fredagkväll

Ja, inte känns det som en fredagkväll!
Först så jobbade jag till drygt åtta, sen for jag och maya och åt på max. Efter det blev det tankning på statoil (både bensin och lite godis) och att gå förbi Maya en sväng. Tog med mig en skohylla och gick hem. Sen har jag rensat ut mina danskläder från garderoben. De har fått flytta till ett överskåp. Alla taekwondogrejer och alla dansgrejer flyttade. Lika bra det. För jag behöver plats i garderoben och kan bara konstatera att dom grejerna inte ska användas på bra länge.

Nu så ska jag fortsätta mitt städande. Men jag undrar när man dammsugar om man bara har tid att städa på natten? :O
Hoppas på att hinna det imorgon när jag kommer hem från Malås dansdag. Ska dit mellan 9-16. Så då har jag ju två timmar på mig att dammsuga, handla, duscha, sminka mig, välja kläder, fixa håret och laga middag! Haha, undrar vem jag försöker lura? Känns inte som att jag kommer att hinna med allt det. Men kanske att jag är en bra bit på väg iaf när tjejerna kommer hit.

Ska bli riktigt kul att gå ut och dansa imorgon! Dj Miss Lopez ska visst gästspela. Jag hoppas att det betyder att det är massor med bra musik! Och det tror jag att det gör!! :D (positive thinking)

Vill bara visa en bild som mamma mobilbloggade idag. Det är från när jag, maya och mamma lunchade på getberget idag.


Dags för ett sista städryck för ikväll!
Godnatt, lovelies!

Btw, visst ses vi på S8 imorgon? ;)
Sista gången på länge som jag ska ut och shejka.

Kisses,
Miss P

Långa dagar

I veckan har jag verkligen jobbat långa dagar. Måndag-torsdag 10 h/dag ca. Och kommit hem sent. Igårkväll när jag kommit hem så städade jag lite... till halvtvå på natten ungefär!! Och sen steg jag upp och tvättade före jag skulle till jobbet.

Men det är så mycket som ska göras före operationen:

* Förbereda allt på jobbet så att det kan flyta på så bra som möjligt medan jag är borta (tror och hoppas att jag ska hinna allt det sista imorgon!)

* Städa lägenheten (ett steg närmare än igår vid den här tiden)

* Tvätta (gjort!)

* Hämta ut medicin (gjort!)

* Planera och genomföra dansdagen i Malå. Som tur är följer Malin Morin med och hjälper till. Skönt! (kommer att ta hela lördag dag i anspråk, ca 8.30-16.30)

* Hinna ha lite kul och passa på att gå ut och dansa lite för sista gången på länge. Middag med Maya och Jessica och sen ut och shejka. Jo, glömde jag säga det? Det är jag som bjuder på middag så handlas och lagas mat ska det göras också. Sen som sagt vara ute och dansa till sena timmen. Tips på nån fräsch, god mat att bjuda på tas gärna emot! (inte fisk, räkor, morötter eller pasta)

* Hinna packa allt som ska med till Umeå. Kryckor, stödstrumpor, mediciner, kläder osv...

* Hinna träffa min syster före hon flyttar

Ja, det är minst sagt mycket i mitt huvud nu. Hur jag ska hinna och orka vet jag inte riktigt än. Men så länge det är så här stressigt så kommer jag väl iaf slippa tänka på operationen. För nervöst är det när jag stannar upp och tänker på det. Men som ni ser blir det inte många minuter över till det. Mindre sömn, effektivare arbete! Men jag måste nog ändå sköta mig lite bättre än idag. För idag blev det ingen lunch utan en kombo lunch/middag kl fyra. Inte bra!

Nu låter det ju som att jag håller på att dö eller nånting, men det gör jag inte!
Jag tror faktiskt att det kommer att gå. Och om jag är utarbetad och stressad så kanske det inte gör så mycket för sen ska jag ju ligga still hela måndag och halva tisdag... innan det är dags att hoppa omkring på kryckor och försöka ta sig tillbaka till jobbet igen! :)
Tur att jag är peppad och laddad på mitt nya jobb!

