Buddha on stick

Hej!

Idag:

Kontor
Undervisning i Piteå
Dans på stan
Kvällsshopping
House

För första gången på riktigt länge har jag idag dansat på stan! Det var riktigt roligt. Ska se om jag kommer över några bilder på det... ;)

Här är några höstbilder som jag tog idag:




Ikväll köpte jag Buddha on Stick på Indiska:


Superdupertired!

Godnatt!
Pia

Efter helg kommer Måndag!

Hej!

Ja, då var det måndag igen. Jag tycker verkligen att måndagar känns som måndag nuförtiden. Och måndag har blivit detsamma som dåligt. Bara för att känna peppen för jobbet lite extra så har jag kryddat det med möte på kvällen. Härliga tider! Dessutom ett möte med bara jag och två från styrelsen, trots att tanken är att det ska vara två danslärare, två styrelsemedlemmar och en från kontoret. Men det gick väl ändå rätt bra. Fast jag tror det hade varit mer produktivt om vi varit fler.

Har även rensat ut ytterligare ett ton med papper från min föregångares tid. Kanslisten som jobbade där innan har verkligen sparat allt! Och jag menar verkligen allt. Minsta lilla papper. Har slängt massor och fortfarande finns det massor kvar som jag tycker är väldigt tveksamt om det ska sparas. Men man måste ta lite i taget! Kontoret är iaf på väg att bli väldigt tjusigt. Bort med en del papper, mappar och pärmar. In med ny gardin och lite målarfärg! Det kommer att bli så fint! :)

Sen har det ju varit helg också. Justdetja. Vad hände?

Fredag - var hemma alldeles själv och tog det lugnt. Såg det nya avsnittet av Supernatural. Drack ett glas vin. Inget mer än så.

Lördag - slöade, diskade, for ner på stan en sväng, duschade, färgade håret (gillar det, det är mörkbrunt bara), gjorde mig fin och for till Jessica. David hade skadat axeln på hockeymatchen så de hade varit på akuten. Och då tog det lite tid innan Jess var klar. Hon hade varken ätit eller duschat när jag kom dit.
När hon var klar drack vi en drink och sen gick vi ner på stan.. In på Calles en väldigt kort sväng och sen vidare in på Statt där de chockade med att spela flera bra låtar i rad direkt vi kom in! Blev nästan jobbigt ett tag! :D
Och sen när de bra låtarna var över så gick vi runt och var sociala ett tag. Ganska trevlig kväll faktiskt!

Söndag - söndag blev verkligen en slappardag. Jag o Matte åt tacos. Och så såg vi ca 100 avsnitt av How I met your mother.

Imorgon är det tisdag. Då jobbar jag från ca 9 till 21. Härligt!
Hehe. Men det är ju undervisning på kvällen så det blir kul!

Nu ska jag bara surfa lite till och sen ska jag sova!

Natti...

Me teaching simonson to the others in my group during the simonson teacher training certificate course:


Helg!

Hej!

Nu är det äntligen FREDAG!
Vilket så klart innebär helg och inget jobb. Jag har varit väldigt oinspirerad på jobbet idag. Men nu har jag bestämt mig för att det är dags att ta helg!

Vad gör ni andra i helgen?



Jag ser fram emot att ta det lite lugnt, pyssla lite i lägenheten och förhoppningsvis ta ett glas vin eller gå ut och dansa! :)

/Pia

Fotokurs

Hej!

Idag har jag jobbat på kontoret på förmiddagen.

Sen körde jag till Piteå. På vägen dit blev jag stoppad av polisen. Tyckte det var lite konstigt när den ena polisen, inte han som vinkat in mig, böjde sig ner och stirrade på mig genom passagerarrutan. Men det visade sig att det var Per, en nyutbildad polis som jag känner.

