Helg och helg

Hej,

Måste säga att det känns riktigt omotiverande med en ny jobbvecka. Jag tror det beror på att helgen som gått har varit så tråkig. Jag har inte gjort nåt helgaktigt alls! Och nej, det kändes inte skönt att vara hemma och ta det lugnt.

Fredagkvällen så var jag hemma med Matte. Eftersom han hade jobbat förmiddagsvecka så var han helt trött och bestämde sig för att sova kl SJU! Kul fredag? Jag var riktigt uttråkad och gick och la mig rätt tidigt jag med.

Lördag hände det väl inte så mycket mer. Jag for på gymmet och tänkte att jag skulle gymma riktigt ordentligt nu då jag inte kände mig tidspressad. Men, till mitt stora förtret så hade jag ingen ork alls. Blev bara de viktigaste övningarna innan jag gav upp och åkte hem. Matte for till Pontus för att se hockey, och eftersom jag inte är nåt fan alls av SAIK, eller något annat hockeylag, så valde jag att stanna hemma.

Söndag - slö och slapp... dataspel, tv-serier och mat.
Och så fick jag iaf göra något kul! Jessica hörde av sig och ville ses och fika. Så vi for på Stigs och satt där tills de stängde och sen tog vi en härlig promenad på det. Skönt att komma ut lite.

Känns som att jag mest suttit framför datorn i helgen, vilket är exakt samma sak som jag gör på veckorna på jobbet. Om än jag gör olika saker så klart. Men dator, dator, dator är inte så jättespännande ändå. Ooops! Sa JAG just det där?! Men det blir ju trist i längden liksom.

Ibland är det ju superskönt med sånna här helger då man får chans att ladda batterierna, dona hemma, bara vara, ta det lugnt, mysa osv osv... men den här helgen har jag bara kännt mig sjukt rastlös och uttråkad.

Tänkte bara för det försöka klämma in så mkt roligt som möjligt nästa helg i stället...
Club 27 med Jessica på fredagen - har varit inbokat sen några månader tillbaka (sant)
Ev maskeradfest hos Vickan och Nicke på lördagen - Matte har redan styrt upp utklädnad till sig själv... bäst att börja fundera jag med!
Och så på söndagen har jag o Johanna bokat fotostudion.

Så det ska bli riktigt kul!
Nåt att se fram emot i höstrusket.

Jag är grymt sugen på att fota nu så hör av er om ni vill modella lite!!

Hoppas att era helger har varit till belåtenhet :)
Kramar,
Pia


Som liten kontrast till inlägget: Nöjd Pia som var bäst av danslärarna på att klättra upp på en stor "trådrulle" förra novembermörkret... :D Bella ser ut att bli tapper tvåa, Carro trea? och Emma ser ut att ha gett upp. Foto: Jessica

Utmaning... tjohooo!

Jag har blivit utmanad av Johanna. Jag brukar ju aldrig anta sånna här utmaningar, men nån gång ska man ju göra ett undantag! ;)

4 saker...

4 TV-program jag tittar på:
Bones, Supernatural, House, The Big Bang Theory

4 saker jag gjort idag:

Fikat med Jessica, spelat Heroes of Might and Magic IV, promenerat, duschat.

4 saker jag längtar efter:

New York, mina vänner som bor långt bort, sommar, bra dans-/yogaklasser

4 saker på önskelistan:

Sinnesfrid, personlig utveckling, ledighet, lycka knäoperation

4 saker jag avskyr:

Alliansen, hinder, elakingar, att stiga upp... :)

Kommentar:
Jag gillar inte så mkt då man fokuserar på det negativa... varför räkna upp vad jag avskyr och vad jag saknar utan att få räkna upp vad jag gillar och vad jag har? :)

Kanske får kontra med en egen lista här framöver! :D

Trevlig kväll på er!

Förresten... jag ska ju också utmana! Ja, då utmanar jag:
Maya, Linn, Frida, Emma

Hejdårå...

