Pia Pepp vaknar till liv

Hej!

För er som läst min systers blogg idag så kan ni förstå vart det här kommer att leda...

Jag är grymt peppad på detta veckoslut. Imorgonkväll hämtar jag syrran på flyget. Sen åker vi till Båtvik och sover en natt i Lillstugan. Mysigt!




Sen har jag tagit det otroligt härliga beslutet att kompa ut de fyra timmar jag skulle jobba på torsdag. Då kan jag o Mayo softa, sola, (bada?), åka in till stan i lugn o ro och köpa vin, brännbollsprylar, grillmat och kanske nån liten klädtrasa. Härligt!

För på torsdag - då är det dags för den efterlängtade LANTERNANPREMIÄREN! Äntligen!

Jag har kommmit fram till att Lanternanpremiären på sommaren är ungefär som Juldagen på vintern. Ett måste med andra ord. Ett otroligt roligt måste som man ser fram emot och längtar till flera veckor innan det är dags. För mig är nog faktiskt Lanternanpremiären viktigare än juldagen. För jag älskar Lanternan och tycker det är så roligt att vara där på somrarna. Om än det förändrats något om man jämför med hur det var för tio (!!!) år sen då jag och Erika röjde som värst på bautadiscona på "badis" (då sena partynätter, efterfester och torsdagar där man hoppade över nattsömnen och gick direkt till jobbet var mer standard än undantag :D).

Så många härliga minnen man har från Lanternan... <3


I alla fall - nu kom jag visst bort mig lite från ämnet - så...
PÅ TORSDAG så har vi, i traditionell anda, styrt upp lite vinbrännboll som är tänkt ska starta kl fyra (eller strax därefter) och sedan följs upp av grillning hemma hos Pernilla. Lite partyparty och sen ner till Lanternan, där vi så klart har förköp (och tyvärr inte gratis inträde som tidigare år... lite ont i hjärtat där).

2008:


2007:


Gratis inträde förr i tiden:



Efter Lanternan stängt så ska vi sova i BAMSE. Hur mysigt är inte det? :)


Sen blir det fredag och midsommarafton. Då ska jag dansa på Torgfesten i Byske. Härligt!
Afrogruppen dansar två danser, flamencogruppen en dans och så gör jag och Malin (Morin) en duett. Kommer att bli så fint. Kom gärna och kolla!



På kvällen vet jag inte exakt vad som händer. Tror att vi kommer att vara på platsen i Båtvik. På nåt sätt hamnar alltid midsommarfirandet i skymundan av Lanternanpremiären... :)

Lördag, söndag vet jag inte vad som händer. Softa, sola, hänga m syrran? Träffa Erika m familj? Vi får se! Njuta av ledigheten iaf.

Nu så...
Kanske ploppa in lite bilder här o var i inlägget (som ni nu förmodligen redan hunnit se :D) och sen kanske kanske göra ett litet städryck innan det verkligen är dags att sova.

Kram och godnatt!
Visst ses vi på Lanternan på torsdag? ;)

Pia

Dansbilder

Hej!

Idag har jag spenderat nästan hela dagen i fotostudion och tagit kort på danslärarna. Bilder som så småningom är tänkta att läggas upp på föreningens nya fräscha hemsida.

Några av bilderna på Emma, Kajza, Clara och Jessica kan ni se på
fotobloggen.

Lämna gärna en kommentar där!
Plus håll ögonen öppna för fler bilder inom kort ;)

Jessica tog några bilder på mig också...



Godnatt!
Pia

Härlig kväll

Har haft en trevlig kväll med Erika:



Åkte till Byske efter jobbet och hängde med Erret.
Först satt hon i SAS-kö i några timmar för att boka om Bahadirs resa hit upp. Efter det for vi ut och cyklade i Byske. Vilken nostalgi! Kändes som man gick i sexan igen ungefär...
Cyklade omkring nere på campingen, vid älven, Tjärholmen. Och solen hade tittat fram så det var riktigt härligt.

Och så klart helt underbart att spendera tid med min fina vän.

Tack för ikväll!

/Pia

Mer Stockholm

Hej!

Nu är jag hemma från Stockholm efter en riktigt rolig helg tillsammans med min syster.

En lite snabb genomgång om vad vi har gjort:


Torsdag
Kvällsfika o lite prat innan sängdags

Fredag
Maya jobbade, jag åkte in till Fotografiska och tittade på olika fotoutställningar.