Jag tycker det är bra att dom ökat blåskontrollerna. Nu är det andra gången jag blivit stoppad bara i höst. Hoppas dom lyckas stoppa många onyktra förare nu! Behöver jag säga att jag klarade mig genom kontrollen utan anmärkning? :)

Väl i Piteå blev det flamenco med årskurs 7. De ser alltid trötta och lite uppgivna ut i början av lektionen och sen blir det bättre o bättre ju längre lektionen går och på slutet är de som piggast och gladast! Nästan lite babbliga, så jag får säga åt dom att vara tysta och skärpa till sig! Nästa vecka ska de visa upp danser för sina föräldrar. Även flamenco. Hoppsan! De har gjort en dans nu som är ca 1 min 15 sek lång. Ska fundera på om jag tror att dom hinner göra längre.. Men annars är det ett rätt bra slut på dansen där. Vi får se!

Så här fina danssalar har dom på Svenska Balettskolan:


Efter undervisningen på Svenska Balettskolan blev det att skynda sig tillbaka till stan för att hinna på FOTOKURS! Jag ska ju gå en fotokurs på ABF i höst. Fyra tillfällen á 2 timmar och 15 min. Jag är riktigt peppad! Idag hade vi lite kortare lektion, men det får vi igen senare. Och det kanske var bra med en lugn start. Alla hade vi lite svårt att hitta alla knappar och inställningar som vi skulle hitta idag. Det var grundläggande men oh, så välbehövligt! Vitbalans, ISO, +/-, fokus osv. Jag ska plippa lite på kameran till nästa vecka och ladda inför fortsättning på kursen!

the extreme...


Pepp pepp!
/Pia

Panscho-onsdaG

Hej!

Idag har jag börjat sent och jobbat sent.
Jag var så trött efter min långdag igår där jag körde slut på alla krafter.

Jag trodde att byggosarna var helt klara, men imorse vaknade jag av att det plingade på dörren. Oh no! Inte var jag beredd på det. Och inte sov jag i pyamas heller. Som tur är så plingar dom två ggr innan dom kliver in genom dörren. Så precis när jag lyckats slita på mig kläder och kliver ut genom sovrumsdörren så kliver byggkillen in genom ytterdörren. Han blev nog förvånad över att nästan krocka med mig efter att ha plingat två ggr utan svar.

Sen åt jag gröt medans han spikade träpanel ute på balkongen. Det kändes lite konstigt. Men nu är allt klart och det ser fint ut.

Varför panscho-onsdag?
Jo, idag har jag och Matte skaffat lite schyssta pensionärsmöbler till lägenheten. Vi har (äntligen!) slängt ut den röda, trasiga, smutsiga soffan och på plats i rummet står nu några härliga sammetssoffor i stället. Najs! I annonsen stod det senapsgula, men jag kallar dom med bestämdhet för guld! Hihi. Det tycks som att alla som är äldre än oss tycker att det är bättre än vad vi hade innan men ändå ett tveksamt val. Själva är vi nog ändå rätt nöjda. Jag tycker det känns som att vi har en stor myshörna i sammet i vardagsrummet. Och det är en klar förbättring!

Framöver väntas pensionärsfest! :D

Ha det gött!
Pia

En favorit från New York. Staten Island Ferry.

Åjj, vicken låång dag!

Hej!

I morse steg jag upp halvsju. Halvsju. Och tvättade mig, klädde mig och började äta min morgongröt. Och sen kom byggosarna. Byggosarna. Kl sju. Jaha, det var ju väntat och jag visste om det. Men byggosar i mitt hem kl sju på morgonen? Ingen riktig favorit. Bar undan soffbord, rullade ihop en matta (matte) och underlättade i allmänhet när våra saker lades under ett täcke av plast. Idag har vi fått nya fönster. Och det bästa med att byggosarna kom redan kl sju var att de var färdiga med hela fönsterbytet på en och samma dag. Skönt!

