Nyårsmenyn



Idag har vi fastställt menyn, handlat all mat och även en del från systemet och så har Matte förberett brödkorgarna och jag har lagat efterrätten. Nu ligger det en smarrig limeglasstårta i frysen och väntar på att bli uppäten imorgon! Bilden är på självaste limen som fick vara med i tårtan. Mums!

Jag tror att vår festmiddag imorgon kommer att bli toppensmarrig. Den är till stor del vegetarisk och det känns fräscht och bra! Hela kylen är fylld av grönsaker och ostar. Ser fram emot att få avnjuta det imorgon.

Men innan det är dags att äta middag så ska jag och Erika lyxa till det och åka till Eddahallen och gå på relaxavdelningen och njuta av bastu och bad. Njutning!

Matte har utlovat att grabbarna (han, roger o pontus) ska tillaga maten. Men jag undrar om vi inte allihop kommer att hamna inne i köket stundvis? Vi får väl se.

Efter spadagen så blir det väl att piffa på med lite smink och guldglitter. Duka, tända ljus, kanske hjälpa med maten, bjussa på en härlig välkomstdrink (som jag håller hemlig tillsvidare) och skåla med gästerna. Och så middag som ska avnjutas i flera timmar! Tolvslaget som ska hurras in med lite skumpa och så tänkte vi spela massa sällskapsspel. Wiiiiie!

Jag hoppas även att de flesta av grannarna inte ska vara hemma, alternativt har tänkt ha hejdundrande fester i sina lägenheter. Vore trist om alla andra i huset vill gå och lägga sig kl halvett och vi vill fortsätta tjoa och tjimma.

Hursomhelst ser jag fram emot en riktigt härlig kväll och ett härligt 2011.
Tänkte fortsätta uppåtkurvan:
2008: sämsta året i mitt liv
2009: bättre än 2008
2010: lite bättre än 2009
2011: massor bättre!

Det är planen. Jag och mitt älskade knä ska bli riktigt vältrimmade och utmana oss själva! Nu är det dags att bli bra igen!

Jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år och så klart en härlig kväll imorgon!

Kramar,
Pia

Tänk så fort julen går... Imorgon är det r...

img_0655 (MMS)

Tänk så fort julen går... Imorgon är det redan nyårsafton! Ska lägga upp lite bilder från julen snart. Tillsvidare får ni nöja er m en iphonebild på några av julklapparna vi gav bort. Idag slipar vi på nyårsmenyn :) Gott nytt på er alla! Kram


Avokado och turkisk yoghurt med feta och v...

img_0684 (MMS)

Avokado och turkisk yoghurt med feta och vitlök mitt i natten. Vet inte om jag ska känna mig nyttig eller onyttig? Njuta ska jag göra iaf! Kram o gonatt. Pia


Nattligt besök på Metso

img_0682 (MMS)

Nattligt besök på Metso tillsammans med "the kick Queen" a k a Maya.


Erika o Hilda efter lite bad på Edda.

img_0675 (MMS)

Erika o Hilda efter lite bad på Edda.


En bild från igår


dan före dan före...



Snart är det JUL!

Vegetarisk lasagne med machesallad och coc...

img_0651 (MMS)

Vegetarisk lasagne med machesallad och coctailtomater.


Putte Gran

Hej,

Idag har vi fått en gäst i vårt hem. Han heter Putte Gran och bor i vårt vardagsrum. Det enda han vill ha är vatten och lite kärlek så trivs han bra. Vi har hängt på honom massor med kärlek i form av röda bollar, silverglitter och lampor. Det håller han sig varm och go av. Hyran betalar han med att utstråla julstämning och förgylla vårat rum med lite bling-bling (nåja, ganska mycket... men vissa som bor här tyckte att allt skulle användas!)



Det är flera år sen vi hade liknande gäster i vårt hem, men det känns mysigt och riktigt trevligt. Känns också bra att ha någon i min egen längd här hemma. Här har ju då Putte en hatt på sig som gör att han ser lite längre ut än mig. Men vi är nog nästan precis lika långa. Kanske är han t o m lite kortare än jag, men då har han ju skor med klack på sig också.


