S T o C K H o L M

Ja, då är jag hemma igen...
Kom hem igårnatt. Har jobbat idag. Men inte har det varit lätt!
Jag har nämligen fått Mayans förkylning. Och oj! Jag var inte rustad för den!
Har fått jättetungt att andas och har hosta. Så nu ikväll har jag suttit här med lite panik pga andningsnöd. Inte roligt!

Men jag ska ta en dusch (mot ev katthår), byta kläder till nåt som inte varit hemma hos Maya, ta min kvällsmedicin mot astma, öppna fönstret och släppa in friskluft och sen somna ifrån paniken.

Det har iaf varit en väldigt härlig helg i Stockholm. Vi har inte gjort så mycket avancerade grejer. Mest det vi känns för och tagit det ganska lugnt. Njutit!

Torsdag - pizza och filmmys med Lina o Julia
Fredag - softa hemma, mayans jobb, dans, middag på Jensens.
Lördag - shopping och middag hemma hos Ninnie
Söndag - Grönan

Och nog skulle jag kanske ändå tänka mig att bo där ett tag? Det måste ju vara större utbud där än i Skellefteå. När det gäller att göra saker, och dansa... och även på vänner tror jag minsann. Här har ju rätt få.

Men vi får se. Helst av allt skulle jag ju åka ett längre tag till New York. Alltså längre än två månader. :) Men det är ju rätt mkt pengar vi pratar om då...

Ja, nu flummar jag iväg...

Här är några få bilder från grönan:





Dags att gå och försöka sova!

Godnatt!
Pia

Stockholmslivet

Hej!

Fredag:
Mojsade på hemma hos Maya, hälsade på henne på jobbet, tvärgick i några affärer på götgatan och DANSADE simonson för Ninnie. Riktigt härligt och bra att dansa lite. Härligt för att jag behöver träna och tycker det är så roligt att dansa. Bra för att då fick jag komma in i simonsonupplägget lite inför min egen kursstart med eleverna på tisdag.

Efter dansen så fräschade jag till mig lite och sen träffades jag och Maya igen och gick ut och åt middag. Det blev Jensens. Som vanligt. Men det är ju väldigt gott också! I fredags hade vi däremot en väääldigt dålig servitris. Det gick smidigt fram tills att vi fått maten. Men att få betala var väldigt svårt. Tog nog minst en halvtimme. Och då skyller hon på att de bara har en kortbetalningsautomat och att den var borta och att hon letat den... men grejen var ju att dom första 20 min så visste hon ju inte ens att vi ville betala med kort?! Dåligt!



Efter det hoppades vi på att det skulle gå nån biofilm, men klockan hade hunnit bli för mkt. Sista filmerna startade när vi satt och försökte betala...

Så vi åkte hem i st och tänkte se en film hemma. Men det blev inte av för vi var trötta och gick och la oss i stället. Men en riktigt trevlig kväll hade vi ändå.


Lördag:
Shopping!
Vi shoppade och shoppade och shoppade. Båda två handlade en hel del. Inte så mycket att vi inte kunde bära det. Men rätt så mkt ändå. Och bara fina grejer! :D

Mina shoppingfynd:


Efter shoppingen tog vi oss hem till Lidingö, duschade och provade dom nya kläderna... valde fina kläder och åkte hem till Ninnie där hon bjöd oss på middag. Supergod mat! Jättefin lägenhet. Trevligt sällskap. Riktigt trevlig kväll. Vi hade funderat på utgång, men kom fram till att vi nog var lite för trötta för det. Och sen vid tolv blev det dags att röra sig hemåt, för då höll Maya på att somna vid bordet. Men det var en riktigt trevlig kväll.

Nu ligger Maysan och sover. Men jag ska snart slita upp henne så vi kan åka ut till Djurgår'n och kika lite.


Hoppas alla har det bra!
kramar, Pia

Stockholm

Sitter hemma hos Maya på Lidingö och dricker en kopp te medans Bosse myser på balkongen. Det är mulet väder idag, trots att det stod på en tidning igår att det skulle vara sol och 25 grader varmt. Men det är skönt. Jag är ledig. Och jag kan ta det lugnt.



I morse följde jag Julia till bussen - hon skulle tillbaka till Örebro. Vilken början på morgonen! Vi råkade vakna kl åtta, då vi egentligen tänkt ta Lidingöbanan. Som tur är går nästa bara tio minuter senare och vi hade tagit till med gott om tid (ifall det skulle vara nåt strul på vägen). Så det gick bra och vi hann dit med god marginal.