Jag var på jobbet kvartöversju. Kvartöversju! Det har aldrig hänt förut, och kommer förmodligen inte att hända igen. Iaf inte inom någon snar framtid. Men att börja jobba åtta-halvnio-nio vore nog bra iaf. Så det inte blir så sena dagar. Ja. Ska försöka börja med det. Men inte imorgon. För jag behöver nog sova lite mer än så.

Idag blev ju en sån lång dag! För jag jobbade fram till kvartifem, hem och skynda sig att äta middag och snabb-bläddra igenom dansplaneringen, och sen tillbaka och jobba kvartisex till nio. Och så är man hemma dryga nio, nästan halvtio. Och då är jag ju så klart hungrig igen. Korvmackor. CSI. Nån slags seg zombiekoma (jag). Och verkligen dags att sova!


Åt lunch med mamma på Wayne's idag. Riktigt trevligt. Vi hann med några affärer på lunchen också. Trevligt. Länge sen jag var på stan. Men både jag och mamma var på sparläge vad gäller shopping så vi bara tittade och provade lite. Men köpte inget. Än.

Nu ska zombikoman övergå i djup nattsömn är tanken. Men fast man är så trött så är det svårt att komma i säng efter att man undervisat. Kroppen är uppe i varv. Fastän den inte orkar. Hehe. Men idag har ju varit en ovanligt lång dag.

Som sagt - dags för sömn!
Efter en ganska så bra tisdag, trots byggosar i lägenheten kl sju på morgonen. Kl sju.

Ska se om jag kan hitta nån rolig bild att bjuda på...

Tipsrunda på Burman/Holmström-festen i somras.

Godnatt

Peppar peppar

Rösten tillbaka. Ingen feber (bara lite varmare än vanligt :P). Lite seg, men inte dödstrött. Kanske går det åt rätt håll ändå?

Idag har jag jobbat. Så klart. Det började som en riktig måndag men innan jag gick hem så hade tiden både hunnit börja gå fort och jag hade hunnit med att göra en massa saker. Bra jobbat, Pia!

Och visst är det skönt att jag har Gabriella som hjälp, då hinner jag ta tag i alla dåliga samveten som ligger i bakhuvudet och gnager. Nu kan vi (pepparpeppar igen) nog äntligen börja jobba lite framåt på kansliet! Snart alltså. :)

Gå in o kolla våran
hemsida! Den är fortfarande inte helt klar, men den är på väg!


Sen har det väl inte blivit så mkt mer än jobb. Sen jag kom hem har jag ätit middag och.. ja, jobbat! Men med dansplanering då. Så kan det gå! :D

Nu är det dags att duscha och sen sova några timmar innan byggosarna kommer och byter ut våra fönster imorgon bitti kl 07.00.

Nu är det höst igen. Den här bilden tog jag förra året. Ett hjärtformat höstlöv.


Ps.
Vad tycker ni om nya designen på bloggen?

Ingen röst

Idag vaknade jag upp utan röst.

Det är inte ok. Jag har inte tid, lust eller ork till att vara mer sjuk. Jag vill, måste och behöver komma igång ordentligt med min undervisning.

Jag tycker egentligen att jag har varit ovanligt mycket sjuk sen jag opererade knät. I ett år nu alltså. Vad beror det på? Att jag inte tränar lika mycket? Får jag sämre immunförsvar då? Kanske. Men snart måste det vända så att jag KAN börja träna mer igen!

Jag är så less på att vara halvsjuk hela tiden.


Igår hade jag hela 50 besökare på bloggen. Det är mer än vad jag snittar i vanliga fall. Men ändå är det bara två kommentarer. Det tycker jag är trist. Det är ju mest troligt lite nya folk som tittat in. Synd att de inte lämnar en liten rad och berättar vilka dom är och att dom varit här. Ni som bloggar vet vad jag menar.

Jag kan inte, och vill inte, tvinga folk att lämna kommentarer. Men visst vill man veta vilka som är in och läser.



Nu ska jag koka mig en gröt och gå till jobbet. Och hoppas på att rösten kommer tillbaka.

Hoppas ni får en bra dag!

