SAS?

Hej!

Har idag tagit mig i kragen och ringt till SAS & Star Alliance för att avboka min flygresa.
Det visar sig att biljetten är varken ombokningsbar eller avbokningsbar!! :S
Min enda chans nu är att jag får tillbaka pengarna via VISA-kortet eller att jag säljer biljetterna. Någon som vill åka till NYC 26 maj - 18 juli? Klart värt! ;)
Men imorgon blir det att ringa Zürich och ta reda på hur jag ska gå till väga för att få tillbaka några slantar. Ser framför mig att det kan bli rätt krångligt. Måste väl börja jaga läkarintyg osv. Men bara bita i det sura äpplet....


       GOING TO THE BIG APPLE                  VS.                 BITA I DET SURA ÄPPLET




image753                image754



Fast, faktiskt så har jag börjat acceptera att jag inte kan åka. Jag laddar för att kunna åka efter operation och rehab i stället. Ju snarare jag får operera, desto bättre! Men det är klart, allt runtomkring känns ju rätt jobbigt. Speciellt om jag inte får tillbaka flygbiljettspengarna. Det är ändå rätt mycket pengar. Måste lösa sig!

Annars händer inte så mycket. Har jobbat hela dagen både idag och igår. Försöker hitta musik och ispiration till de nio danser jag ska sno ihop till vårföreställningen. Känns som stopp! Men jag ska verkligen verkligen ta tag i det! Ha iaf kommit lite längre i kostymfrågan. Och det är j

En tur till Båtvik på annandag påsk

Idag var det helt underbar väder så vi passade på att åka till Båtvik och hälsa på.
Vi blev upphämtade av pappa med skotern och fick åka genom skogen till Porsviken där mamma satt och väntade på oss. Vi stekte pannkaka och korv på muurikan över en eld som gradvis föll ner i ett hål. Detta pga att elden brann ovanpå en bäck och när isen smälte så var den rakt under. Alla utom jag (tror jag?) lyckades även trampa igenom isen. Det var i vart fall en riktigt härlig dag. Jag blev tvungen att åka till huset och hämta plåster efter att pappa skurit sig i tummen och det aldrig slutade blöda. Jag var ju heller inte helt ovillig att fara iom att jag fick köra skoter :D Inte illa att brassa fram med en Ockelbo!

image743
 
   

Långfredagen

Hej!

Igår var det långfredag. Det märkte man inte av särskilt mycket, förutom att jag var ledig. Men inte satt jag stilla och sörjde Jesus, som man kanske förväntas göra på denna dag. Nä, jag och Maya tog vårt pick och pack och åkte till Båtvik! :D



När vi kom fram var kl halvett och vädret hade slagit om från sol till mulet med snö. Mamma, pappa,Karin o Tommy kom tillbaka från Långgrundet, men jag o Maya passade på att plåga ockelbon. KUL!



image741

Sen på kvällen blev jag bjuden på middag hos Sarah och Johnny. Petter, Lisa, Malte, Jonas, Nils och Pernilla var också där. Och Moa så klart. Det var riktigt trevligt.

image742

Nu ska jag dra på gymmet och sen ikväll är det Fest och Station som gäller!
Hoppas vi ses där!
Kramar, Pia

Dear mr President

Min kusin Nina skickade den här på facebook. Och den är ju helt klart värd att visas.



DNA update

Jag mailade Lynn och sa att jag inte kan gå kursen pga knäskada och väntande operation. Det här är svaret jag fick:

"Dear Pia,
     I am so sorry to hear of your injury. Please know, that in a greater perspective, the timing is perfect. I had a knee injury, as a young dancer, and it was my greatest blessing. It was why I developed my technique. I believed that one could work in a safer way.
     I will be doing a 3 week intensive course, end of Oct. into Nov........you will be first on the list, if you are able to come. Please stay in touch,
Love, Lynn"

Det gör att allt känns lite bättre. Nu går jag bara och väntar på brevet som ska tala om för mig NÄR jag får göra denna operation. Jag vill bara få det bortgjort så att jag kan börja med rehab på riktigt och bli bra i tid till att kunna gå kursen i oktober!

Svar på några kommentarer jag fått

Svar till Julia:
Oh yes! En riktigt najs kväll och det var så himla kul att få träffa er och umgås och bara ha kul!
Tycker du låter riktigt spännande med alla oframkallade filmrullar. Hoppas verkligen på att få ett brev med posten... men jag blir så klart glad om det kommer en packe med MSN också! :D
Hoppas vi ses snart, honey! :*

Svar till Frida:
Inte provat sushi? Då börjar det vara dags! Kanske vi kan ta tillfället i akt att sno ihop några nu när Erika och Sofie kommer hem till dopet? Jag tycker iaf att vi ska försöka träffas på lördagskvällen alla tjejerna och även försöka ta oss ut på krogen en sväng. Det kan ni mammor behöva!
Och om du inte har för fullt upp den dagen så kan vi väl äta ihop också? Erret (
http://erret.blogg.se) är ju superproffs på sushi. :)
Angående SAS mm så har jag inte orkat ta tag i det än...

Svar till mammsen:
Ja, mamma... jag gör mitt bästa för att tänka positiva tankar. Och fastän det känns skitjobbigt att inte kunna åka till New York i sommar så kanske det ändå är det bästa? Det kommer ju förmodligen aldrig att komma en tid när jag tycker att det passar med en operation. Så det bästa är väl egentligen att få det bortgjort så snart som möjligt. Om än det krossade alla mina planer. Men, dags att bygga upp nya!
Operera, rehab-a och sen försöka åka och verkligen kunna dansa på rikigt! Förmodligen är ju det mycket mycket bättre, men också lite trist just nu.
Men att HOPPA, ja det är ju något jag verkligen saknar. Det var ju lite av min grej.

Nu är det dags att börja peppa upp sig själv och styra upp allt.
Men jag känner mig fortfarande lite deppig, på gränsen till likgiltig inför allt.
Men faktiskt inte mycket att göra åt. Nån dag ska jag skriva ner hela historien om mitt besök på idrottsmedicin. Men som dom flesta redan listat ut så slutade det med att jag inte kan åka till New York nu, utan måste operera innan jag får åka iväg och dansa. Life sucks!
Gruvar mig också inför operationen. Massor!
Nu ska jag återgå till jobbet. Hoppas det är bra med alla andra.
Tusen pussar o kramar! /Pia

Sushi och vin i goda vänners lag

I fredags hade jag en riktigt trevlig kväll trots de dåliga nyheterna på torsdagen.
Linn och Julia kom hit o styrde upp mitt humör. Vi lagade sushi tillsammans och drack en hel del vin. Och bara att umgås med dessa flickor gör en ju genast på bättre humör!


         image733

image730

skit också

Så skruttigt livet känns ibland.

Orkar inte riktigt gå in på detaljer just nu. Är helt slut och ska gå och SOVA!
Hursomhelst så har ungefär allt rasat samman idag. Bad news, helt enkelt.

Vad gör man när allt man ser fram emot helt plötsligt rycks undan?


SAD_01.jpg  http://www.4steve.com/Diary/Diary_by_Date/Tuseday__July_15__2003/tuseday__july_15__2003.html















Den här har jag tänkt köpa som tröst. Den kostar 750 kr, men det är jag värd så mkt som jag jobbat o sparat...

image729

Idrottsmedicin - here I come!

Haha, rubriken låter så där lagomt hurtig. Men ja, jag ska fara på idrottsmedicin imorgon. Det ska bli spännande att se vad dom har att säga. Vet inte riktigt vad jag har att vänta mig när jag är där. Förutom att vi ska prata massa knä och att jag antar att jag ska göra en massa tester? Men vi får väl se vad som händer!

Med tanke på den inplanerade resan i sommar ( och SAS som dragit biljetten dubbelt... grrr) så kan jag tyvärr inte passa på att shoppa loss i Umeå, vilket annars med största sannolikhet inträffat. Så trist... jag vill ju shoppa! Men jag vill mycket mycket hellre åka till NY. Och väldigt väldigt gärna shoppa i NY! För bättre shopping än så blir det nog inte! Om man inte drar in priser i diskussionen så. :)

Har iaf tagit tag i det lite. Jag har som sagt bokat resan och betalat den. Dessutom har jag ansökt om fortbildningspengar. Har författat ett brev till balettföreningen med förhoppningar om ett bidrag. Och så har Tom hjäplt mig att söka från fritidskontoret, men därifrån vågar jag inte hoppas på så mycket iom att de egentligen inte godkänner fortbildningar utomlands. Men försöka kan man alltid!

Om det är någon som har något tips på stipendier och fonder som går att söka - meddela mig!!!

Sen har jag letat boende. Och det är inte lätt kan jag tala om!
Sitter o spanar på
http://www.craigslist.com/ men jag skulle vilja påstå att ca 75% av annonserna är bluff och båg och en massa lurendrejeri. Fy skäms på alla fula människor!
Min lilla back-up, Markle, som jag bodde på i början av förra gången jag var där, har jag också fått ge upp hoppet om. Inte för att jag ansökt, men för att Jessica berättade idag att de bara tar in de som ska bo där i minst tre månader. Suck o stön! Jag behöver nånstans att bo! Och helst billigt. (alltså gärna under 7000 kr per månad)

Om det är någon som har något tips på boende - meddela mig!!!

Annars händer inte mycket. Jag har jobbat som en galning! Mycket pga av att jag ska till idrottsmedicin imorgon = inga jobbtimmar. Och sen kommer min älskade Julia hem och vi ska umgås hela fredagseftermiddagen. Middag/Vin/Ost-kväll. Mums!!

image728
Bilden tagen på Välkomstfesten brudarna anordnat när jag kom hem från USA (050707)

Maskresan

Idag har jag, Sandra, Anja och Astrid varit på teater. Vi har sett Maskresan från 2 år. Astrid sov hela tiden, men jag, S o Anja såg hela föreställningen. Den var ca 25 min lång och faktiskt riktigt bra. Det var en man som skötte alting själv, ljud, ljus, sång, teater, berättande och maskarna då. 10 st maskar med namn som Masken med den långa luvan, masken med det ruffsiga håret, masken med den lilla lilla hatten, masken med det korta håret, masken med hockeyhjälmen, masken med turbanen, masken med sand i kalsongerna, masken m strumpan på rumpan, masken m vårtan i tårtan, lucia-masken... och det var faktiskt en ganska rolig föreställning, alldeles lagom lång. Anja satt som trollbunden och det var nog väldigt spännande att gå på teater!

Efter teatern så fick alla ett kort:

image722

Och sedan for vi hem till mig och åt en macka och drack kaffe/nyponsoppa. De är så himla söta flickorna!



image727

Ikväll blir det middag o drinkar hos Maya. Sen utgång. Hoppas på massor m bra musik så att jag får DANSA ikväll!
Vi kanske ses?
Kram, Pia

The transformation has begun

Ja, nu är det dags att omvandla vardagsrummet till vår/sommar-mode (för att blanda svenska o engelska och irritera folk där ute som inte gillar det :P) med hjälp av lite prylar jag köpte på IKEA. Det handlar då om gardiner, ljusrosa ljuslyktor, vita filtar, rosa ljus mm. Det är inte alls klart än, men här kan ni se en början...

 Half n half          Närbild

image720

Ja, gardinerna ska strykas och kapas, det ska köpas in nåt rosa att hänga ner i fönstret (alt vitt eller glittrigt) ist för de röda lyktorna, det ska införskaffas några nya kuddfodral till soffan (minst ett rosa) från indiska och det ska eventuellt testas med en matta som mormor har. Dessutom ska jag upp med nya tavlor och köpa några nya blomkvistar till en vas (i rosa o vitt.. kvistarna alltså. Jag tänker mig typ japansk körsbärsblom).
Men sen tror jag nog att jag kommer att vara rätt nöjd med mitt "nya" vardagsrum. Iaf efter en ordentlig omgång dammtorkning och dammsugning...

Over and out...

image721


Ett steg närmare verklighet

New York känns oftast bara som en avlägsen dröm för mig. Både min önskan att åka tillbaka och tiden jag var där känns som drömmar. Fast på olika sätt. Men nu är jag ett steg närmare verkligheten! Jag har bokat flygresan. Jag kommer att åka! Och det gör mig alldeles upprymd och glad inuti.

Jag reser från Skellefteå måndag 26 maj kl 06.20, anländer Newark 13.10.
Hem reser jag den 12 juli kl 17.20 och anländer i Skellefteå söndag 13 juli kl 16.00

Känns som riktigt hyffsade flygtider.
Jag har bokat hela resan med SAS (precis som förra gången) och det känns skönt. Dels så får jag ju checka in mitt bagage redan i Skellefteå och slipper släpa runt på mina väskor när jag mellanlandar på Arlanda. Dels så är ju även det dyra inrikesflyget inräknat i priset. Och priset, det är 5599 kr. Det känns helt ok, speciellt med tanke på att inrikes är inräknat och att jag har bokat exakt de datum jag vill åka.

Och till alla oroliga danslärare så säger jag bara - LUGN!!
Jag ska förbereda mina dansgrupper så att de kan klara sig själva. Jag har diskuterat detta med Tom också (som tycker att jag ska åka) och vi har pratat om att jag kanske kan ha en assistent som hjälper till efter jag har åkt. Så jag kommer inte bara att lämna mina grupper vind för våg.
Jag styr upp det här!

Kram

Sören, Måns, Rolf, Staffan...

... männen man passerar längs vägen är många. Upp till Happis alltså! :D

Idag har jag, mamma och Maya varit på IKEA. Vi tog peggan upp. Jag slapp köra på ditvägen o satt o halvsov så gott i framsätet. På vägen hem däremot körde jag hela vägen till Båtvik från Haparanda.

Vi hann med både Alko och IKEA, men inget mer. Och tur var väl det för annars hade jag varit helt ruinerad vid det här laget!

Det blev en hel del handlat. Massor med olika ljus (precis enligt planerna), ramar till några bilder jag har, ramar till några nya bilder som jag köpte där, gardiner, påslakan, servetter, skärbrädor, upphängning till halsband och en väldigt försenad födelsedagspresent åt Mattias (vågar dock inte avslöja den här än ifall han skulle gå in o läsa). Allt som allt hamnade jag på dryga 2000 kr. Eller... ja, 2500 kr om man ska räkna in det som handlades på finska sidan också!

Man kan säga som så att bilen var FULL när vi skulle hem!
Här kommer några bilder som tagits under dagen:

 Maya shoppas i Finland :D
 Mamma och jag testar stolar
 Mayo och jag testar en rund säng, bara för att den var rund...
 Titta! En garderob som man kan sitta i! Måste provas!
 Baksätet - här skulle även Maya rymmas
image717
Bagageutrymmet = PROPPFULLT!

Vi hade en riktigt trevlig dag om än man har lite shoppingångest så här i slutet av den.
Men fint kommer vi att få hemma! :D

Nu ska jag se om jag kan sova snart. Är lite uppe i varv fortfarande.
Godnatt!
/Pia

PS.
Maya myntade ett nytt uttrryck idag. Efter några timmar i bilen säger hon "jag har fått träröv". Alltså träsmak i röven, fast lite kortare :) Helt briljant!

Dags att offentliggöra!

Hej!

Jag vet att det är flera som undrar över vad det är för hemliga planer jag smider. Och det börjar väl vara dags att offentliggöra. Känns lite pirrigt, men iom att jag bestämt mig för att det verkligen ska bli av så är det väl lika bra att berätta om det?

JAG SKA ÅKA TILLBAKA TILL NEW YORK!!!

Den här gången handlar det om ca sju veckor i sommar och jag ska gå Simonson Teacher Training Certification Course. Helt underbart roligt! Jag kan knappt tänka på något annat!
Wihoo!
Jag har sökt kursen, kommit in och tackat ja. Så nu bär det av till NYC!

Det här är ju något som jag kännt ända sen jag kom hem därifrån (snart tre år sen!!) att jag vill göra. Och nu ska jag äntligen få chansen! Så roligt, så roligt, så roligt!






Ikväll så har jag varit i Byske. Satt lite barnvakt åt Anja medans Sandra rastade hundar, hämtade blöjor hos sin mamma o plockade upp bilen i Båtvik. Det gick jättebra. Var iofs inte så lång tid.
Sen fick jag även chansen att träffa Astrid, Frida, Lourens och Konrad. Riktigt mysigt!
Här är några bilder på lilla söta tjejen Astrid, den enda som kom med på kort av barnen idag. Enjoy!

image703

Simonson is great!

Igår så var jag på helgkurs i simonsonteknik. Elin Forsell var uppe o höll i den. Det var bara helt enkelt superkul! Jag fick rysningar i hela kroppen när jag dansade kombinationen. Så himla härligt!
I love NY, I love the simonson technique!!

image673
Kanske VÄRLDENS bästa skola!

Sen på kvällen så åt jag, Vickan o Jessica middag hemma hos Jessica. Det var jättemysigt och trevligt. Spanade även (för första gången i år) in melodifestivalen lite. Men jag ser ju helst bara finaluttagningen + europeiska. GIllar inte riktigt att de ska dra ut på det o bara tjäna massa pengar.
Iaf så drog vi sen vidare på station 8 där de hade öppnat övervåningen igen. Såå skönt! Och riktigt roligt att även Vickan följde med ut. Och fast de öppnat övervåningen, som vi längtat efter, så satt vi mest nere i Johanna i parken ändå! Inte blev det mkt dansat heller. Kanske 1 låt bara!
Men det får vi ta igen!



Idag är jag bara hemma och njuter av att verkligen vara ledig för en gångs skull. En hel söndag utan några planer! Ingen undervisning, inget nånting! Såå skönt! Jag kan få sitta framför datorn i fred o drömma mig bort och bara vara lite så där halvbakis-seg utan att det gör nåt. Najs!

Vi ses o hörs!
Kramar, Pia