Puss och godnatt!
Kom ihåg att lämna receptförslag... ;)

/Pia


Bild från Mayas födelsedagsfirande i Båtvik, lördag den 16 augusti.

7 dagar kvar...

Nervöst!

Jag har iaf spenderat dagen med att tänka på annat. Började med att jobba 9.5 h, sen for jag direkt hem till Maya och hängde där resten av kvällen.

Nu är det godnatt!

/Pia
(Som sagt - 7 dagar kvar... tiden går fort nu!)


Söndag

Ja, nu har det blivit ännu mera matfest. Har ätit viltskav från Camp Caribo (mycket bra) och souvaskebab (mycket dålig).
Men alltid trevligt att strosa omkring bland all mat. idag kollade vi även på Lite Mycke - en dansföreställning med elever från föreningen (flera av mina) och koreograferad av Sanna Lundström. Kul med dans!

Sen på vägen hem så fotade jag och maya lite i parken. Och jag lyckades så klart även plurra i fontänen! Ajdå, det var inte riktigt enligt planen. Men det var väldigt halt på kanten... tur bara att jag inte föll i med hela kroppen. Var bara foten som blev blöt.



Sen när vi kom hem så såg vi Fight Club, en klassiker. Men riktigt länge sen jag såg den så jag mindes faktiskt inte allt. Men slutet kom jag så klart ihåg! :)

Nu är det dags att sova!
Sen väntar en vecka med mycket jobb, så jag kan vara sjukskriven efter operationen och förhoppningsvis lite andra roliga grejer också. Ska träna för det behöver jag verkligen! Och så ska jag dansa på lördag!

Vi ses o hörs!
Kramar, Pia


En hektisk dag

Hej!

Nu är matfesten igång för fullt i Skellefteå. Snacka om trevlig festival egentligen! För vad är godare än mat? :)
Jag och Jessica var ner och åt lunch idag. Vi hittade även Matte och Mike som vi sällskapade med en stund. Riktigt trevligt. Både jag o J åt lax med ört... potatis och creme fraiche med saffran. Det var gott, men ganska snåla portioner. M&M åt renklämma... eller en renupplevelse tror jag det hette. Mike kompletterade även med ett smakprov (ganska mkt mat) etiopisk mat. Jag smakade lite på brödet, men i övrigt lät jag den vara. Såg spännande ut.

Kl 21.00 var det dans med Sardine Sauvage - vilda sardiner...
De hade smällt upp ett 12 m högt torn där de dansade och hängde i linor osv. Det var rätt coolt. Snygg ljussättning, speciellt när det började skymma ute. De hade tajmat föreställning precis till att det övergick från ljus till mörker ute. Fast det tror jag var mer tur än planerat. Själva klättrandet upp och ner hade kanske kunnat kortas ner lite. Det var snyggt och det var imponerande med vilken lätthet de kunde vrida och vända på sig i luften. Men 25 min var lite långt.
Här är en bild jag googlade fram, det är alltså inte från ikväll. Klicka på den så kommer beskrivningen som matfesten lagt upp:


För er som bor i krokarna kan jag tipsa er om att gå förbi och kolla imorgon. De har nämligen ett till uppträdande då. Tror det är samma tid, kl 21, imorgon också. Det är på volleybollplanen på Nordanå, men ni kan ju alltid hålla ögonen öppna så ser ni nog tornet. Det finns även ett gammalt klipp på youtube om ni söker på sardine sauvage (tyvärr funkar det inte just nu att lägga in klippet här, men inte så svårt att söka heller).

Ja, jag vet inte hur mycket roligare ni tycker att det här inlägget blev. Det är iaf med en bild. Men för ikväll så räcker det med bloggande för min del. Nån dag så ska jag ta och lägga upp lite bilder på när jag och Julia badade här om veckan. Eller kanske nåt annat roligt. Men tillsvidare får ni hålla ut med det här!

Jag ska gå och läsa om Dracula och se om jag törs somna sen....
/Pia


ps.
Grattis Karolina - 30 år!!!