Har just gymmat med ungefär NOLL energi. G...

img_0524 (MMS)

Har just gymmat med ungefär NOLL energi. Ganska ovärt. Kanske kroppen behöver mer socker? Inte blivit mkt av den varan på senaste tiden...


Kvällsmys med te och tända ljus efter ett ...

img_0517 (MMS)

Kvällsmys med te och tända ljus efter ett pass kundalini yoga.


Operation Knee

Vart ska jag börja?

Jag förutsätter att de flesta som läser min blogg har lite koll på historien "Pia och knät" och fortsätter bara helt fräckt att skriva där läget är just nu, idag, i skrivande stund.

I morse ringde äntligen min läkare upp mig. Jag gjorde magnetröntgen i slutet av augusti och sedan har det varit tyst så tyst från Sports medicine i Umeå. Jag har ringt dit ett flertal gånger för att fråga om de fått mina bilder och om de sett något.

Men idag ringde han alltså. Och han hade kollat på bilderna. Och där jag hade så ont i våras så jag inte kunde gå (inte ens med kryckor) så kunde han se att något stack ut.

Det kan vara:
1) Att skruven de skruvade in vid korsbandsoperationen sticker ut (att den inte varit tillräckligt inskruvad eller att den kanske börjat komma ut där... trots att den egentligen skulle tas upp av kroppen efter ett tag).
2) Att det har bildats en ärrklump

Han frågade om jag ville operera och jag sa ja direkt. Där och då. Ja, det vill jag. För jag har kännt mig väldigt hindrad av det. Begränsad. Ett exempel på det är att jag inte vågar gå några längre sträckor, av rädsla för att det ska bli som i våras. Och det är inte ok!

Nu väntar jag på att en sköterska ska ringa mig och boka in en tid för operation. Rätt snart... iiiiih! Spännande.

Då jag lagt på telefonen så tårades ögonen och jag började nästan gråta. Det är verkligen känsligt allt som har med knät att göra. Men den här gången handlade det nog inte om rädsla, oro, depression eller hopplöshet. Jag tror snarare att det handlade om en lättnad. En oro som släppte. En utandning.

Det var så skönt att de hade hittat något. Jag själv vet ju att något med knät inte stämmer. Det har egentligen aldrig kännts helt bra efter operationen. Eller efter skadan kan man väl säga. Då Skellefteå kollat på magnetröntgenplåtarna hade de inte sett något. Jag är glad att det var en läkare från Sports medicine som kollade på dem efter det.

Så nu ska jag operera knät. En gång till. 

Och så får vi hoppas på att det blir bra efter det. Bättre än det varit nu.
Så nu kanske mitt liv, som nästintill stått på paus i tre år, kan fortsätta.

Det känns spännande. Och bra. Och såklart lite nervöst.
Men mest bra att det händer något.

Så då vet ni läget som det är nu...


Nyopererad för drygt två år sen...


Mayas Ladiesnight

Hej,

I helgen är underbara syster hemma och hälsar på.

I fredags åt vi middag i Båtvik med mami och papi. Trevligt!

Igår så hade Maya beställt fest hemma hos oss och utgång på Stadshotellet.
Jag kom på att vi skulle överraska henne med en egen Ladiesnight hemma hos oss. Så jag engagerade Vickan och vi gjorde lite planer inför lördagen. Tyvärr lyckades vi inte få några killar att uppträda på vår version av ladiesnight. I våran version handlade det mest om temat ROSA. Rosa godis, rosa ljus, rosa tårtpapper, rosa champagne, rosa öl, rosa dipp, rosa lampor... you name it!

Jag hade även gjort en skylt där det stod "Mayas Ladiesnight - Skell style" i rosa, lila och glitter.


Gäster på partajet var: Jessica, Vickan o Nicke, Roger.
Hedersgäst: Maya
Värdpar: Pia o Matte

Vi hade riktigt trevligt hos oss. Sen åkte vi in till stan o fortsatte ha trevligt på station. Riktigt mkt folk faktiskt. Kul!