Bl a Lennart Nilssons "a child is born" som var helt fantastiska bilder inifrån människokroppen (och fortplantningsprocessen). Jag undrar hur han gått till väga för att ta alla dessa vackra, fantastiska bilder inne i kroppen? Det ser ut som att man befinner sig djupt djupt nere i havet eller ute i rymden... otroliga färger och alienbabies. Fantastiskt!

Såg även Annie Leibovitz stora utställning. Blandade bilder från porträtt av kändisar och hennes privatliv. De mer gripande bilderna var privatliv som dök upp med jämna mellanrum. Började nästan gråta fler ggr. Vackert!

Såg även tre andra utställningar, men dom gillade jag inte så mkt. En var av barn utklädda till vuxna, ledsna och hemska bilder. En var av småstadsmelankoli. Och den tredje var en man som fotat lik. Lite fascinerande, men också lite illamåendekänsla över det.



Gick därifrån kl tre. In till medborgarplatsen och strosade götagatan mot slussen. Shoppade en tröjklänning på Carlings. Mötte upp Maya. Köpte ett par crazy shoes :D Ett par skyhöga träskor. Kunde inte låta bli.


Sen åt vi sushi till middag. Mums, så gott! Varför öppnar det inget riktigt sushihak här i Skellefteå?


Efter sushin köpte vi bröllopspresent, åkte hem till Maya, gjorde pedikyr o manikyr och bara var.


Lördag
Vi gjorde oss fina, åt lunch, lockade hår osv..

Åkte till Engelbrektskyrkan där det var vigsel mellan Jenny och Daniel. Det var jättevackert och Jenny var som en prinsessa. Både jag och Maya grät nästan flera ggr. Det tårades i ögonen. Så fint!

Tyvärr var vädret inte alls roligt eftersom det stormade och regnade. Att locka håret var definitigt i onödan... Efter kramarna utanför kyrkan hade vi båda två risbuskar på huvudet som inte gick göra mycket åt.

Middag på Hoummus, den libanesiska restaurangen där vi firade pappas 60-årsdag. Supergott även denna gång! Men man kan konstatera att det är ovärt att ta smårätter med kött. Den vegetariska är bättre!d

Efter att ha ätit i nästan tre timmar åkte vi ut till Jakobsbergs gård i Bredäng, där festen var. Brudparet hade valt att äta middag med familjen och sedan bjuda oss andra på efterfest kl 21. Vi fick iaf se då de dansade brudvals och skar tårtan. Sen blev det fika och disco. Kul!

Det var riktigt billiga priser i baren. Drink/cider/öl kostade 20 kr st. Bubbel eller vin kostade 15 kr. Så vi hann med några vändor där. Provade gin&tonic, rom&cola och bubblet. Och även lite vitt vin senare som Mayan inhandlade frikostigt ;)

Gjorde vårt bästa för att hålla igång dansen på discogolvet. Lite skum DJ men ändå helt ok. Kul!

När brudparet åkt iväg och festen avslutades så var vi några som tyckte att det inte var dags att gå hem riktigt än och som troppade in på Spy bar där vid kl två på natten nån gång... Hade riktigt kul, om än jag inte fattar hypen kring detta ställe? Det var ju bara otroligt trångt överallt? Och en massa smårum överallt. Jaja, vi fick iaf dansa lite till. Och som sagt, vi hade väldigt kul.

Jag och Mayan kom hem till henne vid halvsex på morgonen.
Jag stöp direkt i säng, medans Maya passade på att riva ner gardinstången i sina försök att vara snäll mot mig och dra för gardinerna. Jag tror braket störde mig mer än ljuset ;) Men sött var det.

Söndag
På söndagen tog vi inte många steg utanför Mayas mysiga soffa. Softish!

Och faktiskt ganska skönt att kunna ta det så pass lugnt då man är i Stockholm. Att inte känna pressen att hela tiden GÖRA något. Najs att liksom bara hänga med syrran.

Nu ska jag kämpa på med att lägga in lite bilder här o var i inlägget ovan. Och sen soooova! Skönt!

Godnatt,
Pia

Ps. på grund av att internet halvstrejkar och kopplar ner varannan minut ungefär så orkar jag inte börja ladda upp bilder från bröllopsdagen nu. Får ta det en annan kväll! Men se det positivt - bara något att se fram emot! :)

Framme i Stockholm

Hej!

