Hemma i helgen

Det blev ingen resa till Härnösand i helgen. Alla tre av Lindas barn är sjuka nu. Och allra sjukast är lille Karl, den stackarn. 40 graders feber och blodådror som bultar i på huvudet. Så vi stannade hemma. Och tur var väl det egentligen! För igår ringde Vickan och meddelade att hon inte skulle tävla idag - hon är nämligen också sjuk! Så hon var lite deppad över det och det kan jag förstå! Äntligen skulle hon få motståndare i -47 och så kunde hon inte vara där!

Så nu blir det nog att åka förbi
Linn och gratta henne på födelsedagen. Får se om Mattias följer med mig, men annars får jag väl fara själv. Det kan nog bli trevligt. Ska klappa henne på magen lite. :)

Vad mer? Igår tog vi det bara lugnt efter jobbet. Skönt var det! Och ikväll blir det nog också en lugn kväll. Matte ska väl iväg och kika på hockey. Jag ska väl... läsa kanske? :D Och ta ett bad tror jag för det har jag längtat efter hela veckan nu. Men det känns lite sent att tappa upp ett bad vid tio på kvällen.


Grattis på födelsedagen, Linn!

Nu ska jag gå och duscha eller bada eller ja.. duscha blir det nog. Och sen fara mot Gamla Falmark.

Kramen på er!
Pia

Dansväxthuset

Ikväll har jag varit på premiär av Dansväxthuset föreställning - Niagara.
Det var en trevlig kväll. Först se dans i Hallen (älskar den lokalen) och sen efter mingla och äta sallad och dricka bubbel. Väldigt trevligt!

Nu är det dags att sova!
Tjing!


Pia har flyttat till Deverry

Hej!

Anledningen till att jag inte skriver på bloggen är att jag nu har begravt mig i böckerna om det magiska landet Deverry. Jag har läst ut två stycken på mindre än en vecka och ska snart ge mig in på den tredje. Men jag tänkte på att blogga först. Böckerna är sånna där härliga böcker på drygt 400 sidor och det finns elva stycken! Finns det nåt bättre än bokserier? Jag älskar när man kan hoppa rakt på nästa bok, vilket jag ska göra om ca 5 minuter. Längtar redan!

Katharine Kerr - Safirringen Boken jag just avslutat
Katharine Kerr - Draktronen Boken jag ska ge mig på härnäst

Kan bara konstatera att Matte tycker att jag är supertrevlig att umgås med just nu. Och aldrig har jag varit lika glad över den där förbannade hockeyn som gör att jag kan sitta med näsan i boken utan dåligt samvete. Härliga tider!

Det enda som stör nu är att jag måste jobba också... :P

Nu är det även bestämt att jag, mamma och pappa ska ta en liten road trip till Stockholm och lillasyster igen. Den här gången är det dock ingen hemlighet att jag ska med. Inga överraskningar nu! Iaf inte från min sida. Vi kommer mest troligt att åka den 26 februari och sen hem igen den 2 mars. Det blir helgen före pappas födelsedag så vi ska väl fira han när vi är där. Och så ska mamma och pappa gå på båtmässan.

Vi får även se Mayas nya lägenhet som hon flyttade till igår! Och inte bara det, vi ska allihop bo hos henne. Och nu när hon har en tvåa så går det ju mycket bättre än i den lilla skokartongen hon just lämnat. Jag ska sova med Maya i hennes säng och mampap ska ta bäddsoffan. Det blir grejt!

Roliga familjen på vår förra resa till Stockholm:


Och nu till helgen kanske jag och Matte åker ner till Härnösand och hälsar på Linda med familj. Men vi får se för barnen var visst sjuka nu. Men jag hoppas det blir av!

Finns många roliga saker att se fram emot helt plötsligt! Jag tror t o m att jag håller mitt nyårslöfte. Perfekt!

NU: tillbaka till böckernas värld! Kanske t o m i badkaret?

Godnatt!

En underbar kväll i Piteå - Tack Ninnie!

Hej!

Igår så åkte jag till Piteå med en buss som gick 14.20. Var framme ca halvfyra och började promenaden mot...
...


Där smög jag in i Lennonsalen och kikade på när Ninnie undervisade tvåorna i Simonsonteknik. Oj, vad jag önskade att jag hade kunnat vara med!!! Men jag måste nog vänta lite till innan jag kan börja med sånna roliga saker.


Efter klassen så fick jag vara med och korrigera en elev lite (jättespännande) och sen så masserade jag och Ninnie varandra. Hon hade spända lår och jag nacke/skuldror. Skönt med lite release på dom!