Här är en bild på den vackra amaryllisbuketten som jag fick av mamma o pappa som födelsedagsuppvaktning. Den har blommat så praktfullt, men håller nu tyvärr på att vissna i kanterna. Jag tror jag ska köpa en ny bukett för det är så vackert! Har även tänkt köpa en till Liliann då vi ska dit på jullunch på julafton (Berndts nya).


Och här är en bild på tomten som jag fick av Maya då jag fyllde år. Hon har gjort den alldeles alldeles själv! Visst är hon duktig? Den har tyvärr tappat sin röda näsa, men jag tycker den är väldigt fin ändå. Ville självklart posa med Putte!

Jag o Matte var på stan idag och shoppade lite julklappar. Känns bättre nu. Börjar närma sig färdigt. Det är väl lite smågrejer kvar att köpa, men det hinner jag nog med på torsdag då jag jobbar halvdag och sen tänkte ansluta mig till min syster o min mamma på stan.

Så härligt det blir med jul!
Tack Putte för stämningen! :D
Och tusen TACK PAPPA för leveransen av herr Gran.

Om vi inte ses mer innan jul:
En riktigt härligt trevlig underbar julhelg hoppas jag att ni alla får!

Kramar,
Pia

Idag har jag tagit bort stygnen. Skönt! Im...

img_0506 (MMS)

Idag har jag tagit bort stygnen. Skönt! Imorgon är det glöggfest. Kul! Ikväll är jag dödstrött. Jobbigt! Ska försöka pyssla lite o sen sova o sen pyssla desto mer imorgon. Inför partajet alltså. Vi ses! Kram


Ny frisyr idag. Tack, Malin! Nu känner jag...

img_0628 (MMS)

Ny frisyr idag. Tack, Malin! Nu känner jag mig som mig själv igen!


En liten påminnelse...



En liten påminnelse till er som har fått denna hem i brevlådan: anmälan görs till mig senast onsdag. Det är för att jag ska kunna beräkna ungefär hur mycket glögg och ingredienser till tilltugg som ska inhandlas och tillagas.

Anmälda hittills är:
Pia, Mattias, Pernilla, Linn, Joel, Roger, Linnea och Pontus. I den ordning de anmält sig.

Jag är också rätt säker på att Jessica kommer, men tror inte jag fått nån officiell anmälan än.

Hoppas på att några fler vill komma och förgylla kvällen! Det kommer att bli väldigt trevligt, roligt och mysigt. Glöggpartyt är en höjdpunkt på året, tycker jag.

Välkomna!
 /Pia

ps. om ni tror att era inbjudningar kommit bort - hör av er till mig!
(t ex är ju självklart Maya, Erika, Julia, Ninnie, Sofie och Ida välkomna även om jag inte skickat inbjudningar till er nu då ni bor på annan ort...)

PARIS!

Wa-wi-wo-wawa!

Nu har jag bokat en resa till Paris, Frankrike, då Mattias fyller år. Så himla kul!
Känns verkligen jättebra. Inte överdrivet billigt, men inte överdrivet dyrt heller.
Vi kommer att åka tåg till Stockholm och sedan flyga från Skavsta.

Ett vinter-Paris med ca 7-10 grader i luften, möjligen snö eller regn, men med utsikt till klar himmel under januari månad. Ont om turister, vilket känns som ett stort plus. Mindre turister = vi slipper långa köer = vi hinner uppleva mer av Paris än om vi åkt under våren t ex.

Vi är i Paris 13-17 januari.
Vi ska titta på Eiffeltornet, triumfbågen, Louvren och Mona-Lisa, Notre Dame-katedralen mm mm mm.
Vi ska sitta på små caféer och dricka café au lait och äta croissanter och gå ut på middagar på mysiga restauranter.

Paris är ju verkligen en av de städer som man inte vill missa att besöka under sin livstid. Och nu är det snart dags! Riktigt snart. Nästan bara en månad kvar. Hoppsan! Det hade jag inte kommit på än :)

Självklart har jag redan laddat hem en Parisapp till iPhone. Här ska pluggas in vad som ska hinnas med under de intensiva dagar vi är där. Kanske man även skulle se över sin franskiska och ladda hem en reseparlör?

Det är även stor rea i boutiqerna då vi är där så en hel del shopping finns det möjligheter till.

Lite inspiration:


Jag säger det igen: Wa-wi-wo-wawa!