Guld - till vilket pris?

GULD - till vilket pris?

En sevärd dokumentär om Kina och om doping.

tråkigt

Oj, shit vad tråkig min blogg är just nu!
Sämsta bloggaren...
Ska ner på matfesten och kolla på dans kl nio. Sen när jag kommer hem så ska jag försöka styra upp det här! :D

torsdag 21/8 -08

DEN STORA MACKDAGEN

Idag har jag, Emma och Ruth stått på Nordanå och gjort mackor. Närmare bestämt 358 st tekakor!!! Helt galet många och helt galet lång tid har det tagit. Jag har jobbat nästan tio timmar idag. Duktigt av oss!

Imorgon kommer Kathleen Quinlan hit. Jag ska hämta henne på flyget och skjutsa henne till hotellet och även visa henne vägen till musikskolan osv.
Lärarworkshop imorgon 13-15, men jag har nog inte tid att vara med... (och vågar inte riskera nåt m knät så nära operationen heller)
Elevworkshops lördag 12-13, 14-15 (två olika). Hoppas de anmäler sig imorgon. Jag ska iaf dit och titta på den senare. Ska bli roligt!

Fullt upp med jobb nu. Stress!!
Men kanske att det snart kan lugna ner sig... hoppas!

Annars har det ju faktiskt varit en helt ok OS-dag idag också. Ett silver och ett brons. Kul efter all medaljtorka. Hade börjat ge upp hoppet för den här gången... har ju inte gått så värst bra för Sverige trots att vi har så många duktiga idrottare!
Håller tummarna för Clüft imorgon.

Jo, just ja... jag har ju klippt mig idag också!
Likadant, fast kortare... ungefär.

Najs najs.
Ha en bra dag så ses vi o hörs!
Kram, Pia

Tisdag 19/8

Hej!

Jag sitter och kollar på biljetter till Stockholm inför att Maya flyttar. För självklart vill jag hälsa på henne - och det helst utan att bli ruinerad. Kan tipsa alla om
där jag har hittat riktigt bra priser på flygbiljetter. De flyger från Luleå, men det är ju inte så långt dit heller. Jag har hittat t ex 3-7 oktober för 739 kr. Och alla som har fyllt 26 vet att det är superbilligt för att åka tur och retur till Stockholm! Faktiskt riktigt överkomligt pris. Faktiskt billigare än att åka enkel väg med tåget.


Men, jag vet inte om jag ska våga boka riktigt ännu. Jag vill vara säker på att operationen gått bra och kryckorna är kastade och att jag kan få vara ledig en dag från jobbet... många om, men samtidigt så försvinner ju säkert det bra priset om jag väntar!

Läser vidare att det går att ändra biljettens datum/resmål/resenär för 300 kr. Så om jag bokar och inte kan åka så är det ju inte så smärtsamt. Inte direkt som att bli av med 5 600 kr med SAS pga att man varken får av- eller omboka! (en annan anledning till varför jag hellre flyger norwegian för tillfället! undviker helst sas om möjligt).


I övrigt så kan jag tipsa om en god maträtt som vi gjorde till middag igår. Enkelt, går fort och var rysligt gott:


Grillade grönsaker med halloumi och couscous (fyra portioner

Couscous

1 st

grönsaksbuljongtärning

4 dl

vatten

2 dl

couscous

0,5 dl

bladpersilja, hackad

Grönsaker

2 st

rödlökar

2 st

squash, mindre

2 st

paprikor

2 msk

olja

1 tsk

flingsalt

1 knippe

bladpersilja

2 paket

halloumi, (à 250 g)

Sås

2 dl

matyoghurt

1 tsk

mynta, eller oregano

1 st

vitlöksklyfta, pressad

1 krm

salt



En mättande god vegetarisk rätt. Halloumin måste serveras helt nygrillad, annars blir den seg.

