Frikväll

I fredags var det frikväll på stan. Bellas dansgrupp (med jättemånga gamla elever till mig) dansade utanför Berlins 17.45 och jag och Jessica bestämde att vi skulle ses och kolla på dansen, strosa på stan och äta lite middag. Kände under dagen att shoppingstämningen började byggas upp...

Det blev en mycket trevlig kväll. Kollade på tapeter till Jessicas hus, hjälpte till lite kring dansen, såg dansen, fikade på Wayne's och pratade så mycket att vi knappt höll på hinna ut på stan, och sen shoppade vi!

Eller iaf jag. Jag handlade följande:

Svarta låga vinterskor på Eurosko (som hade 20% under frikväll)
Beige handväska i läder på Accent (också specialpris)
Snygg svart stringljuslykta till köksfönstret på Hemtrevnad
Tre st ljushållare/-lyktor till köket, också från Hemtrevnad
Lila glest stickad polo med vida ärmar från Indiska (20%)
Grå kjol som är hög i midjan med rosett, lite vid, också Indiska
Två st blockljus på Indiska

Sen fick det vara nog! :D
Men det gäller att passa på då man har shoppingsug och det dessutom är massa erbjudanden på stan.

Det var riktigt trevligt. Och jag är nöjd över mina inköp. Nu skulle jag bara ha haft ett par svarta stretchjeans så känner jag mig redo för hösten! Kan dock bli ett problem eftersom de bara verkar finnas i "skinny fit" vilket brukar innebära att jag inte får in mina vader i dom...

Nu skulle det så klart sitta fint med lite bilder på alla inköpen, men... har inte tagit några än! Så det får jag väl lägga upp senare i så fall.


Kram på er!
Pia


Hälsa2020

För ett tag sedan var jag och Bella och hjälpte sjukhuspersonalen i Skellefteå med en hälsodans. Vi har övat in refrängen med dem samt coachat och hejat på under inspelningarna. Det var riktigt riktigt roligt! Hoppas nu att det kan leda till bättre hälsa i Sverige! Det här är en del av satsningen Hälsa2020. Visst ser det härligt ut?


Härliga Maya


Måste en bild vara skarp för att vara bra?

Vilken dag

Idag när jag vaknade upp var jag för första gången i mitt liv inte stolt över att vara svensk. Jag är riktigt besviken på gårdagens utgång i valet. Inte nog med att alliansen sitter kvar, dessutom kom Sverigedemokraterna in! Kunde det bli värre?

Jag grubblar lite över hur det här är möjligt. Hur går tankarna hos de människor som röstar blått? Som röstar så otroligt egoistiskt? Har dom absolut ingen gnutta empati i kroppen? Medmänsklighet? Förmåga att sätta sig in i andras situation?

De som tidigare betalade förmögenhetsskatt kan jag förstå att de pengar man får känns som en betydande summa. Men är dom pengarna värda det lidande dom ger andra? Att sjukskrivna, arbetslösa och andra utsatta som tidigare kunnat lita på att svensk välfärd ska kunna hjälpa till helt plötsligt står utanför samhället utan inkomst och utan stöd från samhället. Jag tror inte, till skillnad från alliansen, att man som sjuk känner en kick i baken att helt plötsligt bli frisk och börja jobba igen. Att man som arbetsSÖKANDE helt plötsligt skulle hitta fler lediga jobb då man står utan ersättning?

Kanske finns det dom som fuskar med dessa saker. Men andelen sjuka och arbetslösa i Sverige som låtsas vara det för att de är för lata för att jobba.... hur många kan det vara? 1%? Mindre? Jag tror inte dom är många.

Den svenska välfärden. Som man vuxit upp med och varit stolt över så länge man kan minnas. Som nästan är mytiskt och som andra delar av världen ser på som inspiration - det är svenskarna beredda att kasta bort för några extra kronor varje månad.

Läste imorse då jag vaknade en statusrad på facebook som någon bekant till mig skrivit:
"Inte lite arga inlägg på FB angående valet, kan själv säga att jag inte haft det dåligt under den senaste mandatperioden och då har jag varit arbetslös 2 år av den, men usch, vad säger jag, jag är ju norrlänning och ska villkorslöst älska och hylla rödgröna...."

