Flygande Maya

Idag har jag skjutsat min syster till flyget. Tänk så fort helger går, och speciellt när man har sånt fint främmande!


Maya flyger hemåt...

Annars så har jag lyckats få nån fruktansvärd förkylning på halsen som innebär nackspärra och värk i kroppen. Även lite snor och småont i halsen som brukar höra till. Samt bomullshuvud och trötthet. Men ändå inte så sjuk att man räknas som sjuk... Men jag hoppade ändå över att dansa ikväll. Det är ju som ett säkert sätt att göra det värre. Och jag måste jobba mina timmar och undervisa i veckan. Inget slappande nu!

Men alldeles precis NU nu så ska jag gå och lägga mig och försöka få några timmars sömn. Det behöver man också!

Kramar till er alla,
Pia

tiden

Tänk så fort en helg kan gå!
Nu är det redan söndagkväll och imorgon åker kära syster tillbaka till Stockholm.

Det här har vi hunnit med:


Fredag:
Lunch med mamma på Johanna i Parken

Estet-tvåornas dansföreställning på A-torp
Lite shopping på stan

Lördag:
Båtvik på dagen. Grillade mackor och hampisar på nya grillplatsen på gården. Mam, Pap, Pip, May o Mat :D
Till Vickan och Nicke på fest på kvällen. Pia, Maya, Simon, Jessica och David. Trevligt. Mysigt med tända ljus under earth hour, men killarna hade lite fotbollsabstinens. Vi gick ut på statt sen. Tyvärr mycket sämre musik än förra helgen. Men vi hade trevligt ändå.

Söndag:
Jag och Mayan såg SATC the movie, extended version. Vi åt chips och dip och ett kinderägg. Det var trevligt.

Och imorgon åker hon alltså redan tillbaka. Usch, vad tiden går alldeles för fort!






MAYA!!!

Idag var det min tur att bli ÖVERRASKAD!

Mamma hade messat mig tidigare i veckan och frågat om vi kunde gå ut och äta lunch idag. Javisst, så trevligt tyckte jag.

Sen mitt i alltihop när vi har börjat ta sallad på Johanna i Parken så knackar nån mig på axeln och det är MAYA!
Out of the blue. Från ingenstans. Helt plötsligt bara där.

SÅ HIMLA BRA!
ROLIGT!
KUL!

Hihi, shit va kul vi ska ha i helgen!

Blev lite komptimmar tagna idag och stros på stan me henne. Jag hittade inget, hon köpte massor. Som Matte sa "man kan ju förstå att hon handlar en massa när hon kommer hem från stockholm till skell. Där finns det ju ingenting. Litet utbud". Typ.

Imorgon bitti går bilen till Båtvik för att förhoppningsvis kunna sitta ute och grilla till lunch.

Sen på kvällen blir det party party i Vickan och Nickes nya hus. NAJS!

Kommer att bli asgrymt!

Pepp pepp!
Pia P

Dansmåndag

Hej!

Insåg att det inte verkar ha funkat med kommentarer på förra inlägget, så om nån av er vill kommentera det så går det bra att göra på det här eller på det innan det.  :D

Idag har jag jobbat hela dagen, tagit emot Nomo Daco som gör en produktion nere i våra danssalar samt fått min praktikant idag. Det kommer att bli spännande med praktikanten kan jag säga! Men det gick rätt bra idag och jag hoppas jag kommer på tillräckligt med saker för henne att göra!

Sen efter jobbet var det bara att skynda sig hem och äta middag innan det var dags för DANS!
Har ju börjat gå på Karolinas moderna jazz på måndagar nu. Eller, det var andra gången idag men jag har som plan att fortsätta gå så länge det går. Det börjar ju repas mer och mer inför vårföreställningen nu också.

Idag gick det bättre än förra veckan om än jag fortfarande har mkt att jobba på. Som sagt, vet ju knappt hur man står längre! Men det mesta verkar handla om att våga att göra saker för mig. Och att få nån fason på det där järnbandet som sitter längs utsida lår. Stretch? Massage? Amputation?