Gör så här

1. Lös buljongtärningen i vattnet. Koka upp och lägg ner couscousen. Dra kastrullen från värmen och blanda couscousen med persilja.
2. Skala löken och skär dem i klyftor. Skär squashen i 1/2 cm tjocka skivor. Skär bort kärnor och vita hinnor från paprikan och dela den i bitar. Pensla grönsakerna med olja och grilla dem mjuka på utegrillen eller i grillpannan.
3. Skölj persiljan och plocka av bladen. Blanda de grillade grönsakerna med hela persiljeblad och couscous.
4. Blanda samman ingredienserna till såsen.
5. Skär osten i 4 mm tjocka skivor och pensla dem med olja. Grilla ca 30 sekunder per sida.
6. Servera osten genast med grönsakerna och såsen.


Ett recept från:
Allt om mat

Det var allt från mig idag. Nu ska jag gå och sova så jag orkar upp och titta lite på OS i natt! :D
Hoppas att det börjar gå bättre för svenskarna snart. Jag tycker så synd om dom när det går dåligt!!
Sov gott!
Kramar, Pia


Senaste tidens händelser

Hej!

Senast jag skrev var det torsdag och jag hade varit på idrottsmedicin och gratulerade min syster här på bloggen och på telefon. Men inte i person eftersom hon var i Stockholm och fixade två heltidsjobb som barnskötare. Nu är det bara att välja vilket hon hellre vill ha - Grattis igen, Maya! :)

På fredagen så jobbade jag på kansliet (fortfarande timtid fram till den 1 september). Sen var jag ner på stan och handlade present till Maya. Sen på kvällen så åkte vi ut till Julias stuga - jag, Julia och Linn. Vi hade väldigt mysigt. Drack vin, åt brieost och kalamataoliver och satt och snackade. Jättetrevligt! Så kallad Quality Time. Vi kämpade på och satt ute på terassen i 7 graders värme (?) men till slut fick vi gå in och sätta oss. Jag och Julia sov i stugan och det var mysigt.


  


På lördagen så åt vi frukost i Julias stuga, sen åkte jag hem och pysslade lite på en av Mayas presenter. Sen plockade jag och Matte upp Maya för att åka till Båtvik och fira henne på riktigt.
Det blev presenter och fika och vi fick sitta ute i caféet - så skönt med lite sol!!




På kvällen var det fortstatt firande av syrran med fest hemma hos henne. Det var väldigt trevligt. Jag hade kul både på förfesten och ute på station senare. Station överraskade och spelade en längre period bra musik så man kunde komma igång och dansa ordentligt! Och då är det kul!



Mayas födelsedag

Grattis Maya 23 år!

Idag fyller Maya år. Det firar hon med att åka ner till Stockholm och gå på arbetsintervjuer. Känns lite konstigt att det är jag som är hemma och hon som är borta på hennes födelsedag. Brukar ju vara tvärtom!
Men på lördag så ska det firas - ordentligt! För då kommer det att finnas mycket att vara glad för. Men framför allt så ska vi fira att Maya fyller år. Grattis, syster!! :)

Själv har jag faktiskt spenderat mesta delen av dagen i Umeå. Tog bussen som gick kl sju i morse!! Träffade läkaren på idrottsmedicin och sedan sköterskan. Sen gick jag vidare till sjukhuset och anestesimottagningen där jag fick träffa en narkosläkare. Operationen börjar verkligen närma sig nu! Bara två veckor kvar... och jag börjar vara nervös!

Efter alla läkartider så åkte jag in till centrum och mötte upp Julia. Vi åt lunch och shoppade lite. Med betoning på lite. Jag hade förberett mig på att både en och två tusenlappar kunde slinka undan idag, men icket! Handlade bara för ca 500 kr. Och absolut inga kläder alls! Skandal! Men det berodde nog på att vi båda var väldigt trötta och inte riktigt orkade. Men sparade pengar är ju inte heller helt fel...

Nu är jag dödstrött och ska gå och sova!
Puss o kramar, Pia


Grattis Maya! På lördag är det dags för drinkar... ;)

VILKEN DAG!!