Och det är väl det det handlar om delvis. Att "JAG" har ju inte haft det dåligt? Vad spelar det egentligen för roll hur andra haft det? Och ännu viktigare - hur andra kommer att få det under de kommande fyra åren? För jag tror nämligen att Alliansen bara startat sina förändringar. De kommer att fortsätta öka klyftorna mellan rika och fattiga.

Pinsamt att majoriteten i vårat land inte kan se längre än till sin egen nästipp och den hundring som moderaterna viftar med framför den.

På min lön handlar det inte om så många kronor, men även om jag tjänade mer så att pengarna man "tjänade" på lägre skatt var fler så skulle jag ändå gärna "offra" dom pengarna för Sveriges välfärd. Så att alla som lever här kan få ett drägligt liv. Skolbarn, pensionärer, sjukskrivna, arbetslösa, unga, studenter, invandrare osv osv.

Klart att om man heter Reinfeldt och det handlar om dryga 38 000 kr i månaden så blir det ju rätt mkt pengar. Undrar vad han gör för kul med alla dom pengarna? Inte ens hemhjälpen kan ju kosta särskilt mycket sen de infört RUT-avdraget?

Nä, jag förstår mig inte på hur Sverige kan fortsätta rösta igenom BLÅTT. Det är lite äckligt. Jag mår illa och har lite ångest. Jag är besviken och som jag sa i början - för första gången i mitt liv är jag inte längre stolt över att vara svensk.

Dags för förändringar!

Gillar för övrigt denna affischen otroligt mycket:


Grafik: Karl Krook

"Ta från de fattiga och ge till de rika" - måste ju kännas helt rimligt om man är rik?

Nä, nog med denna bitterhet.
Nu har jag skrivit av mig lite grann. Fortsätter nog att grubbla lite till på hur det är möjligt.
SD vågar jag knappt tänka på för då kanske jag dör av deppighet. Usch och fy!

Godnatt alla mina vänner.

Pia


En liten smoothie och en banan - "bara 43 ...

img_0402 (MMS)

En liten smoothie och en banan - "bara 43 kr", som han i kassan sa. Rimligt?


Flyger rött dagen till ära :)

img_0401 (MMS)

Flyger rött dagen till ära :)


I Bodala möts man av partirepresentanter s...

img_0400 (MMS)

I Bodala möts man av partirepresentanter som in i det sista försöker påverka väljaren med sin valreklam.


Sushi för andra gången sen jag kom till St...

img_0394 (MMS)

Sushi för andra gången sen jag kom till Stockholm. Bäst att passa på! :D


Quattro formaggio på restaurang Mysingen m...

img_0387 (MMS)

Quattro formaggio på restaurang Mysingen med syster Maya. Mysigt.


Danslärarträning på Lasse Kühlers dansskola.

img_0385 (MMS)

Danslärarträning på Lasse Kühlers dansskola.


14.30 lyfter planet som ska ta mig till Hu...

img_0379 (MMS)

14.30 lyfter planet som ska ta mig till Hufvudstaden och min syster. Längtar!


Jag har röstat - har du?

Idag har jag röstat. I förtid.

Jag hade lite panik innan jag skulle ner på stan eftersom jag inte riktigt visste vilket parti jag skulle lägga min röst på. Att jag skulle rösta
rödgrönt har jag vetat länge, men vilket rödgrönt parti jag skulle välja har jag varit lite osäker på.

Därför gjorde jag ett test på Svenska Dagbladet för att se om det kunde hjälpa mig att välja. Ett parti fick då övervägande många procent bland de andra. 59% för att vara exakt. Det var även samma parti som jag röstade på i förra valet. Och jag tror faktiskt att det stämmer rätt bra överens med mina åsikter. Så jag valde att lita på testet och magkänslan och röstade på detta parti. Och det känns riktigt bra.