Bara att kämpa vidare så att jag snart kan vara tillbaka i det skick jag var före skadan. Helst ännu bättre, men det är ju en start iaf.

Nu är det dags att sova.

Godnattpussar!
Pia

Lyckad helg

Jag hade jätteroligt ute igår. Var på superbra humör och så peppad på allt. Vi hade kul här innan vi gick ut och sen när vi var ute så dansade jag nästan hela kvällen. Precis som jag ville! Och det var skitkul! :)
Det var lite folk ute, men nästan bara bättre när man ska dansa så att man kan få gott om plats.

Och idag så har jag o Matte varit till Båtvik. Vi grillade hamburgare nere vid nya grillplatsen tillsammans med mamma, pappa, Karin och Tommy. Jättetrevligt och framför allt JÄTTEGOTT!


Pappa och Tommy försökte laga skotern...


Väderpinnen sa att det var fint väder och jag instämmer



Snabbis

idag har jag o Jessica hållit i audition på Västerbottensteatern för att hitta fyra st dansare till sommarteatern.
Det gick riktigt bra. Vi var alla överens om vilka vi tyckte skulle komma med, samt vilka som skulle bli reserver. Alla som sökte gjorde jättebra ifrån sig och var duktiga. Så det var superkul!

Ikväll kommer Vickan hit. "Mayas Vickan". Och Jessica kommer också en sväng. Det blir väl några glas vin/cider, tjejsnack och sen dans på statt. Iaf för mig o V. Cool!

Nu måste jag göra ett ryck...

dammsuga
middag
dusch
kläder
smink

två timmar på mig... eller.. 1.45!
Sitter på fejjan o pratar med min nya bulgariska vän Ilinka. Svårt att slita sig!

Kram kram!
Ha en trevlig lördagkväll alla!

Dans

Idag har jag dansat!

Jag har varit med på Karolinas moderna jazz. Kändes verkligen jättebra att börja röra sig lite på dansvis igen. Jag tycker det gick rätt bra. Det finns mycket att jobba på för min del innan jag är tillbaka, men jag är ändå väldigt nöjd med lektionen. Jag ska försöka gå dit varje måndag nu och vara med och dansa.

Det var jättekul och jag hade tid att känna efter lite vad jag gjorde osv. Och ojojoj, vad det kommer att kännas i kroppen imorgon! Jag är så otränad och dansen använder ju så många olika muskler. Men det kommer att vara en skön smärta. I like it!

ÄNTLIGEN!
Äntligen kan jag börja dansa igen. Nu är det bara att försöka göra det så mycket som möjligt så jag kommer tillbaka.


Tillbaka i Skell...

Jaha, då var man tillbaka i Skellefteå och det börjar kännas.
Efter en vecka i Turkiet där dans var vardagsmat och jag var tvungen att sitta och vila för att det ibland bara blev för mycket dans och så mycket bra musik så är det svårt att ställa om sig till den värld vi lever i här. Utan dans.

Igår var jag så grymt sugen på att gå ut och dansa!
Problemet var bara att jag inte hade någon att gå ut med... och det känns lite för märkligt att gå ut själv. Även om jag säkert träffat på nån ute som jag kunnat hänga med.

Jag har misstänkt det tidigare, men nu tror jag ännu mer på det... Jag måste skaffa lite nya vänner!
Alla mina bästisar har antingen flyttat från stan eller skaffat barn. Utom Jessica då. Och igår var hon i Umeå. Men jag skulle nog vilja ha fler kompisar. Träffade ju en hel hög jättefina människor i Turkiet som jag bara hade sååå roligt med. Men de bor ju också alldeles för långt bort.

Nu är bara frågan, vart hittar man nya kompisar? :D
Jag ska jobba på det här! Men snart ska vi iaf ha danslärarfest och det kommer att bli grymt roligt.


Sammanfattning av Kayseri

Hej!

Nu är jag tillbaka i Sverige och har snart tänkt börja om att blogga flitigt här igen.
Nu har jag precis skrivit ett avslutande inlägg på resdagboken, så nu är det klart med att skriva där. Klistrar in det här. Vi hörs o ses på bloggen snart igen!
/Pia


Hej!