Kramar, Pia

Här är Tottes lämningar efter en festmåltid på Ekorre:

Båtvik

Idag har jag o Matte varit till älskade Båtvik. När vi kom dit låg dimman tjock nere vid havet, men efter en liten stund hade det klarnat tillräckligt för att jag och mamma skulle våga oss ut med båt till Långgrundet. Där började den stora blåbärsjakten på dom stora blåbären mamma sett igår... men, oj! Dom hade någon redan plockat upp så ett tag trodde vi att vi skulle få gå hem tomhänta. Vi fortsatte in i skogen och längre bort på ön och hittade till slut några riktigt fina och stora bär. Plockade varsin liten hink och sen fick det vara bra. När vi var klara så hade solen tittat fram och himlen var klarblå. En riktigt härlig höstdag!

Bildkavalkad (klicka på dom!)


Några blandade bilder


Här kommer några blandade bilder tagna under veckan som Julia var hemma. Några är tagna av henne, några av mig, några med min kamera, några med hennes... lite svårt att hålla koll på vilka som är vilka! Men... en ganska säker gissning är att hon tagit korten på mig och jag korten på henne - med en Nikon!



Bilder från kräftskiva/30-årsfest i Hjoggböle som Linn och Fredrik anordnat.


Te i stugan, söndagen efter kräftskivan




Fredagkväll. Kicki, Julia och jag var hemma hos Julia och åt godis och drack vin för att sedan gå ut en sväng på Calles och Olles. Trevligt!


Lördag - ROAD TRIP till Umeå och Idas inflyttningsfest. Vi blev bjudna på god mat och trevlig fest. Drog vidare mot Corona och shejkade, var uppe på natten och fnissade, jag o julia i idas säng, mycket trevlig slappardag på söndagen. Men några bilder från det har jag inte! För dom har jag inte fått av Julia än och min kamera var inte med på road trip...

När vi kom tillbaka till Skell så ville vi inte riktigt skiljas åt. Det var sista kvällen vi skulle ses innan Julia återvände till Örebro (för att dra vidare till Grekland direkt - jag är inte alls avis!).  Så vi stannade till vid älven och tog några bilder vid fontänen...




Kan bara konstatera att det var otroligt härligt att ha Julia hemma ett tag. Vi är så fina vänner! :) Men nu kommer jag såklart bara att sakna henne ännu mer!

Men jag hoppas du har det super i Grekland! Vi hörs när du är hemma igen!

Puss o kram
Pia

R.I.P Patrick Swayze


Mycket som händer... and I like it!

Hej!

Nu är det länge sen jag skrev sist. Men tro inte för den skull att det inte händer något! Det är tvärtom så att jag har haft så fullt upp att jag inte haft tid att skriva. Så här kommer nu en update, som jag ska försöka hålla lite kort.

FREDAG:
JULIA
kom hit. Vi drack vin och åt ost (som alltid) och såg en film. I love you, man! Och den var faktiskt grymt bra. Se den! Den var riktigt rolig. Man kunde ju tro att det skulle vara värsta tjejfilmen, men det var det inte. Det var bara en skön komedi så man fick skratta av sig lite. Det kunde vi båda två behöva!

LÖRDAG:
Julia sov över här från fredag till lördag. När vi steg upp och hade ätit lite frunch så drog vi ner på stan. Jag köpte en BH, men det var nog allt. Den är jättefin. Från Twilfit. Julia spanade in lite grejer, men hade ingen börs med sig eftersom det inte riktigt var planerat att hon skulle sova över.