Blir ett härligt 30-årsfirande av Matte! :D

/Pia

It's alive!

Hej,

Ja, jag lever. Men jag har verkligen gått in för att ta det lugnt. Första dagarna jag var hemma efter operationen så hade vi inget internet heller. Och det är så jobbigt att blogga från mobilen.

Måndag:
6.30
Åt en macka och en kopp te. Sista chansen.

8.30
Åkte till Umeå. Matte körde mig. Vi besökte mediamarkt och strömpilens galleria. Jag önskade mig världens mysigaste stickade byxor och en söt top med volangärm.

13.00
Dags för operation. Jag är riktigt stolt över mig själv som var vaken hela tiden. Gick faktiskt riktigt bra. Jag kunde känna vad läkaren gjorde och att han rörde i mig, men det gjorde inte ont. Han stannade upp och förklarade saker för mig under tiden att jag opererades. Ganska schysst! De öppnade upp benet på samma ställe som gamla ärret. Gick in där och då hittade han jättemycket ärrvävnad - ovanligt mycket. Men alla läker vi ju olika. Lät som att han aldrig sett så mycket ärr ungefär... så det skrapades bort. Sen så var det även vassa benkanter och lite "fnasigt" runt hålet som de borrade vid förra operationen. Lösningen på det? Jo, en mejsel och en hammare som han använde till att knacka bort det vassa. Det var nog ungefär lika lätt som att hacka i sten. Hela jag skakade då det hamrades bort. De provade även att skruva lite i gamla skruven som var, åtminsonte delvis, kvar där inne. Men beslutade sig för att lämna den då den inte stack ut och de trodde att det skulle bli mer besvär att ta bort den än att lämna kvar den. Om sex veckor ska jag prata med läkaren igen. Då får vi se hur knät känns. Ska börja om att träna om en dryg vecka och försöka komma tillbaka till vanligt liv så snart som möjligt.

15.30
Vi åkte till en pizzeria på Carlshem och avbröt fastan. Halvvägs in i pizzan blev jag så trött att jag inte kunde äta mer. Då åkte vi hem och jag halvsov hela vägen.

Tisdag:
Min födelsedag! Oj, vad det inte kändes så. Blev ju inget större firande. Men Matte kom in med tårta på sängen på morgonen. Flyttade ut till soffan och låg där hela dan. Fick grejerna jag önskade mig från H&M (som extragrej eftersom Matte eg köpt ett kameraobjektiv som jag inte kunde låta bli att tigga till mig i förtid). Såg Sagan om ringen-filmerna (under flera dagar... mån-tis-ons?).

Pratade lite i telefon med folk som ringde och uppvaktade. Men mest blev det operationsprat.

Onsdag:
Fick paket med posten från min syster. En jättefin turkos pumatröja, en söt tomteflicka som hon gjort själv och även ett sött armband med en berlock "big sister" som hon också gjort. Tack!

Sen skulle jag duscha... och vilket missöde! Hade ett förband som skulle sitta kvar tills jag ska ta stygnen och därför inte fick bli blött. Tog en ica-påse ock knöt runt knät och tejpade med sporttejp runt kanterna. Tog väl ungefär fem min innan jag insåg att det inte riktigt lyckats. I stället för att hålla förbandet torrt så hade jag lagt det i blöt i en vattenfylld påse. Klev ur duschen, tog bort påsen, hittade ett genomblött förband som rann av uppblottnat, torkat blod... äckligt! Torkade av, provade att tejpa en ny påse på ett annat sätt med mycket mer tejp... men samma resultat. Suck! La upp benet på tvättmaskinen, utanför duschen, och duschade klart.

Sen blev det att åka till vårdcentralen för att få ett nytt förband. Snälla farbror Tommy skjutsade mig. Tur man kan få hjälp även då ens karl är på jobbet, föräldrarna på utlandet och syster i sthlm :)

Nu har jag väldigt fint och rent förband på knät. Snyggt!

Torsdag:
Såg första två Twilight-filmerna. Internet var tillbaka så jag googlade julklappar och frisyrer.

Fredag:
Idag. Jag har städat i lägenheten. Flera korta omgångar. Gick bra det. Sen så fick jag besök av Jessica kl 18. Jättetrevligt! Hon hade med sig en saffrans-butterbulle-kaka. Hur bra är inte det? Det var superdupergott! Rekommenderar ALLA att köpa hem en sån medans det finns i butikerna.

