Uppdaterar ang knä

Jaha, jag tänker att jag kanske borde uppdatera ifall det finns några där ute som undrar hur det går med knät och som inte har fått nån nyligare rapport än det som gått att läsa här på bloggen.


Onsdag på akuten:
Onsdag så fortsatte det att göra ondare och ondare. På kvällen var det rött kring ärret (operationsärret från korsbandsoperationen), knät var mer svullet och jag hade lite feber. Ringde sjukvårdsrådgivningen som tyckte att jag skulle åka in på akuten.

Gjorde det. Kom dit ca 19.15. Fick träffa en sköterska och testa temp och snabbsänka. Hade 48 i snabbsänka. Man ska tydligen inte ha mer än 8, men 48 var inte så farligt högt.

Fick vänta o vänta o vänta...
Fick gå in på ett rum strax efter 21. Fick två alvedon och en filt. Väntade lite till.

Träffade en läkare. Klämde, tryckte, vred. Kanske lite opiater?
Berättade om min skepsis mot sagda opiater.

Väntade ytterligare.
Sen kom en annan läkare (i en annan slags rock. specialist?). Klämde, tryckte och vred.

Sedan konstaterades det att jag var röd vid ärret, hade svullet knä och hög temp för att vara på kvällen. Men inte tillräckligt högt för att misstänka infektion. Däremot trodde även dom att det var en inflammation. Nya recept på medicin (dock inte opiater vilket kändes skönt).
Råd att komma tillbaka om det blir rödare, mer svullet (som en stor boll) eller högre feber.
Råd att låta Winroth fortsätta undersöka knät och komma fram till vad felet är. För alla var vi eniga om att något inte står rätt till.

Klara ca 23.30.
Hemma i Båtvik ca 00.00.
Somnade ca 01.00


Torsdag på sjukhuset:
Vaknade. Tänkte att oh, idag känns det bättre! Sen ringde Winroth och meddelade att han hade ett gäng remisser som jag kunde komma förbi och hämta. OK, sa jag.

Åt frukost, gick ut o satt en stund i solen.
Kände mig förvirrad kring remisserna. Skulle de bara lämnas in till sjukhuset och sen skulle jag vänta på kallelse? Eller skulle hela jag och remisserna lämnas på sjukhuset?

Ringde till W och frågade.
Tanken var att även jag skulle på sjukhus.

Verkligen på tiden att duscha. Fick sitta på en IKEA-pall. Skönt!

Sen for jag o mamsen in till stan. Tack snälla mamma för att du hjälpt mig så mycket nu fast du egentligen borde vara på jobbet!

Jag köpte en räkmacka och en kopp te i centralhallen. Sa att mamma kunde fara på jobbet o att jag klarade mig själv. Åt upp mackan. Påbörjade den långa hoppningen bort till röntgen. De borde införa rullband eller nåt... var helt slut då jag väl kom fram.

Behövde inte vänta särskilt länge på att få komma in till röntgen och ta fyra st foton på knät.
Däremot blev det lång väntan efteråt då man skulle sitta kvar o vänta tills en läkare godkänt röntgenplåtarna. Det fick man vänta ca 1,5 timme på.

10 min innan blodcentralen stängde kom jag dit för att ta mina blodprover. Var nog inte värst populärt. Men inte riktigt mitt fel. Toppenbra sköterska som stack mig i armen. Jättegullig och pratade hela tiden. Lyckades få blod ur mig på första försöket. Har typ aldrig hänt förut! Är inte ens blå. Toppen!

Fick hämtning ca kl 17.
Fyra timmar på sjukhuset.
Verkligen mkt väntetid då man är där.

Och sen åkte jag med mamma hem till Båtvik igen. Fick köttbullar och stuvade morötter. Supergott! Finns det nåt godare? Åt tills magen blev alldeles chockad tror jag :)

Sen softat. Tog verkligen på krafterna att vara uppe så mycket idag.


Status:
Benet känns mkt bättre i viloläge idag. Gör inte ont hela tiden, utan bara då jag rör det. Gör fortfarande väldigt ont då jag inte sitter eller ligger ner. Men betydligt bättre än häromdan då jag bara skrek utöver mig då vi försökte lyfta ner benet från soffan.
Att det känns lite bättre gör också att psykiska biten känns lättare. Det kommer att ordna sig.


Och för er som kanske undrar varför jag bor i Båtvik och vart Matte eg håller hus så är han nere i Blekinge och köper en båtform. De bilar och åkte på onsdagafton. Ikväll har de påbörjat den långa vägen hem. Det var redan inplanerat före jag fick så här ont och de var tvugna att åka nu. Som tur är så kan jag ju vara här och bli lite ompysslad i stället. Och imorgon kväll kommer M hem igen så då flyttar jag hem :)

Han har också fått jobb på Metso igen. Fram till semestern iaf. Men det är ju toppenbra. GRATTIS MATTE! Han börjar på måndag. Ska gå ständig natt. Jag tror det blir toppen.

Nu är det dags för mig att sova.
Hoppas på ytterligare förbättringar imorgon (även minsta lilla), något tecken på att det går åt rätt håll. Och så hoppas jag att Winroth ringer o säger hur röntgen o blodet såg ut.



Nattinatt!
Pia


Kommentarer
Postat av: Emma

Tänker på dig och hoppas du kan sitta ute i solen å ha det lite gött idag =)

Hoppas vi ses snart!

Puss

2010-05-21 @ 13:38:41

Lämna en kommentar till mig här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Alla kommentarer är välkomna. Vad tyckte du om mitt inlägg?:

Trackback