Det har varit några stressiga dagar, men nu är jag äntligen framme i Stockholm och kan ta det "lugnt" ett tag.

Skriver en liten resumé av veckan som gått:

Måndag:
Jobb på dagen, tvättid på kvällen. Tog fram resväskan och la ner ett fåtal grejer.

Tisdag:
Våravslutning med Balettföreningen. En riktigt trevlig middag på Nordanå tillsammans med danslärare, styrelse, sömmerska, pianist och Tom.


Trevlig lördag

Hej!

Gårdagen var verkligen en härlig dag fylld med spännande och roliga saker.

Först sjösättningen i Furuögrund. Det var trevligt, men otroligt kallt! Blåste isvindar. Brrrr.
Lunch med båtfolket i form av buffé där alla bidragit med något. Mycket gott. Trevligt med en lunch m mampap också.

På kvällen så gick jag, Emma och Jessica ut och åt på Vegas. Maten var helt ok, men jag vet inte om den var värd pengarna? Dyr mat. Och jag som tog lax kan nog tycka att dagens middag på pappafiskad röding var godare än laxen jag åt igår. Men det var iaf väldigt trevligt att gå ut och äta på fin restaurang. d

Efter midddagen gick vi till bion och såg Sex and the city 2. Den var jättebra! Tydligen är det många som varit besvikna efter de sett den, men jag förstår då inte på vad? Samma härliga tjejer, New York, häftiga kläder, Abu Dhabi och sanddyner, orient, lyx, tjejsnack... Jag gillade den! :) Och jag ska absolut se den igen. Inte på bio, men hemma.



Efter filmen så gick jag och Emma och drack en Cosmopolitan på Calles. Trevligt!



Efter det försökte vi få tag i en taxi, men det tog lite väl lång tid. Men då provade vi något nytt! Vi åkte buss mot Skelleftehamn (sista bussen) för 20 kr! :D Undrar om vi inte betalade lite för lite... men vaddå? 20 kr är ju grymt. Bussen gick väl vid 01.15 och var ju helt perfekt!

En riktigt trevlig dag och kväll.

Pia

Sjösättning




Bilder från balkongen

Ja, jag provade ju skriva ett inlägg från iPhonen men blev ju inte toppenbra. Blev ju t ex inga radbrytningar och så gick det inte ladda upp bilder.

Så här kommer bilder från ikväll då vi åt ute på balkongen:

Min slags humor:


Matte med grillpincetten i högsta hugg:


Nåt som inte hör till vanligheterna längre:


Måltiden:




Lilla blomhörnan:


Fredagsmys! :)

Godnatt
Pian

Blogginlägg från iPhone

Hej. Här är första, förmodligen långt ifrån sista, inlägget från min iPhone. Enklare än m gamla mobilen, svårare än från datorn. Eller svårare kanske är fel ord. Jobbigare kanske är lämpligare. Också lite osäker på om det funkar att lägga in en bild. Får se... Ikväll har jag o Matte ätit middag ute på balkongen. Riktigt mysigt. Matte tyckte att det blev lite småkyligt, men han vägrade å andra sidan att ha sockar på sig eftersom det är helg... :) Vi åt grillat och drack ett glas sangría till. Kändes jättesomrigt o härligt. Måste fara o köpa några nya stolar. Nu bar vi ut köksstolarna o så kan man ju inte hålla på hela sommaren. Funderar på antingen några hopfällbara stolar eller att bygga en bänk som kan stå längs m väggen. Kände när vi satt där ute att det kanske skulle bli för trångt m både och. Vi får se. Får fundera lite till :). Mysigt kommer det att bli iaf. Känns så fräscht där ute nu. Nymålat, nya fönster, klinker, lilla taket, nya räckena... Kommer bli toppen då vi fått t inredningen o då ska det bli många kvällar på balkongen :) Får visa lite bilder sen. Imorgon blir det sjösättning o lunch i Furuögrund på dagen. Sen på kvällen ska jag, Emma o Jessica äta middag på Vegas och sen se Sex and the city 2 på bio. Vilken toppendag. Nu blir det nog att fortsätta utforska iPhonen lite till. Ursäkta tjatet men det är faktiskt ganska roligt... Godnatt o trevlig helg! Pia

Wooopsi!

Idag råkade jag köpa en iPhone.

Ganska nöjd över det är jag också. Ungefär som ett barn på julafton.