Vi tog taxi ner till Stadshotellet och åt middag där. Jag åt lamm med chevrékräm och potatisgratäng med ett glas rött vin till (ok, det kan ha blivit två :P). Allt utom köttet var toppen! Både jag och Ninnie beställde medium (hon åt biff) och först kom dom in råa. Inte lite lätt blodiga utan råa. Så vi skickade tillbaka dom och fick vi tillbaks dom helt genomstekta och torra. Inte så bra! Men jag tror vi fick rabatt + att serveringstjejerna verkligen bad om ursäkt och verkade tycka att kocken för kvällen kanske inte var så bra.

Det var iaf en otroligt trevlig afton/kväll. Vi satt och pratade och pratade och pratade och det var så skönt att hinna träffas en liten längre stund för en gångs skull. Man blir så glad och fylld av energi när man träffar så fina vänner!

Idag har däremot varit en skitdag. :P Men det går vi inte in på här. Nöjer mig med att säga så.

Nu ska jag äta choklad - marabou apelsinkrokant- och vindruvor och fortsätta vila. Förmodligen plockar jag upp min bok snart. Började läsa den på bussen igår och hade gärna läst hela dagen idag också... men ibland så måste man ju jobba också!

Puss och godnatt...
Pia

En lååååång dag på jobbet...

Hej!

Idag har jag jobbat från 8.30-22.00. Alltid lika kul att jobba nästan tolv timmar... dessutom med nack-/huvudvärk. Ajaj! Men då kan jag ju kanske jobba några timmar färre imorgon då jag ska till Piteå och träffa Ninnie.

Oj, det här var svårt... känner mig lite tom i huvudet. Jag ska snart gå och lägga mig innan det är dags för jobb och sen, som sagt, åka till Piteå för att träffa Ninnie. Det ska bli superkul att träffa henne!

Mamma och Maya - stackars er!
Maya har kräksjuka och mamma är i stockholm, men de kan inte träffas pga Mayas spyor. Inte så kul!

En bra sak som hände igår var att jag gick förbi biblioteket och skaffade ett nytt kort. Jag har inte lånat nåt där sen 2001. Men igår lånade jag första Katherine Kerr-boken om landet Deverry. Minns att jag slukade dom böckerna i högstadiet, fast efter ett tag fick jag vänta typ ett år mellan varje eftersom hon skrev under den perioden. Nu finns hela serien och jag planerar att sträckläsa den. Så jag vet inte om jag ska våga börja, för när jag väl gör det så vet jag att jag kommer att vara okontaktbar och ha supersvårt att slita mig från den.


Måndag

Ojojoj, så trött jag har varit idag! Det känns att det är måndag... tungt i hela kroppen. Samma sak med rehabträningen idag - vilka sega ben jag hade!



Imorgon blir det att stiga upp tidigt för att göra mackor till Teaterföreningens ombudsträff. De har beställt 320 st. Det är jag, Rut och en kvinna som heter Eva som ska hjälpas åt. Och så hoppas jag att Zandra kommer, men hon skickade ett sms nu på kvällen om att hon ville vara ledig... hade ju gärna fått säga till lite tidigare. Men det löser sig säkert ändå.

Blir en lång dag för mig. Först göra massa mackor, sen förhoppningsvis hinna hem en stund före jag ska vara ansvarig på kvällen och servera mackorna osv. Det blir väl jobb från 8.00-21.00. Så jag vill verkligen hinna hem mellan. Beror väl på hur fort vi lyckas göra mackorna!

Hmm... inte det intressantaste ämnet att läsa om antar jag. Men jag vill uppdatera lite varje dag nu och det där är väl ungefär det som har cirkulerat i mitt huvud idag.

Godnatt och sov gott!
Jag ska fortsätta sova...

/Pia

Mattes (och Nils) partaj

Hej!

Igår var alltså Mattias födelsedag. På morgonen fick han en Wassermax, kolsyremaskin av mig, mamma och pappa. Han blev glad och nu kan vi dricka bubbelvatten när vi vill! :D Lyxigt. Och dessutom billigt och bra för miljön. Perfekt!



Sen så städade vi lite och väntade på att Thomas, Mattes kusin, skulle komma. När han gjorde det så åt vi semlor och kakor och sen satt vi och pratade en stund.