Fick även en fin blombukett och en mojito-drinkblandning som blandad födelsedag-/krya-på-mig-present.

Hon var här i 2 1/2 timme ungefär. Mycket trevligt.

Just ja: värt att nämna kanske också är att jag mer eller mindre haft sönder en spegel idag... nu undrar jag räknas det om man inte är inne i rummet då det händer? Råkade dra spegeldörren i toaskåpet lite ur spår idag och sen senare så hörde vi världens kras därinifrån... får jag sju års olycka då eller klarar jag mig eftersom spegeln mer eller mindre själv kom på att trilla ner (trots att jag ignorerade urspårningen)?

Vi får väl se.

Typiskt att Matte jobbar värsta jobbskiftet just den här veckan. Eftermiddag. Mitt absolut ofavoritskift! Åker hemifrån kl ett, kommer hem halvelva på kvällen. Och så jobbar han hela hela helgen. Då tycker jag att det vore mycket bättre att åka ner på stan en stund och börja julklappshandeln.

På tal om Mattes jobb så har han fått förlängt till sista februari. Grattis till honom!


Så nu har ni fått en update om operationen. För er som undrat, men inte frågat ;)
Det är iaf över förväntan... jag kan ju GÅ! Lite zombieaktigt, men trots allt utan kryckor!


Trevlig helg på er!
Pia

Nyopererad och grann :)

img_0591 (MMS)

Nyopererad och grann :)


Off we go!

img_0589 (MMS)

Off we go!


tiden försvann

Oj, nu är det redan december. Vet inte ens om jag hann med månadsskiftet till november? Och hela november försvann utan att jag ens hann komma upp till ytan och andas. Så fruktansvärt stressig månad har jag nog aldrig haft tidigare. Det var riktigt jobbigt. Det hände väldigt mycket roligt också. Men jag var helt utpumpad varje kväll då jag kom hem.

I tisdags insåg jag att min danstermin helt plötsligt är slut. Fast jag hade laddat om med ny musik, ny danskombination, ny simonsonpepp och undervisningsinspiration. Det var lite snopet faktiskt. På onsdagen hade jag min allra sista lektion för terminen. Känns lite tomt. Lite sorgset. Men mest av allt lite ofattbart. Är det verkligen sant att jag inte ska undervisa dom närmaste veckorna?

Gjorde en danskombination till den här låten:


På tisdagen gjorde jag en vanlig Pia-del och sen inför onsdagslektionen gjorde jag en Laurie deVito-inspirerad del. Det var kul.

Idag har jag haft möte på möte på möte.
Kl 14-15 hade jag möte med Frida, våran ordförande. Kl 15-16 möte med Stefan och Bengt från Lövångersrevyn. 16-17 möte med danslärarna för att bestämma tema inför vårföreställningen. Lite väl tajt schema... men alla tre möten gick bra då jag väl var på plats. Att ta sig från stan till musikskolan i rusningstrafik tog tyvärr inte riktigt noll minuter... snarare 15.

På mötet med Frida bad jag om att få gå ner i tid på kontoret. Att jobba 75% där så att jag kan undervisa mer. Det lät på henne som att det var helt ok. Stefan var däremot mkt mer skeptiskt. Men jag hoppas på att det ska funka! Orkar inte fortsätta som det varit nu. Måste få in några luckor nånstans, och jag vill ju fortfarande undervisa mer! Så håll tummarna om att jag får igenom min önskan!

När jag kom hem så var det alldeles mörkt i lägenheten. "Matte är nog på jobbet" tänkte jag. Sen hördes en ynklig stämma inifrån sovrumsmörkret "hallå?". Då hade han sovit ända till halvsex på kvällen! :D Det hade jag aldrig någonsin väntat mig eftersom han snarare sover fyra timmar en natt än elva. Men eftersom han knappt sovit nåt den här veckan så behövde han nog ta igen några timmar. Söt!

Sen så gjorde jag lite invites som snart kan dyka upp i diverse postlådor i närområdet.. ;)

På måndag är det operation (på tal om att tiden bara försvann)!!

Och nu är det snart dags att sova!


Kramarna
Pia