Ja, så är jag nu helt plöstligt hemma efter en väldigt intensiv vecka i Kayseri, Turkiet. Jag hade nog trott att jag skulle hinna skriva mer medans jag var där, speciellt som jag hade med mig min laptop och det fanns trådlöst på hotellet. Men det visade sig att man knappt skulle ha tid att sova.


Det var kurs mellan 9.30-19.30 varje dag. Med kafferast och lunch. Sedan direkt efter det så åt vi middag och efter middagen var det alltid någon aktivitet inplanerad, som t ex...


TRADITIONAL KAYSERI EVENING
Den kvällen så kom folkdansare på besök och visade upp sig. De var riktigt duktiga och det var kul att se.

Det var även live musik med traditionella instrument och låtar.

Vi fick även se ett iscensatt traditionellt turkiskt bröllop, där JAG fick spela bruden! :)


Jag "gifte" mig med Yunus, en av tränarna. Det var riktigt spännande faktiskt! De släckte ner i rummet och sen så blev jag eskorterad av ett helt gäng turkiska flickor (från folkdans-teamet) till en stol. Vi gjorde typ "dubbla prances" (för er som vet vad det är) och det kändes iaf som att jag hakade på bra. Jag kunde ju inte direkt se vad de andra gjorde.

Sen fick jag sitta på en stol och de hade en bricka med ljus och henna som de förde över mitt huvud och dansade omkring med. En gammal dam knäböjde vid mig och la en klick henna i handen, knöt ihop den och lindade sedan in den i en sjal.


Yunus blev bl a rakad inför alla. Jag såg inte allt som hände honom eftersom han satt vid sidan om mig.

Efter det så fick brudparet starta dansen. Och jag dansade på turkiskt vis. Tur att jag hade hunnit studera dom lite tidigare under veckan! :D
Det var riktigt roligt.


INTERCULTURAL EVENING
Det här var kvällen då vi fick presentera våra olika länder samt bjuda varandra på mat och dryck. Jag hade gjort renklämma med tunnbröd samt skurit upp bitar av västerbottensost. Båda delarna var väldigt uppskattat och populärt. Go Västerbotten! :D

Det var kul att se vad de andra hade att visa och att smaka på massa olika mat/godis/snacks.

Kvällen slutade med att många drack mycket sprit. Men inte jag. Jag gillar inte att dricka ren sprit :P
Det var en trevlig kväll ändå och det var inga skandaler. :)




Som sagt ett fullt schema både på dagtid och kvällstid, men vi fick lite fritid också. Kanske inte så mycket som vi velat, men litegrann.


Bästa dagen var när vi gick på hamam. Jag, Kristina och Dalia gick tillsammans på kvinnornas hamam. Mindougas, Viktor, Miguel och Yunus gick på herrarnas. Det var riktigt härligt! Först så satt vi inne i bastun, det var uppvärmda stenbänkar och typ som ångbastu. Efter det så blev vi skrubbade riktigt ordentligt - kese. Och efter det massagen. Oj, så mjuka och lena vi var efter det! Och rena. Såå skönt.


De flesta valde att gå och shoppa då, men jag är väldigt glad att jag gick på hamam i stället. :)


Vi har även hunnit med sightseeing och museum. Jag tyckte att alla gamla byggnader från ottomanska rikets tid var riktigt häftiga och fascinerande. Tänk att det finns kvar så gamla moskéer, slott, klocktorn osv!


Sammanfattningsvis kan jag säga att hela veckan har varit helt underbar! Jag träffade så många fina människor från flera olika länder. Människor som var villiga att dela med sig av sina erfarenheter, om sina kulturer och om sina egna personliga tankar och ställningstaganden. Människor som gillar människor. Precis som jag. Vänner på en vecka!

Tack allihop för en underbar vecka!

/Pia


Första riktiga dagen i Kayserí

Hej!

Jag har skrivit ett lite längre inlägg på resedagboken samt laddat upp lite bilder där.

Användarnamn: Xandi
http://www.resdagboken.se/Default.aspx?documentId=3&section=journey&journeyId=348595&userId=32794

Gå gärna in och kolla!