Han var här ganska länge så efter ett tag så gick jag och färgade håret - aubergine!
Det är så härligt att ha nyfärgat hår. Innan var det så matt och såg torrt ut. Nu är det glansigt och mörkt igen, med lite lila i.
Sen på kvällen var det fest. Petter hade gjort två stycken stora smörgåstårtor som var supergoda! Det kom hit ganska många, mest Byskebor. Det var en trevligt fest. Vi var några som gick ut en sväng. Jag och Jessica dansade nästan hela tiden då vi var ute. Det var kul!

Bilder från festen:
        


Vi testade även våra gästers förmåga att lyfta på ett ögonbryn:
          

Det var faktiskt förvånansvärt många som kunde. Inte jag tyvärr. Jag har försökt hela veckan utan något bra resultat.

Det var iaf en trevlig kväll och vi äter smörgåstårta för fullt! Först på kvällen, sen som nattamat, till frukost/lunch och snart ska vi slå till på lite smörgåstårta till middag. Mums!

Ha de! ;)
/Pia - the dreamer

Redan fredag?

Ibland känns det som att alla dagar bara flyter ihop och att alla dagar är jobbdagar. Jag tror bara att det ska fortsätta med jobb, jobb, jobb så långt ögat når. Men nu är det fredagkväll och jag är hemma och det ska jag fortsätta vara hela lördag och söndag också. Fast självklart så kommer säkert nån att ringa från serveringen och behöva hjälp med nåt så att jag får rycka ut. Det har som blivit ett helgnöje nu.

Imorgon blir det lite städning på morgonen (vi är för trötta för att göra det nu). Sen kommer Mattes kusin Tomas hit på dagen. Och på kvällen så blir det lite fest här hemma. Mattias fyller ju nämligen år imorgon - 28! Ojoj, så fort tiden går. Han och Nils ska ha en gemensam födelsedagsfest och bjuda på smörgåstårta. Vi har ingen aning om hur många som ska komma men jag antar att det kommer att bli en halvstökig kväll och framför allt en stökig lägenhet till på söndag. Så då blir väl även söndagsnöjet att städa.

Jag är trött. Nästan jämt. Och egentligen hade jag tänkt ta det lugnt i helgen. Min plan är att jag bara ska gå ut då det är löningshelg. Dels för att spara pengar och dels för att det kanske blir roligare om man är ute mer sällan. Men nu fyller ju faktiskt Matte år! :) Jag tror det kommer att bli väldigt trevligt. Undrar bara vilka man får äran att husera här imorgon?



Jag är peppad på att ge Matte paketet imorgon bitti också. Hoppas han gillar det! :)
Bilden ovan är från sommaren 2005.

Nu ska jag softa lite innan det är dags för sängen.

Hoppas vi ses imorgon!
Kramar, Pia

En tripp till Fällfors

Hej!

Idag efter jobbet så for jag och Matte till Fällfors. Linda och barnen var hemma och hälsade på. Vi blev bjudna på lasagne med en god kål-/morotssallad till och sen sockerkaka och kaffe efter det. Jimmy och Kajsa var också där. Karl hade blivit jättestor - redan 6 månader! Han har helt klotrunda ögon och är jättesöt. Alla tre barnen är ju söta. Frida och Filip sprang omkring som två små yrväder fram och tillbaka, fram och tillbaka...


Bild på Karl från september, sist vi sågs. Idag hade jag inte kameran med mig.

Imorgon ska jag stiga upp tidigt och fara och kolla på dans i skola-fröknarnas skolturné. Det ska bli jättespännande att se! Det är Veronica, Karolina och Katja som jobbat fram en föreställning som de åker runt och visar upp på lågstadieskolor. Kul!

Pratade just med Ninnie! Åh, så roligt! Två roliga saker:
1) Vi planerade in att ha en liten danskurs här uppe under påsklovet - bara boka in!
2) Vi ska träffas på onsdag i Piteå!



Och så har jag pratat med Julia ikväll. Hon reser till Belgien imorgon bitti. 15 veckors praktik i Antwerpen. Så fantastiskt! Tänk er att fira våren i Belgien. Låter superhärligt och vackert. Jag hoppas att hon kommer att blogga/skriv på resedagboken flitigt för jag vill hänga med på ett hörn! :)



Puss och godnatt!
Pia

Jobb, pengar, rehab, träning...

Hej!

Idag har jag jobbat... massor. Från 9.30 till 21.00, fast med paus för rehab då. Matte har varit i Furuögrund och eldat upp stugor så jag tänkte passa på att jobba några extratimmar. Hade tänkt fara hem vid sju, men det är så mycket enklare att få tag i folk på kvällstid så jag passade på att ringa runt till de som står i kö och erbjuda plats i grupper som ska fyllas på. Mycket, mycket enklare än på dagtid! Synd bara att det  är så få som tackar ja direkt. Nästan alla vill återkomma vid senare tillfälle. Trist tycker jag. De borde hoppa av glädje och skynda sig att tacka ja. Och vissa gör ju det också... men alldeles för få.