Början av resan
:

Jag kom till Örebro onsdagkväll med buss. Mötte upp Julia och gick upp till hennes lägenhet. Vi satt och pratade och pratade och pratade... och drack lite rödvin. Och sen kom vi på att vi nog skulle gå ut och dricka ett glas vin. Men innan vi var ute så var klockan nästan ett och då höll alla barer och uteserveringar på att stänga. Då gick vi på Björnstugan - och ojojoj! Nåt värre har jag inte varit med om på år och dar! Vi hade kul, men vilka folk det var där! Det kändes som att vara på mellanstadiedisco för vuxna. Det var den slags musiken och det var helt galet. Dom var nog inte helt vuxna alltså. Det juckades hejvilt mot varandra och upp mot väggarna och en tjej föll på mig -  utan att ens be om ursäkt! Tur vi hade varandra alltså!

På torsdag"morgon" kl elva steg vi upp, duschade och mötte upp Sofie. Åkte och tittade på hennes nya lägenhet som var jättefin! Ljus, fräsch, högt i tak och snyggt bara. Och sen åt vi lunch bredvid där Sofie bodde. Gott och trevligt. Och somrigt.


Sen tog jag och Julia bussen in till Stockholm. Busschauffören var helt värdekass. Han började färden med ett motorstopp och sen fortsatte han med att då och då pallnita mitt på vägen... det kändes inte tryggt! Men vi kom iaf fram hela och välbehållna och mötte upp Maya och Lina.






Vi åkte ut till Brevik på Lidingö och åt pizza på Mysingen. Vedugnseldad pizza. Supergod. Riktigt trevligt.



Sen shoppade vi godis, åkte hem till Maya, såg hennes Kroatien-bilder, myste i soffan och såg Smala Sussie. Skönt att ta det rätt lugnt. Mysigt. Trevligt.

Och ja, sen sov vi... Julia på soffan, Lina på sin madrass på golvet och jag o Mayo i hennes säng. Gick hur bra som helst! Och sen vet ni ju resten...

Lite bilder på det här och sen är inlägget klart! :D
/Pia

På resande fot

Ja, då var jag på resande fot igen. SÅ HÄRLIGT! Efter att ha jobbat några timmar så tog jag (och Bosse) flyget t Stockholm. Och sen arlanda express in till centralen där vi mötte upp Maya. Bosse skötte sig exemplariskt hela vägen o följde sen Maya hem. Jag sitter nu på bussen, bredvid en lätt snarkande dam, på väg mot Örebro. Det beräknas ta ca 2,5 timme. Jag tror det blir bra. Väl där ska jag träffa finaste Julia o dricka ett glas rött, eller två eller tre... Mysa o prata o njuta av varandras sällskap. Imorgon står lunch m Sofie på schemat innan det är dags att återvända m buss till Stockholm och spendera hela helgen där m älsklingssyster Maya. Hoppas hon kryar på sig så hon är piggare än idag! Nu ska jag återgå till dansplanering och musikletande. Tänk så bra det är med iPod! Det måste ju alla danslärare älska! Trevlig helg allihop! Puss o kram, Pia

En lugn helg

Ja, i helgen har det verkligen varit lugnt hemma hos oss. Vi har ägnat oss åt att laga och äta mat.
I fredags fick jag, tack och lov, en tidigt lön så vi skyndade oss upp till Ica Maxi och handlade på oss mat för dryga tusenlappen (ganska mkt mat också) samt rödvin.

Åt supergod fredagsmiddag. Gratinerad fläskfile med grekisk sallad (se bild i föregående inlägg) samt rödvin. Mumsigt! Spanade in friidrotten och sen var det nästan dags att sova.

Lördag var jag ner på stan en sväng, med Jessica. Kollade in nya affärerna på CK, fikade på Waynes. Lyckades med bedriften att inte handla nåt på stan! Bra det! Vi satt också på första parkett när det blev dags för ett polisingripande på torget. Spännande!

Lördagsmiddag blev rester från fredagsmiddagen, men denna gång med färskpotatis från Fällfors och coca-cola. Gott även igår. Sen fick jag rastlöshetspanik lagom till att vi skulle gå och lägga oss och var jättetjurig.. :/

Söndag. Idag har vi ätit hemmalagade hamburgare till lunch och spenatsoppa till middag. Gott det med. Men imorgon är det måndag och på veckorna blir det nyttigt! Mestadels vegetariskt inplanerat.