Här är lite klickbara rosa bilder. Jag hade lovat mig själv att ta massa kort, men så blev det så klart inte! Maya har nog fler bilder än jag, så håll utkik på
hennes blogg för att se om hon lägger upp några där!



Idag fick jag följa med Maya på lunch med Lina, Theresia och Theo. Vi satt uppe på CK och åt foccacia, drack kaffe o hade trevligt. Maya njöt också av en maräng och flirtade med Theo:


Nu ska jag packa ihop mig och följa med Maya till mormor o morfar en stund.

Keep bloggin' my friends!
Kram, Pia

Foto i VF

Hej,

Idag har jag med ett foto i VF i samband med ett reportage om babydans. Det känns på ett sätt väldigt roligt, men det känns också trist att de inte satt ut mitt namn.... "foto:privat" står det. Ganska taskigt. Vill ju ha cred för mina bilder...

HÄR är en länk till artikeln.

De har använt en bild på internet och en annan i själva papperstidningen. På båda står det foto:privat, fast jag hade skrivit foto:Pia Burman i mailet med pressinbjudan och bilder. Jaja, inte mycket att göra åt. Jag har iaf haft med en bild i tidningen, och nu vet ju ni iaf att det är jag som tagit dem!

Här är bilderna som är med:





Den första är med på VF:s hemsida och den andra i papperstidningen.

/Pia

Imorgon kommer syrran hem. Yeaj!

img_0354 (MMS)

Imorgon kommer syrran hem. Yeaj!


Måndagkväll.  Vilken seg start på en förmo...

img_0485 (MMS)

Måndagkväll.  Vilken seg start på en förmodligen ganska fullspäckad vecka.  Skönt att ha mina torgvantar på jobbet idag  iaf. Varmt m ull. Fingrarna klarade sig ganska bra från att förvandlas till is :) Efter besöket hos kroppen i fredags så kände jag mig minst sagt mörbultad. Som en blandning av blåmärken och träningsvärk på alla utsatta ställen. Men nu börjar det iaf kännas bättre. Har också ordinerat mig själv en liten pronaxenkur.  Ska dit igen på torsdag o fortsätta arbetet m laser på höften bl a.  I veckan ska jag också försöka hinna med gym, undervisning, dansföreställning i Piteå, fika med Vickan, frissan, städning och pepp inför Mayans hemkomst.  Wiiieho! Vad gör alla andra denna vecka?


Bästa köpet: "marknadsvantar". Ullvantar s...

img_0481 (MMS)

Bästa köpet: "marknadsvantar". Ullvantar som är utan tumme och vanttopp. Fingrarna framme och värme på en gång. Mysigt! Dom här ska med på jobbet i veckan. Trevlig helg!


Joint pain

This is me:


Ja, så här känner jag mig idag. Förutom att jag inte har ont i huvudet. Det är ju alltid något att vara glad för. Och jag har inte heller ont i vänster höft, bara höger. Om än även vänster är stel och har lätt att krampa. Men inte till vardags.

Häromdagen small det till i ländryggen. AJ!
Riktigt ont gör det. Läskigt ont. Obehagligt ont. Inte bara sån där värk som jag haft större delen av livet. Utan ordentligt ont. Och även ömt om jag rör kotorna med fingrarna.

Ska iaf till
Kroppen imorgon. Han är superduktig. Så jag hoppas på att vi ska kunna åstadkomma en lite friare kropp för mig. Bröstryggen är superstel, bäckenet snett, knän och höfter ömma och så ländryggen då!

Och visst borde JAG kunna ta bättre hand om min kropp?
Det tycker Kroppen. Och det tycker även jag. Om man tänker efter lite alltså. Ingen känner min kropp så bra som jag gör. Dessutom har jag ju en ganska schysst kunskap om anatomi i allmänhet. Varför lyckas jag inte bättre med att hålla min egen kropp glad?

Hmm...
Ja, det här var ju ett dystert inlägg. Strunt i det.