Nog pratat om jobbet. Det är ju inte så kul att skriva om. Eller framförallt förmodligen inte så kul att läsa om.

På fredag åker Julia till Belgien! Helt galet. Hon ska vara borta i 15 veckor och göra sin praktik där. Så underbart härligt! Tänk den som fick göra det. Önskar att jag skulle kunna åka och hälsa på, men det kommer jag tyvärr inte att ha råd med.

Usch, försöker spara pengar men just nu går det dåligt. Har t ex pungat ut med 900 kr till sjukgymnasten idag. Men då fick jag ju ett nytt högkostnadskort också. Så nu är det färdigbetalat fram till november. Skönt. Rehaben går ganska bra. Fick börja köra med lite vikter förra veckan och det känns riktigt bra. Har haft ont i knät efter måndagens pass, men tog lite lägre vikter på en övning idag och jag tror att det var bra.

Jag börjar verkligen längta efter att få träna nu! Vad som helst. Dansa, yoga, tkd... t o m fara ut och springa känns lockande! Men det får dröja lite till. Jag trodde att jag hade vant mig av med träningssuget, men tydligen var det bara vilandes medan jag kände att knät inte pallade nåt. Nu blir det nog nästan värre för var dag som går.

Ja, jag har faktiskt inte så mycket mer att säga idag.

Sov gott!

Lite hopp och skutt och dans vore inte helt fel...



Grattis Mamma!

Grattis till Mamma som fyller år idag. Hon leve... hurra, hurra, hurraaaaa!

I övrigt så har jag bytt ut min mellanstadie-header med stjärnor till en något enklare och renare och snyggare header. Tycker fortfarande att hela bloggen känns lite grötig, men jag ska fundera lite på vad jag vill göra. Ikväll vill jag inte göra nåt mer alls. Jag har tokont i nacke/huvud/käkar - kommer som ett brev på posten varje kväll nu. Och sen kan jag inte somna när det är så. Lajbans! Eller inte.

Mycket att göra på jobbet så här vid terminsstart. Jobbigt. Jag skulle vilja komma igång med att rensa på kansliet, kasta saker och uppdatera men det verkar aldrig finnas tid över för det. Nu först gäller det att fylla på grupper och skriva ut de sista närvarokorten. Sen är det dags att börja räkna ihop deltagartillfällen osv på de gamla närvarokorten... ett enkelt jobb, men väldigt drygt. Ska bli kul! :D Haha.

Annars då?
Vi firade mamma i söndags. Blev bjudna på godmiddag i Båtvik och tog med oss mormor och morfar dit. Sen igår så var vi på middag hos mormor och morfar och mamma och pappa var också där. Trevligt.

Idag har det inte hänt så mycket. Jobb, middag, rensat lite papper och Two and a half men på datorn.

Nu ska jag försöka slappna av i nacken (omöjligt) och vila innan det är dags för ännu en dag på kontoret!

Love to all!
Pia

Äsch...

Äsch då... jag hade ju inte alls tänkt börja pilla med bloggen så här sent på natten. Råkade glida in på en sida (www.colourlovers.com) där man kan göra roliga bakgrunder osv. Men just nu är jag inte alls nöjd med bloggen. Speciellt inte min b-iga header! :P

Ska se om jag får lite mer inspiration nån dag att göra nåt seriöst med den! :)

Hoppas ni alla har det bra!
Kramar, Pia

Skrattar bäst som skrattar sist

Maya, så här skrev du till mig på resedagboken när jag var i NY:

"Igår var jag fyllechaffis åt Matte, Nils och Johnny. Det va rätt kul. Eller rättare sagt så var dom rätt kul! :) Nils vet inte om att han är 23, han trodde han fortfarande var 22. Haha å han som snart är 24. Det va roligt. "

Jag minns att du själv hade liknande problem för nån månad sen när vi pratades vid i telefon :)

"Ja, men jag är då.. jag är... jag är då 22!" (Maya tänker efter hur gammal hon är och säger med bestämd röst 22, fast hon är 23)


Så nu kanske du har mer förståelse för Nils den gången? :D

Det är faktiskt inte alltid så lätt att veta hur gammal man är... jag kan då aldrig i livet vara 27 iaf!


Lill-Grisen

Jag tycker om att ha min syster hemma. Det kommer att bli tomt när hon åker hem imorgon.