På kvällen åkte vi till Hjoggböle. Ganska otippat kan man tycka. Jag var supertrött och undrade hur jag skulle orka med? Men efter en dusch, en liten matsnutt och lite tillfräschning så var partystämningen inte långt borta! Kräftskiva/30-årsfest var det. Jag kände ungefär tre st på hela stället. Men jag hade riktigt kul ändå. God mat, rätt trevliga människor (när dom väl började prata lite med en :P) och live-musik! Grymt!
Blev lite efterfest i Julias stuga, och sen låg vi två uppe och fnittrade till kl sju ungefär... *fniss*

SÖNDAG:
Efter ca två timmars sömn vaknade jag och undrade huuur i hela världen jag hade tänkt att jag skulle kunna köra bil den tiden? Snälla Linn skjutsade in mig till stan så att jag kunde låsa upp danssalen till några förväntansfulla tjejer. Sen så följde jag Jessica ut på a-torp och kollade in vad Dance och Gymshop hade att erbjuda i år. Det visade sig att det inte var så mycket i min smak. Fast å andra sidan så handlade jag ju på mig en del danskläder i NY.

Efter det var jag hemma en lite stund innan Julia kom och plockade upp mig för att åka på Max och äta mat. Mest chili cheesen var det som lockade. Vi hade nog båda kunnat skippa att köpa burgare för det var i princip bara chili cheese och pommar som gick åt.
Fortsatte därifrån tillbaka till Julias stuga för att bädda, diska, ta ut sopor och stänga av element osv. Och sen till Linn för att kolla film och mysa med hennes familj. Svante var vaken och Diesel var på goshumör så vi hade det riktigt mysigt.

MÅNDAG:
Jobb och dansplanering och sömn.

TISDAG:
Jobb och jobb. Först på kontoret och sen undervisningspremiären! Oj, vad det var länge sen jag undervisade nu! Speciellt i modern jazz. Shit, alltså! Simonsonlektionen gick väl så där... rörde till det lite för mig på 10 mins. Inte så kul! Men efter det flöt det på bra. Flamencon blev mycket snack och lite dans. Men så kan det ju vara första lektionen. Och vi pratade massor om Spansk Afton som blir den 4 november. Så det var ju ändå dansrelaterat!

ONSDAG:
Jobb. Sen middag med Vickan på Wayne's. Riktigt trevligt. Vi ses inte så ofta, men vi har blivit bättre! Får hoppas att det inte dröjer alltför länge till nästa gång!

Efter det träffade jag Julia på Calles. Satt där tills det kändes som att vi var tvugna att gå. Sen åkte vi upp på Vitberget för att kolla ut över stan, men blev rädda för eventuella rånmördare/våldtäktsmän och åkte därifrån ganska snabbt. Hem till oss en sväng och så blev det ännu en sen kväll! Men man måste ju passa på när hon är hemma!

TORSDAG a.k.a IDAG:
Jobb på balettföreningen på förmiddagen.

Lunch med mamma på Wok n Roll där jag åt sushi. Mums!

Iväg till Piteå för att undervisa åk 7 på Svenska Balettskolan i flamenco. Det var riktigt roligt! Och annorlunda. De frågade massor. T ex var det en tjej som var orolig för hon hade tagit på sig svarta trikåer och alla andra hade vita... var det ok? Eh... jag har ju inte ens trikåtvång så för mig var det då inga problem! :D

Direkt därifrån upp till Musikhögskolan för att vara med på lärarträning med Helena Högberg. Mattox-teknik! Och oj, vilken chock! Och speciellt när man är van simonson. Det är på ett sätt likt och på ett sätt så extremt annorlunda. Och jag måste säga att jag nog föredrar simonson, men det var otroligt kul att få träna lite själv! Och att få en inbjudan :)

FRAMTIDEN:
Och planerna för helgen ser inte mycket luftigare ut.
Fredag blir det lite party här hemma i stan. Vi ska till Julias kusin och sen gå ner på stan. Vi vet inte riktigt vart än, för vi tror att station kanske inte har öppet och på Balzac är det så klart club soda. Men annars får vi väl göra en pubrunda (uppdaterar senare om hur det blev).

Och lördag så åker vi till Umeå för att gå på Idas inflyttningsfest. Det känns verkligen jätteroligt! Är ju bara liiiite less på den här staden och dess utbud. Så en utekväll i Umeå kändes riktigt lockande.