Pia

Kayserí dag ett

Hej!

Nu ligger jag på mitt hotellrum på Asberlin i Turkiet. Ikväll får jag sova själv här inne, men imorgon kommer det att flytta in en till tjej. En av killarna som mött upp oss här trodde att hon kanske kommer från Bulgarien. Jag får se imorgon!


Dagen som gått har varit helt ok. Den mesta tiden har spenderats på flyget och på flygplatser. Började med att min supersnälla familj skjutsade ut mig till Arlanda. Där fick jag stå i världens längsta kö trots att jag gjort en online check-in. Väl genom baggageinlämning osv så fick vi gå direkt till gaten.


Efter ett tag var alla på planet och vi flög iväg från sthlm ca en timme försenade. Själva flygningen tog ca tre timmar till Istanbul. Sätena i Turkish Airlines flygplan är turkosa! Lite snyggt då! :D

Vi fick supergod mat på planet och det var väldigt bra service.


När vi kom fram till Istanbul ville vi verkligen få komma ut en sväng och andas lite friskluft. Det var väldigt varmt på planet och kvav luft så det var skönt att komma ut en stund. Vi hade ca tre timmar att spendera på Istanbuls flygplats innan resan gick vidare till Kayserí. Efter luftningen när vi skulle gå tillbaka in på flygplatsen så hittade vi en rulltrapp med reklam om en supermarket. Eftersom vi hade lite tid att spendera så åkte vi ner där.


Vi blev genast uppmötta av två st vakter som tilltalade oss på turkiska. Sen ville de se våra pass och veta vart vi var på väg. Det kändes överlag som att vi blev väldigt bevakade på flygplatsen. Undrar om de är misstänksamma eller hjälpsamma? Lite både och tror jag.


Efter vårt lilla äventyr fick vi även gå igenom ännu en säkerhetskontroll. Jag har pipit i alla hela dagen. Antigen skorna eller jeansknappen som ger utslag men jag har alltid fått gå igenom efter att de kontrollerat mig lite extra.

Efter det så gick vi på ett café där vi åt en macka, drack kaffe/te och spelade lite kort. Rätt trevligt tidsfördriv medans vi väntade på nästa plan.


Flög lite till och landade sedan i Kayserí där vi följde strömmen in och hamnade i en vänthall där våra och en till mans väskor aldrig dök upp. Vi väntade och väntade och till slut dök det upp en kostymnisse med två st poliser och ropade upp våra namn. Tydligen så skulle vi gå till en egen hall för internationella passagerare. Även här uppassade/påpassade/bevakade. Men alla är trevliga.


Våra väskor låg prydligt på rad och Mustafa kom springandes för att välkomna oss. Vi klämde in oss i en liten bil och åkte till hotellet. Fick ett väldigt varmt välkomnande av alla här. Vi lastade in väskorna på varsitt rum och följde sedan med två turkar upp till baren på taket och satt och pratade med dom. Väldigt trevligt. Men klockan hann bli mycket och nu ligger jag här halvtre på natten och har ännu inte somnat!


Ska avsluta det här och sedan läsa en kort stund innan jag ska sova och sen stiga upp och äta frukost halvnio. Internet funkar inte, jag måste skaffa en kod men jag ska göra det imorgon så kan jag ladda upp det här inlägget då.


Dagens chock:

Flygplanstoaletterna i Turkiet är bara ett hål i marken! Som ett inkaklat handfat på golvet. Ojoj, vad jag höll mig när vi kom till Kayserí. I Istanbul hade de både vanliga toaletter och hål. Självklart gick jag först in på uddavarianten. Stod där inne och begrundade livet en stund och tänkte att det här går ju bara inte!!! Sen smög jag ut och tittade in bakom en annan dörr där det lyckligtvis fanns toalett. Men sen i Kayserí fanns det bara en sort. Den värre. Tur att toaletten på hotellet är på riktigt! :D


Nu ska jag sova!
Natti natti!

Pia

Utsikt från min plats på planet då solen höll på att gå ner: