Måndag måndag...

Jaha, då var det visst måndag igen. Tiden går riktigt riktigt fort!

Helgen som har gått har mest ägnats åt att vila. Fredagkväll vilade vi och såg på tv. Riktiga tv:n alltså. Det var först en parodi som vi sneglade lite på (ok jag sneglade och matte satt o skrattade hela tiden) och sen mr Deeds med Adam Sandler.

Lördag fortsatte i vilans tecken. Jag sov länge. Sen var det Svampbob-dag på MTV som vi spanade lite på. Matte lyssnade på hockeyn på radio. Sen minns jag faktiskt inte vad mer vi kan ha gjort?

Och på söndagen så var det skyltsöndag.
Dagen började med att vi åkte ner på stan där Skellefteå Dans och Balettförening dansade på stan (läs tidigare inlägg). Sen kollade vi lite på julklappar och adventspynt, men handlade inget.
Åkte hem och åt jultallrik, kokade knäck (specialknäck, men vilken slags avslöjar jag inte före vi haft glöggpartyt på lördag) och adventspyntade lite. Vi har iaf satt upp en adventsstjärna i rummet, en adventssljusstake i köket och några små tomtar. Satte även upp några stjärnor i sovrummet men det visade sig att dom inte fungerar så dom ska ner igen. Lite smått julstämning, men vi får nog pyssla lite till innan lördag. Det är på g iaf!

Och idag är det som sagt måndag igen. Jobbelijobb, jobbelijobb... först på kontoret och sedan dansundervisning på Dansväxthuset! Tredje gången av fyra som jag ska ha med dem. Pratade lite om plumb lines, gjorde uppvärmningen o teknikdelen, en ny dans till en blues-låt och efter det lite pnf-teknik. Tyckte det gick bra och var roligt. Skönt att få undervisa två timmar. Och kul att undervisa så duktiga och engagerade elever! Superroligt!

Och imorgon blir det ännu mer undervisning: simonsongruppen och flamencon på balettföreningen. Ska också bli kul! Blues....



Men nu är det godnatt som gäller!
Sov så gott kära vänner!

Just ja!
Bäst idag var nog att jag fick mail från Anders och Louise med en bild på lilla Hilda Elif Wikström Menevis. Och ojojoj, så söt hon var! Fick tårar i ögonen när jag såg henne och skyndade mig att skicka vidare till mamma och syster så att de skulle få se detta lilla underverk. Längtar så tills jag får träffa henne.
Kramar till nya lilla familjen! :)

Godnatt.
Pia

Dans på Skyltsöndag

Hej!

Idag har vi haft ett dansframträdande på Skyltsöndag. Balettgruppen, flamencogruppen, Simonsongruppen och en av Ferns barngrupper.

Jag tyckte verkligen att alla var jätteduktiga! Speciellt med tanke på att det var ca -8 grader ute. Brrrr! Jag frös där jag stod och fotade. Men de var jättefina och det syntes knappt alls att de frös. Snö- och frosttjejerna var väldigt duktiga på att dölja att de frös.

Här är en bild från Snö:


Bra jobbat!

Kanske kan visa lite fler bilder senare men nu är det dags för en liten minijultallrik. Prinskorv, ägg, rödbetssallad, stekt köttfärslimpa, skivad julskinka, kalvsylta och potatis. Mums!

/Pia

TUSEN GRATTIS TILL ERIKA OCH BAHADIR!

Tänk så glad man kan bli av en kommentar på bloggen!
Det här är vad jag möttes av alldeles nyss då jag kollade in här:

"Postat av: Louise wikström

Erikas dotter 37890 gram 52 cm lång
Hälsn från stolt momor&morfar

2009-11-27 @ 21:28:48"

Äntligen!

Jag är så glad för Erikas skull. Hennes älskade bäbis har äntligen kommit. Och det blev en flicka! Jag blir alldeles rörd och tårögd. Jag vill träffa detta underverk NU!

Hoppas på att iaf få se en liten bild väldigt snart eftersom det dröjer ända till jul innan jag får träffa henne och hela lyckliga familjen.

Massor med grattiskramar till er!

Pia

Tjopp Tjopp!

Hej!

Igår hade jag hela 61 besökare på bloggen. Vilket rekord! Minns inte vad jag haft som mest innan, men det har nog bara varit lite drygt 50 st. Så det är ju kul!


Lär Norrans reportage om Dans i Novembermörkret
HÄR.
Kolla på fler bilder som Per Strömbro tagit för Norran HÄR.

Jag tycker nästan att mina egna bilder är finare... fast jag har ju inte fotat lika många danser som han. Vad tycker ni? Tycker att många av hans ser lite bleka ut i färgen. Men dom är ju skarpa. Fast jag kanske bara är jävisk? :) Men gillar nog ändå mina bättre! :D (Skönt att framhäva sig själv lite :P)


Annars då?
Jag har lovat syrran att sammanställa en önskelista och lägga upp. Hmm. Inte alltid så lätt!

Ännu värre är ju nästan att komma på vad man ska ge bort i julklapp! Speciellt då ekonomin inte ser alltför lysande ut. Men har kommit på en sak som jag ska ge bort iaf! :)

Och värre och värre blir det ju närmare jul man kommer! Bäst att börja gnugga geniknölarna och försöka komma på några fina presenter som man kan göra själv. Och som faktiskt uppskattas! Tips mottages gärna!

Så här såg det ut under granen i fjol (eller under granen? nästan över hela vardagsrumsgolvet i Båtvik!)


Jag fick till på fredag på mig att sammanställa min önskelista, så jag kanske får slipa lite på den! :)



Imorgon kommer Sofie hem. Då ska vi ses och förhoppningsvis äta middag ihop. Men annars blir det ju en trevlig kväll ändå. På torsdag är det dansföreställning igen - Last Battle. Ska bli spännande. Har gått skola med en av killarna som är med och dansar. Kul!



En liten heads up:
På lördag den 5 december har jag mitt årliga glöggparty. Inbjudningar kommer!
Men jag tror nog att många av er redan misstänkt eller hört det i förbifarten? Börjar ju vara några år nu som jag haft mitt glöggparty och det är ju faktiskt alltid i samband med... min födelsedag! :)

Så boka in det lite löst och vänta på inbjudningskort... och hör av er om ni tycker att ni känner er bortglömda! :P Jag är mer förvirrad än nånsin just nu.


Massa kramar,
en svamlig Pia :D


Norrdans - I love you!

Åh, vilken otroligt underbar och härligt vacker dansföreställning jag har sett ikväll. Den är med lätthet det bästa jag sett på flera år. Vacker, stark, humoristisk, imponerande... jag känner mig priviligerad att jag fått vara med om detta.

Helt underbart!

Skulle nog kunna säga att Thomas Noone är en ny favoritkoreograf. Han hade med två stycken och båda var otroligt vackra. Vilken hyllning till dans! Dansant, utmanande, starkt, nytt. Och framför allt vackert!

Även Jo Strömgrens verk inspirerat av Alice i Underlandet var bra. Kraftfull, lite obehaglig och läskig. Men bra dans. Där kvinnorna fick vara starka och dansa som... män.

Tycker verkligen att alla borde se denna föreställning. Läs mer här på Norrdans sida:
http://www.scenkonstbolaget.se/Produktion.asp?ProduktionID=83

Helt underbart!

Den visas i Piteå nästa måndag. Då kommer det ev att gå en gratisbuss dit för att bussa folk från Skellefteå som missade denna underbara tillställning. Hör av er till mig om ni skulle vara intresserade av att åka dit. Och jag tycker verkligen att ALLA borde ta chansen att se den. Det är inte ofta man får se så bra dans. Jag tycker faktiskt lite synd om alla som inte sett den. Bästa dansupplevelsen på riktigt länge!

Deras pressbilder hittar ni här!

Som sagt... helt underbart! Hör av er för att få mer info om eventuell bussresa till Piteå nästa måndag (så ska jag ta reda på vidare information).

Hälsningar,
en euforisk Pia

Info om SNÖ

Hej!

Mamma undrade lite om dansen efter förra inlägget med alla bilderna. Och jag tänkte att jag kan ju alltid skriva lite kort om den ifall det är fler som undrar.

Det är 10 st tjejer som dansar. De går i min Simonson modern/jazz-grupp. Koreografin är 5 min lång och inspirerad av snö. De gestaltar snö, leker med snö och tittar på snö. Klänningarna är nya och sydda av några stuvbitar som jag köpte in till föreningen för två år sen och vi aldrig hann sy något av då. Dom är jättefina - speciellt då de snurrar.

Låten heter Si Lu eller Silk Road of Love och är med Jasmine/Fish Leong. Sätter in ett youtube-klipp med låten. Lite dålig kvalitet, men man kan ändå höra hur vacker den är.

Om ni har tur kan ni få en ny chans att se den på Skyltsöndag på scenen på torget kl 13.30. Måste bara se så att de blir tillräckligt många för att kunna visa upp den!

Jag fick väldigt positiv feedback och beröm för dansen. Och tjejerna var jätteduktiga. Kul!


SNÖ - dans i novembermörkret

Här kommer en kavalkad med (oredigerade) bilder från min koreografi Snö som simonsongruppen framförde på Dans i Novembermörkret:



Dans i Novembermörkret!

Nu är det dags för mig att börja jobba!

Dans i Novembermörkret hela dagen!

Först möten och förberedelser, sen ta emot grupperna och så FÖRESTÄLLNING!

Efter det blir det premiärfest för lärare och styrelse. Smörgåstårta och bubbel. Najs!

Och sen vidare till Station8 där vi ska glida förbi kön och dansa resten av natten.


Ska bli sååå kul!



Några av er kanske jag stöter på i pausen på föreställningen eller bakom scenen? Några kanske jag ser på Statt ikväll?

Ser fram emot en riktigt rolig dag och kväll. Hoppas alla får en bra lördag!

Puss o kram
Pia

Idag skickar vi lite extra kärlek till....



... MAYA!

För det kan hon behöva idag. Och kanske imorgon också!
Love ya, sis!

Pia

Dagen idag

Hej!

Tänk att ett litet inlägg med OUTFITS kan dra till sig så mycket uppmärksamhet och leda till så många kommentarer! Kanske det är därför det finns så många modebloggar där ute? Hursomhelst så är det roligt att höra vad ni tycker. Det lutar åt ettan, men jag får nog prova dom igen på lördag och se vad som känns bäst! Ska ju funka både på föreställningen och efter (under föreställningen får man nog ha en kofta över).

Idag har jag jobbat nio timmar. Hade turen att passera Nordanå samtidigt som Jessica hade scenrep med sina elever. Övade mig på att fota lite, men inte är det lätt att fota dans! Längtar tills jag kan införskaffa ett mer lämpligt objektiv...

Men här är några bilder (redigerade... vissa mer än andra) från ikväll:



   

Har även hunnit förbi gymmet i stället för att dega i soffan. Otroligt dålig form jag är i alltså. Måste verkligen bli skärpning! Och så hade jag (tidsoptimist som jag är) tänkt hinna med att färga håret ikväll också men det blir det inget av. Hoppas på att hinna det imorgon i stället.

Snart dags att sova!
Sov gott..
Pia

FULLT UPP!

Hej!

Ja nu är det fullt upp inför föreställningen på lördag!
Och inte bara det - det är ju all undervisning också! Dansväxthuset, scenrepetitioner, kvällsundervisning, Svenska Balettskolan... ni vet... och så ska det ringas sponsorer, göras program, ha kontakt med alla som på nåt sätt är inblandade i föreställningen (tekniker, konferencier, lärare osv osv). Samtidigt som allt vanligt jobb ska hinnas med. Så nog har jag det jag gör!

I alla fall så är Dans i Novembermörkretföreställningen nu på lördag kl 18.00 på Nordanå. Det börjar med fackeldans kl 18 utanför nordanå och fortsätter sedan med en härlig föreställning inne i salongen kl 19. Våra grupper, estetiska programmet dans Skellefteå, Svenska Balettskolan Pite och Strömbacka gymnasium i Piteå medverkar. Ska bli riktigt roligt!

Och sen som "grädden på moset" (varför man nu skulle vilja ha det egentligen?) så blir det en liten mottagning efteråt för oss danslärare tillsammans med styrelsen där styrelsen bjuder på bubbel och smörgåstårta. Mums! Och efter det så hoppas jag att så många som möjligt hakar med ut på Station för att shejka loss! :)

Har faktiskt - hör och häpna!- redan börjat fundera på kläder. Har ikväll provat lite kläder och har två alternativ som det står mellan (om jag inte hinner ändra mig):

 
Vilken tycker ni att jag ska ha?
(Första är tajt kjol + linne som är avskuret under bysten och sen går ut lite. Andra är en tunt stickad top med volanger - tajt och innanför kjolen)

Så nu är jag iaf lite klar inför helgens klädpanik!
Imorgon blir det en hel massa jobb. Försöka förbereda mer både jobbmässigt och privat.

Trevlig kväll!
Pia

PS. Har jag just precis gjort "outfit-premiär" på bloggen?!


Är dom seriösa?

Jag som aldrig ser på TV längre och har noll koll på reklam häpnade över denna som de visade på MTV. På svensk tv är det dessutom en svensk tönting speakerröst (svenskar brukar ju annars kunna klämma fram rätt bra reklam, medans amerikanarna alltid låter på det här viset) som låter rätt likt den i den här reklamfilmen.

Min fråga är bara:
Är dom verkligen seriösa? Är det här något som faktiskt finns att köpa? Och vilka vill verkligen ha den? Jag har då iaf väldigt svårt att tro att unga mammor skulle dra på sig den?

Vad säger ni?



Kanske har de börjat med skämtreklam på mtv?
Jag fattar ingenting!

Pia

Söndag

Hej!

Efter tre dagar med feber så känner jag mig äntligen friskare. Startade därför dagen med en långprommenad till Nordanå, ca tre timmars möte med Danslärarna och sedan en uppfriskande promenad hem igen. Efter att ha legat i soffan i ca tre dagar så var det skönt att komma ut och att få nåt vettigt gjort! Och bra att ta igen några missade jobbtimmar. Dessutom var det ett bra möte.

Promenaderna var också bra. Synd bara att snön var lite slaskig och att fötterna blev lite våta. Och att konditionen var pinsamt dålig. Men så går det nog när man haft feber? Kan då inte vara nåt annat! :P

Pratade med Erika som verkligen är övervänt! Stackarn. Jag hoppas verkligen att bebben kommer snart! :)

När jag kom hem så hade Matte tänt ljus i hela vardagsrummet. Jag trodde att det berodde på att vi idag firar 13 (!!!) år ihop, men det visade sig att han snarare försökte få upp värmen i vardagsrummet. Vilken romantik! Men god middag åt vi och sen såg vi en film. Surrogates. Ganska kass faktiskt. :)

Men det känns som en bra dag. Mest av allt pga att febern äntligen släppt misstänker jag. :)

Till veckan blir det verkligen fullt upp!
Det är dansföreställning på lördagen så det blir mycket att förbereda inför den. Dessutom blir det scenrep måndag 17-18, undervisa Dansväxthuset måndag 19.45-21.45, vanlig kvällsundervisning tisdag 17.45-21.00, flamenco i Piteå onsdag em, ingenting på torsdagkväll? (förutom säkert några övertidstimmar), scenrep fredag 16-17.30, DANS I NOVEMBERMÖRKRET lördag... typ hela dagen och kvällen, "premiärfest" efter föreställningen... och sen får söndag verkligen bli en VILODAG!

Så då kommer ni nog inte att höra mycket från mig!
Tur att jag gjort bort all feber och sjukdom nu! :)




Kramar
Pia


Några fler bilder från igår

Hej!
Här kommer några fler bilder från då vi fotade i studion:


 Fotograf: Sandra

Jaha. Jag hade tänkt ladda upp åtminstone en bild till, men nu verkar det som att bilduppladdningen lagt av. Får bli senare då!

Tillsvidare: vad tycker ni om dom här (och dom i förra inlägget för er som fortfarande inte hunnit spana in dom)?

Pia

Så himla kul!

Hej!

Idag har jag verkligen inte kännt mig frisk. Hängig med frossa och feber och riktigt trött. Har jobbat hemifrån några timmar + varit på möte med Elisabet Bohman på kulturen. Blev nog inte åtta timmar, men sex ändå. Helt ok med tanke på mitt tillstånd.

Och självklart så var det ju ikväll som jag och Johanna bokat fotostudion. Bra tajmat!

Men jag gjorde dunderkuren:
Pizza
Coca-cola
Ipren
Vila
och en kopp kaffe på det.

Och tjoho! Visst orkade jag med att leka fotograf och modell några timmar ikväll. Det var superroligt! Båda delarna. Vi skrattade så vi grät vid några tillfällen. Johanna hade även hyrt in värsta proffsmodellen. Sandra. Hon var riktigt duktig. Jag hade tagit med lite rekvisita som jag lånat från vårat klädförråd. Blev flera riktigt fina bilder. Men jag tror att Johanna har fler fina bilder än jag. Ska bli spännande att se dem sen!