Idag har jag haft en väldigt bra dag. Så här såg den ut:


1. Jag jobbade mellan 10-14


2. Hämtade upp Julia och åkte till Byske där vi träffade Ida och Eva på Byscaya. Nostalgi på hög nivå! Och fyra av fem cafétjejer är ju inte helt fy skam. Synd bara att Linn jobbade så hon inte kunde följa med. Vi drack latte, snackade gamla campingminnen, uppdaterade läget och solade. Solen kom nämligen fram där vid tretiden och vi passade på att njuta av den mellan 15-17. Sen skulle jag och Julia bara gå ner och känna på vattnet lite grann, vilket så klart slutade med att vi...


3. BADADE! Ja, det var riktigt skönt i vattnet och fastän vi inte hade några badkläder med oss så kunde vi inte låta bli att doppa oss. Jag badade i BH och byxor eftersom jag inte hade så badvänliga trosor. Vi plaskade omkring i en dryg halvtimme och passade på att ta lite somriga bilder i vattnet. Kanske dyker upp några här sen, men de är tagna med Julias kamera så vi får se. Det var iaf superskönt och nu kändes det som att kanske, kanske sommaren är tillbaka! (peppar-peppar)


4. Kom tillbaka till stan och fick äta middag hemma hos Julia. Perfekt!!


5. For hem, svidade om och var på väg till syrran när telefonen ringde...Det var Tom som sa att JAG HAR FÅTT JOBBET SOM VERKSAMHETSLEDARE PÅ BALETTFÖRENINGEN!!! WOHOOO!Det känns verkligen jättebra. Dels så trivs jag ju väldigt bra uppe på kansliet och dels så innebär ju detta att jag har en fast inkomst. Ett heltidsjobb med månadslön - för första gången i mitt liv! :D Känns verkligen bra!

6. Gick över till Maya och höll henne sällskap medans hon städade. Jag satt mest och log för mig själv.







Dags att sova så att jag orkar upp och jobba imorgon! :)

Love to you all,
Pia


idag

Idag har jag:

1. Jobbat (mycket bra)
2. Ätit middag med Matte
3. Fikat med Jessica
4. Sett film med Julia och Linn (säg att du älskar mig)
5. Gått en promenad hemåt från Julia

Här är en bild på mig och Karl (mattes syrras nytillskott):


Tycker att den han är mest lik är min syster:


Det är allt från mig idag.
Godnatt alla mina vänner!
Puss o kram, Pia

Fest för Julia

Ja, igår kom alltså min älskade Julia hem till stan. Och vad gör man då om inte anordnar en fest? :)
För första gången på länge så hade vi fest hemma hos oss. Jag gjorde en "salsa verde" (hemmagjord, väldigt god salsa) samt en jättestor, jättegod guacamole på åtta avokados. Sen hade vi gjort olivbollar/ostbollar dagen innan och så gjorde matte sina specialsnacks - tortillas med tapenade och riven ost gräddat i ugnen och uppskuret i småbitar. Mums!Vi skar även upp en stor vattenmelon och gjorde margeritas som välkomstdrinkar. Gott gott!

Jag tycker själv att det blev en väldigt lyckad fest och vill passa på att tacka alla som var här och bidrog till den goda stämningen. TACK! Superkul att ni kom!

Det blev rätt lagom många människor, lagom med tilltugg och väldigt trevligt helt enkelt.

Efter ca fyra timmars festande här hemma hos oss så drog dom flesta vidare till station8 där det shejkades en del. Kul!

Här är lite bilder från gårdagen (tyvärr tog jag alldeles för lite kort igår):

 Maya rullar av sin rumpa före folket anländer
 Lisa och Malte kom förbi en sväng. M charmade alla! :)
 Jag gör drinkar åt mig o Maya. Maya posar.
 Drinkblandning på hög nivå. Riktigt goda blev dom också!
 Lisa, Ida och Maya redo för party!
 Party people (Julia, Nandini, Henke, Petra)
 Skål! (Sven, Ida, Eva)
 Lisa och jag
 Fixa det sista före utgång.. jag och J målar naglarna
 ... och in i dimman på statt! :D


Nu är det dags att säga godnatt!


