jobb o jobb. Jag kan glatt meddela att alla mina danser till föreställningen nu är klara! Alla mina elever har sett o gjort alla steg som de ska göra. Skönt! Nu är det bara att nöta sista veckan!

Så det är allt bra som har hänt. Det dåliga (finns väl alltid något som är mindre bra?) är att knät börjar bli sämre igen. Hade svårt att sova inatt pga ont. Och idag på stan osv så har det värkt + att det känns stelare igen. Kan det vara för att jag försöker jobba som vanligt? Fast mer stillasittande förstås.
Imorgon är det iaf dags att träffa ortopeden och det ska bli spännande att se vad de har att säga!

Puss o kram,
Pia

Förresten så har Sarah äntligen skapat en blogg! Håll uppsikt om den uppdateras snart...
http://mosar.blogg.se

image467

onsdag 28/11 - Time flies by

Hej hej!

Tiden går så fort nu att jag verkligen inte hinner med!
Det är inte bara det att varje vecka känns som två dar långa, det är också det att det tycks ha gått flera år utan att jag märkt det. Vet ni att det om en dryg månad är 2008?! Hur är det möjligt?
Känns som att jag står stilla medans tiden bara flyger förbi...

image465

I lördags dansade mina flamencoelever med Viksjöforsbaletten. Först var det rep på dagen o sen föreställning kl fyra. Det gick rätt bra. Mina elever var duktiga. Men det kändes faktiskt som att hela föreställningen var ganska orepeterad. Men ändå kul att se!
Senare på kvällen så slog jag mig ihop med Jessica. Vi gick på Statt, drack några drinkar, dansade några låtar o försökte roa oss så gått det går. Musiken var gräslig, men de få bra låtar som dök upp så lyckades jag ändå dansa rätt bra. Tror faktiskt inte att jag såg såå handikappad ut? haha.. har lärt mig några knep m knät nu!

image466

Annars just nu är det mkt dans. Det är vanliga lektioner, rep inför aurum, extrarep med en av dansgrupperna... you name it! Men alla uppvisningar närmar sig ju också med stormsteg så man får passa på att öva medans man har tid!

Imorgon blir det lunch m Sandra o Frida. Det ska bli väldigt trevligt. Var ju ett tag sen vi sågs nu och magarna börjar väl vara sprängfyllda vid det här laget!

Sen på fredag så ska jag alltså till ortopeden! Det ska verkligen bli spännande att höra vad de har att säga!

Lördag är det taekwondotävling i Umeå  o då ska jag o Jessica köra ner o titta på. Ska bli kul!
På kvällen är det första dansuppträdandet på aurum. Efter det får vi se vad som händer...

Puss på er allihop!

redan helg igen?! är det sant? :O

Halloj!

Är det verkligen redan helg igen? Jag kan inte fatta?
Ojoj, blir det utgång imorgon m Jessie Yes då? Japp, det verkar så.
Vi ska vara hetast! Hon ska vara drottningen på dansgolvet och jag ska vara detsamma i baren ;)
Antar ju att det inte blir mkt till dansande för min del. Knät o allt.
Men jag har tagit det massa lugnt och det har blivit bättre fort. Så nu kan jag nästan gå. Haltar ju en hel del, men jag kan nog kasta kryckorna imorgon tror jag.
30 november ska jag fara o undersöka knät. Egentligen skulle jag få komma på måndag, men då hade det kommit en operation emellan. :( Vad kan vara viktigare än jag? :O
Ikväll blir det iaf en lugn hemmakväll. Det kan jag behöva!
Vi var på gymmet i morse och sen lunch o shopping. Så nu behöver jag vila!

Vad mer?
Imorgon är det Viksöforsbaletten. Först har mina flamencoelever rep m Helena halvett. Sen kl fyra är det föreställning. Ska bli spännande att se!

Håll tummarna för mitt knä!
Vi kanske ses ute imorgon?
Kramar, Pia Pepp

roligt o tråkigt

Hej alla Babes där ute!