Har precis laddat den, satt i simkortet och kopplat upp mot iTunes och registrerat.
Har även hunnit pilla lite på den... men inser att det kommer att ta ett tag att vänja sig vid nya menyerna. Inget är ju som jag tycker att det ska vara. Vilket redan har skapat en viss irritation mellan min nya favoritleksak och mig. Men jag antar att man bara behöver lite tålamod? Och så nya simkortet till nya abonnemanget så att jag får tillgång till alla internetbaserade apps.

Och sen prova, prova, prova tills jag känner att jag har kontroll på prylarna.


Tror det här kommer att bli riktigt bra!
Prylar, prylar, prylar... ;)

/Pia Prylgalen

Onsdagen

Hej,

Idag har jag fått mina fotoförstoringar på 10 st dansbilder.
Dom blev jättefina allihop!
Nu ska de bara ramas in o sedan väljas ut fyra st som ska passa ihop... och sen... ja, sen får ni väl börja leta så småningom vars de kan dyka upp! :D


Jag har jobbat.
Jag har skurat balkongen + torkat räckena.

Jag skulle träffa Julia och se Kicki sjunga på Olles. Men jag orkade inte. Är helt slut! Och har dessutom ondare i knät... no no no! Får inte hända! Så jag har legat så still som det bara går i soffan hela kvällen. Här ska inget överansträngas!

Usch.. gillar inte den rädslan som hänger över mig hela tiden!
Nästa vecka ska jag iaf tillbaka till Winroth och undersöka knät igen. Då räknar han med att inflammationen ska ha gått över. Får se vad som händer då!


Annars händer inte så mycket. Jobb, städ, bak, mat och balkongpepp.

Sen peppar jag så klart inför nästa vecka då jag åker till Stockholm! Wiiiiie!
Hoppas på att åka utan kryckor, men kan hända att en får följa med som stöd..


Har inte så mycket mer än så att säga.
Ville mest bara berätta att förstoringarna blev bra, trots min nervositet.

En bild från förra sommarn:



Och så har ni väl inte missat
KOBILDERNA??

Godnatt!
Pia


Balkongpeppen

Så här ser våran balkong ut nu:

Så här ska det snart se ut:

Ljusgröna trasslet till vänster är sockerärtor som mamma planterat åt mig som ska åka ner i krukan snart. Sen ska de få klättra längs väggen på nåt fint. Det grå nere i vänstra hörnet är grillen (verkar vara svårt att se :P). Balkonglådan i mitten är färska örter och det är det även i den runda krukan. Sen är det pellisar i balkonglådan till höger. Och så är det jag då som ligger o steker på golvet! :D

Har några andra idéer också. Men det jag mest av allt vill berätta är att jag är peppad på att fixa till balkongen! Den är numera också nymålad och väggarna är ljusgrå. Och i höstas fick vi grått klinkers och nya balkongräcken. Så det kan nog bli riktigt fint där ute! Tidigare var det gult o brunt... och ja, ni vet väl vad det påminner om? Fråga nån treåring... ;)

Måste bara kolla så att det är ok att börja bära ut saker igen! Det är fortfarande lite plast kvar där ute... Men den kanske bara är där för att målarna är lata?

Pepp pepp!
Pia Balkong

Danslärarmiddag

Hej.

Idag har vi på ett mycket spontant vis haft danslärarmiddag i Kåge hemma hos Veronica. Det blev verkligen en supertrevlig kväll och vi kom fram till att det måste göras oftare!

Det var lite knytis och alla hade goda saker med sig. Parmaskinka, melon, potatissallad, VB-paj m creme fraiche och rom, goda sallader, bröd, ost osv osv...

Själv hade jag med mig en efterrätt som jag blev ganska nöjd med faktiskt: 


Leilas kladdkaksmuffins


Underbart sega muffins med smak av choklad. Servera med en klick grädde och färska bär så är muffinsen fulländade!

- 12 muffins.


Ingredienser

2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Vispgrädde och färska bär till servering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.

8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.



Både lätt o gott med en riktigt god chokladsmak!

Mina bakverk:

Kladdkakemuffins m grädde, persikoskivor och myntakvist som garnering.

Lite trivselbilder:


Jag har även lagt ut bilder under fotofliken. Bilder som ikväll har skickats till framkallning 30x40 cm. Spännande!!

Se dom
HÄR.


Godnatt,
Pia