Torsdag 7 augusti

Ikväll är det sista lanternan för sommaren 2008. Redan!
Hur är det möjligt? Jag har dessutom bara varit på tre torsdagar! Mitt älskade Lanternan...
Betyder det att sommaren är slut nu? På riktigt? Vädret tyder ju tyvärr på det, men jag hoppas hoppas hoppas verkligen på en vändning snart! Några fler timmar sol måste vi ju få!
Jag har lite ångest över att jag inte är på Lanternan ikväll, men det kändes inte som att nån som jag känner ska dit och förra veckan var det visst väldigt lite folk...

Så i stället så har jag förberett inför festen här hemma på lördag. Jag och Maya har varit på MAXI och storhandlat. Matte har målat hyllor. Och vi har planerat vad vi ska bjuda på osv.
JULIA kommer ju hem så då är det PARTY PARTY!!! För er som inte ska hit på fest så hoppas jag att vi iaf ses  på station senare på kvällen. :)


Nu ska jag gå och pyssla vidare med annat en stund innan det är dags att sova.
Godnatt!

Tillbaka

Ja, nu har vi kommit tillbaka efter en snabb visit i Härnösand. Åkte ner måndag morgon (lite senare än planerat, men inte alltför sent). Kom fram hos Linda kl tre. Åt middag och tittade på barnen (Frida och Karl. Filip var hos sin pappa). Karl var fortfarande pytteliten. Man glömmer verkligen hur små dom är från början!
Frida däremot har blivit stor (fyller tre på fredag) och pratade non-stop. Sååå söt!

Idag så var vi till Birsta och shoppade på IKEA. Tanken var att vi skulle kolla på soffor och hyllor, men ingetdera kom vi hem med. I stället så har vi köpt förvaringslådor, trasmattor, lampor och tvättkort. Nåt mer? Jo, säkert... får väl försöka packa upp imorgon och se vart vi kan ha allt. Kanske kan få nån ordning på lägenheten snart? :O (hoppas verkligen det!!)

Nu ska jag snart försöka sova lite och sen så småningom så ska jag fortsätta ladda upp bilder från min sverigesemester samt kanske nåt på dom där söta barnen i Härnö.

Puss o kram på er!
/Pia

Härnö, här vi cöm!

Imorgon bitti så åker jag och Mattias ner till Härnösand för att hälsa på Linda (matte syrra) samt hennes barn. Filip ska tyvärr vara hos sin pappa, men Frida och alldeles sprillans Karl kommer iaf att vara hemma. Jag har inte träffat Karl ännu så jag ser fram emot det. Han är säkert supersöt!

Vi ska även passa på att fara en sväng på IKEA och kolla på soffor. Vi behöver verkligen en ny!! Den här är sååå dags att kasta på tippen!

Annars idag har jag spenderat mycket tid till att se på sex and the city, season 1. Helt najs!

Har även träffat Jessica och tagit en fika. Very nice!

Nu är det dags att sova så jag orkar upp tidigt imorgon så vi kan åka i hyffsad tid.

Ta hand om er här hemma!
Pussar, Pia


Bilder från resan

Jag vet att jag har tagit tid på mig med att lägga upp bilderna från min road trip här på bloggen. Men det tar ju så lång tid! Jag tycker det är jobbigt att man måste ladda upp bilderna en och en... men här kommer de iaf! (så många jag  ids och hinner med innan jag ska ner på stan en sväng)

Resan ner:

Världens största dalahäst i Avesta - ser ni mig där nere vid frambenet?


Jag och mitt resesällskap Sofie bredvid hästen


Hos Sofie:
     
   





Göteborg (också kallad "Indiska dagen"):
 Hare Krishna-restaurangen
 Dansbanan i Slottskogen där vi yogade
 Indisk restaurang till middag
   

Nu ska jag ta en paus och fara ner en sväng på stan. Får se om jag kanske fortsätter uppdatera med bilder när jag kommer hem. Annars blir det en annan dag!
Njut av dessa så länge.
Kram, Pia