Nu är det dags att blogga igen. Har kännt mig något håglös de senaste dagarna...
Undrar om det kan bero på att jag har SKADAT mig igen?! På nåt sätt så får det humöret att sjunka o allt känns bara tråkigt. Är less på att hänga vid datorn redan innan jag börjat så min internetdos har inte varit hög på senaste. Ska ta o skriva ett maffigt inlägg nu så kanske jag kommer undan med att inte blogga på några dar... :)

Ja, det tråkiga är ju då alltså att jag har skadat mig igen. Tänkte att efter 6 v uppehåll från tkd, med rehab o gymträning o gradvis ökad undervisning o testning av knät så skulle jag nog faktiskt kunna fara o träna om jag tog det väldigt lugnt. Och det tyckte jag att jag gjorde också... men det tog ca 10 min innan knät small till o jag låg på golvet med smärta! Huvva! Verkligen inte roligt. Och riktigt dålig tajming också. Har ju tusen (liten överdrift) dansjobb på gång just nu och behöver verkligen pengarna! Men det är ju bara att inse direkt att det får ställas in. Känns riktigt tråkigt.


Lite roligare var danscaféet som mina elever var med på igår. Flamencon och nyb jazzen var med. Det gick riktigt bra o de var superfina. Hela programmet var bra. Bra danser, bra blandning, bra lokal... kändes riktigt lyckat. Riktigt roligt.


I lördags så var jag, Maya o Linn hemma hos Maya. Vi åt tacos, drack lite drinkar o hade allmänt trevligt. Det var ett tag sen vi träffades senast, så det blev lite updates och mys. Vi hade även roligt med kameran innan det var dags att åka. Vi både "fuldansade" och hoppade. Och resultatet är så här roligt:

SKÅL!


Rumporna dök upp på bild :)


Dans, dans, dans... :)


Hoppen dårå...


Här hoppar vi faktiskt inte,,, vi dansar m stora rörelser! :D
image455


Efter vi varit hos Maya ett tag så åkte vi ner på stan. Först gick vi på Calles o tittade lite på när Benny o Emil spelade. Och efter det vidare på statt. Det var ovanligt bra musik, så det blev rätt mycket dansande. Det får väl räcka för några veckor framöver då...

See ya!

image464

Sorry for not blogging...

Hej!
Nu är det evigheters evigheter sen jag skrev sist!
Är supertrött nu, men känner ändå att jag vill göra ett inlägg.
För tillfället är det rätt många järn i elden och jag känner att hjärnan snart överkokat.... eller... kokar över?

*  ARG!
Projektet arg drog igång idag. Jag o Veronica, bildpedagog, har varit i inre och yttre ursviken och haft två st workshops m barn på temat arg. Det var otrolig skillnad på de olika grupperna, men det var kul.
Imorgon blir det Skelleftehamn och nästa vecka väntar Burträsk, Bureå och Lövånger. Spännande!
Vi kan ju lite snabbt konstatera att det tar på krafterna att vara arg!

* DANSCAFÈ
Har just anmält två av mina grupper till att vara med på danscaféet som är nästa vecka, tisdag kl 19.00
Ojoj! Men vi har repat hårt idag m nybörjargruppen och flamencon är jag inte orolig för. Jag tror det kommer att gå bra för båda grupperna!

* DANSFÖRESTÄLLNING
Jag o Jessica planerar för fullt dansföreställning. Den kommer att inträffa måndag 10 december kl 18.30 i Anderstorpsaulan. OBS!! Ändrad lokal!! (tidigare var det sagt hallen)
Vi hade bl a ett möte med Tom idag som gick riktigt bra. Många stenar föll från bröstet efter vi varit där. Skönt! Speciellt efter gårdagens kalldusch...
Kom o titta den 10:e!! Biljetter kan ni köpa av mig el Jessica för 40 kr/st. Börjar säljas om två veckor!

Inför detta läggs förstås också en hel del tid ner för koreografi, rep, kostym, ljud, program mm mm mm....

* DANSFESTIVAL -
DANS I NOVEMBERMÖRKRET
Just nu har vi lyxen att få en massa dansföreställningar hit upp till Skellefteå.
I fredags var jag o såg Die Damen von Welt. En må-bra-föreställning m dans, berättande, improvisation, publikinvolverande o tänk om att alla är vackra o bra människor.
Lördag var det en barndansföreställning o en performance. Men jag såg ingen av dom.
Måndag var jag o såg Koreografen kommer... med Andersson Dance. Det var riktigt bra. Men det framgick inte riktigt innan att det inte var en färdig föreställning utan ett utdrag av en föreställning som kommer att ha sin urpremiär den 29 nov i Umeå. Det var riktigt fin dans och intressant korografiskt snack... och självklart blir man ju lockad att gå o se premiären!
Nu närmast är det Önskan att bli Indian, en nycirkusföreställning. Den visas både ikväll och imorgon. Ska försöka hinna m att se den imorgon.
Sen blir det NORRDANS på fredag. Det går ju inte att missa! Superbra. Gå o se!
Norrdans barnföreställning lördag... osv osv... se programmet!
http://www.skelleftea.se/default.asp?id=13426&refid=1172

* DANS I JÖRN
Jag o Emma ska upp o hålla i workshops i Jörn på lördag. Jag ska ha flamenco o hon afro.Ska bli kul.