Mån-ons ska jag tokjobba! Har massor som ska hinnas med så här vid terminsstart. Och sen på onsdagafton så åker jag ner till Stockholm och vidare till Örebro för att hälsa på Julia. Torsdag tillbaka till Stockholm för att vara där hela helgen. Det ser jag verkligen fram emot!

Hoppas alla ni läsare har haft en trevlig helg!

Kramar
Pia

Vart tog sommar-, sol- och badvädret vägen?

I made a beautiful sallad :D


Man kan ju alltid bjuda på en bild eller två...




Bloggtorka

Hej!

Jag känner ingen inspiration att blogga.
Nästan så att jag skulle kunna skriva bara...

Jag känner ingen inspiration

Men jag hoppas det vänder snart!

Idag har Matte lagat pasta med kyckling, paprika, lök, sweet chili.. Det var gott. Speciellt som vi åt på våra nya snygga djuptallrikar från Indiska.

[här tänkte jag lägga in en bild, men min dator visar sig även den vara oinspirerad och vägrar känna till att minneskortet är instoppat... ]

Tillbaka till Tetris...

Godnatt!

Mojito!


Baby Shower!

Oh-la-la!
Vilken trevlig kväll vi har haft!

Vi hade smygplanerat en liten baby shower för Erika.
Trerätters, presenter, prat.

Jag lagade en avokado- och myntasoppa till förrätt. Och den blev faktiskt riktigt god! Kändes som att det hade kunnat gå lite hursomhelst med den..

Sen hade Frida gjort en taco-paj. Eller rättare sagt två st. Också gott!

Och till efterrätt så fick vi en choklad-choklad-choklad-tårta som Sandra gjort. Himla god alltså. Med hallon- och åkerbärgrädde till. Och kaffe så klart.

Och mitt i allt det där så fick Erika en massa presenter. Bäbiskläder, leksaker, bärsjal, foton, babygym...
Hon blev lite rörd när vi bar in alla paketen. :)



Tjejmiddag

Hej!

Imorgon så ser vi fram emot tjejmiddag!
Erika är hemma en kort tid (åh, jag hinner verkligen träffa henne alldeles för lite!) och vi tjejer ska passa på att ses och äta middag ihop och bara sitta och snacka hela kvällen.

Min vackra vän ser numera ut så här:


Jag tog även en massa fina badbilder på henne, men dom måste godkännas innan dom visas på bloggen...
Så jag kan inte lova att ni får se dom! Men fin är hon med sin mage. Eller hur?

Ser fram emot imorgon! Förhoppningsvis ska jobbet bara svoscha förbi innan det är dags att göra sig lite fin och åka till Byske...


Godnatt!
Pia

bloggvärlden

Hej!

jagvetjagvetjagvetjavet.....

Jag BORDE göra om min blogg. Åtminstone headern som påstår att jag fortfarande befinner mig i NY och bloggar därifrån. Men för en gångs skull så gillar jag ju faktiskt min design? Typiskt!
Måste faktiskt fortsätta att fundera på det här.

I vänta på inspiration till min egen blogg så har jag gjort om
Idas ikväll.
Vad tycks?

Vad mer har jag att berätta?
Jag har jobbat idag. Nio timmar.
Och efter det har jag haft tråkigt.
Jättetråkigt faktiskt.

Vad gör man egentligen i Skellefteå en kväll som denna?
Helt själv.
För sent för shopping.
För förkyld för träning.
Inga vänner inom nära räckhåll.

Jag blev bara så uttråkad att jag nästan fick panik!
Men det hjälper ju ingen.

Jag ska jobba på det här med Pia och Skellefteå. Men just nu är det inte ok!

Tur att dansundervisningen börjar om snart!
Då har jag iaf det att sysselsätta mig med! And I love it!

Dags att hämta Matte hos Gunnar i Ursviken.


Ha de!


Snart ses vi, vännen! Stay strong! Love you!


Lintottarna i Fällfors - här är bilderna


Ojojoj (långt också)

Jag VET att det är länge sen jag bloggade sist. Och då blir det så jobbigt att blogga... suck. Dessutom verkar bloggen ha bestämt sig för att bråka... hängde sig första gången jag skulle logga in, andra gången sa den "forbidden access" och nu är det väl.. tredje gången gillt? Hoppas det ska funka!

Vad har jag gjort sen Ninnie och jag var ut och uttrade med bröderna Burman då?
Ja, en hel del känns det som... har ju ändå gått en dryg vecka sen dess.