Godnatt

I morse då jag for på jobbet såg det ut så...

img_0469 (MMS)

I morse då jag for på jobbet såg det ut så här. Sen har det fortsatt att snöa större delen av dagen. Det var med blandade känslor jag tog emot årets första snö.


Beautiful - inside out


Probably the best friend in the world

Jag och Erika har en särskild vänskap. Den är alltid lika bra. Med en del andra vänner man har så pendlar det mellan bra och dåligt. Eller kanske man ska säga mellan ok och super? Jag och Erika trivs alltid ihop oavsett hur lång tid det gått mellan gångerna vi ses. Hon är en underbar människa. Jag är riktigt glad att jag har henne som vän. Hennes avsikter är alltid goda och hon bryr sig om. Hon dömer en inte för vad man gjort eller vad man tänkt. Hon är ärlig och öppen. Hon delar med sig av sitt innersta. Hon är en riktigt fin vän.

Jag tycker det är ruskigt tråkigt att vi bor så långt i från varandra nu och att inrikesflyget i Sverige är så hiskeligt dyrt. Men jag är också väldigt glad för att jag fick träffa henne förra veckan då hon var uppe i Böösk. Först middag med utgång på lördagen och lite soffhäng på söndagen. Sen en middag på tu man hand på onsdagen. Och så sist en höstpromenad på lördagen, då tiden tyvärr gick alltför fort. Men underbart var det!

I love you!

Jag har just undervisat klart för idag. Vi...

img_0465 (MMS)

Jag har just undervisat klart för idag. Vi övar inför november blues på sjukhuset. Jag hoppas att dom flesta kan vara med trots att det är på dagtid. Kom gärna och kolla då det beger sig! Vilket mest troligt blir ons 24 nov kl 12.30. Känns riktigt kul! Nu: hem till kvällsfikat! :)  /Pia


Nygymmad! Över en vecka har gått sen jag ...

img_0456 (MMS)

Nygymmad! Över en vecka har gått sen jag senast var på gymmet. Trodde att jag skulle känna mig riktigt svag. Men det gjorde jag inte! :-D Kände mig starkare än väntat. Däremot svettades jag inte lika mkt, vilket kan vara ett tecken på sämre form. Kan även bero på att jag tokfrusit hela dan. Skönt att vara igång igen iaf!  Tränar ni något?


Snygga syster Maya.  Jag gillar den här bi...

img_0395 (MMS)

Snygga syster Maya.  Jag gillar den här bilden på henne. Det är från systerhelgen i Sthlm. Mys!


Hösten är här.  Den är så vacker i sina gu...

img_0422 (MMS)

Hösten är här.  Den är så vacker i sina gula och röda färger.  Men nu har det stormat flera dar och snart är alla löv nerblåsta från trädens grenar.  Idag har jag ätit middag med Erika på O'learys efter jobbet. Mycket mycket trevligt.  Vi shoppade även varsitt par stretchjeans. Hon ett par blå, jag ett par grå.  Imorgon ska jag på forskningskonferens i Piteå. Blir roligt o spännande.  Kan tyvärr inte stanna på middagen men får i stället testa arabisk dans på kvällen.  Godnatt!


Bloggis

Ber om ursäkt för att det dröjt så länge mellan uppdateringarna nu! Först skriver jag värsta peppinlägget och sen kommer det aldrig nån uppdatering på hur kvällen blev.

Men NU!
Nu kommer det en uppdatering.

Har förbannat mig själv för att jag inte tog fler kort under kvällen... men som Erika sa: det är när man har som roligast som man glömmer bort att fota!


Lördag 2 oktober:

Började dagen med dansrep och utprovning av kläder tillsammans med flamencotjejer och några tjejer ur min simonsongrupp. Fortsatte sedan ner till Skekraft där dom (och Bellas grupp) dansade kl 13 och kl 14. Det gick helt ok bra. Det var lite liten dansyta för att det skulle funka perfekt, men tjejerna gjorde riktigt bra ifrån sig. Fint! Och som vanligt jätteroligt att vara ute på specialdansuppdrag :)




Efter det så åt jag en sen, halvdeles bortglömd, lunch och drog sedan till Byske för att träffa Erika och Hilda. Det blev ingen lång sväng eftersom jag o Erika sen skulle laga bjudmiddag. Vi handlade på oss en massa godsaker på Willys och sen lagade vi en magiskt god vegetarisk buffé.