Tre smakprov:


 Fotograf: Sandra


Nu är det dags att sova!

Puss och godnatt,
Pia

How beautiful is this?



Nästan så jag blir tårögd!
Men här kan man ju snacka om anpassad för scenen!

Pia

Farsdag

Grattis kära pappa på farsdag!

Idag har jag och Matte uppvaktat våra fäder på farsdag. Först åkte vi till pappsen i Båtvik. Han fick tre bitar fin-ost från Sonias Delibod. En med kryddpeppar i som var speciellt framtagen till Kungens 60-årsdag, en ekfatsrökt cheddar och en med gröna örter på. Alla goda!

Vi fikade mackor och sedan TÅRTA som vi bakade igår. Jag var lite nervös för smaken eftersom jag inte har bakat så många tårtor i mitt liv. Men den var toppengod!



Efter det tog vi med oss Jimmy och Kajsa och åkte upp till Fällfors. Fortsatte mumsa på tårtan och sen for vi förbi Eva-Maries grav och tände ljus på vägen hem.

Nu är det dags att börja ladda inför måndag och jobbvecka igen!

Hoppas ni alla haft en trevlig helg!
Jag har vilat upp mig lite efter förra veckans otroliga stress.

Pia

Härliga snödag!

Idag har det snöat lapphandskar ute. Stora, härliga, vackra vita flingor. Jag och Matte gick ut och njöt av den härliga dagen före det var dags för 7 st tvättmaskiner, matlagning, tårtbakning osv :)







Imorgon är det farsdag och då åker vi till Båtvik och sedan kanske vidare mot Fällfors.

Hoppa ni alla har/har haft en trevlig helg!
/Pia

Succé!



SPANSK AFTON igår blev verkligen en succé.
Jag är så otroligt stolt över alla elevers insats. De dansade jättefint och vilken utstrålning de hade! Perfekt!
Och det var verkligen fin stämning hela kvällen.
Jag är helnöjd!

/Pia

Det är dyrt att vara dum...

Idag körde jag 61 km/h på Torsgatans 50km-sträcka.
Det upplyste den vänlige polismannen som steg ut mitt i gatan mig om.
2000 kr.

Det satt fint... finns ju inget annat man kan göra för dom pengarna? Köpa nytt objektiv... hälsa på Erika, Maya eller Julia... köpa julklappar... spara... eller bara sätta sig ner med en massa hundringar och bränna upp dom en efter en?

Och vad ska jag säga? Kan ju inte bli arg på polisen, eller bilen eller... jag har ju bara mig själv att skylla! Men attans vad det svider!

En erfarenhet rikare.


Godnatt.

Repetitioner Spansk Afton

Hej!

Idag har jag haft en lång jobbdag. Iaf för att vara en söndag!
Klev ut genom dörren strax före elva och kom hem igen drygt halvåtta på kvällen. Sen har jag även jobbat hemifrån några timmar. Så kan det gå!

Mellan 13-17 så hade vi i alla fall rep inför Spansk Afton. Tjejerna var jätteduktiga och kämpade på riktigt bra trots att det blev en lång dansdag även för dem. Vid sista genomdraget så började det se riktigt fint ut och jag tror också att de börjar ha en hyffsat bra uppfattning om vad som kommer när! :) Nu har vi tisdagslektionen kvar och sedan är det dags för föreställning på ONSDAG! Det ska bli riktigt spännande. Hoppas att många köper biljetter (blink-blink).

Fick även några finfina besök idag. Malin och Linda Morin tittade förbi för att kolla läget på flamencotjejerna eftersom ingen av dom har möjlighet att komma på onsdag. Även Jessica kom förbi och spanade. Kul! Bra övning också för tjejerna att ha nån mer än mig att stirra sig blinda på! :D

Fotade självklart en del och oj vad jag önskar att jag hunnit köpa ett nytt, mer ljuskänsligt objektiv! Tog 454 bilder men många av dom är ganska dåliga. Har redan raderat närmare 200 tror jag! Här är några som blev rätt bra (trots dåligt ljus och ingen blixt):





Biljetter till Spansk Afton kan köpas på ticnet.se, turistbyrån och receptionen på Nordanå. För vuxna kostar de 100 kr och då ingår tapas och dryck i priset. Mina elever kommer att dansa sju st danser under kvällens lopp. Det kommer garanterat att bli en trevlig och gemytlig kväll!

Välkomna!
Pia