Lördag förra veckan så åkte vi upp till Fällfors. For upp till Nipan och provade kasta lite... men inga fiskar som nappade i älven då! Trist, för Ninnie var som pepp på att få göra upp en efter snabbkursen med pappa på fredagen.



Sen åkte vi till Marranäsvältan och tittade ner samt klättrade på rötter över avgrundet :D

Kollade på provfiskningen vid laxtrappan. Åt på Pipens bodega - Fällfors nya pizzeria. Och dom hade faktiskt godaste pizzan jag smakat på länge!


Sen åkte vi in mot stan, med ett litet stopp längs vägen så att Ninnie skulle kunna stanna och jämföra tall- och granbarr.
Kom hem, såg Wolverine tillsammans med Jessica.


Och söndag så for vi till Bergsbyn och köpte superstora mjukglassar. En hit före bikinibad på Falkan - speciellt om man som Ninnie är laktosintolerant och får gravidmage på köpet. Hehe. Men härligt med lite sol och bad var det. Och före det var dags för bad hade Ninnies mage återgått till normal :)

Ninnie smått chockad över storleken på mjukglassarna i Bersan...

Och sen var den helgen slut. Bara så där. Shit, vad fort tiden gick! Fyra dar. Räserfart. :D


Åh, typiskt!
Bilduppladdningen verkar ha lagt av... är det många som bloggar kl två en lördagsnatt?
Får prova igen sen då.


Efter Ninnie åkt hem så blev det allvar och jobb igen. Inte så mkt att berätta om. Jättefint väder ute. Sitta inne på kontoret. Riktigt roligt är att Rut är tillbaka efter sin semester. Skönt så man slipper vara helt själv inne på Musikskolan.

I torsdags så blev det helt oplanerat en lanternanutgång. Jag hade inte tänkt fara dit nåt mer i sommar. Men sen fick jag en inbjudan från Ida att joina dom på fest på utebadet. Och det går ju bara inte neka till! Det finns ju inget roligare än att bad-festa. Och särskilt utebadet. Perfect!

Bastu, stora poolen. rutschkanorna... alla tre varianter. Och den där känslan av att jobba på campingen. Ibland saknar jag det faktiskt. Blir inte riktigt sommar utan det. Så nu fick jag låtsas lite att jag fortfarande jobbar. Och det blir ju mkt roligare att vara på Lanternan efter lite campingfest.

Riktigt roligt inne på Lanternan också. Bra musik, massa dans, en god drink (tack Benny), några överförfriskade vänner ;) och allmänt skoj.

För att fortsätta campingandan så fick jag sova i en strandvilla. Najs!

Och nästa dag fick jag gå runt på campingen och kolla läget bland all bakis-personal. Hehe. Vi tyckte mest synd om Lotta. Och Ida fick en rivstart på dagen efter en smärre försovning. Men annars var det nog rätt lugnt.



Var uppe och slog lite bollar sista dagen rangen var öppen. Vi peggade upp och slog med drivern. Gick rätt bra och var riktigt roligt. Synd att det var sista dan! Slog långt! Typ upp mot 150 flera ggr. Ganska najs! :D

Sen hann jag förbi lägergatan och hälsade på familjen Wikström och Bahadir. Erika med sin fina mage :)
Fick äta lite grill. Gott var det. Hann prata lite engelska om turkiet och usa osv. Och sen var det dags att plocka upp Matte efter jobbet och åka hem mot stan.

Idag har vi varit till Fällfors. Fyra-årskalas för Frida som senare övergick i grillning och lite annat sorts kalas för dom vuxna. Linda med familj var uppe och Ersmarkarna var där. Och så Jimmy o Kajsa. Och tusen barn. Hehe. Och alla var blonda så klart. Fick känna mig som en riktig utböling. Haha. Fick som en chock när jag kom in i köket och hela bordet var fyllt av lintottar. :D

Trevlig dag och kväll. Busade med barnen. Bollade med Filip och Hugo. Kollade på då Julia fångade vårtbitare (shit, va stora dom är!) och lyfte upp Frida upp och ner i benen. Och fotade alla en massa. Dom stackarna. ;) Alla är ju inte som syster Maya som glatt blir fotad.

Nu ska jag avsluta och sen testa att ladda upp nån fler bild!

Godnatt!
Pia

Ps.
Lyckades ladda upp bilder till slut iaf. Men ni får se bilder från ikväll med Johanssons en annan dag. Nu orkar jag inte ladda fler! :P

Ninnie är här!