Jag vill INTE bo i ett samhälle där de rika blir rikare och de fattiga fattigare. Ett samhälle där klyftorna ökar. Ett samhälle där man kan köpa sig snabbare och bättre vård om man har pengar. Ett samhälle som jagar de sjukskrivna och utförsäkrar dem. Nej, fy bubblan! Jag vill ha svensk välfärd. Ett land där alla är värda lika mycket oavsett hur rik man är, vilket kön man är, vilket ursprung man har eller skulle avvika på annat sätt.

Jag röstade på vänsterpartiet.


Jag har röstat - har du?
(om inte hoppas jag att du planerar att göra det senast på söndag)

/Pia Politik

Linn



Även denna brud har hunnit med en hel del förändringar vad gäller frisyr. Mörkt, blont, kort, långt, rakt, lockigt... och gemensamt för många bilder är hur fin hon är då hon ler!

"Lill-Frida"








Att klyva ved. Det bästa som finns?


Det är Sandra! :D

Hej!

Eftersom både mamma o Erika tycker det ser ut som Frida längst upp till höger i kollaget i förra inlägget så måste jag lägga upp en lite större bild...



Det är Sandra!
Med långt mörkt hår. För längelängesen...

Kommer från en mapp som jag kallat "Oldies - före sommar 04".

Men den lilla miniatyren kan jag förstå kan likna Frida.


Det tog mig iaf flera timmar att göra det där kollaget igår trots ett schysst program att göra det i...
Så vi får se när nästa dyker upp!

/Pia

Sandra



Blond, rödhårig, svarthårig, brunett, långt hår, kort hår, rakat hår, lugg...
Sandra passar i allt!

Jaså, där ser man...

... jag tycks ha bokat in en liten systerresa i mitten av september.

Lillasyster har tipsat (läs tjatat ;) ) om att det vore en alldeles ypperlig helg att åka ner och hälsa på henne eftersom att hennes sambo Simon då är uppe i Skell.

Har funderat och småkikat lite på flyg och nu är det alltså bokat. Klart och betart, som man säger. Bara så där! Hips vips! :D

Känns riktigt roligt faktiskt. Blir att flyga från Luleå, men det blir nog bra.
Så... 16 september kommer jag, Mayo! :D

Några bilder ur det förgångna - Blast from the past - så att säga:


1999 - kanske den allra första riktiga Stockholmsshoppingen vi gjorde tillsammans.


2008 - Lite party hemma i Mayans första lägenhet i Stockholm


2009 - en härlig promenad i Stockholm innan jag åkte iväg till New York

Och snart får jag väl bjussa på lite nyare bilder också.
Nu blir du väl glad, Maya? ;)

Godnatt allihop!
Verkligen dags att sova nu...

/Pia

Temat

Hej,

Ja, ni är många som kommenterat på mitt förra inlägg angående temat porträtt/collage genom tiden.
Jag är peppad, men det tar lååååång tid för Picasa att sortera alla människor. Så vi får se när det första collaget dyker upp!

/Pia

Tema!

Hej,

Jag har tänkt införa ett litet tema här på bloggen som kommer att återkomma lite då och då.

Tema- porträtt/collage - minns du hur du såg ut?


Man har ju många bilder på personer genom åren. Och många har ju förändrat sitt utseende rätt många gånger. Man ser yngre/äldre ut, tjockare, smalare, blond, rödhårig, brunett, kort hår, långt hår, lugg, glasögon, klädstil... det är mycket som förändras!

Senaste ca 6-7 åren har man ju lite digitalbilder ifrån (lite från början och sen fler o fler för varje år tills man har ett så stort berg att man inte fattar vad man ska göra med alla bilderna...) och nu är det så att Picasa har något som kallas "face tracker" som just nu laddar i min dator. Den letar igenom alla bilder man har och grupperar efter personer. Just nu har datorn stått igång i tre dygn och laddat o laddat bilder med ansikten... ojoj, vilket jobb! Jag har ju nååååågra att gå igenom.

Temat kommer därför att innehålla en person varje gång. En person, men med blandade bilder genom åren som illustrerar de olika stilar man hunnit gå igenom.

Första collaget dyker upp då min stackars dator lyckats kämpa sig igenom alla bilder :D


T ex såg jag o Maya ut så här på julafton 2004...


Jag tycker det känns som en rolig grej? Vad tycker ni?


/Pia