Kram o godnatt på er!
Pia

Roligt som händer i höst

Hej!

Jag har en tendens att bli höstdeprimerad när mörkret tränger sig på.
Jag har också kännt mig lite deppad över vad Skellefteå har att erbjuda mig. På nåt sätt har allt kännts lite tråkigt sen jag kom hem från New York.

Men nu har jag börjat bygga upp lite roliga saker att se fram emot:

UNDERVISA PÅ SVENSKA BALETTSKOLAN I PITEÅ
Fr o m nästa vecka ska jag på torsdagseftermiddagarna undervisa på Svenska Balettskolan vid fyra tillfällen. Jag ska ha flamenco med årskurs 7. Det ska bli väldigt spännande! Och jag måste ju erkänna att jag tycker att det är ganska coolt att jag ska få undervisa där.
Har jag tur så kan det också bli några onsdagar där senare i höst.

FOTOKURS PÅ ABF
Jag har anmält mig till en fotokurs på ABF. Det är en grundkurs i hur man hanterar sin systemkamera. Och det tror jag kommer att bli jättebra! För jag vill verkligen lära mig hur min kamera fungerar. Och jag har inte riktigt tålamodet att sitta och läsa i instruktionsboken. Även det här handlar om fyra torsdagar och det ska bli väldigt spännande. Två första gångerna av fotokursen så sammanfaller det med flamencodagarna i Piteå. Då har jag bara en timme på mig att åka mellan - men det MÅSTE bara gå!

UNDERVISA SIMONSON PÅ DANSVÄXTHUSET
Under fem st onsdagar ska jag även undervisa ungdomarna på Dansväxthuset i Simonson. Det ska bli väldigt spännande och roligt! De satsar ju verkligen på dansen så det blir kul!

REPRIS PÅ SPANSK AFTON
Min spanska afton som jag arrangerade i våras med mina flamencoelever kommer i repris! Det var så trevligt att vi vill göra det igen! Vi är inbokade i Dans i Novembermörkret-programmet och kvällen som gäller (boka in det redan nu!) är onsdag den 4 november. Kul!

DANS I NOVEMBERMÖRKRET - FÖRESTÄLLNING
Den stora föreställningen som Balettföreningen arrangerar. Den ska ju jag hålla i trådarna för och jag hoppas även på att båda mina grupper ska medverka med varsitt nummer.

ORDINARIE DANSUNDERVISNING
Jag ser såklart även fram emot min ordinarie undervisning på tisdagskvällar. Flamenco och Simonson varje tisdag. Det blir grejer det!

Och sen så får man ju tända massa vackra ljus och ljuslyktor. Så jag ska nog överleva även denna höst!

Vad är era planer?

Pia

Broccoli- och Potatissoppa

Hej!

Tänkte att jag skulle bjuda på ett enkelt och snabblagat sopprecept på soppan vi åt till middag idag:

Ingredienser:
2 msk olivolja
2 potatisar, tärnade
1 gul lök, tärnad
225 g broccolibuketter
125 g ädelost, smulad
1 liter grönsaksbuljong
1 1/2 dl grädde
1 krm paprikapulver
Salt och peppar

1. Hetta upp oljan i en rymlig kastrull. Lägg i potatis och lök och fräs dem i 5 minuter under omrörning.

2. Lägg undan några broccolibuketter till garnering och lägg ner resten i pannan. Tillsätt ädelost och grönsaksbuljong.

3. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda under lock i 25 min tills potatisen är mjuk.

4. Mixa soppan slät

5. Häll över soppan i en ren kastrull och rör ner grädden och 1 krm paprikapulver. Smaka av med salt och peppar. (Här valde jag att röra ner grädden i samma kastrull som soppan redan var i och det gick finemang)

6. Blanchera och garnera med några broccolibuketter och lite paprikapulver.


Snabbt, enkelt, gott.

Lycka till!
Pia