Sandra, Emma och Frida kom allihop och åt med oss. Trevligt!
Bara Sofie som saknades...

Maten bestod bland annat av:
Ugnsgratinerade rödbetor med chevre, balsamvinäger och valnötter (GOTT!)
Ugnsgratinerad aubergine och squash med Västerbottensost
Tabbouli
Hoummus
Baba Ganoush
Chili fyllda med ricotta (köpta färdiga på burk)
Stora kapris
Vindolmar (färdiga på burk)
Oliver
Fetaost
Sallad
Rostade, flådda paprikor i marinad
Turkisk yoghurt med vitlök o mynta

Allt var supergott och det blev en riktigt härlig blandning till maten. Vi hade också riktigt trevligt och pratade glatt på om allt från familj och politik till garageportar.

Efter maten blev det även lite stretchövningar där vi fick visa upp vår vighet med bl a spagat, split, röra-tårna och sitta på huk. Jag var en mästare på allt! Det här momentet hade lätt fått fångas på bild! Här hade Emma o Frida redan åkt hem, men Johanna var med och visade prov på förbluffande vighet! (Sandra - om du har kort på detta vill jag se dom!)

 Mitt trevliga middagssällskap
 Förträffligt god middag

 VB-aubergine/squash och annat gott
 Min härligt goda tallrik

Efter mat, prat, vin och vighetstest så åkte jag o Erret ner på stan. Vi gick på Statt. Lite dans, lite prat, lite drinkar... en riktigt trevlig utekväll. Kändes på nåt sätt lite som när vi var 18 och ägde Lanternan :D

Otroligt roligt hade vi!
Kom inte hem förrän seeeent på natten...

Kul!

Hur har eran helg varit?

/Pia


Peppar morgondag!

Oj, vilken pepp jag känner just nu inför morgondagen!

Bästa Erika och Finaste Hilda är i Byske. Underbart!
Och vi smider planer...

Jag börjar morgondagen med att följa med mina elever till Skekraft där de ska dansa på deras Öppet hus. De dansar kl 13 och kl 14 för alla som vill komma och kolla.

Sen efter det så drar jag till Byske för att hänga med ovan nämnda Bästa Erika och Finaste Hilda. Och då jag gjort det ett tag så tar jag med mig Erika till stan där vi ska laga mat, dricka vin och piffa till oss. Sen hoppas vi på att Frida och Sandra (och Emma?) dyker upp och avnjuter denna middag och trevliga kväll tillsammans med oss.

Och så kanske det blir ett pubbesök eller två på det.
PEPP!

Här är några bilder från min o Errets road trip till Köpenhamn:


På väg ut för att göra Köpenhamn osäkert :D


Var ute till seeent på natten... eller snarare tidigt på morgonen :)


På något magiskt vis lyckades vi släpa oss upp nästa dag och besöka Kristiania:

Bland annat så var vi in bakom bambuförhänget där en man bodde i en salig röra. En hippieman. Som var väldigt trevlig och guidade oss lite... och som också var väldigt speciell :)

 Över en bit veganmat kunde man även få inbudan till att äta haschkakor med en norsk tjej som inte ville göra det själv.... vi tackade ödmjukt, men smickrade(?), nej.

Vi fortsatte vid gott mod en lång promenad genom köpenhamn och upp till havsfruen i tokvarmt väder. Solsting, hello!



Otroligt intensiv resa, men också ett riktigt härligt minne!
Vi sov kanske en timme? Och sen gick vi nån mil i stekande hetta dagen efter :D
Men vi hann med mycket. Och nån dag... nån dag ska vi göra nåt liknande igen!


Hursomhelst:
Peppen är på inför imorgon!
Wiiiiie!

/Pia