* DANS PÅ AURUM
Ansvarar för att  ordna dans till några julbord på Aurum. Tror det är fem tillfällen som är inbokade. Kan dock bli fler.

Så här är det just nu. Helt galet!
Men roligt också så klart. Kan säga som så att det är svårt att hålla allt i huvudet!
Och mitt i det här så vill ju vänner o familj hinna se en också. haha, inte så lätt! :)

Annars har jag hängt mycket m syrran i helgen. Fredag, lördag, söndag, måndag för att vara exakt... ojoj!


Varför ska man vara arg?!

Sitter o letar musik som ska vara arg. Så att man kan dansa argt. När man är sex år.
Varför ska man dansa argt? Varför ska man vara arg överhuvudtaget? Är det inte bättre att alltid vara glad o försöka folusera på de positiva sidorna av livet?

image443    image444   image445

Själv har jag mest suttit hemma och vältrat mig i självömkan. Om nu det är bättre än att vara riktigt arg? Men arg, det FÅR man ju inte vara? Eller jo, men visa det då för guds skull inte!
Vad är jag då, innerst inne, arg för? För att jag skadade mitt skadade knä igen i lördags... just när det verkligen höll på att bli mycket bättre!
Det är ju så jäkla typiskt bara!
Men om man då ska leta upp de positiva sidorna så blir det bättre snabbare den här gången än förra. :)
Min undervisning idag har gått bra fast jag inte kunnat vara med så mycket själv. Tur jag har duktiga elever!
Imorgon ska jag fara på gymmet o ta ut lite av min ilska där. Och sen ska jag på ett möte om att vara ARG kl tre.
Men nu... dags att leta mer arg musik!

Hoppas att alla ni andra inte är så fasligt arga o att ni får ha en glad o trevlig vecka!
Kramar, Pia



PS
Idag lunchade jag med mamma och det var jättetrevligt. :)

PS2
Nu har resenerven börjat rycka ordentligt...

image446

Dop av Karl Malte fre 1 nov 2007

Hej hej!

Igår var vi på Karl Maltes dop. En riktigt trevlig tillställning. Här är några bilder:

image420






Sen efter dopet så följde jag med Sandra hem. Blev bjuden på middag o sen fick jag se Bolibompa m henne o Anja. Sen efter att Anja gått o lagt sig så kom det fler byskefolk o såg Idol där. Här är fler bilder från det:



image433



image442

Danslärarträning

Åh, så härligt!
I morse (kl 10) så träffades danslärararna i Skellefteå. Vi började med ett möte som drog ut på tiden lite... men vi har ju så mkt att prata om när vi inte ses så ofta!
Sen strax efter elva så drog den äntligen igång - Danslärarträningen!
Wohoo! Så jäla najs asså! :D
Först höll Veronica en balettstång + några övningar ute på golvet.
Sen höll jag i en diagonal + en kombination. Det gick riktigt bra.
Och det var otrooooligt skönt att få träna själv! I love it!

image419

Efter det så åt jag o Jessica lunch på Skeria. Jag åt bakad potatis o det var helt ok.
Vi lyckades även göra en del bra planering. Mest imponerande är att vi delade in alla våra elever i små faddergrupper. Där två av mina tar hand om två av hennes. Sweet!
Efter det blev det en sväng till danssalen, där det tyvärr blev lite mindre gjort. Men vi delade in flamencolåten så vi vet vad vi ska jobba på. Och vi bestämde ev låt till våran  "konstiga dans".

Sen blev det middag med Matte o Pontus hemma hos Poppe. Vi gjorde en hemmapizza och den blev helt otroligt god. Men hur kan det bli annat när man har tre olika ostar? (feta, mozarella o pizzaost... mums!)
Enda problemet med att maten var så god var att min mage var väldigt tung när jag skulle undervisa sen.
Det var bara halva gruppen där, men de har ju lov så det är väl inte så konstigt. De som var där jobbade iaf på riktigt bra.

Så allt som allt var det en riktigt bra dag idag. Är riktigt trött efter allt dansande dock. Inte van!

Imorgon blir det dop av Malte i Byske.
Vi ses!
kramar, Pia